Şimdi Ara

Space Star hakkındaki görüşleriniz? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
2
Favori
45.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bad_judge

    Selam arkadaşlar Mitsubishi Speca Star türkiye de pek tanınmasada araç 10 numara bir araçtır bende 3 ay oldu alalı terüddüt etmiştim alırken ama uzun yola gittim bu kadar sürüş keyfi veren bir araç görmedim araçın iç dizaynı sanki bir jeep içi gibi 1999 model 1.3 GLX 86 bg bir araç ben çok memnunum baskı balatasını değiştirdim korkuyordum parçası olmaz diye ama buldum parçayı hatta parca fiyatıda komple set halinde 140 Tl verdim oldukça ucuz geldi parçası yani kısacası bu arabadan alaçak olan arkadaşlarıma sesleniyorum almadan önce bu arabayı kullana bir arkadaşa sorsun sonra alsın zaten bu arabayı kulandıktan sonra başka bir arabaya bakmasın Sonra araçı yakıtı oldukca güzel 510 km yol yaptım yarım depo benzin yakmışım buda oldukca güzel alaçak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun
    Space Star (1999)

    Genel Bilgiler
    Mitsubishi'nin hatchbackle minivan arasındaki modeli Space Star, ferah iç mekanın yanısıra ve düşük hacmine göre performanslı bir motora sahip.
    Mitsubishi'nin Avrupalı vanı Space Star, 1998 yılının sonbaharında yollara çıktı. Mitsubishi ve Volvo'nun Hollanda'daki ortak üretim tesisi Nedcar'da Mitsubishi Carisma ve Volvo S40'la birlikte üretilen Space Star'ın 1.3 litre 86 HP ve 1.8 litre 122 HP'lik GDI olmak üzere iki motor seçeneği bulunuyor.

    Karoser, iç mekan
    Mitsubishi Space Star 4030 mm'lik uzunluğu ve 1530 mm'lik yüksekliğiyle kompakt otomobillerle minivanlar arasında boyutlarıyla dikkat çekiyor. VW Golf'ten (4149 mm) 119 mm, kompakt minivan Scenic'ten (4169 mm) 139 mm daha kısa olan Space Star, Scenic'ten (1600 mm) 70 mm daha alçak. Bu boyut farklılıkları gözönüne alındığında Space Star yüksek tavanıyla Golf'ten büyük görünse de bir minivan değil. Space Star için bizce en iyi tanım yüksek tavanlı hatchback olabilir. Mitsubishi'nin orta sınıftaki temsilcisi Carisma'nın kısaltılmış platformu üzerine geliştirilen Space Star'ın 2500 mm'lik dingil mesafesi Carisma'dan yaklaşık 5 cm daha kısa. Space Star genel olarak sade, dikkat çekmeyen bir tasarıma sahip. İnce ve uzun burun yapısıyla eğimli ön camı daha çok minivanlarda rastlanan bir tasarım özelliği. Station wagonlar gibi bagaj bölmesinin iki yanında da camlar bulunuyor. Dik açıyla inen bagaj kapağı tamponun yarısına kadar iniyor. Köşelere yerleştirilen stop lambaları cam seviyesinde konumlandırılmış. Yüksek tavan yapısı sayesinde ferah bir iç mekan sunan Space Star'ın kokpiti de dış tasarımı gibi gösterişten uzak. Orta konsolun üst kısmında büyükçe bir dijital ekran bulunuyor. Bu ekranda dış sıcaklık, saat ve anlık yakıt tüketimi bilgileri görülüyor. Aslında anlık tüketimin yanısıra ortalama tüketim, depoda kalan yakıtla ulaşılabilecek menzil gibi bilgilerin de bu ekranda görülmesi gerekiyor. Ancak yol bilgisayarının bu bilgilerine ulaşmak için Mitsubishi'nin orijinal radyo-teybindeki ``display`` düğmesine basmak gerekiyor. Ancak test otomobilimizdeki radyo-teyp orijinal olmadığı için sadece anlık tüketimi izleyebildik. Ergonomi konusunda bir sorun yaşatmayan Space Star'ın kokpitinde farklı büyüklüklerde kapaklı ve kapaksız eşya gözleri bulunuyor. Sol ön kapının üst kısmında gözlük için bir kapaklı cep, ön yolcu koltuğunun altında da bir çekmece bulunuyor. Asimetrik olarak katlanabilen arka koltuk Toyota Yaris'teki gibi ileri ve geri hareket ettirilebiliyor. Bu sayede bagaj hacmi artırılabiliyor. Space Star'ın 370 litrelik bagaj hacmi arka koltuklar yatırıldığında 1370 litreye ulaşıyor. Bu değişken ve büyük hacim Space Star'a kampakt hatchbacklere karşı avantaj sağlıyor.

    Motor, performans
    Space Star'ın 1.3 litrelik, üstten tek eksantrikli, çok noktadan enjeksiyonlu motoru daha önce Mitsubishi'nin kompak modeli Colt'ta kullanılıyordu. Ancak Colt'ta kullanılırken silindir başına 3 supaplı olan motor Space Star'a aktarılırken silindir başına 4 supaplı hale getirilmiş. Bunun yanısıra emme manifoldu da yenilenmiş. 6000 d/d'de 86 HP güç, 3000 d/d'de 117 Nm tork üreten 1.3 litrelik motor alkışı hakediyor. Boş ağırlığı 1125 kg olan Space Star'ı rahatça hareket ettiriyor. Düşük devirlerde de kolayca hızlanan Space Star'da Renault'dan alınan bir şanzıman kullanılmış. Motorla şanzımanın uyumlu çalışması da dikkate değer. Kolay devirlenen motor biraz gürültülü çalışıyor; ancak performansı ve elastikiyeti bu olumsuzluğu unutturuyor. Testimizde 0'dan 100 km/s hıza 12.6 sn'de ulaşan Space Star esneklik testlerinde motor hacmi ve ağırlığına oranla tatmin edici değerler kaydetti. 60-100 km/s hızlanmada 4'üncü viteste 11.3 sn, 5'inci viteste 15.0 sn'lik derecelerle 90-120 km/s hızlanmada 4'üncü viteste elde edilen 9.1 sn ve 5'inci vitesteki 12.8 sn'lik değerler de bunu gösteriyor. Space Star yakıt tüketimi konusunda da başarılı. Testlerimiz boyunca 100 km'de ortalama 7.9 litre yakıt tüketen Space Star 55 litrelik deposuyla 696 km menzile ulaşabiliyor.

    Kullanım, konfor
    Space Star'ın, Carisma'dan alınan önde MacPherson, arkada çok kollu sistemde oluşan süspansiyon sistemi ilk anda konforlu hissi veririken bozuk zeminlerde darbeleri çok iyi ememiyor. Yine de normal şartlarda yeterli konforu sağlıyor. Orta sertlikteki süspansiyon sistemi yüksek karoserin virajlarda huzursuz edecek kadar yatmasını engelleyebiliyor. Hidrolik direksiyon sistemi çok hassas olmasa da yeterince iyi. Kullanımı kolay ve keyifli olan Space Star'ın yol tutuş konusunda göze batan bir problemi yok. Space Star'ın koltukları yeterli oturma alanı sunuyor, dolgu sertlikleri de iyi ayarlanmış. Elektrikli ön ve arka camlarda sıkıştırmama özelliği bulunması güvenlik açısından çok olumlu. Avrupa pazarı düşünülerek tasarlanan Space Star'ın aydınlık ve ferah iç mekanına yüksek hızlarda motor sesi biraz fazla sızıyor. Önde hava kanallı disk, arkada kampanadan oluşan fren sistemi dozlama konusunda sıkıntı yaratmıyor. ABS'den yoksun fren sistemi Space Star'ı 100 km/s hızda giderken yapılan frenlerde 45 metrede durdurdu. ( ALINTIDIR )


    Haftaya kısmet ide 1.8 gdi alacagim 1999 model ilk isim 4 genis lastik ve triger devir daim vs. Ve lpg takmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1,8 gdi ya lpg takamazsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _opeth

    1,8 gdi ya lpg takamazsınız

    Benzinli sebep?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gdi motorun calisma prensibinden dolayi takilamiyor carismadada ayni sikinti var ama lancerda gdi motor olmadigindan sikintisiz takiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Üstatlar,

    2004 model space star 1,6 . otomatik. kazası yok.65000 Km de bir tanıdıktan satın almayı planlıyorum.
    Parçalarını bulmakta zorlanır mıyım ?
    Satışta zorlanacağım belli zaten. ayrıca piyasası nedir sizce bu arabanın.
    Şimdiden teşekkürler.
  • http://www.jdmspiritturkey.com/index.php/2016/02/13/mitsubishi-spacestar-testi/





  • Halam için 2004 model avance donanım otomatik şanzıman olanını aldık. İlk İzlenimler harika olduğu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 model cvt şanzımanlı olanını eşim için aldım. Gerek yakıt tüketimi, gerekse donanım zenginliği ve performans olsun gayet memnunuz.



    Donanımı zengin diyoruz ama öyle saçma yerlerden kısmışlar ki anlam vermek güç. Örneğin, vites kolundaki P,R,D,L harflerinin olduğu kısımda, cam otomatik düğmelerinde aydınlatma yok. Arka kapı üstlerinde tutamak yok.



    Fakat far ve yağmur sensörü, usb, aux girişi ve elektrik soketi gibi çoğu markada opsiyonel olan donanımlar standart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 model alan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feyzim19

    2017 model alan var mı?

    Hiç sanmıyorum. Fiyatı 65 bin civarı sıfır km.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık üç yıldır 2015 model space star kullanıyorum. Hala memnunum. Burayı kullanıcı külübü olarak kullanabiliriz aslında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,
    2004 space star aldim yaklasik 10 gun önce. 1000 km yol yaptım.ilk 1000 km icin izlenimlerim 10 uzerinden 10.gercekten bu fiyata tum ihtiyaclarimi karşılıyor. Taleplerime cevap veriyor.en son 2018 otomatik ford focus denemistim.100000 tl ye ford focus mu?yoksa 28.000 tl ye otomatik space star mi?
    Kesinlikle space star.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ILKERATLIILKER

    quote:

    Orijinalden alıntı: _opeth

    1,8 gdi ya lpg takamazsınız

    Benzinli sebep?

    Alıntıları Göster
    gdi motorda lpg fazla uyum sağlamaz ve kitleri oldukça pahalıdır. sıvı sistem takıyorlar genelde 10 bin küsür lira kit fiyatları.

    1.6 space star'a lpg takılabilir.
  • aralık 2021 itibari ile sıfır fiyatı 350bin olmuş.

  • nyny1 N kullanıcısına yanıt

    ucuz araba kalmadı ki artık (:

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.