Şimdi Ara

Sony Xperia X Compact (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.760
Cevap
22
Favori
101.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kty28 kullanıcısına yanıt
    Sınır 2 olduğu için sorun olacağini düşünmuyorum ki sar değerleri bana pek bir sey ifade etmiyor günümüz dünyasında her mahalle de telefonlar iyi çeksin diye baz istasyonu bulunuyor telefon 0.01 olsa ne olur ki baz istasyonlari yeter bitane hemen evin karsisına yapiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün Vatan'da X Compact'ı inceledim. Beyaz ve siyah rengi gelmiş Tr'ye diğer rengi gelmeyecekmiş. Her iki rengine de baktım beyaz rengi kesinlikle çok tatlı ve telefon elde çok güzel duruyor. İlk defa beyaz bir telefon beğendim. :)
  • Şu tatlı kardeşi alan yok mu hala yav? :) Alan olursa yeşillendirsin, kullanıcı yorumuna göre hareket edeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BforzaJçArşıK

    Şu tatlı kardeşi alan yok mu hala yav? :) Alan olursa yeşillendirsin, kullanıcı yorumuna göre hareket edeceğim.

    ben de bugün inceledim. Boyut olarak çok kullanışlı, ekran çok güzel. Ancak malzeme kalitesi ve tasarım yönünden, özellikle kalınlığını çok başarısız buldum.
    x compact ve htc one a9 arasında kararsız kaldım, sen de onu kullanıyormuşsun, ne dersin?
  • d69 D kullanıcısına yanıt
    Kalınlığın sebebi ufacık telefona 2700Mah pilin konması. :) Bence çok dert etmemelisin hocam bunu çünkü ele oturuyor ve sorunsuz bir duruşu var bence. Evet A9'da metal kasa var bu yönden daha premim bir cihaz. Benim geçmek istemem amacım zaten Sony Htc arasında sürekli giden gelen biriyim bi ondan bi bundan kullanırım, sebep o. :) Ama gerek daha iyi kamerası gerekse daha uzun şarjıyla ben X Compact'ı öneririm. Özellikle beyaz rengi çok tatlı, kasası plastik olsa bile eski Samsung leğenleri gibi değil, polikarbon ve fit duruyor. :)
  • BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    Bende almayı planlıyorum hocam en buyuk önceliğim ekran boyutunun kücük olmasi.

    Sonra kamera özellikleri hoşuma gitti burda ki bi hususu da aktarayim hocam 4K video cekemiyor ya bu alet bence olumsuz bir yönü yok. Ben dünya genelinde telefonuyla 4K video ceken bir azınlık olduğunu düşünmekteyim. 4K var mi yok mu onu bilmeyenler daha çoktur. 4K'yı bilip kullanan kişi sayısı ciddi azdir. Ben 4K video çeksem ne olacak normal günlük hayattada video cekmeyen biri icin bisey ifade etmiyor. Youtuber olan bi kullanıcı 4K cekip Full HDye cevirip kullaniyor mantığınada karşi degilim ama 4K büyütülecek bisey degil. Varsın Full Hd 60fps olsun.

    720p ekran'dan fazlası bana göre telefonda gereksiz ki 720p ekran 4.6inçde çok iyi oluyor. IPS panel olursa.

    En güzelide 2400₺ gibi bi fiyattan beklerken ben 1850₺ ile hepsiburada.com fa satılmakta. Ben 3-4 ay içinde almayı planlıyorum düşüşler olacaktir.

    İşlemci olayınada aşırı gıcık oluyorum hocam. Snap820li telefon almazsan gerizekali ilan ediliyorsun forum camiasında bazı kendini bilmez çöpculer yüzüne forumdan soğudum.

    Snap650 benim butun ihtiyaclarimi karsilar ki şuanda kullanmakta olduğum teldeki işlemci Mt6735p 1Ghz 4 cekirdekli Cortex A53. Ben bu işlemci ile asphalt nitro oynuyor ayni anda ekran videosu alıyorum. Günün sonunda snap820 ile snap650 nin yapacaklari işler ayni şeyler. Genel olarak sosyal ağlara gir, tarayiciya gir, film izle, vb vb. uygulamalardan bazıları yüksek işlem gücü istese mesela benim telefon P1m, işlemcisi o kadar serin çalışıyor ki hiç ısınmıyor. Serin bi telefon kullanmak yüksek islem gücünden ve sıcaklıktan iyidir. Benim kendi düşüncem.

    Tasarıma gelirsek çoğu kişiye göre bu telefon tasarim olarak kötü ama benim icin çok iyi. Ekran-kasa orani apple in butun modellerinden daha iyi seviyede ama genede laf yiyen telefon bu oluyor oda ayri konu. Tasarimdaki en hoşuma giden kısım kamera tepeciğinin olmaması. Kalın bir telefon zaten çok kötü olurdu. telefonun kalın oluşu benim için sorun degil.

    benim şuanki telefonda 4000mah batarya var. 9-11 saat ekran süresi veriyor günlük. 2 günluk seneryolarda ise 6-7 saat ekran süresi veriyor. Xperia X compact batarya konusunda nasil olur çok merak ediyorum inşallah günluk 7-8 saatleri gören batarya süreleri vardır.


    En önemli konulardan biri: sanaltuş olayını sevmiyorum ama kullandim geçen sene sonyxE4g vardı. Film izlerken tutacak bir yer oluyordu telefona alışıyorsun bir süre sonra o boşluğa ama sanaltus olmasaymiş iyiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 1080p 60fps cok kaliteli bir video sunuyor. Ben z3c kullaniyorken de 4k vardi bir kere cekmedim. :) islemci olayina gelince de kapitalizmin bu kadar da usagi olmamak lazim, ben telefonun bana verdigine isimi gorup gormeyisine bakarim yani bu telefon hazir haliyle benim yapacaklarimi karsiliyor mu? Ki evet karsiliyor, sony arayuzu cok hafif seri arayuzdur. Bu saatten sonra isterse snap8500 olsun ne fayda? Pil tuketiminden baska bir sey degil ki telefon demo modunda bile ucuyordu vatanda inceledigimde. Oyun vs oynamam fakat oyun testleri cok cok rahat oynatiyor. Ne Sony de ne Htc de icine konan islemciye bakmam, cunku ikisi de arayuzlerini yazilim ustaliklari sayesinde ucuruyorlar, gerisi fasafiso. Millete bkmayin, bayagi bir kitle var boyle, sanki bunu ureten senin kadar bilmiyor da gitti yok yere kotu islemci koydu, yani bir tek bunda niye snap8500 yok yaa diyen hakli. mesela suan ki telefonum Htc A9 icinde snap 615 var fakat bir kere bile keske snap8750 olsaydi keske demedim. Yani uzun lafimin kisasi yazilimi iyi beceren Htc ve Sony firmalarda bu islemci takintilari bosa karin agrisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    HTC A9 pil performansı nasıl? Söylediğin gibi sony xc pil yönünden tercih edilmeli mi A9'a karşı?
  • d69 D kullanıcısına yanıt
    Hocam A9 u yogun kullanirsan 3g ile 4-5 gibi sarja takarsin. Fakat avantaji hizli sarj oluyor olmasi. Zaten mantiken dusunursek Xc 720p 4.7" ekran 2700 mah pil. A9 5.0" 1080p ekran 2150mah pil. Guzel bir fark olusur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam. Yalnız one a9'da sd617 var. Pek farketmiyor ama yine de düzeltmek istedim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar çok işlemci çıktı ki, şaşırmışım. Gerçi 17 de 15 in biraz modlanmış hali.
  • BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    Tam arada kaldım. HTC için HB'da çok uygun fiyat var: 1369 TL. Çok güzel bir kasa ve ekran var anladığım kadarıyla, gözümle görmedim.
    Sony XC'de ise taşıma kolaylığı (5s kullanıyorum, büyük telefona alışmak da zor) ve daha üstün hardware ve pil. Kötü tarafı plastik malzemesi, metal veya cam yapsalarmış kasayı, oyuncak gibi duruyor.
    karar veremedim...
  • d69 D kullanıcısına yanıt
    Evet A9'un kasa ve ekranı oldukça iyi. Xc'nin de ekranı oldukça iyi fakat kasası A9 gibi premium değil. Bunun kararı sizin zaten tüm özellik ve kullanılabilirliklerden haberdarsınız. :)
  • d69 D kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayin sohbetinize girdim ama bende konuya söyle bir farklılık getirmek istiyorum

    Htc A9 çıkalı baya oldu, eski bir telefon denebilir. Ama Sony Xc ise daha yeni.

    Yazılım olarak sonradan güncellemeler hata düzeltmeleri destekler vb konularda Sony Xc daha mantıklı.

    Kasa kalitesi konusunda söyle bir yorum yapayım A9'u alınca kılıf kullanmak yok diyorsanız pre hissiyat konusunda haklısın ama günün sonunda 4600₺ lik telefona bile kılıf takmadan kullanmak cesaret ister. Bi dengesiz düşüşte ekran patlıyor direk. Kılıf kullanırım diyorsanız Xc akar orda. Zaten plastik ama kötü bir plastikte degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantık XC diyor, teşekkürler
  • Yıllarca sony Xperia kullandım.

    Z3 compact fotoğraf çekiminde özellikle beyaz renkteki objeleri çekerken resmin ortasında pembeleşme sorunu vardı, internetten alıp 5 adet cihaz iade ettim bu sorundan.

    Sonra z5 compact kullandım resmin sol tarafında 1 cm lik bir alanda yukarıdan aşağıya kadar hafif bulanıklık sorunu vardı, bu sorunda z5 compactın kronik sorunumuz yurtdışı sitelerinde bundan bahsetmişler.fakat bu sol taraf bulanıklığı sorunu cihazdan cihaza değişiyor kimi cihazda tüm resmin 3 te 1 lik kısmı bulanık,benimkinde çok küçük bir yerdi.
    Şu an z2 kullanıyorum telefona bir türlü alışamadım büyük olduğundan.
    Bir yakınıma hediye olarak samsung a3 aldım 1050 TL'ye geldi hediye çeki kullanarak aldım, telefon metal ve camdan üretilmiş güzel foto çekiyor sonydeki gibi pembe ya da bulanık çekme sorunu yok ayrıca premium hissi var
    Plastikten üretilmiş premium hissi olmayan üstelik kalın x compact için ben olsam 2000 tl verip almazdım bunun yerine yeni çıkacak olan compactı xz compact beklerdim

    Ayrıca ekleme yapmak istiyorum z 5 compact aşırı ısınıyordu kendiliğinden kapanıp açılılmıştı 3 kere. Sonra telefon su geçirdiği için servise göndermiştim para iadesi yapıldı.

    Bu arada yanlış anlaşılmasın sonyi severim yeni telefon alacak olsam yine sony alırdım yalnız bu x compact olmamış bu fiyatın ederi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    Bu telefon olmamış, parasını mı hak etmiyor ?
    2400₺ den gelmesi gereken tel 1850₺ den satılıyor.

    Neden olmamış içinde snap820 yok diye mi olmamiş ?
    Snap820 olsaydi olacakti demi.

    Kasası plastik diye mi ?
    Kılıf takıyoruz zaten

    Kasası kalın diye mi?
    4.6inçlik telden bahsediyoruz icerisindeki bataryadan kaynakli bir kalınlik

    Olmamış bu telefon neye göre olmamış


    Ben bu telefonu alınca yapamayacağım yeni çıkacağını idda ettginiz Xzc'nin yapacaği şey nedir ?

    Yorumun en ilgincide sony konusunda gelip Samsung A3'den bahsedip ki 1000 TL etmeyecek bir donanıma sahip telefondan bahsedip sonyi severim demek.

    Kronik sorunluysa vede devam ediyorsa ve bu sorunlardan ötürü Xc'yi eleştiriyorsanız haklısınız ama daha telefonda bir sorun olup olmadigini göremedik. Eski nesildeki telefonlarin sorunlari vardi diye bu telefonda da olacak anlamı taşımıyor.
    Daha telefon çıkmadan böyle yorum camur atmaya benziyor

    Ben bu olmamış lafına gıcığım, hangi statü ile olmamış diyebiliyorsunuz ?

    Şuan ki kullandiğim telefon sizin için hesapmakinesi sayılır o zaman

    Hiç bir elektronik üründe adından söz ettiremeyen bizler başka ülkelerin ortaya koyduğu ürünlerine böyle havalardan sallayabiliyorsak gittiğimiz yol çok iyi. Adamlar üretmiş satıyor biz ise olmamış diyoruz.Tüketime dayalı üretimde sıfır olan ülkelerde böyle sorunlar oluyor.


    Fiyat olarak olmamış ise 4600₺ satılan telefon hakkında da aynı şeyleri söylemeye davet ediyorum. BU telefon X modelinin kucultulmüş hali. X 2500 ile piyasaya girdi şuan 2000₺ de bu telefon 1850₺ den satılıyor. İyi bir fiyat aralıgından girdi düşüşlerde olacaktir.

    Eleştiri biraz mantıklı olur. Olmamış lafı eleştirmek değildir çamur atmaktır.

    Hali hazirda cıkmış satışları başlamış bir telefon söz konusu alıp incelemediyseniz bu olmamş lafınızı sizde kabul etmeyin.

    Pre hissiyat konusuna bayılıyorum var ya 500₺ lik telefondan tut 4600₺ lik telefona kadar hepsindede kılıf kullanılıyor zaten ozaman hangi pre hissiyatdan bahsediyoruz. dokunmak hissetmek icin telefon almak bana garip geliyor ya insan telefona dokununca nasıl bir haz alır ? Etkilenir mi ? Yok şimdi telefon plastif olmuş, cam olmuş, çelik olmuş vs vs hepsinin kendisine göre artılarıda var.

    Her telefonun artıları ve eksileri vardir. Mantık içinde bildiğin kadar yazacakasın ki insanlarda yararlansın.

    X compact artıları;
    1. Kücük ekranlı halihazırda en iyi android deneyimi sunacak telefon bu. (Z5 compact bu telefondab iyi degildir. Snap810 gibi bir soba var icinde her an patlayacak gibi ısınıyor Z5 Compact)
    2: Kamerası ve özellikleri
    3: Yazılım ve satabilite
    4: 3Gb Ram ile diger compactlardan daha iyi multitasking
    5: Ekran
    6: Batarya stabilitesi ( şarj et koy kenara %100 pil duruyor )
    7. Deklanşör tuşu bir telefonda kesinlikle olmali.


    X compact'ın eksileri
    1. İP sertifikasyonu yok ( suya toza dayanıksız)
    2. Sanal tuş olayından vazgeç sony
    3. 9.5mm kalınlık ( Benim icin sorun degil şuan ki telde 9.3mm)
    4. Kamerada yüksek mp değeri grenlenmesine neden oluyor fotoların
    5. Plastik kasa ( benim icin sorun degil daha hafif oluyor tel + kılıflı kullanıyoruz zaten)
    6. Ekran- kasa oranı ( iphonelardan iyi ama genede istenilen seviyede degil)

    Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar telefonu beğenen varsa ve maddi sıkıntıları yoksa alsın derim. Şahsen ben beğendim fiyatıninda düşmesini bekliyorum maddi durumu düzeltince alıcam Xc Siyah.




    Sonuç olarak eleştirmekde, bir takım bilgilerin varlığı ile olur. Havadan atmakla olmaz. Olmamış demekle ya da çöp demekle olmaz.

    İyi forumlar
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • d69 D kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam imkanınız varsa bir teknoloji mağazasına gidip inceleyin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xperia X'in ekranını kırdığım ve servise verdikten sonra yedek telefonum olmadığı için X Compact'a geçiş yaptım.

    Sorularınız varsa alabilirim.

    2 gündür kullanıyorum cihaz her anlamda kusursuz. Elde duruşu çok ergonomik ve performans X'ten bir tık daha iyi bile diyebilirim. Muhtemelen 720p ekrandan dolayı. XZ'yi de düşündüm ancak büyük ekrandan çok sıkıldım ve 2800TL'lik fiyatı ödemeye gönlüm de razı olmadı.

    Xperia X beni çok çok memnun etmişti ve ekranı kırılınca epey canım sıkılmıştı ancak X Compact beni daha da memnun etti açıkçası. Kullandığım en ergonomik cihaz diyebilirim. Kalınlık ve malzeme eleştirileri var ama özellikle kalınlık cihazı kavramanız konusunda yardımcı bile oluyor bence. Malzeme konusunda bir flagship havası yok ancak seramik hissiyatı veren kasa çok şık ve sağlam duruyor.

    Telefonu tek elle kullanmak çok rahat. Pil performansı olarak bende her şey açıktır GPS Bluetooh Wifi vs. buna rağmen bana X'ten iyi gibi geldi performansı. Ki X'in pil ömrü 2 ay sonrasında daha iyi hale gelmişti.

    Sözün özü bence bu ekran boyutunda en iyi cihaz olmuş. Kamera olarak çok fazla deneyemesem de 1-2 fotoğrafta bir sıkıntı göremedim ama net bir gündüz çekimi yapmam lazım tam bir şey söylemek için.

    Dediğim gibi sorular varsa cevaplarım mümkün olduğunca ama bu cihazı düşünüyorsanız bence gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtuFortuna -- 12 Ekim 2016; 22:11:01 >
  • VirtuFortuna kullanıcısına yanıt
    Bolca fotograf atarsaniz cok makbule gecer, mumkunse en yuksek cozunurlukte. :) hayirli olsun gule gule kullanin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.