Şimdi Ara

ssd'ler ses çıkarır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
12.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet aksal

    bu konu benimde kafama takıldı.benim leptobumdada ssd var.okuma yazma esnasında sesler geliyor ama ben hiç aldırış etmemiştim.kafasına takılan arkadaşlara yardımcı olmak istemiştim.bildiğim şeyleri paylaştım zaten.bu günde leptobumu komple dağıttım ve sesin geldiği yeri buldum.ssd den değil anakarttan geliyor.belirttiğim gibi devrenin osilatör sesi.normal hdd varkende anakarttan bu ses gelir ama harddiskin kendi sesinden dolayı onu duyamayız.yani kısacası ssd kullanan arkadaşların içi rahat olsun bu ses kesinlikle normaldir.

    Kingston v300 240 gb aldım ben daha yeni.Şuanda kullanıyorum gecenin de vermiş olduğu sessizlikle beraber epey rahatsız edici bir ses veriyor.

    Özellikle işlem yaparken bu ses iyice artıyor.Tııııııııııııııııııııııııııı diye tiz bir ses çok sinir bozucu.Sırf bu nedenle ürünü iade etmeyi düşünüyorum.
    Bu tarz ve türevi seslerinden hiç hoşlanmayan bir insanım hem ihtiyacım olduğundan hemde daha sessiz çalıştığından aldım ben ssd'yi tam tersi çıktı.




  • millette ne kulak var..pavarottide bile o kadar hassas kulak olduğunu sanmıyorum....ssd lerde MEKANİK PARÇA YOKTUR.kasanın içinde birçok bileşen onların içinden ssd nin gürültü yaptığını duymak söylemek tamamen şartlanmayla ilgilidir..ssd nin takılı adaptörü iğreti tutturulmuşta sesi o yapmasın..diğer bileşenlerle "REZONANSA GELİPTE"..
    ssdden ses gelmez hele rahatsız edici ses hiç gelmez....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hezerfen

    millette ne kulak var..pavarottide bile o kadar hassas kulak olduğunu sanmıyorum....ssd lerde MEKANİK PARÇA YOKTUR.kasanın içinde birçok bileşen onların içinden ssd nin gürültü yaptığını duymak söylemek tamamen şartlanmayla ilgilidir..ssd nin takılı adaptörü iğreti tutturulmuşta sesi o yapmasın..diğer bileşenlerle "REZONANSA GELİPTE"..
    ssdden ses gelmez hele rahatsız edici ses hiç gelmez....

    Öncelikle bu tarz takıntıları olan bir insanım kulaklarımın hassasiyetide iyidir.Biri için aldığı ürünün stabil ve sessiz çalışması önemliyken diğeri için performanslı olsun ama ne halt yerse yesinde olabilir.

    Büyük ihtimal benim duyduğum ses SSD'den değil.Dün sabah kurup gece birden bu tarz bir ses duyunca insan şartlanmış oluyor.Çünkü yeni bir ürün aldım HDD'nin takıldığı yer belli sesin geldiği yerde yaklaşık olarak belli olunca insan sinirleniyor.

    Benim ekranım git gel yapıyor notebook'un kapağını indir kaldır yaptığımda görüntü gidiyor.Büyük ihtimal kablolarda temassızlık gibi bir şey var.Bu nedenle SSD'den değilde ona yakın bir yerden çok net bir tııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı sesi aşırı derece de tiz bir şekilde ancak sanıyorum ki SSD ile alakası yok.

    İnsanları yanlış yönlendirmemek için bu mesajı gireyim dedim.Ayrıca SSD'nin hızları 180 vs dolaylarında çıktı sata2 ile kullanıyorum ve diski 2'ye böldüm.Eski 7200 Rpm'lik HDD bozulmasaydı almayacaktım almışken SSD alayım dedim ama çok büyük fark yaratmadı doğal olarak.




  • Hips H kullanıcısına yanıt
    yanıtınız hakkında kuşkularınız oldu arkadaşları uyardınız asil bir davranış."yazdım gerisi bana ne"doğrolan deyildir...
    ssdlerde mekanik hiçbirşey yoktur..w7 de iki yıldır kullanıyorum..w8e de yeni taktım 7-8 günlük...ssd almadan önce tabiri caizse ıcığını çıkardım...bana yardımcı olan makaleler ve veya videolar hep yerli yapım...teknoseyir ekibini kutlarım esirgemeden gayet açık bilgilendirdiler..nonpasaran (enpedi) bir hayli bilgili ve araştırmacı bir arkadaş..hakeza recep baltaş ta ssd hakkında güzel makaleler yazmış..hepsini öneririm..youtubede dahada kaynak bulabilirsiniz..
    şimdi gelelim asıl konuya:yeni aldığım 128GBlik ssdmin kutusunda şöyle bir İBARE VAR;ssdnizi bölümlemeyin(bir bölümü veri depolamaya uygun DEYİLDİR-yazının aslı bu..
    ben her iki ssdmi sata2-ddr2 sistemde kullanıyorum...heriki makine ahci modu destekliyor yönergelere uygun biriw7 diğeri w8...kolay gelsin.
  • hezerfen kullanıcısına yanıt
    Bende SSD'i aslında bölmeyecektm ancak şimdilik böleyim dedim.Nasıl olsa depolama diye ayırdığım bölüm 120 gb kadar bir veri ve gerekirse bunu daha sonra eleme veya farklı bir depolama aygıtına depolayarak yedekleyip yeni bir windows kurarken tek başına 240'lık bir tek bir sürücü oluşturabilirim.

    Bu nedenle şimdilik 2 yerel diske ayırarak kullanmış bulunuyorum.Harici bir HDD'si olan bir kişi veya sık format atmayan bir kişiyede SSD'sini bölmemesini tavsiye edebilirim.
  • ssd den ses gelir.
    zırr ,vıjjj gibi düşük bir ses .

    evet ssd de dönen parça içermez ama mekanik değil demek tamamen bilgisizliktir.
    içindeki parçalar fizik yasalarına göre çalışır ve pek çok parçası elektromagnetic parçalar içerdiği için küçük çaplı titreşim yaratır.

    yazılan verileri su damlası , yazıldıgı yeri kova olarak düşünün.
    milyarlarca minik damla su ,milyarlarca minik kovaya düştüğünü düşünün,ya da kovadan döküldüğünü.
    tıpkı bir yagmur yagması gibi ses çıkarır.


    şöyle bir ses











    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanbilgin -- 10 Şubat 2014; 21:42:10 >




  • ayhanbilgin A kullanıcısına yanıt
    Tam olarak yukarıda bahsettiğim ses şu videoda ki 1.21'den sonra hafif ritmik olarak çıkan sesin aynısı karakteristik olarak.Bende sadece tek ve hiç dinmeyen bir borozan sesi gibiydi ve o sırada yükleme işlemi yapıyordum.



    Şuanda yine aynen video ki tarzda bir ses duyuyorum.Özellikle Corsair'ın SSD'sinin bu tarz ses çıkarması beni hafif şüphelendirmedi değil şimdi.

    Neyse bekleyip göreceğiz bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hips -- 10 Şubat 2014; 22:52:25 >




  • Hips H kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Durumunum Corsair ile bir ilgisi bulunmuyor. Kullanım sırasında bu tarz seslerin çıkması son derece normal. Söylediğiniz üzere siz de Kingston ile aynı şeyi yaşıyorsunuz.
  • mehmet aksal M kullanıcısına yanıt
    kardeş ssd den geldiğine eminmisin?benim leptopta anakarttan geliyor.eğer performansından memnunsan bence hiç o kadar derin konuya girme.sonuçta normal hdd lerdende ses geliyor bu arada hayırlı olsun sdd harddiskin ;) ama sırf sessiz çalışsın diye ssd yi aldım diyorsan bişey diyemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tech guru

    Selamlar,

    Durumunum Corsair ile bir ilgisi bulunmuyor. Kullanım sırasında bu tarz seslerin çıkması son derece normal. Söylediğiniz üzere siz de Kingston ile aynı şeyi yaşıyorsunuz.

    Notebook kullanıcısı olduğumdan bilgisayarı yakından kullanıyorsun ve şuandaki gibi ses kirliliğinin neredeyse hiç olmadığı saatlerde insanı rahatsız edebilecek bir ses bu.
    En azından benim canımı sıkıyor ama SSD'den de olmayabilir.Notebook 4. yılında ve yukarıda bahsettiğim temel sorunları mevcut.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet aksal

    kardeş ssd den geldiğine eminmisin?benim leptopta anakarttan geliyor.eğer performansından memnunsan bence hiç o kadar derin konuya girme.sonuçta normal hdd lerdende ses geliyor bu arada hayırlı olsun sdd harddiskin ;) ama sırf sessiz çalışsın diye ssd yi aldım diyorsan bişey diyemem.


    Ben SSD'yi sessiz ve hızlı olduğu için almak istiyordum ama tabiki hiç ses çıkarmasın gibi bir düşüncem yoktu.Normal HDD'de ki kafa atma veya işlem sırasında çıkan seslerin çıkmamasıydı beklentim yani atla deve değil.Zaten o tarz bir ses değil farklı bir ses bu neyse buraya yazmamda ki amaçta bilgi almak ve aynı zaman bilgi paylaşmak.
    Sonuçta bu ürünü almak isteyecek pek fazla kişi olacaktır.Bu arada teşekkürler.




  • Elektronik parçalardan da ses gelir.bu gayet normal. örnek olarak DVD rom motor sürücüleri , USB 3.0 çipleri vs.vs.

    SSD lerden de ses geldiği doğrudur.Tabi bunu etkileyen birsürü faktör var.Anakartınız, bilgisayarın bağlı olduğu güç tipi , SSD kalitesi ,SSD yonfası ve bazı SSD üreticilerinin verdiği yazılımlardan kaynaklanabiliyor.Örneğin Samsung 120gb EVO için Samsung magician'da rapid modu etkinnleştirirseniz ses gelebiliyor. Sandisk Extreme'de benchmark yaparken ses geliyor.

    Nasıl bir ses derseniz ince bir cızırtı sesi yani kulağı hard disk gibi zorlamıyor.
  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Bir ara bende kurmustum ama su an yok fakat hdd masaustundeyken bile yani bisey yapmasam bile arada calisiyor haliyle hdd seslo calisiyor.hdd icinde sadece 2. bir steam kutuphane var bazi oyunlar onda fakat bi sekilde calisiyor.ssd icinde ilk kutuphaneden oyun oynasam dahi cok nadir sekilde hdd calisiyo kapaniyo yaklasik en fazla 5 dk falan suruyo gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de aynı sorun mevcut özellikle gece olunca bariz ses duyuluyor, yeni aldım dell xps 13 mause hareket ettirince yada pencereleri büyütünce kaydırınca ses değişiyor, nasıl anlatıyım çok hafiften cızırtı şeklinde cız cız cız ediyor. böyle devam ederse servisi çağıracağım eve kadar geliyormuş dell firması gelip baksınlar değiştirirler belki.
  • evet benim 850 pro nun içinde büyük bir rar dosyasını açarken duydum bu sesi bildiğin ssd den geliyor enteresan doğrusu
  • hocam bende de kingston suv400s37240g var aynı şekilde yüklemelerde falan cızırtı gibi bir ses yapıyor boştayken hiç ses yapmıyor
  • bazı arkadaşlar yazmış yok ssd den ses çıkmaz falan diye ama bi o kadar insan evladı biri de benim, diyoruz ki yükleme veya ssd ile alakalı işlemlerde yukardaki videolarda oldugu gibi cızır cızır ince bi ses geliyor.

    ben masaüstü pc de kullanıyordum belki kasadan dolayı bilmiyorum o ses çıkmıyordu bende. fakat o ssd yi aldım, yeni aldığım dell marka laptopa taktım ve o meşhur tiz ses çıkmaya başladı.

    var mı bu işin bi çözümü?
  • çözümünden ziyade zararı var mı diye sormak lazım bence.
    sanmıyorum. sıkıntı yapmıyorum.

    gerçekten ssd üzerinde kopyalama yapıldığında bir cızırtı geliyor ancak bu ses ssd den mi geliyor yoksa o arada çalışan işlemciden veya psu dan mı geliyor bilmiyorum.
  • Merhabalar, konu biraz eski ama olsun. :) SAMSUNG 850 Evo 2.5" 250GB SSD aldım , iki laptopta denedim ikisinde de ses çıkarıyor. kapağı kapatmadan SSD'yi direkt kulağımı yaklaştırıp dinledim. o meşhur sesi açıkça duydum. Sorun değil ama o sesi ben de duyuyorum :)
  • 5 yıllık sandisk extreme ssd den ses geliyor.Daha önceden hiç farketmemiştim bu yaz sessiz bir sistem kurunca ses kendini gösterdi.Ses var derken abartı değil.Masaüstünde duran kasada pc yi kullanırken hiç ses duymuyorum.Kulağımı dayadığımda boşta hiç fan sesi yokken belli belirsiz bip bip ses geliyor.Forumdan 256gb 850 evo aldım ondan hiçbir ses gelmiyor.
    Her üründe ses olabiliyor.Yıllardır kullandığım x7 mause da bile coil whine varmış.Hareket ettirdiğimde kulağımı kasaya dayadığımda ses geliyor.Gece sessizlik varken çok az kendini belli ediyor kullanımda.Yine monitörün parlaklığını %100 den %99 a bile düşürsem monitör ötmeye başlıyor.Bu ses de belirsiz sayılır kulağımı dayamam lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

    ssd den ses gelir.
    zırr ,vıjjj gibi düşük bir ses .

    evet ssd de dönen parça içermez ama mekanik değil demek tamamen bilgisizliktir.
    içindeki parçalar fizik yasalarına göre çalışır ve pek çok parçası elektromagnetic parçalar içerdiği için küçük çaplı titreşim yaratır.

    yazılan verileri su damlası , yazıldıgı yeri kova olarak düşünün.
    milyarlarca minik damla su ,milyarlarca minik kovaya düştüğünü düşünün,ya da kovadan döküldüğünü.
    tıpkı bir yagmur yagması gibi ses çıkarır.


    şöyle bir ses












    Vay be!! corsair psularından ses gelir ssdlerindne ses gelir =) resmen çöp bu corsair =)
    bu yüzden msi + corsair almıyorum




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.