Şimdi Ara

Sony Xperia X Compact (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.760
Cevap
22
Favori
101.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • VirtuFortuna kullanıcısına yanıt
    Hocam hayirli olsun öncelikle.
    sony arkada çalışan uygulamaları kapatma penceresinde bazı widget uygulamalar sunuyordu ben ordaki tarayıcınım ne olduğunu merak ediyorum. Widget tarayıcı ( kücük tarayıcı) ve widget hesap makinesi duruyor mu ?

    Müzik çalar'ın galarinin ss'lerini atarsanız çok iyi olur.

    telefonun ekran kapalıyken hocam deklanşör tuşuna basıp kamerayo acınca ayni mod ile açıyor mesela manuel mod açılsın diye ayar var mi ?

    Simdiden teşekkür ederim. Tekrardan hayırlı olsun güle güle kullanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bir ara atmaya çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtuFortuna -- 13 Ekim 2016; 0:18:38 >
  • Teşekkürler.

    Small Apps'i kast ediyorsunuz sanırım. Sony bu özelliği kaldırdı. Artık küçük pencere uygulamalar yok.

    SS'leri atarım bi ara.

    Seçenek olarak kamerayı açmak veya açıp direk resim çekme seçenekleri var. Manuel'de açmak gibi bir seçenek yok.
  • VirtuFortuna kullanıcısına yanıt
    Coklu pencerede kullanabilecegimiz uygulamada mı hocam çok kötü oldu benim için :/ benim eski tel sony idi 1Gb ram yüzüne degistirdim çok alışmıştim o kücük uygulamalara hesap makinesi ile tarayıcı favorimdi yazıkolmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam üzülmenize gerek yok çünkü android 7.0 ile gelecektir
    Saf androidde artık çift pencere geldi çift uygulamayı aynı anda ekranı bölerek açabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama sonyninki daha güzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O iyi olmuş androidi kullanıyoruz bari bir artısı olsun diger sistemlerden. Sonydeki widget uygulamalar çok iyiydi kullanım kolaylığı sağlıyorlardı. Bakalım yeni sürüm bize ne kadar kolaylıklar sağlayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telefonu beğenenleri gerçekten anlamıyorum. bu telefon compact ailesine hakarettir, yok efendim plastikmiş ama zaten kılıf kullanıyormuşuz :) herkesi kendinizle bir tutmayın. Bu telefon kırpılmış lami cimi yok, bütün incelemelerinde bahsedilmiş adamlar burada hala fiyatını makul buluyor gel de kafayı yeme. Sony hem kırpmış hem de fiyatı uçurmuş, kamerasına da baktım hala yazılım kötü diğer telefonların seviyesine bir türlü çıkamıyor. Diğer compact modellerde tasarım güzel olunca kameraya biraz katlanıyorsun ama bu telefonda ikisi birden tam bir facia olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RyGzy -- 13 Ekim 2016; 18:28:20 >
  • Bu telefonu Xz nin compactı degil X'in compactı.

    İlerde sony XZc cıkartırsa ki şuan öyle bisey yok eskiden çıkmış olan compactlarla onu yarıştırın

    Bu telefon farkli bir segment oluşturdu. Mesela Apple iPhone SE gibi.

    İnsanların tercihleri sizi rahatsız etmemeli sen başkaların tercihlerine saygılı ol ki başkalarıda senin tercihlerine saygılı olsun.

    X compactı alıp kullananlar var ve memnunlar ise bu senin icin neden sorun. Sana zorla aldıran yok ki + senin tercih ettiğin ürüne karışanda yok. Az hoşgörül olup insanlara karşı sayğı ve sevgiyle yaklaşsak. Bu zaman diliminde tuşlu telefon kullanda olur. Sen o insanlarıda mı anlamıyorum diyorsun. Illa bir doğru varsa bu doğrular senin düşünlerin ve duygularin mi oluyor.

    "Bu telefonu begenenleri anlamıyorum" söyle senin dediğin telefonu begenelim. İnsanları tercih ettikleri ürünlerle vb herhangi bir şeyle yargılamayı bırakın artık. Bu farklı yörülerde/farki zaman dilimlerinde/ farkli ülkelerde saç, sakal, kılık, kıyafet, din, dil, olarak cıkıyor karşımıza. Teknoloji sitesindede böyle oluyor. Mesela Adam sırf sakalını ucunu sivri yapti diye yargılanıyor toplum tarafından. Ya da dövme yaptırdi diye dışlanıyor.

    Artık kendi arzu ve isteklerinizi başkarına dayatmayin.

    Burda önemli olan telefon degil burda önemli olan seçmiş olduğun cumleler ve kelimeler. İlla bir markayı başka insanlara dayatınca ya da gercekten begenmedigin bir markayı insanlar tercih edince neden yargılamaya gecip nefret kusup dalga gercek için sıraya geciyorsunuz.

    Bunun yerine daha yapıcı olsak mesela arkadaşlar X compactı beğenebilirsiniz en Dogal Hakkınız ama benim önerim var. Xaomi Mi5 1300₺ fiyatı var X compact yerine bunu tercih edin.

    Senin yaptigın yorum ile şu yukarıdaki örnegimi karsılastir.

    Şuan ki telefonum Lenovo Vibe P1m 3 - 5 ay sonra X compact'a geçmeyi planlıyorum. Güzel bir tavsiyen varsa seve seve listeye dahil ederim kardeşim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben 2 senedir compact cihazları kullanıyorum, görünen o ki sen şimdiye kadar hiç kullanmamışsın ve compact cihazların çıkış fiyatını da bilmiyorsun ve ona rağmen böyle savunma moduna geçiyorsun. Ayrıca xz'nin compactı değil x'in compactıysa onunla beraber çıksaydı daha önce böyle bir şey gördün mü sen? kaç ay geçmiş onun compactı şimdi geliyor öyle mi :) bence bu telefon öylesine çıkaralım havasında olmuş ve xz compact diye bir şeyin gelmesi artık söz konusu değil, varsa sağlam bir kaynağın ekle, böyle iddialarla olmuyor bu işler.

    Eski telefonlar abileriyle hemen hemen aynı özelliklerde olurdu ve sadece boyutu küçük olurdu bu yüzden ona mini değil compact derlerdi.
    Sen bu telefonları kullanmamışsın ve de bilmiyorsun. z3 compact 1800 lirayla piyasaya çıktı, z5 compact yine bu seviyelerde.

    Sony ne yaptı malzeme kalitesini düşürdü su geçirmezlik özelliğini kaldırdı, abisindeki özelliklerin çoğunu eklemedi ona rağmen şu telefona istediği fiyata bak:) sen bunları araştırdın mı? Bence hayır.

    Compact ailesi güçlü cihazlarla çıkar bu her zaman böyleydi bu telefon hem bütün özelliklerini kırpmış hem de fiyatını haketmiyor.

    Bir de tasarıma bak o kadar kalınlaştırılmış, içine siniyorsa gidip bu telefonu al benim tavsiyem boyutu küçük telefon arıyorsan z3c veya z5c alman. Boyut önemli değil dersen de motorala moto z serisi bu ay sonunda geliyor, o da değerlendirilebilir. Sony bu eleştirileri sonuna kadar hakediyor çünkü ileri gideceğine geriye gitmeye başladı hayır fiyatlar düşse yine anlarım aksine fiyatı da yükseltiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RyGzy -- 13 Ekim 2016; 20:31:18 >
  • Asıl siz araştırmamışsınız bu cihaz X in compactı neden onuda açıklayayim sony x performans yerine bir çok ülkeye X i amiral gemi diye cıkartti 2500₺ den giriş yapti telefon. Asil bu telefon pahalı girdi. Bizim sevincimiz buna.

    O yüzdendir ki bu telefon Xz nin degil birebir X in compactı. Kafaları karıştıran bu telefonun sonra ve Xz ile çıkması oldu. Ben çok iyi araştırıyorumm merak etmeyin hocam

    Öte yandan özellikleri X ile aynı X modelindede IP sertifikası yok. O telefonu 2500₺ getiren sony eleştirilir. Benim tahminim bu telefonun 2399₺ den çıkmasiydi ki şuan 1800₺. 2400₺ den gelmediği için seviniyoruz. Sen benim bu konudaki önceki mesajlarıma bak.

    SDN video incelemesi yaptı koydu yanlış hatirlamiyorsam orda bahsediyorlar X modelinin Compact versiyonu olduğundan ilk dakikalarda. Ben bu telefon için 3-5 kere sony'e eposta attim mantikli cevap vermediler ya oda ayrı konu.

    Benim öyle bir iddam yok ben Xzc çıkar demiyorum ki. Sony cıkartırsa diyorum. Lutfen dikkat

    Z3c çok beğeniyordum ama nasip olmadi. Z5c hiç sevmiyorum snap810 yüzüne. Bu saatten sonra da yeni cıkan bir telefon kullanmak istiyorum. Önceki mesajlarda da belirttim kalınlık ve Kasa malzemesi benim için önemli degil. Şuan ki telefonda 9.3mm kalınlıkda ve plastik kasa. Boyut önemli hocam. Xcompact'ın eksileri var yok degil ama deneyimlemek istiyorum bakalım pişman mı olacağız yoksa iyikide almışım mı diyeceğim. Tavsiyerin icinde çok teşekkur ederim bu arada iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz öyle deyince x'in özelliklerine baktım 2620 mah batarya koymuşlar ama bu telefonun compact'ı dediğiniz telefonda yani x compact'ta 2700 mah batarya var. X'de Quick Charge 2.0 var x compact'da 3.0 var. Yani bana pek mantıklı gelmedi onun compact'ı olması, compact'ı abisinden daha yüksek özelliklerde mi yapmışlar anlamadım :) Zaten Sony bir telefonun compact'ını o cihazla beraber çıkarıyordu bu yıllardır böyle, bence bu telefon ondan bağımsız olabilir. Yine de bunu Sony açıklığa kavuşturursa daha iyi olur hiç değilse milletin kafa karışıklığı gider. Ben 2 cihazın özelliklerine baktım gsmarena'da ilk gözüme çarpan bunlar oldu. İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RyGzy -- 13 Ekim 2016; 22:06:23 >
  • Bugün çektiğim bir fotoğraf.

    Sony Xperia X Compact
  • VirtuFortuna kullanıcısına yanıt
    slord236 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, detaylar temiz ve çok bozulmuyor gibi. Devamı gelirse daha çok fikir ediniriz, Raw çekim olmasa dahi ileride almayı düşünüyorum, kamerasına içim sinerse. :) Fakat sol üst köşede Z5'lerde görülen bulanıklaşma sorunu var sanırım, Z5'lerde kronikti acaba bunlarda da mı öyle? :/


    @slord236


    Hocam sizde bir bakın istedim. X compact.
  • Bu telefon Compact ailesine hakaret değil selamdır ve Compact segmentten vazgeçilmeyeceğini göstermektedir. Compact serisi zaten genel olarak plastikti.

    Telefonun nesinin tam olarak kırpılmış olduğunu açıklarsan daha iyi olur. Ekonomiden haberin yok sanırım. Tüm telefonların fiyatı önceki modellere göre yükseldi eski fiyatları beklemek biraz hayalcilik olur. Güzelim ülkemizde dolar 3.10 seviyelerine geldi.

    Cihazın kompakt sınıfta İphone SE denilen 4 yıllık kasaya sahip telefondan başka rakibi bulunmuyor. Boş konuşmaya gerek yok.

    Ben de İphone'a 4000TL verecek insanları anlamıyorum ama gelip burada sataşmıyorum.

    Kamera yazılımı çok iyi. Kamera olarak da ben beğendim.

    Tasarım elde tutmak için harika olmuş. Elinize aldıktan sonra eleştirmenizi tavsiye ederim (tabi elektronik mağazalarındaki o saçmasapan bağlantı aparatında değil).
  • BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    Köşeler iyi geldi bana. Yani benim beklentilerimle sizinki mutlaka farklıdır ben telefonla fotoğraf çekmiyorum Sony A7 makinem var. Telefonlarla çok iyi fotoğraf çekileceğine zaten asla inanmıyorum. Firmalar güzel reklam yapıyor şöyle çekiyor böyle çekiyor diye ama hepsi hikaye. Gördüğünüz gibi ham fotoğrafı bilgisayar ekranına attığınızda sonuç vasatın altında.
  • VirtuFortuna kullanıcısına yanıt
    Onun zaten farkındayım da Z5'de olan sorunun hala devam etmesi can sıkıcı.. Sol en üst köşede bulanıklaşma var dikkat ederseniz. Z5'lerde de köşelerde ve kenarlarda vardı bu durum. :/ Bu arada A7 müthiş bir makine deneyimleme şansım olmuştu.
  • Gelelim buna.

    Çıkış fiyatı meselesi dediğim gibi ekonomik durumla doğrudan ilişkili. Artık cevap vermeye lüzum görmüyorum.

    Sizin kaynağınızı öğrenebilir miyiz? Telefonun ismi X Compact. Buradan yola çıkarsak ve özelliklerine de bakarsak X Compact'ın X ile aynı özelliklere sahip olduğu ve onun bir kompakt versiyonu olduğu açık.

    Herkeste bir işlemci model rakamı üzerinden bir sallamadır gidiyor. SD650, 810'dan daha iyi ve daha efektif bir işlemcidir. Testlere bakıldığında Z5 Compact'ı geçtiği rahatlıkla görülebilir.

    Malzeme kalitesi neye göre düştü diye sormak istiyorum. Z5 Compact ile malzeme olarak fark nedir? Su geçirmezlikle alakalı haklısın ben de devam etmesini beklerdim. Ancak abisindeki çoğu özellik yok dediğin zaman yanlış bir yorum oluyor. İşlemci modeli haricinde neredeyse her şey aynı. Ek olarak da RAM 3GB'a çıkartıldı.

    Cihaz oldukça güçlü zaten. Yazılım yağ gibi akıyor X'ten bile iyi ekran 720p olduğu için, ki bu boyutta çok çok yeterli bir ekran.

    Compact ailesi hep kalındı. Bu cihazı eline aldıysan ve Z5 Compact ile eldeki duruşu arasındaki büyük farka baktıysan böyle bir yorum yapmazsın. Z5 Compact hiç beğenmediğim bir tasarıma sahipti tıpkı Z5 gibi. Kenarlar nerdeyse adamın elini kesecek cinstendi. O yüzden bu yeni X ailesi doğru bir gidişat sergiliyor. Yuvarlatılmış 2.5D ekran camları ve yuvarlak kenarlarla birlikte ergonomi ciddi anlamda iyileşti.

    Dolayısıyla geriye gidiş filan söz konusu değil. Hele ki söz konusu Japonlar olunca.
  • BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflarıma Instagramdan:https://www.instagram.com/full.aperture/

    ve şu adresten bakabilirsiniz:http://www.fotobrothers.com/BerkhanAkcay/

    Evet sol üstte bulanmıklaşma var gibi. 1-2 fotoğraf daha çekip koymaya çalışırım doğrulamak için.
  • BforzaJçArşıK kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bir tık bozulma var sol üstte ama onun dışında sorun yok gibi bir de 20 mp çekip bakmak lazım. Xz konusundaki arkadaşın fotoğraflar içler acısı burda öyle bi durum yok yani o arkadaşın cihazda mı bi sorun var acaba diyorum.

    Ek olarak o resimlerde fena halde keskinleştirme kaynaklı noise var gibi geldi yani şu resim temiz duruyor baya ona göre. Mağazaya gidip test etmek farz oldu böyle olmayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slord236 -- 14 Ekim 2016; 2:25:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.