Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.628
Cevap
66
Favori
437.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fotoğraf raw çekim modu var mı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mga93 M kullanıcısına yanıt
    Piyasaya bir düşsün şu telefon, ilk izlenim olarak cihazın neyi var, neyi yok hepsini inceleyeceğim hocam, 1 aya incelemeler gelmeye başlar. XZ Premium'da yoktu şahsi fikrim bunda da olmayacağı yönünde...
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Sence Sony yaptı mı bu sefer? :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekçi olalım hocam. TABİ Kİ DE HAYIR!.. (Dilerim utanan biz oluruz!..)
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Koca firma ne olacak böyle? Evde konsol Sony, TV Sony, Ses sistemi Sony. Hatta FM radyo bile Sony. Ama artık telefonu almaya korkuyorum. İşin kötü tarafı fotoğraf bozulması da devam ediyor deniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 25 Eylül 2017; 8:56:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam koskoca Sony sadece telefon pazarında kar elde edemedi diye batmaz, adamlar halan dünya üzerindeki bir numaralı medya içerik üreticisi şirket ki yakın tarihte bu adamlar Marvel ile anlaştı. Anlayacağınız Sony Mobile koskoca Sony içerisinde devede kulak bile değil belki de...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Mesele zaten o değil. Sony gibi bir devin nasıl mobil kanatta bu hale geldiği. Yahu bir tek biz değil bütün dünya şikayetçi. Neyin inadı bu? İlla sadık kitlesini kaybetmek mi istiyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony ürünlerini severek kullanan tüketiciler olarak yetkili mercilere beklentilerimizi bildirmemiz lazım hocam, Talk Sony'nin bile balon olduğunu düşünmeye başladım, uygun olduğum vakit şahsım adına Sony Mobile'ın eksiklerini ve genel olarak beklentilerimi anlatan bir mail atacağım ulaşabildiğim yetkili mercilere. Artık Sony'nin Mobil bölümünün Sony'nin marka değerini zedeleyecek icraatlerde bulunduğunu kullanıcıların bildirmesi gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 25 Eylül 2017; 12:42:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8804&idPhone2=8522 evet beyler Nokia 8 mi Sony xperia xz1 mi ikiside 3500 TL çivarında satılacak shiftdelete donanım haber e Nokia 8 düştü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koreli41 kullanıcısına yanıt
    Şahsi fikrim; piyasaya çıktığı anda o fiyata gözü kapalı alacak enayi varsa alsın, ben bekleme taraftarıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • koreli41 kullanıcısına yanıt
    Xz1 in tasarımı daha hoşuma gidiyor ben olsam xz1 alırdım. Ayrıca 3500 tl den çıkarlarsa kimse almaz. 3000'e xz premium ve s8 var zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben XZ premium'dan daha pahalıya çıkaracaklarını zannetmiyorum, yoksa dediğiniz gibi kimse almaz. XZ1 ne kadar canavar olsa da sahip olduğu özellikler o kadar rekabetçi değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BRC_KHAN

    Ben XZ premium'dan daha pahalıya çıkaracaklarını zannetmiyorum, yoksa dediğiniz gibi kimse almaz. XZ1 ne kadar canavar olsa da sahip olduğu özellikler o kadar rekabetçi değil.

    Bence xz premiumun fiyatını daha indirip xz1 i xz pre fiyatına satabilirler. S8 veya i7 gibi rakiplerinden daha uygun fiyatla çıksaydı onların yerine xz1 seçerdim çünkü kavisli ekran ve sonsuz ekran saçmalıklarını sevmiyorum. Xz1'in s8 den daha ince ve stereo hoparlör(balon) olması nedeniyle 2700 mah anca sığdırmış. Keşke kalınlığı 8 yapıp bataryayı 3k üzerine çıkarsalardı. Keşke stereo hoparlörü kaldırıp 200-300 mah daha batarya ekleyip alt çerçeveyi çok az daha inceltselerdi. Sony bu kafayla adam olmaz. Yinede testlerde s8 ile aynı batarya performansı veriyor. Kamera ile hiç fotoğraf çekmediğim günler oluyor o yüzden kamerası yeterli ama herkes çift kameraya geçmişken sony gibi kamerada iyi olan bir markaya yakıştıramadım. Telefon bana sorarsan gayet iyi ama çıkışı çok geç oldu. S8 çıkalı aylar oluyor sony gidip s8 ile aynı kalitede telefonu aylar sonra çıkarıyor. Neyseki 6 ay sonra sony yeni tasarım anlayışına geçiyor. Yeni tasarımla önceki telefonlar iyi değer kaybedecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 2 Ekim 2017; 9:33:33 >




  • Öyle bir satış stratejisi izlerse Sony topuğuna sıkmış demektir. XZ premium özellik olarak XZ1'den daha fazlasını vaad ediyor hem pil, hem de ekran olarak. Diğer özellikler zaten Oreo ile gelecek, bu yüzden XZ1'i o fiyata çıkarması direkt XZ1'in satışına ket vurur.

    S8 ile kıyaslayacak olursam şahsen ben S8 serisini bir türlü sevemedim, S7 serisi bana daha şık ve kullanışlı geliyordu S8'e nazaran hem parmak izi okuyucusunun konumu daha ergonomik bir yerde, hem de tek elle kullanılabilen bir ekran boyutuna sahip, üstüne üstlük S7 edge'nin bataryasının da maşallahı var o boyutta bir cihaza göre. Sony biraz daha kalın tutup kasayı rahat 3200 mah koyup batarya ömrü ile gerçekten gönülleri fethedecek rekabetçi bir ürün yapabilirdi fakat yapmadı. Ürün komple metal ki bu sağlamlık açısından önemli bir adım, fakat metal olunca da kablosuz şarj gibi teknolojileri koyamıyorsun, biraz tercih meselesi, ama ben entel dantel, sonrasında kullanabilmem için para vereceğim özelliklere sahip olmaktansa sağlam olmasını tercih ederim, Samsung'da bu olayı sevmiyorum hocam, DEX koymuşsun da aparatı 400 gayme, etti mi telefon sana 3.6k. Sony ürün aldığımda en azından oyun içi marketin olduğu bir oyun almış izlenimine kapılmıyorum. Sony Call of Duty ise gözümde Samsung Battlefield'dır.




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Xz1’i 3299 TL den çıkartırlar, xz premium 3599 TL den satmaya devam ederler. S8 ekran kasa oranı çok güzel ama cam kasa ve kavisli ekranı hiç sevmiyorum. Kaç ay önce çıkan s8, xz1 gibi yakında çıkacak telefondan bazı noktalarda daha iyi donanıma sahip. S8 ile xz1 in boyutları aynı s8 de 3000 var xz1 de 2700 mah batarya. Neyseki ekran küçük ve full hd olduğundan batarya performansı iyi seviyelerde. Xz1 yinede güzel telefon metal kasası ve milletin kalın çerçeveli diye yermekten bıkmadığı telefon hoşuma gidiyor. Sony ekran kasa oranı %70 bunu 75 yapsa gayet yeterli olurdu ama yapmıyor. Benim önceki telefonum olan z2 ile aynı boyutlarda aynı ekran kasa oranına sahip xz1. Yalnız parmak izi okuyucusu en güzel sony de, yeri çok güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3399 olur bence tahmini, XZP ile arasını açmazlar fazla fiyat olarak.



    Ekran kasa oranı kısmında pek bir şikayetim yok, hani telefon sonuçta cep monitörü değil o yüzden napayım geniş ekranı, tek elle kullanım için yeterli, küçülteceklerse kasayı küçültsünler bence. Bi de çerçevesiz ekran diyorlar fakat formatı değiştirdikleri için içeriklerde ister istemez gene boşluk oluşuyor, upscale edince de bu sefer üstten alttan yemeye başlıyor, o vakit ne anladım ben çerçevesiz ekrandan, o yüzden bence abartıldığı kadar kötü bir yanı yok üst ve alt çerçevenin. Ben sadece navigasyon tuşlarının ekrandan yemesine gıcığım çünkü içeriğime müdahale ediyor çıkmak istediğim zaman.

    XZ1'in bence donanımsal birkaç eksiği var ki günlük kullanımda pek çoğu fark edilir eksiklikler değil. Pilden ziyade eksik gördüğüm yegane şey diyafram açıklığı, hani yeterince ışık girmiyor artık senelerdir ISO'ya kasıp detay çıkarmaktan bıktık arkadaş.

    Ses konusunuda bence ideal seviyeye gelmiş bu seferlik, tek rakibi U11'dir kendisinden üstün olan. Onun dışında S8'den hem hız, hem ses, hem sağlamlık, hem de video kalitesi anlamında üstündür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 2 Ekim 2017; 17:53:51 >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğin gibi. Xz1 şık tasarıma sahip donanımı en güncel seviyede olan bir telefon. Batarya, kamera vb donanımlar belki en iyisini sunmuyor ama gayet iyi seviyede. Çerçeveleri biraz küçültse yeterli olacak ama yıllardır z2 nin ekran çerçeve anlayışını devam ettiriyor. Stereo hoparlör koyacağım diye sony batarya ve çerçeveden kısıyorsa çok büyük hata yapıyor. Hadi stereo koydun diyelim bari en iyisini koyda bir işe yarasın. Hoparlör benim için telefondaki en önemsiz kısım herhalde. Fiyat olarak 2500 e görürsem alırım herhalde ama 3500 TL vereceğime beklerim 6 ay daha yeni çıkaracağı yeni tasarımdaki amiral gemisini alırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 2 Ekim 2017; 18:14:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu telefon artık Türkiye'ye gelse de mağazada elimize alıp güzelcene incelesek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 2 Ekim 2017; 18:16:22 >
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    sony türkiye bu aceleye gerek yok


  • Dostlar şimdi şu hızlı şarj meselesini bir açıklığa kavuşturalım ki konuya dışarıdan dahil olanlar da mevzuyu anlasın, sonra ''Vay efendim hani bunda Q.C. 3.0 destekli adaptör vardı, ömrüm gitti telefon %100 olacak diye. 2 buçuk saat şarj süresi mi olur lan?'' demeyin.

    Qnovo denen teknoloji sayesinde bu arkadaşın pili %50'a kadar hızlı bir şekilde dolarken 50'den sonra pili yıpratmamak için cihaz gelen akımı logaritmik olarak kısarak şarj süresini uzatıyor. Bu yüzden son %30'luk kısımı olabildiğince yavaş dolduruyor. Zaten bu telefonu yarım saat şarja taksanız günün geri kalanını, 1 saatlik şarj için ise tüm günü her türlü kurtarıyorsunuz. Yani hızlı şarj teknolojisinin amacı bu cihaz için anı kurtarmaktır.

    Bir diğer teknoloji olan Battery Care ise cihazı periyodik olarak şarj ediyorsanız hangi aralarda şarj edip çıkardığınızın bir ortalamasını alır ve %90'a kadar pili doldurduktan sonra akımı keser. Uyanmaya ramak kala ise kalan yüzde 10'u doldurur ve size tap taze bir dolum sunmuş olur.Bkz. bu da grafiği:



    Özetle cihaz 2 buçuk saate yakın bir sürede tam şarja ulaşıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 2 Ekim 2017; 20:17:18 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.