Şimdi Ara

Soyberg 250AMPER Akü Şarjlı Kaynak Makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu linkteki makinada ne tür elektrod kullanılır.. Ne satıcısı ne de bunu imal eden fabrikası net olarak cevap verebildi... Belki kullanan birileri vardır da bizi de bilgilendirir
    https://urun.n11.com/kaynak-makinesi/kaynak-makinesi-soyberg-aku-sarjli-250es-kaynak-makinasi-8176-P201295001



  • Fiyatı uygun ama ucuz etin yahnisi... seneler önce bu markanın ekranlı akım gösterenini aldım, sitesinde %100 bakır sargılı yazmasına rağmen alümin sargılı olduğunu açınca gördüm işçilik de çok kötüydü! Sargılar arasında sabitleme için tahta ve kontraplak parçaları kullanılmış :O.

    Buyur burdan oku;
    https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/kaynak-makinesi.104925/#post-660136
  • Soyberg İzmir markasıydı, 2006larda almıştım. mavi-kaplanın dediği gibi trafosu ağaç ile vidalanmıştı ama uzun süre kullandım ve bi arkadaşa hediye ettim. Fanı çok adidi, sıcak silikonla pervane mile sabitlenmiş.... Pervane düşünce anlamıştım. Akü şarz kısmı da trafodan çıkan iki uca bağlanmış iki adet paralel diyottan ibaretti. Yani gerilim sabitleme felan yok...

    Geçende aynı zamanda alınmış yine soyberg makina vardı elimde. Makina içten kopardı kabloyu, erimiş. Düzelttim hala çalışıyor ama sarımlar alüminyum...

    Şu devirde inverterin dışında bir kaynak makinası önerilmez. Eski tip alacak ikinci el sargılı alıp kalan parasını yeni modellere ayırsa daha iyi.
  • Arkadaşlar yanıtlarınız için teşekkür ederim... Evet makina ucuz ve ucuz makinadan mucizeler beklemiyordum zaten fakat kullandığım çeşitli elektordlardan bir tanesini bile 1 santim eritememiştim... İçinde kullanma kılavuzu yoktu ve ne tür elektrodlar kullanıldığına dair bilgi yoktu... Fabrikasını aradığımda bana önce farklı bi elektrod marka ve numarası verdi onu alıp kullanmıştım o da aynı şekilde kıvılcım çıkarıyor ama erime olmuyordu... Hatta askaynak elektrodun satıcısını arayıp bu makinada ne tür elektrod kullanılır aldığım elektrodları bi türlü kullanamıyorum dediğimde "o makinayı kaldır çöpe at demişti"... Makinayı alıp da kullanamadan bu tür söylemleri duymak insanın modunu düşürüyor... Daha sonra tekrar fabrikayı aradım ve her çeşit elektrod mevcut ama hiçbirini eritemedim ve ayrıca çıkış voltajları en yüksek amperde bile 34 volt veriyor oysa elimdeki elektrodların AC de minimum 50 volt olması gerektiği yazıyor vs dedim... Bana o yanmayan elektrodlardan birer tane ve makinayı da anlaşmalı olduğumuz kargoyla İZMİR e gönderin biz size yeni bi başka makina gönderelim dediler... Tamam dedim... Makinayı tekrar paketlerken bunun gidip gelmesi en az bi haftamızı alacak bu da zaman kaybı demek diye içime bi kurt düştü... Makinayı son kez başka bi prizde denedim ve elektrodlar erimeye başladı ve o makinada erimez denilen çelik elektrodları bile çatır çatır eritti... Sonuç olarak makinayla işimi hallettim.. Yaşadığım sorun aynı amperlere sahip sigortaya bağlı prizlerden birinde çalışırken diğerinde çalışmıyordu... Sanırım priz hattında bi sıkıntı vardı... Değiştirdim ve sorun halloldu... Demekki son anda başka prizde denemeseydim boşu boşuna sapasağlam makina gidip gelicekti... Bu arada şasenin plastiği sıcaktan hafiften erimeye başladı... Sanırım onu değiştirdiğimde, bu makina ufak tefek işlerimi rahatlıkla görecek... Bi sonraki aşamada kaliteli bi inverter makina alırım... YANITLARINIZ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR..




  • Makina giriş gerilimi düşük anlaşılan. Farkında olmadan trifazeye bağlamış olmayın?
    Bir de kaynak yapmayı bilmek önemli. Elektrodu çivi çakar gibi bastırırsanız erimez zaten. Bunun bir yöntemi, yumuşak dokunuşu var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    Makina giriş gerilimi düşük anlaşılan. Farkında olmadan trifazeye bağlamış olmayın?
    Bir de kaynak yapmayı bilmek önemli. Elektrodu çivi çakar gibi bastırırsanız erimez zaten. Bunun bir yöntemi, yumuşak dokunuşu var.
    Aynı bina aynı elektrik saati aynı güçte sigortalara bağlı farklı prizler... Priz hattında sıkıntı vardı... Trifaze değil... Daha sonra tekrar o çalışmayan prizde denendi yine çalışmadı... Kısacası sıkıntı priz hattındaydı... Biri "o makinayı çöpe at" diğeri "gönder makinayı yenisini gönderelim" demek yerine makinayı başka prizlerde deneyin deseydi bu kadar sıkıntı çekilmeyecekti... Neyse daha sonra aynı sorunlarla karşılaşacak arkadaşlara fikir vermesi yönünde anlattım bu yaşadığımı...
  • priz neye sebep olmuş?
    Trifaze olmadığını ölçerek analiz ederek anlarsın. Dışarıdan belli olmaz. O priz hattının nötrü yanlışlıkla toprağa bağlanmışsa da problem olmuş olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.