Şimdi Ara

★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.885
Cevap
57
Favori
266.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SONY XPERİA M4 AQUA


     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    XPERIA™ M4 AQUA TEKNİK ÖZELLİKLER


    Kamera ve video


    Otomatik netleme özelliğine sahip 13 megapiksel kamera
    4x dijital yaklaştırma
    Full HD video kaydı
    Fotoğraflar için HDR
    5 megapiksel ön kamera, görüntü yakalama için HD 720p
    Mobil görüntü için Sony Exmor RS™ sensör
    SteadyShot™ video sabitleme
    Süper Otomatik otomatik çekim modu seçimi
    Görüntü sabitleyici
    Coğrafi etiketleme Fotoğraflarınıza yer bilgisi ekleyin
    Kırmızı göz engelleme


    Ekran


    5'' IPS ekran 1280 x 720 piksel


    İşlemci

    1,5 GHz Qualcomm MSM8939
    Adreno 405 GPU
    Dört çekirdek 1.5 GHz Cortex-A53 & dört çekirdek 1.0 GHz Cortex-A53


    Bellek ve depolama

    2 GB RAM
    8GB flash bellek
    200 GB'a kadar microSD™ kart


    Bağlanabilirlik

    aGPS
    Bluetooth® 4.1 kablosuz teknolojisi
    3,5 mm ses jakı
    DLNA Certified®
    NFC
    GLONASS
    Miracast
    Yerel USB İnternet paylaşımı
    USB Yüksek hızlı 2.0 ve Micro USB desteği
    ANT+™ spor, fitness, sağlık desteği


    Ses

    Sony 3D Surround Sound teknolojisi
    Clear Audio+ Ses iyileştirme yazılımı
    Clear Bass™
    Manuel ayarlanabilen ekolayzır
    xLoud™ Deneyimi


    Şebekeler

    GSM GPRS/EDGE (2G)
    UMTS HSPA (3G)
    LTE (4G)


    Xperia M4 Aqua bootloader kilidini açmadan root rehberi

    M4 aqua modeli için root yapmayı kısaca anlatacağım. Öncelikle ne yaptığınızı bilmiyorsanız hiç bulaşmayın. Eğer firmware, root işlemlerine yabancıysanız şimdiden kafanızdan en az 2 saati çıkarın. Eğer işin içinden çıkamazsanız orjinal yazılımı her ihtimale karşı elinizin altında bulundurun. Burdaki işlemler telefonu garantiden çıkarmaz tabi telefonunuza baştan türkiye yazılımını kurabildiğiniz sürece. Telefonunuzu tekrar fabrikadan çıkmış haline döndürebiliriz. Bunun için ilgili türkiye yazılımını xperifirmden indirip elinizin altında her ihtimale karşı bulundurun. Xperifirm sony telefonların yazılımlarını kolayca indirebileceğimiz ufak bir programdır.

    M4 Aqua telefonun root yapılabilmesi için öncelikle sürümünü düşürmemiz gerek. Root edilebilen sürümler 26.1.x.1.x varyasyonları. Ben 26.1.A.1.128 Commercial and Journalists sürümünü seçtim. Yazılımı xperifirm programından indirebilirsiniz. Xperifirmden indirdiğiniz yazılımı flashtool ile ftf oluşturduktan sonra telefonumuza atabiliriz. Xperifirm kullanımını ve flashtool ile ftf oluşturmayı kısa bir araştırma ile netten bulabilirsiniz.
    Flashtool kullanımı basit ancak sürücü kurmada sorun yaşayanlar olacaktır. Sürücümüzü C:\Flashtool\drivers dizninden çalıştırıp kuralım. Kurulum esnasında seçeceğimiz seçenekler Fastboot drivers ve Flashmode drivers olacak. Buraya kadar her şey normal ancak sürücülerimiz imzalı olmadığından 64 bit işletim sistemlerinde sıkıntı çıkaracaktır. Bunun için windowstan imzalı sürücü yükleme zorunluluğunu geçici olarak kapatacağız. Ben kısaca windows 10 üzerinde nasıl yapacağımızı paylaşacağım diğer sürümlerde nasıl yapılacağını internetten kolayca bulabilirsiniz.

    http://www.mustafadeliceoglu.com/2015/09/windows-10-surucu-imzasi-zorlamasini/

    Adresinden bakarak kolayca yapabilirsiniz. İşlemi yaptıktan sonra sürücüleri sorun olmadan kurabilirsiniz. Sürücülerimizi tanıttıktan sonra cihazımızı bir kez flashmode da tanıtalım ki vakit kaybetmeyelim. Flashtool açtıktan sonra telefonumuzu kapatıyoruz ve ses kısma tuşuna basılı tutarak bilgisayara bağlıyoruz. Bağlayınca telefon üzerindeki led kırmızı-yeşil-kırmızı-yeşil olarak yandıktan sonra flashtoolda Device connected in flashmode yazacaktır. Sürücülerimiz yüklenmiştir telefonunuzu çekebilirsiniz.

    Flashtool ile yazılımımızı oluşturduktan sonra şimşeğe basıyoruz, karşımıza şöyle bir ekran gelecek.

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    Sağdan wipe tiklerinden ikisini de seçip flash butonuna basıyoruz. Flashtool yazılımı ayıkladıktan sonra telefonu flashmodda bağlamamızı isteyecek. Telefonumuzu ses kısma tuşuna basarak bağladıktan sonra işlemler başlayacak. Flashlama işlemi başladığında çıkan çıkan fsc script found, use it sorusunu yes olarak cevaplıyoruz. Yaklaşık 10dk sonra flashlama işlemimiz son bulucak. Flashlama işlemi bittiğinde telefonumuzu açıyoruz yine ilk açılış 10dkyı bulabilir. Telefon açıldığında ayarlardan geliştirici ayarlarını aktifleştirin ve sonrasında usb hata ayıklaması, sahte konumları ve güvenlik ayarlarından bilinmeyen kaynakları açın.

    Şimdi sürümümüzü düşürdüğümüze göre sıra geldi root işlemine.

    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3657568&d=1456274812

    Dosyasını indirin bi yere açın ve içerisine C:\Flashtool\x10flasher_lib dizninden adb.exe AdbWinApi.dll AdbWinUsbApi.dll dosyalarını alıp root kitinin içine kopyalayın.
    install.bat dosyasını çalıştırın çalıştırdıktan sonra telefondan bu bilgisara güven iznini verin. İşlemler biraz sürücek telefon yeniden başlayacak sonrasında biraz daha devam edip biticek. Komut satırında All finished yazısını gördükten kabloyu çıkarabilirsiniz sonra telefonunuz artık root yetkisine sahip.
    Eğer install.bat dosyasını çalıştırdığımızda direk kapanıyorsa cmd üzerinden açalım ki nerde hata veriyor görebilelim. Bunun için root kitinin dizninde boş bi yere shift tuşuyla tıklayıp komut penceresini burda aç dedikten sonra install.bat yazıyoruz.

    Root işlemi buraya kadar, sırada telefona özel recovery kurmada

    http://1drv.ms/1UOS3up

    Dosyasını indirin bi yere açın ve içerisine yine C:\Flashtool\x10flasher_lib dizninden adb.exe AdbWinApi.dll AdbWinUsbApi.dll dosyalarını alıp recovery kurucumuzun içine kopyalayın. Kurulumu install.bat ile başlattıktan sonra adb işlemine telefondan root yetkisi verin. İşlemler bi süre ilerledikten sonra recovery kurulumu da tamamlanacaktır.

    Rootu koruyarak sistem yükseltme

    Gerekenler
    -Flashtool
    -7zip
    -Son sürüm ftf dosyası
    -Bir kaç yardımcı dosya

    Xperia m4 için çıkmış son sürüm şu anda 26.1.A.3.92
    Xperifirmden uğraşmadan indirmek için link

    http://www.xperiablog.net/forum/resources/xperia-m4-aqua_e2303_26-1-a-3-92_nordic_generic.559/

    İndirdiğimiz ftf yazılımı 7zip ile açtıktan sonra içinden system.sin ve kernel.sin dosyalarını uygun bi yere çıkartıyoruz. Flashtoolu açıyoruz üst menüden toolsu seçip sin editoru açıyoruz. Editörden sin dosyamızı seçip sırasıyla extract data ile ayıklıyoruz. Son durumda elimizde system.ext4 ve kernel.elf dosyaları olcak.

    https://mega.nz/#!vFtRERbB!TspT4HUMq...LAVv6dOXseCMYA

    Linkinden indirdiğimiz dosyayı 7zip ile açıp system.ext4 ve kernel.elf dosyalarını içine atıyoruz. Dosyamız hazır olduğunda telefonumuza atıp recovery moda geçiyoruz. Recovery menüye girmek için kapalı halde telefonumuzu açtıktan sonra bildirim ışıkları yandığı anda ses kısma tuşuna bi kaç kere basıyoruz. Recovery modunda çıkan uyarıyı geçtikten sonra install butonuna basıp attığımız dosyayı kuruyoruz. İşlemler bittiğinde telefon son sürüme yükseltilmiş olcak. Sürümümüzü yükselttikten sonra recovery modundan çıkmadan wipe menüsü altından factory reset yapıp telefonumuzu kapatıyoruz.

    İndirdiğimiz ftf dosyasını C:\Users\KULLANICIADI\.flashTool\firmwares diznine atıp flashtoola geçiyoruz ve şimşeğe basıp yükleyeceğimiz sürümü seçiyoruz. Burda dikkat edeceğimiz nokta sağda Exclude menüsü altında kernel.sin ve system.sin dosyalarını tikliyoruz ki zaten bunları recovery ile telefonumuza kurmuştuk. Flash butonu ile devam edip telefonu flashmodeda bağladıktan sonra çıkan fsc script sorusuna evet diyoruz. İşlemler bittiğinde telefonumuz tamamen son sürüm olacak. Telefon açıldığında yukarda anlattığım gibi özel recoveryi yeniden kuralım çünkü sürüm yükselttiğimizden recovery de silindi. Recovery kurarken usb hata ayıklaması, sahte konumlar ve bilinmeyen kaynakları açmayı unutmayın.

    Xperia M4 için xposed framework kurulumu

    Xposed framework için sistem ve uygulamalar üzerinde değişiklik yapabileceğimiz bir altyapı diyebiliriz. Yardımcı modüller aracılığıyla yapılan değişiklikler kalıcı değildir, istenildiği taktirde geri alınabilir. Iosdaki cydia gibi düşünebilirsiniz.

    https://www.dropbox.com/s/r2pbepkyb4ci20x/xposed-v78-sdk21-arm64.zip?dl=0

    http://www.apkmirror.com/apk/rovo89/xposed-installer/xposed-installer-3-0-alpha4-2-android-apk-download/

    İki linkteki dosyayı indirip apk olanını telefonumuza kuruyoruz, diğerini ise zipten çıkarmadan bir klasöre kopyalıyoruz. Klasörümüzün içine C:\Flashtool\x10flasher_lib dizninden adb.exe AdbWinApi.dll AdbWinUsbApi.dll dosyalarını kopyalıyoruz. Telefonumuzu recovery moda geçirip usb ile bilgisayarımıza bağlıyoruz ve bilgisayardan klasörümüzde boş bir yere gelip shift tuşuyla birlikte sağ tıklıyoruz. Çıkan menüde komut penceresiyle aç seçeneğini seçiyoruz ve komut satırından sırasıyla şu komutları başlarındaki tire olmadan yazıyoruz.

    -adb devices 
    -adb shell
    -mount -w /dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/system /system
    -mount -w /dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/userdata /data
    -mount -w /dev/block/platform/7824900.sdhci/by-name/cache /cache
    -twrp sideload
    -adb sideload xposed-v78-sdk21-arm64.zip


    Kurulum tamamlandıktan sonra recovery moda tekrar atıcaktır. Telefondan kabloyu çıkarıp yeniden başlattıktan sonra kurulum tamamlanacaktır. Xposed kurulumu başarılı ancak kameramız çalışmıyor.

    http://www.mediafire.com/?598uidr8hc8kfbv

    Dosyamızı indirip bi yere açalım ve klasörün içinde shift tuşuna basılı tutarak komut sistemiyle aç diyelim. Telefonumuzu açık olarak bağladıktan sonra komut sisteminden sırasıyla başlarında tire olmadan yazacağımız komutlar şunlar.

    -adb push CameraCommon.apk / data / local / tmp 
    -adb shell
    -su
    -busybox mount -o remount, rw / system
    -dd if = / data / local / tmp / CameraCommon.apk of = / system / priv-app / CameraCommon / CameraCommon.apk
    -chmod 644 /system/priv-app/CameraCommon/CameraCommon.apk
    -rm -rf / system / priv-app / CameraCommon / arm
    -rm -rf / system / priv-app / CameraCommon / arm64


    Komutlarını yazıp telefonu yeniden başlattığımızda kameramız da sorunsuz çalışacaktır.

    Xposed framework ile kullanabileceğimiz modüller

    Xposed framework ile kullanabileceğimiz çok modül var siz de araştırabilirsiniz ancak ben şimdilik en çok işe yarayan bir kaçına değineceğim. Modülleri indirdirip kurduktan sonra aktifleştirmeyi unutmayın.

    XInternalSD
    Bu modül ile uygulamalara telefonun ana hafızasını hafıza kartı olarak tanıtabiliriz. Misal whatsapp medyası telefon hafızasına inip kısa sürede telefonun hafızasını dolduruyor. Bu uygulama sayesinde whatsapp medyasını sd kartımıza kaydedebiliriz. Hangi uygulama için kullanacağınız sizin ihtiyacınıza kalmış.

    Serajr Xperia™ Xposed
    Xperia telefonlara özel bu modülde çok fazla özelleştirme seçenekleri bulunuyor. Xperia m4 aqua için uyumlu olanı 1.7 versiyonu. Bu versiyon xposed installer reposunda yok internetten bulabilirsiniz.

    SpotifySkip
    Adı üstünde spotify deneme sürümünde sınırsız şarkı atlamayı sağlıyor.

    Snapprefs
    Snapchatde snapleri bildirim gitmeden otomatik kaydedebileceğiniz ve bunun yanında bir çok ayar yapabileceğiniz bir modül. Şimdilik snapchat tarafından engellenmiş, kurulu telefonlarda giriş yapmıyor ancak çözümünü bulunca paylaşacağım.

    HushSMS
    Telefonunuzdan Class 0 sms gönderim yapmanızı sağlar. Class 0 mesajlar operatörlerden gelen mesajlar olarak düşünebilirsiniz. Mesaj karşı tarafa ulaştığı anda ekranda belirir. Ios işletim sisteminde class 0 mesajların kimden geldiği gözükmüyor, bu sayede ios telefonu olan arkadaşlarınıza şaka yapabilirsiniz. Ücretli bir uygulamadır, internette kısa bir araştırma yaparak bulabilirsiniz.

    Xperia M4 için yapabileceğimiz bazı modlar

    Stereo ses modu ve Xperia Z5 ses geliştirmesi

    Xperia M4de stereo hoparlör yok ancak bu ses modu sayesinde ahize hoparlörünü de dış hoparlör olarak kullanabiliyoruz. Ahize hoparlöründen gelen ses nispeten kısık olsa da ses deneyimine katkısı var.

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    Öncelikle internetten root exploreri bulun ve telefona kurun. Ücretli bir uygulama olduğu için link paylaşmıyorum İster satın alırsınız isterseniz korsan sizin bileceğiniz iş.

    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3605583&d=1452453775

    Linkinden stereo modumuzu

    http://www.mediafire.com/download/as5xph5eszu4ru2/Sound+Mod+v7.0+-+Sony+Settings+-+Loud.zip

    Linkinden ise ses geliştirme modumuzu indirelim

    Stereo modumuzu ayıklayıp telefonda müsait bi yere atalım ve telefondan root explorere geçelim. Ayıklanan dosyanın adı mixer_paths_mtp.xml olmalı. Bunu root explorer ile kopyalayıp /system/etc diznine gidip üstten Mount R/W butonuna bastıktan sonra eski mixer_paths_mtp.xml dosyamızı silip yenisini yapıştıralım. Yeni dosyamıza basılı tutup Permissions ayarını şu şekilde ayarlayıp kaydedelim.

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    Şimdi sıra build.prop dosyamızı düzenlemede. Root explorerde /system dizninden build.prop dosyamızı bulup basılı tutalım. Açılan menüden Text Editoru seçip dosyamızın en altına şu kodları ekleyelim.

    af.resampler.quality = 4 
    media.aac_51_output_enabled = true
    ro.semc.xloud.supported = true
    persist.service.xloud.enable = 1
    ro.somc.clearphase.supported = true
    persist.service.clearphase.enable = 1
    ro.somc.sforce.supported = true
    persist.service.sforce.enable = 1


    Telefondan nasıl ekleyeceğiz diye düşünüyorsanız mobil siteye girip burdan kopyalayabilirsiniz. Dosyamızı düzenledikten sonra üstteki üç noktadan Save and Exit ile kaydedip çıkalım ve ne olur ne olmaz diye kaydetmiş mi diye açıp kontrol edelim.

    Son olarak ise ses geliştirme modumuzu telefona atıp recovery menüden kuralım ve sonrasında recoveryden Wipe menüsü altından Advanced wipe butonuna bastıktan sonra Cache ve Dalvik cacheyi işaretleyip Swipe to wipe ile onaylayalım. İşlemler bittiğinde telefonu yeniden başlatabiliriz. İlk açılma yaklaşık 10dk sürebilir.



    Burda bulunan video ile stereo hoparlörlerimizi test edebiliriz

    Xperia Z5 görüntü geliştirme modu
    Xperia z serilerinde bulunan bu özellik yazılımsal olmasına rağmen bizim telefonumuzda yer almıyor. Bunu da ufak bir hile ile telefonumuza ekleyebiliriz. Yalnızca albümdeki fotoğrafların daha efektif görünmesini sağlar, kamera kalitesine etki etmez.

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    Bu modun kurulumu nispeten daha basit.

    http://d-h.st/Wag1

    ve

    http://d-h.st/TimD

    Adresinden dosyalarımızı indirip recovery menüden önce normali sonra da başında [ODEX] yazanı kurup advanced wipe ile cache ve dalvik cache temizledikten sonra yeniden başlatıyoruz. İlk açılış 10dkyı bulabilir.

    Çağrı kayıt modu

    Bu modda yine aslında xperia telefonlardan var olan bir özellik ancak kanuni sebeplerden ötürü sanırım iptal edilmiş.

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    Modumuzu kurarken yine root explorer yardımcımız olacak.

    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3593420&d=1451485489

    ve

    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=3590713&d=1451264223

    Linklerinden indirdiğimiz uygulamalarımızı telefonda müsait bi yere atalım ve root explorerde bulalım.

    Uygulamalardan CallRecording.apk olanını kopyalayıp root explorerden /system/priv-app diznine gidip yeni bir klasör oluşturalım ve adını CallRecording olarak ayarlayalım. Klasörün adını ayarladıktan sonra permissions ayarını şu şekilde ayarlayalım.

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    Klasörümüzün permissions ayarını yaptıktan sonra callrecording.apk uygulamamızı içine kopyalayalım ve onun da permissions ayarını şu şekilde ayarlayalım.

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    Başka modda kullandığım resmi kullandım dosya adına takılmayın önemli olan şekil.

    Tekrar attığımız dosyalara dönerek TeleService.apk dosyamızı kopyalayıp /system/priv-app/TeleService dizinindeki her şeyi sildikten sonra içine yapıştıralım ve permissions ayarını yine şu şekilde yapalım

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    Her şeyi tamamladıktan sonra cihazı hemen yeniden başlatalım ki mod uygulansın yoksa telefon uygulamasında değişiklik yaptığımızdan gelen aramaları alamayabiliriz.

    Güncellenen sistem uygulamalarını roma dahil etme
    Android telefonda hafıza bölümlere ayrılır. Bunlardan en çok bizi ilgilendireni system, data ve boot partitisyonu. Sistem partitisyonunda sistem dosyaları ve sistem uygulamaları yer alır. Data partitisyonu asıl bizi ilgilendiren kısım, kullanıcıya ayrılan kısımdır. Boot ise sistemin çekirdeğidir. Bunlardan sistem ve boot partitisyonuna kullanıcı tarafından veri yazılamaz bu yüzden sistemde bulunan uygulamalar güncellendiğinde data partitisyonuna kaydedilir ve yer işgal eder. Şimdi yapacağımız işlem güncellenen uygulamaları tekrar sistem partitisyonuna atarak cihazda bize ayrılan data partitisyonunda biraz daha yer açmak olucak.

    Gerekenler
    -Root
    -Link2SD

    Link2SD türk yapımı güçlü bir uygulama yöneticisi. Yapacağımız işlem çok basit. Güncellenen sistem uygulamaları (güncellenmiş) olarak gözükcektir. Yapacağımız şey uygulamamızı seçip Güncellemeyi sisteme dahil et demek.

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    Tüm güncellemelerimiz taşıdıktan sonra recovery menüden advanced wipe altından cache ve dalvik cache temizlemeyi unutmayalım. Aksi taktirde yeniden tanıtılan uygulamalarımıza açılışta fazladan dalvik önbelleği üretilecektir. Haliyle eskisi de silinmediğinden fazladan yer kaplayıp işlemlerimizi boşa çıkaracaktır.

    Bildirim çubuğuna nfc ikonu ekleme
    Bu modumuz bilidirim çubuğuna nfc açıkken ikonunu gösteriyor. Kısaca anlatmak gerekirse root explorerden build.prop dosyamıza ro.nfc.icon.enable = true satırını ekleyelim. Build.prop dosyasını düzenlemeyi yukarda anlattım.

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★


    Bootloader kilidi açma ve root rehberi




    Oyun Performansı




    Detaylı İnceleme




    Kamera Performansı




    Fotoğraf Örnekleri


     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★

     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★



    1099 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make.believe -- 10 Mart 2016; 13:56:07 >



  • Bende bu telefonu alan ve pişman olan tayfadanım, en sonunda para iadesini hakem heyeti ve bilir kişi sayesinde geri alabildim bir daha sony mi tövbe dedirti bana bi telefon 7 kere garantiye gider de 7 kere tamir edilirmi. Değimeyen parçası kalmadı en son sıfır veediler iki ay sonra ahizeden ses gelmemeye başladı bende hakem heyetine başvurdum. Paramı uzun mücadelerle geri aldım hakkınızı yedirmeyin bence ufak mebla deyip önemsizleştirmeyin.
  • bu tür ana konuları, cihazı alan, kullananın açması lazım. soru sorsalar cevap yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agtr

    bu tür ana konuları, cihazı alan, kullananın açması lazım. soru sorsalar cevap yok

    Hocam sonuçta cihazı alan kişilerde konuya gelecektir bu yüzden konuyu açmamda sakınca görmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aqua m4 ile 64 bit işlemciyi ilkkez kullanmış oldu sony ve ileriki aylarda çıkacak olan z4 ün en azından snapdragon 810 veya 820 olacağı kesinleşti gibi (bence). Sony fiyat politikasını türkiyede biraz düşürürse piyasayı kasıp kavurur bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 tl diyenler var fiyata onlar bence olması gerekeni söylüyor ama hayal görüyorlar Eurasia 1300 den aşağıda kaktırmaz benden söylemesi ha bu arada kamera kısmı olmuşsa cihaz efsane bence

    Düzeltme: arkadaşlar bence bu telefon gelmeyedebilir genelde orta segment taş gibi telefonları getirmediler en basiti xperia Acro s,xperia v vs

    Düzeltme 2:şimdilik sitede var ama xperia v de vardı sonra getirmediler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetgox -- 3 Mart 2015; 2:35:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ascend g7 almayi planliyorum sizce bu telefon u beklemeliyim ? vede ne kadar zamanda turkiyeye gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DreamRiver

    Aqua m4 ile 64 bit işlemciyi ilkkez kullanmış oldu sony ve ileriki aylarda çıkacak olan z4 ün en azından snapdragon 810 veya 820 olacağı kesinleşti gibi (bence). Sony fiyat politikasını türkiyede biraz düşürürse piyasayı kasıp kavurur bence

    1.si Amiral hariç fiyatı dengelemesi lazım.
    2.si Reklam stratejileri Türkiye'de kötü. TV programları ve dizilerini kullanması lazım bu konularda. (Samsung medcezir'de fena reklam yaptı)
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Sony Ericsson iken bir ara kurtlar vadisinde kullanıyorlardı telefonu. Türkiye ceosu pazarlamacısı yada artık her kimse o adamı işten kovmaları lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tayoki

    Ascend g7 almayi planliyorum sizce bu telefon u beklemeliyim ? vede ne kadar zamanda turkiyeye gelir

    Batarya arasındaki fark sizin için önemli değilse kesinlikle bekleyin derim. Hem şık bir cihaz hemde orta seviye diye özelliklerinden kırpılmamış. Nisan ayı içerisinde geleceğini tahmin ediyorum okuduğum bir kaç yere göre. Benimde beklediğim 2 3 telefon var, M4 Aqua fiyat konusunda iyi olursa cihazı ilk alanlardan biri olurum büyük ihtimal
  • Bekliyoruz bakalım
     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★ ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★ ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DreamRiver

    Sony Ericsson iken bir ara kurtlar vadisinde kullanıyorlardı telefonu. Türkiye ceosu pazarlamacısı yada artık her kimse o adamı işten kovmaları lazım

    Avrupa Yakasının da sponsoru Sony Ericsson evet :) O zamanlar sağlam reklam yapılıyordu şimdilerde yok. Yine en akıllısı Samsung ve Apple. Samsung'un çoğu Avm'de standları var şu anda.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    İşte sony de bunları yapmalı yoksa çöküş kaçınılmaz olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mickey Goldmill

    Bekliyoruz bakalım
     ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★ ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★ ★ SONY XPERIA™ M4 AQUA | ANA KONU | ★

    Bana kalsa aslında ben Şarj girişini aşağı koyardım. Alt kısmı çok görünmez telefonun ama yanlar görünür. Göz zevkinden dolayı diyorum sadece.
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Olsa daha iyi olurdu ama yine de güzel
  • Fiyat aşağıya inmeli SONY
  • Konu güncellendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usb açık geldi ise, z4 ve z4 compact da manyetik şarj yeri kalkar, sırf açık usb şarj olur.
  • Beyler Ascend G7 nin avrupa fiyatı 299 € idi. TR ye girişi 999 oldu. Bu tel.inde 300 € , tahminimce 1000 TL ile girer İnşaAllah. Ya Asus ZF 2 ya m4 Aqua alacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: walmon27

    Beyler Ascend G7 nin avrupa fiyatı 299 € idi. TR ye girişi 999 oldu. Bu tel.inde 300 € , tahminimce 1000 TL ile girer İnşaAllah. Ya Asus ZF 2 ya m4 Aqua alacağım.

    Hocam malesef bizim sony türkiye distribütörü kan emmeye bayılır 1000 tl altı gelirse büyük sallar piyasayı inşallah dediğin gibi olur tabi bir de euro çok arttı o dediğin telefon ne zaman geldi tr ye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar USB girişi açık şekilde WP sağlamışlar . Kapak conta derdi ortadan mı kalkıyor ne. Adamlar geliştiriyor kendisini kim ne derse desin. Tutar bu cihaz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.