Şimdi Ara

Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.248
Cevap
44
Favori
94.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]


    Wing Commander ve Freelancer gibi harika oyunların yaratıcısı Chris Roberts yep yeni bir Open-World Uzay Simülasyonu ile geliyor.


    Yapımcı ve Dağıtıcı: Cloud Imperium Games Corporation
    Platform: PC
    Çıkış Tarihi: 2016
    Tür: Savaş ve Ekonomi Simülasyonu, Open-World, Aksiyon/Macera
    Kamera Açısı: FPS/TPS
    Modlar: Singleplayer, Online Co-Op, MMO, Multiplayer
    Resmi Kanallar: Ana Site, Facebook Sayfası, Twitter Sayfası



    DH'li Citizen'lar
    Nick ll Gemi


    1- archV ll Origin Jumpworks 300i
    2- Delorean DMC-12 ll RSI Aurora
    3- HoboTR ll Origin Jumpworks 325a
    4- ilon ll RSI Aurora LX
    5- vuque ll Anvil Aerospace F7C-M Super Hornet
    6- DarthVersius ll RSI Aurora LN
    7- serkanay54 ll RSI Aurora MR
    8- Fa1co ll Aegis Dynamics Avenger
    9- alp1912 ll Consolidated Outland Mustang Omega
    10- Shockwave ll Aegis Dynamics Sabre
    11- FIFFLAREN ll ??
    12- VETERINARY ll Consolidated Outland Mustang Omega
    13- Mağdur Adam ll ?? (Mağdur Gemi)
    14- VIMurad ll Consolidated Outland Mustang Alpha




    Ekiple Uzay Savaşı Videosu


    Gezegen Videosu


    Diğer Videolar





     Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]

    Bilgiler

    Sadece PC için çıkacak.
    Oyun motoru CryEngine.
    Evren için Roma İmparatorluğun çöküşünden esinlenilmiş. MMO kısmını oynarkende politik durumlar ile karşılacağız.
    Citizenship denilen olay var. Kısaca Roma'nın soyluları gibi bir mevkiye geliyorsunuz, Citizenship'i kazanmanız lazım.
    Tüm Dünya oyunculara göre değişecek. Yeni bir jump point bulursanız orası sizin adınızı alacak, büyük savaşlarda öne çıkarsanız adınız anılacak. Oyuncular lore'un parçası olacaklar.
    Private Serverlar olacak. MMO kısmı gibi olmasa da birçok içerik barındırıcak bu (Freelancer'dan kat kat iyi olacak) kısaca Private Server kurarsanız sadece arkadaşlarınızla oynayabileceksiniz.
    Mod araçları çıkartıcaklar. Böylelikle kendi gemilerimizi yapıp satabileceğiz. 3d model bilgisi gerekecek tabi basitçe tasarlama değil.
    Mod desteği sadece bunun için değil. Büyük Elder Scrolls vs vs oyunlar gibi insanlar isterse oyunu full değiştiren modlar yapıp Private Serverlar üzerinden oynatabilecekler. Freelancer mantığı.
    Squadron 42 Singleplayer Campaign oluyor, aynı zamanda Offline ve Online Co-Op'ta oynanabilecek bu.
    Oyunun DNA'sı Multiplayer. Dark Souls benzeri bir sistem olacak.
    Guild Wars 2'nin satın alma sistemine sahip olacak, bir kere satın al sonsuza kadar oyna.
    Oyun içinde item satın almanın sınırı olacak her ay belli bir sınır olacağından zengin olan adam ilk aydan 2000 dolar yatıramayacak oyuna.
    Çıktığında 100+ yıldız sistemi olacak.
    Oculus Rift destekli gelecek.

    Videodaki gibi Bengal Class tipi gemi sürmek, var.
    Orta büyüklükte gemi almak, var.
    Gemiden inip FPS/TPS kamerasıyla milleti vurabilmek, var.
    Düşman gemilerini çalabilmek, var.
    Düşmanların bizim gemimizi çalabilmesi, var.
    Hasarların geminin vurulduğu yerine göre olması, var.
    Silah kişiselleştirme, var.
    Mouse, Joystick, Gamepad desteği, hepsi var.



    Görseller
     Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]
     Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]
     Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]
     Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]
     Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]


     Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 20 Kasım 2015; 10:21:11 >



  • Oyun ilk başta istenilen bütçenin 60 katını toplamış. Düşünün. Biri çıkıp sizden araba yapmak için x para istiyor, siz 60x para veriyorsunuz ve ortada çalışır araba yok.

    60 kat para + 10 yıl süre = Alpha sürüm.

    Oyun tam çıkacak gibi oluyor... Hop erteledik! ama sor bir niye erteledik? Yeni şeyler aklımıza geldi. O yüzden pamuk eller cebe:)

    Tosuncuk en azından bazılarına kazandırmıştı.

    Oyun 2014 yılında çıkacaktı. Ertelendi, ertelendi, sonra süresiz. ertelenme tatsızlığı oldu. :)
    Alpha 3.0 sürümü bile ertelenmişti bu oyunun. Oradan anlayın vaziyeti.
    Alpha sürüm ne demek? Henüz test aşamasında olmak demektir. Yani siz bu alpha sürümü aldığınızda doğal olarak bir "tester" oluyorsunuz. Bug, optimizasyon ve eksik şeylerden "şikayet" edemezsiniz demek.
    Yapımcı biz bu işi kotaramadik deyip projeyi bıraktığında öylece kalırsınız demek. Yaşanmışı var.
    Şu ana kadar, şu tarihte çıkarıyoruz dedikleri hiçbir tarihte oyun çıkmadı.
    Hollywood yıldızlarının olduğu tek oyunculu hikaye modu süresiz olarak ertelendi. Daha ne demelerini bekliyorsunuz? Sizi kekledik yazılı plaketi adrese göndermelerini mi?

    dünyaya küsmüş kaç kişiden tokat yemiş daha da toparlanamaz adamlar bilmedikleri konu hakkında ahlam kesiyor, sizi yiyorlar diyor.


    adamlar geçen haftalarda şov yaptılar, masaya çıkarıp ellerindekini koydular yani hem de bu kadar şeyin beklenmediği anda.


    server meshing te tamamlanmış, onu da sunsunlar bakalım sizin scam demediğiniz oyun yapımcıları kapıda köle olsunlar chrise.


    artık dalga konusu oldunuz yani komedi bile değil şu yazdıklarınız.


    anlamadığınız şey şu, oyunun genel kitlesinin yaşı diğer oyunlara nazaran oldukça yüksek ve neyin beklenti neyin scam olup olmadığını çocuklara nazaran gayet iyi bilecek deneyime sahipler. Hopium da değil bu.


    ben virpillerimi dizdim monstertechlerimin gelmesini bekliyorum. Siz scam demeye devam edin.

    Sanırım sen 6 kişi ile başlandı ve su an 650 kişi olarak devam ediyor kelimesinde ki nüansı kaçırdın. Burada full kadro ile yapımına başlanan oyunlar dahi (hazır stüdyolarda ve ekiple yapılan wow v.s. den bahsediyorum). en az 5 - 7 yıl sürüyor demek istedim. Yoksa adamların kaç kişi olduklarından bahsetmedim. Ayrıca ilk çıkaracaklarını duyurdukları oyun ile backerların (oyunu alanlar) isteği doğrultusunda gelişen şu anki oyun çok farklı klasmanlarda. İlk çıkaracaklarını söyledikleri oyun singleplayer idi ve sadece 20 bölümden oluşacaktı. Şu an ise 70 ana görev ve ekstra bölümleri ile devasa bir singleplayer oyun ile gerçek manada devasa bir yapıya sahip multiplayer bir oyun yapıyorlar yani 2 oyun yapıyorlar. İlk planlama tamamen destekçiler (backerlar) tarafından istekler/yapılabilirlik doğrultusunda geliştirilerek şu anki yapıya gelindi. Yoksa dediğiniz gibi sadece ilk planlama olsa idi emin olun çoktan oynuyorduk. Ancak Şu an ki planlama ya göre oyuna ileride 2 yeni singleplayer bölüm eklenecek ki bunlar tamamen birbirinden farklı zamanları konu alan sigleplayer oyunlar olacak (tabi aynı oyuna yedirilecek). Multiplayer kanadı ise çoğu kişinin tahmininden çok daha geniş bir yapıda. Bunları burada tek tek açıklayarak vaktinizi çalmayacağım.

    Oyunu eğer dedikleri gibi bir yapımcı yapmış olsaydı şu anki durumundan yada isminden kimseinin haberi olamzdı, atıyorum 2 sene sonra bir reklam yaparlardı, bir sonraki sene çıkarırılardı ve h,ç sorun olmazdı çünkü kimse yapım aşamasından haberdar olamzdı(6 kişi ile başladılar ve şu an bir firma derken bundan bahsediyorum bir açıdan da)alanlar sadece 1 yılda oyuna sahip oldukları düşüncesi ile mutlulu olurlardı. Ama burada backerlar iş veren miş gibi ki kendileri biz tüm backerlarımızı (oyunu alan kişileri) iş verenimiz gibi görüyoruz bu nedenlede yaptıklarımızın bilgisini sizlere haftalık olarak sunuyoruz diyorlar ki gerçekten de durum bu şeki,lde işliyor. Yapılanları gören pek çok kişi ise sabırsızlıklarına yenik düşüyrolar. Burada CIG firması yada SC yi yapan RSI hiç bir yapımda gösterilmeyen birşeyi yapıyor. Bence herkez bu durumdan mutlu olmalı. İnsanlara bir oyun nasıl yapılıyor, buglar nasıl temizleniyor ne tür zorluklar ile karşılaşılıyor bunları gösteriyor. Yapılan oyun çok geniş kapsamlı ve evet şurası bana göre kesin bittiğinde yada betaya dahi geçtiğinde oyunu gören veya birşekilde oynayan herkez başka oyun oynamacak. Bunun en basit örneğini uzay oyunlarının son yıllardaki artışından, SC nin vaatlerinin/yaptıklarının çok küçük bir kısmını sanki muhteşem birşey yapmışlarcasına (burada bahsettiğim elite bir arada dahi uçamazsınız bu arada elite dangerousu da betasından oynadım satın aldım 2-3 ay sonrada sıkılarak kaldırdım. SC yi ise hangar bölümünden beri devamlı oynuyorum ve hiç silmedim. Eve yi matığını anlarsanız Elitede daha çok seversiniz. Elitede bence tek güzel şey istasyonlara iniş) sunuşlarından anlayabilirsiniz.

    Bu arada eski oyunu alanlar ile ilgili olarak şunu da eklemek isterim ilk alanlar oyuna daha az para ödediler ve gemileri v.s. daha ucuza aldılar. Küçük bir örnek olarak Starfarer' ı alanlar 180$ ödedi ki ozaman dolar 1.5-2 TL idi tam hatırlamıyorum, şu an ise Starfarer 300$, dahada eskiye gidersek horneti alanlar yada contallationı alanlar için sigortalar ömür boyu idid ve en pahalı paket 100$ idi gibi, Ayrıca eskiden 45 dolara hem singleplayer hemde multiplayer oyuna sahip olunabiliyordu şu an ise 60$. Sadece singleplayer bölümü 45$ yada sadece multiplayer bölümü45$ (ayrıca eski oyunculara çeşitli hediyeler verdiler hiç ücret almaksızın sadece erken oyunu aldıkları ve destek oldukları için ki bunu hala yapıyorlar, bunlardan bazıları Mark9 zırh, XXII silah, ismini tam hatılayamadığım J-span dı sanırım cooler, oyun içi dekorasyon malzemeleri v.s.) eskiden şu anki fiyata Aurora LN alınırdı şimdi ise Aurora MR alıyorlar (şu anki paketlerdeki sadece gemi fiyatlarını karşılaştırırsak Aurora LN=45$ Aurora MR =25$ aradaki fark net), kısacası yeni alanlar daha şanslı bu doğru değil. Oyun yapım aşamasının sonuna yaklaştıkça pahalanıyor, ieride oyunu 100$ gibi fiyatla alırsanız şaşırmayın. Şu an için oyunun yapımında gelir elde ettikleri gemi satışı da ileride olmayacak yani geminizin sigortasını (sigortalar şu an aktif değil alan arkadaşlar telaş etmesin ileride aktif olacak ve oyuna girdiğiniz sürece sigortanızdan düşer kısacası meraklanmayın) oyun içerisinde kazandığınız para ile yenilemeyi unutmayın.

    İkinci olarak. Oyunun yapım süresinin uzunluğu ile ilgili görüşe de maalesef katılamayacağım. Çünkü Oyunun Her bir sistem için sunduğu oyun alanı çok geniş. Şu şekilde küçük bir örnekleme ile devam edeyim. Ortalama bir gezegeni başladığın noktasına tekrar yürüyüş mesafesi olarak tekrar gelme süren 24 gün, bu işlemi rover yada dragonfly (oyundaki kara araçları) ile yapman durumunda ise 14 saat, tabi bu arada şunu ekliyeyim hiç bir gezegen diğerinin kopyası değil her birinin gerçek mana da birbirinden ayıran yapısı var, bu sadece gezegenler için değil her şeyde (yapılarda v.s.) bu şekilde ve gezegenlerin yapımları ise taslak çizimlere göre yapılıyor, yani rastgele hazırlanmış (bilgisayarın verilen rakamlara göre atadığı) gezegenler değil. Oyundaki NPC ler de 24 saatlik bir döngüye sahip (yemek yiyorlar yatıyorlar çalışıyorlar, uyuyorlar... v.s. gerçekte ne yapılıyorsa onlarda onu yapıyor.) Tüm bunlar 3.0 ile birlikte ki bu Temmuz ayında elimizde olacak (3.0 ile geleceklere göz atarsanız görebilirsiniz.) Oyun 4.0 ile betaya doğru ilk adımlarını atacak (Bu tahminimce gelecek yıl sonuna doğru olacak, betaya geçecek demiyorum yanlış anlaşılmasın) her bir sistem için yanlış hatırlamıyorsam 800 tirilyon km^2 lik bir alan sunuyor. Yani pek çok open world diye hitap edilen ve en fazla 64 Km^2 lik bir alandan bahsetmiyoruz. Ayrıca gezegenlerin kendi eksenleri ve güneşleri etrafındaki yörüngeleri neticesi gerçek manada bir gece gündüz var ki diğer tüm oyunlarda bu ayarlanan bir formata göre düzenlenen aldatmacadır. SC de herşey gerçek zamanlı olarak işler yani bir asansöre binerek piste gittiyseni gerçekten asansöre binmişssinizdir dierlerinde olduğu gibi bu asansör bir load ekranı değildir.

    Oyundaki detayları burada yazarsam sanırım baya vaktinizi alacağım bu açıdan, son olarak ise Oyun ile ilgili yapılan (bana göre elbette) tüm eleştirilerin yerini ileride, adamlar yapmış, neyi nereden nasıl öğreniriz gibi söylemler alacak. Biliyorum lafı biraz uzattım ancak oyunu 2012 yılından beri takip ediyorum. Her aşamasını ve ilerlemeleri de bilen birisi olarak. Oyun hakkında bilgim dahilinde yanlış/eksik bilgi olduğunu düşündüklerimi/bildiklerimi bu nedenle biraz uzatarak anlatıyorum ki daha net anlaşılabilsin. Amacım yazdılarınızı tenkit etmek değil bildiğim kadarı ile bilgilendirmektir.

    Herkeze iyi oyunlar.
  • Yaratıcı br oyun gibi gözüküyor.Umarı beklentileri karşılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kazmapolitan -- 11 Ekim 2012; 12:47:57 >
  • Bekliyoruz bakalım.
  • Oyunun bu kadar az ilgi görmesi şaşırttı beni açıkcası. Öylesine bir uzay simülasyonu sanan varsa yanılıyor. Az önce bir video izledim dikkatimi çeken bir detayı paylaşacağım

    oyunda millennium falcon (Star Warsta Han Solonun gemisi bilirsiniz yada googledan aratın) gibi bir gemi aldık diyelim gemide tabi odalar olacak ben sürerken 3-5 arkadaşım multiplayer gemi içinde gezebilecek düşman gördük turrete geçin desem geçebilecekler filan. Ev satın alma gibi çeşit çeşit yenilikler planlıyorlar. Çok açık bir Dünya olacak asıl amaç bu.

    Hani sadece uzayda geçen bir oyun diye bakmayın çok geniş çaplı birşey olarak tasarlıyorlar.
  • Adından dolayı ilgi çekmemiştir.

  • Beklenen espri geldi dağılabiliriz.
  • Freelancer süper oyundu. Umarım bu da onun kadar başarılı olur, çok heyecanlandım
  • Satın alma ve single-online-coop olayı güzele benziyor. bekleyelim bakalım. yalnız 2014 e çok var be...
  • Bizde çok ilgi yok fakat yabancılar kıymetini biliyor adamların sitesi çöktü yoğunluktan yeni yeni düzenlediler. Hala para verilemiyor ama.
  • Battlestar Galacticadan esinlenilmiş gibi hissettim. Baya güzel bir oyuna benziyor...
  • freelancer zamanına göre çok çok iyiydi. bunu hatırlayanlar ilgi gösterecektir ama simulasyon bölümüne öylesine tıklamasam, benim de haberim olmayacaktı.

    biraz zaman lazım, bir anda buradaki konunun dolup taşmasını beklemek şimdilik zor.
  • nedense screenshootlar bana homeworld II adlı oyunu hatırlattı. beklemedeyiz.
  • freelancer ın ruhundan üflenmiş gibi görünüyor. sadece online dışında offline da da güzel bir hikaye sunar inş. diye umuyorum.
  • Adam eskiden ne yaptıysa onlardan yola çıkıyor. Bu yüzden Freelancer ile Wing Commander/Privateer gibi oyunların harmanı olacak, çokta harika olacak beklediğimiz gibi çıkarsa.

    Freelancer için bunun gibi planlar yapmış zaten fakat Microsoft daha kompleks olmayan bir oyun istediği için ve kısıtlamalar koyduğu için birçok isteğini yerine getirememiş. Onları bu oyun için tasarlıyor.
    Bu arada 30 saat içinde 500.000 dolar para toplamışlar. Güzel bir rakam 2-4 milyon olması bekleniyor bitişe doğru birde özel yatırımcılar var onlarda 14-16 milyon civarı para sağlayacaklar.

    Edit: Bengal Class gemilere sahip olabileceğiz sanırım yani video veya SS'lerde gördüğünüz şu koca gemi. Tüm diğer küçük gemilerin içinden çıktığı carrier. Onu sürmek ne manyak olur yahu.

    Site online eski haline geldi.

    http://www.robertsspaceindustries.com/

    $808,228 toplandı ayrıca Kickstarter a gelmeyi düşünüyorlar.

     Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 16 Ekim 2012; 10:49:22 >
  • En baştan Kickstarter ile başlamaları daha mantıklı olacaktı ama böyle bile iyi ilerlediler.

    Sırada Lucas Arts var, birazcık metanet gösterip gereksiz ve SW evrenin sapıtan oyunlar yapacaklarına yeni ve adam gibi bir X-Wing vs Tie Fighter yapsalar süpürecekler piyasayı...
    Ama yok, SW Kinect dans oyunu yapıyorlar...
  • Bastım 10 doları param olsa dahada basardım.2014 de çıkacaksa dahada geliştirirler bu oyunu tam aradığım özellikte bir oyun.Fakat o laser ateşlerini beğenmedim tabi bu herhalde alfa sürümü bile değildir.
  • @siberarmi

    Bugün zorluyorlar 1 milyonu Chris Roberts sağda solda yazdı gaza getirdi milleti. Bi KS kullansalar ne kadar iyi olacaktı siteleri çöktü kaçırdılar bir çok fırsatı.

    Lucas belki ölü sandığı türün ayaklandığını görürse akıllanabilir. Bende hiç Wing Commander oynamadım aslen X-Wingler ile başladım bu türe. Hazır Star Wars 1313 geliyor güzel bi space sim birde ardından Jedi Knight ı verseler of of.


    @Shinagawa Station

    Bende sevmedim lazerleri sesiyle görüntüsüyle klasik ciuv ciuv olmuş. Ama tabi alpha olmadığı gibi pre alpha bile değil ilk prototip teknoloji demosu gibi birşey. Videoda kullandıkları müzikte zaten oyuna ait değil kısaca aceleye gelmiş biraz. Birde yakında verdiğin parayı arttırma özelliği gelecek. 10 doları yükseltirsin o zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 18 Ekim 2012; 14:34:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archVillain

    @siberarmi

    Bugün zorluyorlar 1 milyonu Chris Roberts sağda solda yazdı gaza getirdi milleti. Bi KS kullansalar ne kadar iyi olacaktı siteleri çöktü kaçırdılar bir çok fırsatı.

    Lucas belki ölü sandığı türün ayaklandığını görürse akıllanabilir. Bende hiç Wing Commander oynamadım aslen X-Wingler ile başladım bu türe. Hazır Star Wars 1313 geliyor güzel bi space sim birde ardından Jedi Knight ı verseler of of.


    @Shinagawa Station

    Bende sevmedim lazerleri sesiyle görüntüsüyle klasik ciuv ciuv olmuş. Ama tabi alpha olmadığı gibi pre alpha bile değil ilk prototip teknoloji demosu gibi birşey. Videoda kullandıkları müzikte zaten oyuna ait değil kısaca aceleye gelmiş biraz. Birde yakında verdiğin parayı arttırma özelliği gelecek. 10 doları yükseltirsin o zaman.

    Pek oyun oynayan biri değilim ama insanlar yeni çıkan oyunlara 100 lira gibi rakamlar verince garipserdim bu oyunun çıkacağını duyunca anladım o insanları. Base in içinde dolaşmak gemiyle ayrılınca içindeki yapıyı insanları hala görmek mükemmel bir şey.O koca gemileri sürmek nasıl olacak merak ediyorum savaşlar koloniler falan geminin içinden torpidoların gelişini görmek daha 2 yıl var tabi
  • GORA esprileri ile şenlenir bu oyun ya gemi biraz sola mı çekiyor filan.
  • Offf onları Freelancer MP oynarken yapıyordu bizim arkadaşlar...

    Ama en kötü tarafı, Eve online'ı çok kısa oynadığım süre içinde karşılaşmış olmam bu esprilerle. Ne kalkanmış be kardeşim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.