Şimdi Ara

Söylenti: Disk Sürücüsü Bulunmayan Xbox One 2019'da Çıkacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Thurrott'un haberine göre, Microsoft ilkbahar 2019'da veya daha öncesinde disk sürücüsü bulanmayan Xbox One konsolunu çıkaracak.
     
    Disksiz konsolun "disk'ten dijitale" programı ile birlikte çıkacağı söyleniyor. Bu program, fiziksel disklere sahip kullanıcıların seçili perakendecilere giderek fiziksel disklerini dijital indirme kodları ile takas etmesi şeklinde özetlenebilir.
     
    Şu anda Xbox One'ın en düşük fiyatı $299. Disksiz Xbox One'ın ise $200 veya daha düşük bir fiyattan satışa sunulması bekleniyor. 
     
    Bunun yanı sıra, Microsoft'un 2019 sonu için revize edilmiş bir Xbox One S SKU hazırladığı da Thurrott websitesi tarafından belirtiliyor. Bu konsol disk sürücüsüne sahip olacak, sadece maliyeti düşürme amacıyla yapılacak.
     
    Thurrott ayrıca disksiz konsolun “Scarlett” ailesinin bir parçası olmayacağını ancak Scarlett konsollarına bir disk sürücüsü dahil edip etmeyeceği konusunda Microsoft'un halen karar vermeye çalıştığını da söyledi. Daha önceki bir söylentiye göre, Microsoft yeni nesil için Scarlett kod adına sahip iki Xbox konsolu geliştiriyor. Bu konsollardan bir tanesi Xbox 360 ve One gibi standart bir Xbox konsolu, diğeri ise streaming tabanlı bir konsol. İkisinin de 2020 yılında çıkması planlanıyor.




  • çıksın çıksın tabi , adamların özel oyunundan çok Xbox modeli var, canları sıkıldıkça her yıl bir tane çıkartıyorlar , bu nesil bitti zaten , birileri microsoftu uyandırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi William Munny -- 16 Kasım 2018; 20:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft EXCLUSİVE KONSOL çıkartacak!!! Özel oyun olmazsa, özel konsol olsun bari. EXCLUSİVE KONSOL ne demek tam olarak içselleştiremedim ama olsun, hepten gömmeyin şu aleti.
  • Nisan ayında Xbox One X aldım. Disk sürücünün kaç ay boyunca çalışıp çalışmadığını test bile etmedim. Disk olmayan küçük bir Xbox One her açıdan çok daha iyi olacaktır.
  • İlk çıktığından beri Xbox One ve One X kullanıyorum 1 kere bile disc takmadım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

    İlk çıktığından beri Xbox One ve One X kullanıyorum 1 kere bile disc takmadım
    Kralsın Reyis
  • harika haber fakat live gold pahalı.
    onu ne yapalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi ticari amaç olarak oyun alıp satan kitle için kötü, koleksiyoncu kitle için de kötü ama benim gibi geçen nesilden artık gına gelmiş ve yeni nesilde full dijital takılanlar için iyi haber. Şahsen 1 yıldır ps4 pro sahibiyim, aldığım 40, plus ile toplam 150 küsür oyun vardır ama 1 ya da 2 kez belki disket kısmını kullanmışımdır.
  • Türkiyede kutulu xbox oyunu bulmak işkence zaten.Bizim ülke için faydalı.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Xbox in disk surucusunu tasarim tamamlansin diye yapiyolar gibi geliyodu bana, diski kim napiyo ki bu devirde diskli oyunu bile taktiginda intten indirme yapiyor artik. Anca iste dijitalde olmayan bi kac bc 360 oyunu icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu nesilde olmadı belki ama önümüzdeki nesilde xbox'la ps arasında fiyat ve oyun konusunda büyük kapışma olacağa benziyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

    Bu nesilde olmadı belki ama önümüzdeki nesilde xbox'la ps arasında fiyat ve oyun konusunda büyük kapışma olacağa benziyor.


    Fiyat konusunda katılıyorum. Oyun konusunda komik buluyorum :)
  • Şimdi bu konsol ucuz satılır insanlar Xbox One alır bazıları gelir Xbox One alanlara enayi der. Çünkü mantık benim konsolumda exc oyun var senin konsolunda yok, amaçları oyun oynamak değil sadece üstünlük kurmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkayselcuk

    Bu mesaj silindi.
    Defalarca yazdım, üşenmeyeceğim, yine yazıyorum...

    Exclusive oyun, oyuncuların birbirlerine hava atması, gıcık vermesi için yoktur, zaten bu mantıkla hareket eden de ergen ruhlu biridir, yaşı kaç olursa olsun. Exclusive oyun insanlara seçim hakkı vermek için vardır, atıyorum MS çatısı altında çıkan, genelde coop oyunculuğu, competitive multiplayer oyunculuğa öykünen oyunların senaryolu oyunları öldürdüğünü, içini boşalttığını düşündüğüm için almak istemem, oynamak istemem. Bunun yerine Nintendo, Sony çatısı altında çıkan multiplayer oyunların kaygılarını taşımayan, mikro ödemelerle oyuncuyu tırtıklamayan yapımlara daha yakın hissederim kendimi. Bu kişisel tercih meselesidir.

    Yani tek konsol olacak, tüm oyunlar oraya çıkacak veya bir konsola çıkan oyun, her platforma da gelecek. Yahu bu nasıl bir yaklaşım tarzıdır. Böyle olursa Nintendo'nun kendine has oyunlarını, Sony'nin kendi felsefesine uygun oyunları kim tasarlayacak, çıktığı platformun özelliklerini sonuna kadar kullanacak? Switch'te var olan bir özellik, exc. bir oyun tarafından kullanılırken, bu PS4'te veya Xbox One'da nasıl kullanılacak? Ya da kullanılamadığı ortada olan bir özelliği Nintendo niçin kendi konsoluna koyacak?

    Tekrar söylüyorum exclusive oyunlar çıktıkları platformların özelliklerini sonuna kadar kullanırlar, o platformun oyun anlayışının bir aynasıdır. MS multiplayer içerikli oyunlara, Nintendo içinde az şiddet barındıran, rengarenk, cıvıl cıvıl oyunlara, Sony daha biraz daha ortada giden oyunlara yer verir konsollarında, adamların felsefesi neyse, bunu yansıtırlar özel oyunlarına.

    En önemlisi her nesilde bir kaç oyunun, oyun dünyasında kendi türünde çitayı belirleyen oyunlar çıkartır konsollar. Wiimote geçen neslin örnek kontrol cihazıydı, Sony Move ile, MS Kinect ile cevap vermeye çalıştı, ikisi de başarısız oldu. Bu Wiimote özellikli oyunlar exclusive olarak Wii'ye çıktılar, nasıl çıkacaklardı diğer konsollara? Adam konsolu tasarlarken bu özellikleri her konsolda oyunlar oynansın diye koymadı herhalde, arge'sine milyonlarca doları bunun için koymadı ve oyuncular da grafiklerine bakmadan Wiimote ile eğlenmek için gittiler Wii aldılar doğal olarak, keyiflerini çıkarttılar bu oyunların. Alan memnun, satan memnun, neymiş exclusive oyun sapıklığıymış...

    Pazarın ağırlığı zaten multiplatform oyunlar üzerinde, her konsol kendi anlayışı doğrultusunda özel oyunlar yapıyor veya yapmıyor. İşine hangisi geliyorsa, onu alırsın, varsa eleştireceğin bir şey çıkar ortaya argümanlarını koyarsın, yoksa susarsın kardeşim.

    Koskoca konsol firmaları kendi vitrinlerinin en önemli oyunlarını bu oyunlardan oluşturuyor ve bunun için yüzlerce milyon dolar harcıyorsa, bırakın oyunları kendi konsollarına özel kalsın. Çok seviyorsanız gider, 300-400 dolar para verir alır, oynar, sonra satarsınız, beğeniyorsanız devam edersiniz.

    Eğer konsola özel oyunlar olmasaydı God of War, Uncharted, Legend of Zelda gibi oyunları görebilir miydik sizce, EA, Ubisoft, Activision gibi sömürücü firmalar içinde mikro ödeme olmayan, sırf level atlamanız için haritalara kıl tüy dolduran bu firmalar saydığım bu oyunlar gibi oyunlar yapabilir miydi sizce, yapabiliyorsa, bugüne kadar niçin bu tip oyunlar çıkmadı bu firmalardan?

    Yahu birilerine laf sokmak, sırf aldığınız konsolunuza güzelleme yapmak için saçmalayın. Saçmalamak bir tarafa exclusive oyunları isteyen oyuncuları sapık olarak nitelendirmeyin, bu terbiyesizliği yapmayın. Siz istediğiniz konsolu almakta, istediğiniz oyunu beğenmekte veya beğenmemekte serbestsiniz ama insanlara hakaret etmek, beğenilerini küçümsemek için saçmalamayın buralarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 18 Kasım 2018; 19:59:58 >
  • Saka misin kardes sen, terbiyesizlik yapma hakaret etme insanlara demis bir de utanmadan. Sparda ya su yazdiklarinin 10da birini yazdin mi sirf ben 3 4 tane yorumunu hakaretten dolayi sikayet ettim? Balta harry e veya. Bu adamlar her xbox basligina gelip insanlarin sevdigi oyunlara savundugu seylere hatta kendilerine hakaret ediyorlar.

    Arti bahsettiginiz konsolun ozelliklerine sonuna kadar kullanmak ne ola acaba? Kumandayi sallamak mi? Kucucuk touchpadden bir seyler yapmaya calismak mi? Optimizasyonu hic saymiyorum cunku konsollara cikan oyunlarin optimizasyonu her zaman iyi olur. Her oyun donanimin yettigi her ortamda gayet guzel oynanir. Felsefeymis hikayeli oyunmus kandirmayin kendinizi. Sanirsin exc oyunlar disinda piyasada guzel oyun yok. Exc oyunun tek bir faydasi var o da konsolu satan firmanin cebine giren para.

    Bunun altina da toplasmadan "excleri kiskaniyorsunuz" tayfasi yazayim pesinen, ps dediginiz alet her yerde satiliyor, cok ilgisini ceken adam gider alir. Bu kiskanclik degil tercihtir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berkayselcuk B kullanıcısına yanıt
    Kimin sana ne yazdığı beni ilgilendirmez, cevabını muhataplarına yazacaksın, bana değil. Oraya exclusive oyun sapıklığı yazıp, kimseye alıntı yapmıyor ve olayı genelliyorsan, gelecek cevaplara da hazır olacaksın. Senin belki yaşın yetmez ama biz 80'li yılların başında atari salonlarından beri oyun oynayan biri olarak müsaade et neyin ne olduğu konusunda karar verebilelim. Sizin gibi yeni yetme kardeşlerimiz de(!) birikimlerimizin zekatından faydalansın.

    Bildiğinin, yanıldığına yettiği gün tekrar muhatap alabilirim seni, verdiğin cevaptan kaliteni, bilgini de ortaya koymuşsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkayselcuk

    Bu mesaj silindi.
    Sapıklık??? Mevzuyu nereye getirmeye çalışıyorsun provokatör? Hakaret edemezsin kimseye, haddini bil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.