Şimdi Ara

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
414
Cevap
5
Favori
17.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Bu başlık altında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kapsamında olan konular hakkında elimden geldiğince bilgi paylaşımında bulunmak isterim.



  • merhaba inşallah ok
    ursunuz YAZDIKLARIMI neyse hemen ozet geciyorum: e devlete girince unutmuş olduğum 10.2010 tarihli bir rapordan alacağım çıktı ama ödendi yazıyordu arkadaşlarımla konuştum inanmamistim ama ziraat bankasına bu ayin13.de gittim paranın sistemde gozuk tuğu ama geri gittiği yazıyordu bende alo187 yı aradım açan konuştugum kişi bana ödendi dedi ben de ben daha önce de ödeme aldım madem ödendi niye sistemde gözüküyor ziraat bankasının bana aktardıkları aynen anlattım 5 dakikaya yakın hatta bekledim en sonunda yasal sure 5 sene olduğunu belirtti ben ise yasal surenin dolmasına daha var nasıl ödeme alabilirim dediğinde dilekçe verin ama 6 aya kadar bekleyebilirsiniz dedi . biraz sinirlendim ama kadının suçu olmadığı için şikayet formu doldurttum paramı alamadigima dair acaba evime yakın bir SGK ya gitsem dilekçe versem bu para mi alabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuara86 -- 19 Temmuz 2015; 3:10:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cuara86 kullanıcısına yanıt
    Pm gönderildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski çalıştığım yer 1 aylık maaşımı ödemedi.Mahkemeye verdim , 1 seneye yakın zaman oluyor , hiç bir gelişme yok.Ne yapmam lazım.PM'den cevaplama benzer insanlarda faydalansın.
  • Korkusuz Üye kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Öncelikle geçmiş olsun
    Mahkemenin sonuçlanmasını beklemeniz gerekiyor
    İşçi mahkemede %95 haklı çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliyeci18

    Merhaba
    Öncelikle geçmiş olsun
    Mahkemenin sonuçlanmasını beklemeniz gerekiyor
    İşçi mahkemede %95 haklı çıkar

    Paramı geç alıyorum , param değer kaybediyor , maddi manevi zarardayım.Zaman aşımına uğrar bu gidişli , bu kadar basit bir davanın sonuçlanması bu kadar uzun sürüyorsa devlet dükkanı kapatıp gitsin daha iyi.Alt tarafı sigortaya bakılacak hangi günler çalışılmış ardından maaş hesabına bakılacak , maaş yatmadığını görülecek karar verilecek.5 dk'lık basit bir dava.Sanırsın ki atomu parçalıyorlar.
  • Mahkeme süreci konusunda sonuna kadar haklısınız
    Karara gelince; davayı zamanında açtığınız için zamanaşımı endişeniz olmasın
    Alacağnızın değer kaybetmemesi de faiziyle birlikte tahsil edilmesi sayesinde mümkün olacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • primi asgari ücretten yatanlar fakat fazlasını elden alan ne yapmalı ?
  • Alo 170 i arayarak veya işyerinin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik Merkezi'ne giderek şikayette bulunlanız ve Sosyal Güvenlik Denetmenleri denetime gelinceye kadar da işten ayrılmamanız gerekiyor.
    Sonraki adımda ise Denetmen sorduğunda gerçek ücretinizi söyleyip tutanağa geçirtmelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 seneden fazla çalışıtığım yerde işten ayrılmadan askere gidip gelmek istiyorum.
    çıkış almadan askere gidip gelme olanağım var mı ?

    normalde askerlik durumu nedeniyle ayrılanlar tazminatını alıp askere gidip gelebiliyor fakat askerlik dönüşünde geri alınma zorunluluğu yok.

    bu nedenle askere gitmezden önce eğer işyeri ile anlaşılabilirse işten çıkış yapmadan sadece ücretli izine çıkarılmış olsam o arada da askere gidip gelebilirmiyim ? hukuki açıdanbir sorun olur mu ?
    sonuçta sigortam halen işliyor olacak.

    veya tazminatı almadan şartlı olarak işten ayrılma durumu gibi bişey var mı ?
  • fatih33yucel F kullanıcısına yanıt
    Merhaba;
    Askere giden bir sigortalının işten ayrılmaması söz konusu olamaz. Mutlaka işten çıkışının bildirilmesi gerekmektedir.

    Askerlik hizmeti dönüşünde işyerinin sigortalıyı tekrar işe alma mecburiyeti bulunmadığı doğrudur.

    Fakat işyeri ile işten çıkış yapılmaması konusunda anlaşma hakkı mevcut değildir. Çünkü askerlik vazifesini eda ederken başkaca bir yerde sigortanızın işlemesi mümkün değildir.

    Tazminatı almadan işten ayrılırsanız, buna hakkınız vardır. Bu durumda, döndüğünüzde işe devam edebilir ve daha sonra işten ayrıldığınızda tüm birikmiş tazminatınızı toplu olarak alabilirsiniz. Fakat bunun da birtakım riskleri bulunmaktadır: 1) İşveren, tazminatınızı ödediğini iddia edip alacağınızı ödemeyebilir, 2) Siz askerde iken fikir değiştirebilirsiniz. Bu durumda, işverenin size olan güveni boşa çıkmış olur. 3) İşveren siz askerde iken fikrini değiştirebilir. 4) İşyeri kapanabilir veya iflas edebilir. Vs.

    Dolayısıyla benim size tavsiyem, tazminatınızı alarak ve askerlik sonrası da çalışmaya devam etmek konusunda karşılıklı anlaşarak askere gitmenizdir.




  • Hocam merhaba,

    Öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim, emeğinize sağlık. Benim sorum annemle ilgili:

    Annem bu yıl 4 Mayıs'ta Muğla SGK'ya gitti (Marmaris'te yaşıyor, Marmaris'tekiler Muğla'ya gitmesini söylemişler) emekliliği için. Gününün, yaşının ve yılının tamam olduğunu kabul edip dilekçesini teslim aldılar, kayıt numarası da verdiler hatta. Emeklilik dilekçesinin fotokopisi falan bile duruyor hala. Ama bugün anneme yazı gelmiş, yılınız ve yaşınız tamam ama 49 günlük prim eksiğinizden dolayı emeklilik başvurunuz reddedilmiştir tarzı bir şey diyor. Yazı 22 Temmuz tarihli, annem bugün (27 Temmuz) almış.

    İşin daha kötü yanı daha önce de Bağkur ve SSK aynı zamanlarda yatmış diye (annemin ikisinde de kaydı var) çakışan günlerini komple silip borçlu çıkarmışlardı, annem tamam deyip prim yatırmaya devam etmişti kaç ay boyunca. 4 Mayıs günü incelediklerinde "Tamam, sizin her şeyiniz hazır" deyip aldılar kadının dilekçesini, 3 ay sonra red cevabı veriyorlar, üstüne bir de 49 günlük, nereden geldiği belirsiz prim borcu çıkarıyorlar.

    Benim sorum şu, annem SGK'ya dava açmak istiyor; SGK'nın hatası yüzünden 3 ay vakit kaybettiğini, 3 aylık maaşından olduğunu düşünüyor. Üstelik aynı SGK 3 ay önce sizin her şeyiniz tamam, emekliliğiniz hayırlı olsun demişti anneme. Açılacak böyle bir davayı kazanma ihtimalimiz nedir? Tahmininizce böyle bir dava ne kadar sürer? Bir de sizin tavsiye edebileceğiniz, dava açmaya alternatif başka bir çözüm önerisi var mı bu durum için?

    Şimdiden çok teşekkür ederim hocam vaktinizi ayırdığınız için. Hayırlı akşamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judassem -- 27 Temmuz 2015; 20:29:57 >




  • İyi günler, özel şirkette sigortalı olarak çalışmaktayım 2 ağustos tarihli istifa dilekçesi verdim ve bunun onaylandığına dair belge aldım. 3 ağustos da üniversite kaydı yaptırmam lazım ama kayıt esnasında sigortalı bir işte çalışıyor mu sorusuna hayır olarak cevap versem geçerli olur mu 2 ağustosta çıkışım yapılırmı?
  • Judassem kullanıcısına yanıt
    Pm gönderildi.
  • AnkAdA A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Şirketten, işten çıkışınızın onaylanmasına dair belge aldıysanız bile, çıkışınızın ancak Sgk'ya bildirilmesi halinde resmi olarak işten ayrılmış sayılırsınız. Bu işlemin yapılmaması için bir sebep görünmüyor. Çünkü işyerleri sigorta girişlerini geç yapabilir ama işten ayrılan biri için bir gün dahi fazladan sigortalılık bildirimi yapıldığına henüz rastlamadım :) Yine de 2 Ağustos tarihi geldiğinde özel olarak sorarsanız, çıkış işleminizin gerçekleşip gerçekleşmediği hakkında sizi bilgilendirebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliyeci18

    Merhaba,
    Şirketten, işten çıkışınızın onaylanmasına dair belge aldıysanız bile, çıkışınızın ancak Sgk'ya bildirilmesi halinde resmi olarak işten ayrılmış sayılırsınız. Bu işlemin yapılmaması için bir sebep görünmüyor. Çünkü işyerleri sigorta girişlerini geç yapabilir ama işten ayrılan biri için bir gün dahi fazladan sigortalılık bildirimi yapıldığına henüz rastlamadım :) Yine de 2 Ağustos tarihi geldiğinde özel olarak sorarsanız, çıkış işleminizin gerçekleşip gerçekleşmediği hakkında sizi bilgilendirebilirim.

    Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam, ayın ikisinde size özel mesajla ulaşırım
  • maliyeci18 M kullanıcısına yanıt
    Üniversiteyi Haziran ayında bitirdim. Babam emekli sigortam onun üstündendi. Şimdi ben ne zamana kadar gelir testi yaptırmam lazım ki borç çıkmasın?
  • Selam arkadaşlar benimde gss şikayetim var 2012 den bu yana kadar borç birikmiş toplam 6.500 tl borcum var yalnız bende 2012 ve 2013 ağustos ayına kadar aöf de öğrenciydim ondan snra kasım 2013 ten mayıs 6 ya kadarda askerdim kısacası ben bu borcu hayatta ödeyemem internette gelir testi felan yaptırıp borcun silindiğini duydum bilisi olan var mı acaba nasıl kurutlurum ben bu borçtan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmhDmr -- 8 Ağustos 2015; 1:33:41 >
  • Merhabalar ben gecen yıl unıversıteden mezun oldum.Gss ıcın gelır tespıtı yaptırıp gss prımlerımı oduyordum.Fakat 1 ay oncesınde ıse basladım ve oraya bıldırmedıgım ıcın 1aylık Gss prımınıde yatırdım bu parayı gerı alabılır mıyım yada nasıl bır yol ızlemelıyım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Bahsi geçen dönemler için adınıza borç tahakkuk etmez. Bu sebeple, adınıza görünen borç tutarı silinecektir. Bunun için de ikamet ettiğiniz ilçeye en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi ne uğramanız ve öğrencilik döneminize ve askerlik vazifenize dair iki belgeyi ibraz etmeniz yeterli olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maliyeci18 -- 8 Ağustos 2015; 15:53:49 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.