Şimdi Ara

Star Citizen (Çıkmadı) [ANA KONU] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.248
Cevap
44
Favori
94.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu anlatan adam chris robertsmi oluyor
  • Evet o Chris Roberts. 1 milyon doları geçtik bu arada.

    EVE demişken umarım MMO kısmı için onun gibi community özellikleri olur. Konsey, trade hub gibi şeyler yani, Star Citizende olursa bayılırım. EVE i oynamama sebebim pilot gibi hissettirmiyordu onun haricinde iyiydi baya.
  • Evet eve çok iyi bir oyun ama savaş kısmı bayık, it dalaşı hissini hiç veremiyor :/
    Kalabalık savaşlar biraz zevkli Homeworld oluyor oyun.
  • Hayırlı olsun Kickstarter geldi.

    http://www.kickstarter.com/projects/cig/star-citizen



    Oyunun yapımı için gereken en düşük miktar para toplandı. Kickstarter ve kendi sitelerinin toplamında 2 milyon dolardan fazla para var.

    6 milyona kadar hedef koymuşlar tabi imkansız. Hedefler burada yazıyorhttp://forums.starcitizenbase.com/topic/300-epic-stretch-goals/
    Gelse gelse en fazla 3 milyona gelirler heralde.

    Ayrıca gemi bilgileri için:http://www.robertsspaceindustries.com/ships-plan/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 26 Ekim 2012; 0:35:15 >




  • Dediğim gibi zamanlama olarak biraz hata yaptılar. Şu sıralar başlayacaklardı ve sadece Kickstarter ile gideceklerdi ama gene de 2milyonu geçtiler. 3-3,5 gibi biter geliyor bana toplamda.
    Coystik kırmak istiyorum it dalaşı yaparken biraz çabuk tutsunlar ellerini :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    Dediğim gibi zamanlama olarak biraz hata yaptılar. Şu sıralar başlayacaklardı ve sadece Kickstarter ile gideceklerdi ama gene de 2milyonu geçtiler. 3-3,5 gibi biter geliyor bana toplamda.
    Coystik kırmak istiyorum it dalaşı yaparken biraz çabuk tutsunlar ellerini :(

    İlgimi çekti , favorilere ekledim, beklemedeyim.
  • Resmi olarak eklediler Stretch Goalları. Kickstarter ile kendi sitelerinin ayrı yalnız iki kısımında kendine özel ödülleri var.

    http://www.robertsspaceindustries.com/star-citizen/?rid=1
    http://www.kickstarter.com/projects/cig/star-citizen

    Mesela Kickstarter 750.000 dolara gelirse Repair Bot verecekler herkese. Kendi sitelerinde ise 2.500.000 dolara gelirse yeni bir gemi eklenecek.
    Nereden para verirseniz verin eğer bu hedefler aşılırsa ödülleri alıyorsunuz tabi. Yani Kickstarter ödülü açıldı diye sadece onlara değil direk site üzerinden para verenlere de gelecek. Aksi halde saçma olurdu zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 27 Ekim 2012; 5:26:38 >




  • Şöyle bir olay var merlinde,

    http://www.merlininkazani.com/Freelancerin_izinden_Star_Citizen-haber-56459p1.html


    "Kickstarter'da gördüğü bu ilgi sayesinde yatırımcılardan 14 milyon dolara kadar fon alabileceğini söyleyen Roberts, bu sayede Star Citizen'ın oldukça güzel bir projeye dönüşeceğini garanti ediyor."

    he maşallah.
  • Böyle projeler 10 senede bir geliyor. Değerini bilmek lazım.

    Benim istediğim aynı zamanda adamımızla gezegenlere falan inebilelim, gezegenlerde yürüyebilelim çatışalım hazineler falan kovalayalım(hazine değerinde madenler falan vs vs) gezegenlerdede npcler savaşacak adamlar yaratıklar falan olsun. uzayda terk edilmiş uzay gemileriyle falan karşılaşalım, karakterimizle geminin içine girip Dead Space tarzı maceralar yaşayalım.

    Birde mothershipler kadar olmasada bir ticaret gemisine sahip olalım, onun içinde dolaşabilelim. karakterimizin yaşamsal ihtiyaçları olsun. gemimiz arıza yapsın biz tamir falan edelim. bazı arızalar geminin içinden kaynaklansın, eğer tamir için gerekli malzeme varsa orada tamir edelim. hasar dışarıdaysa astronot kıyafetleriyle çıkıp dışarıdan tamir falan edelim. yani uzay simulasyonu olsun tamamen. sosyal ilişkilerde olmalı diğer karakterlerle.


    Oyun çıktıktan sonra inşallah gezegenlere özel ek paket tarzı şeyler çıkar. Acaba diyorum şöyle minecraft tarzı gezegenler yapıp içinde rastgele şeyler oluşsun bizde gemimizi oraya indirip içinde araştırma tarama yapalım fps modunda...

    Biraz daha açmak gerekirse bir koruma altında olan gezegenler olacak, yani bunlara mecbur otomatik iniş yapmak zorunda olacaz, oralarda medeniyet olacak haliyle belli bir ülkeye yada artık neyse ona bağlı olacak, özgürce her yerine giriş yapamayacağımızdan oralara otomatik iniş seçeneği olacak.

    Ama birde galakside başıboş medeniyetten uzak rastgele gezegenler olacak, hiç bir factiona bağlı olmayan, bunların içine gemimizi istediğimiz yerden indiricez manuel yani. bu gezegenlerde olsa olsa değişik canavar türleri olacak, fps modunda bunlarla uğraşacağız, madenler kaynaklar falan olacak ama tabi öyle çok olmayacak.

    Hatta bazen canavarlar bizi köşeye sıkıştıracak kadar güçlü veya çok olacaklarından mecbur gemimize doğru koşacağız, hemen kapısını kapatacağız, yaratıklar bize dışarıdan saldırmaya çalışacak ama biz motorları çalıştırıp oradan tüyüceğiz, içeriye sızan birkaç canavarıysa silahımızla öldürüceğiz.

    O başıboş gezegenlerde oyuncular birbirleriyle karşılaşıp gemi savaşları yapabilmeliler, yere indilerse yerde birbiriyle çatışmalılar, hatta bazıları gemisini bir yere bırakıp kaynak aramaya gittiğinde o kişinin gemisinin terk edilmiş bir vaziyette bulan başka bir oyuncu o gemiyi soyabilmeli veya kaçırabilmeli.(tabi gemiyi bırakıp giden oyuncu geminin kapılarını kitlemiş olarak gidecek, eğer unutkansa açıkta bırakmış olabilir ama kitliyse o kapıyı açmak için özel alet ve edavatın olması gerekecek, eğer yoksa o gemi terk edilmiş olsada çalınamayacak, kilitli kapıyı açmak için gereken alet veya edevatta öyle kolay elde edilmemeli, belirli zor veya uzun görevlerden sonra öyle alet ve edevatlar elde edilebilmeli.

    Bazı gemilerse terk edilmiş olsada diğer oyuncunun alet edevatı olsada çalınamamalı, bazı dediğim gemiler yapısı itibariyle yerden kapısı çok havada kalacak, çünkü geminin ayaklıkları uzun olacak ve gemi büyük olacağından kapısı asansör sistemli olacak bunları yerden çalmak imkansız olacak, e kaliteli ve büyük gemininde koruması sağlam olacak haliyle, yerden çalınmaya müsayitler prototip videosunda kullanılan tek kişilik merdivenli gemiler olabilir..

    Çalamadığı gemiyi madem bana yar olmadı deyip düşman oyuncu kendi gemisiyle patlatabilir tabi. yada kendi gemisini havada bırakıp(otomatik pilot yada kendi arkadaşına sürdürtebilir) halatla yerde duran geminin üstüne inip biryerden kapağını açıp içinemi girmeli..

    oo aklıma geldikçe geliyor en iyisi oyun yapımcısına bırakmak nede olsa benim düşünmem birşeyi değiştirmeyecek :D) gemisi giden oyuncu ise bağlı olduğu factiona yardım çağrısı gönderip kendini oradan aldırtabilir, sigortası varsa aynı gemiden bir tane daha verilir. ileriki yıllarda böyle şeyler ekleyebilirler aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SurlarÖnünde -- 5 Şubat 2018; 0:8:55 >




  • @SurlarÖnünde

    Senin istediklerini aynen bende istiyorum, hatta bu önerileri çok kişi yaptı Chris Roberts'ta böyle şeyleri eklemek istediğini söylemişti. Sadece herşey ilk çıktığında olmayabilir zamanla eklerler çünkü çok fazla paraları yok çıkışa yetiştirmek için bu maddi durumla uzay kısmını halledebilirler.

    Mesela senin yazdıklarından gezegene inme çıkış zamanı olmayacakmış fakat sonradan ekleyecekler(kendimiz atmosfere girip inmeyiz büyük ihtimalle bunu sağlayan teknolojiler var CryEngine yapamaz ama), savaşma kısmını bilemiyorum tabi CryEngine genel olarak böyle bir motor olduğundan ekleyebiliriz demişlerdi gezegenlerde çatışmayı filan. Çok büyük araziler yapabileceklerini sanmıyorumda (hazine arama filan) yine sokaklarda çatışma olabilir, gemilerin içinde çatışma olacak orası kesin.

    Uzayda terk edilmiş gemiler ve baseler olacak. Gemi kısmının nasıl olacağı tam kesin değil yani o gemiyi ele geçirebilecekmiyiz (büyük ihtimalle motorları sorunludur derler kullanamayız) belli değil. Kargosunu çalabilirmiyiz vs vs. Ama astreoid karargahlarını filan bulup ele geçirebileceğiz oraya yerleşip mekanımız haline getirebileceğiz.

    Şuan için bildiğimiz 5 gemi var bunlardan 1 tanesi senin istediğin gibi (250 dolara alınabiliyor). Constellation adlı gemi Star Wars'tan Millenium Falcon'u düşün veya Firefly Serenity'nin küçük versiyonu. 4 kişilik kapasitesi olacak mürettabat içinde gezebilecek. Daha fazla kişi içine girebilir mi belli değil henüz belki 4 kişiye iş düşüyor diye böyle yazılmıştır. Gemi içinde kokpit, silah departmanı, motor departmanı, yatakhane, mutfak gibi yerler olacakmış. Oyun sırasında herkes yer değiştirebilecek yani. Gemi hasar aldımı birinin motorları tamir etmesi vs vs gibi şeyler olacak. Aynı zamanda repair bot var gemiyi tamir edecek olan. Astronot kıyafetlerine de küçük bir jetpack eklemeyi düşünüyorlar belki dışarıdan tamir etme eklenir (X3te vardı böyle birşey)

    Uzay istasyonuna uğrayıp barda arkadaşlarınla biralarınızı yudumlayabileceksiniz. Daha başka sosyal ilişkiler eklenirmi bilmiyorum poker vs gibi eklenirse güzel olur ama bunlarda şimdilik yeterli. Arkadaşlarına yardım çağrısı atmada olacak yakındalarsa yardıma zıplayabilecekler.




  • Open World ve uzay Oha harika
  • Şu an konuyla ilgili bir açıklama yok ama önceki oyunlar hep uzaylılar vardı (bir tek X' lerde yotu galiba) Wing Commanderda da vardı hep uzaylı ırklar buna da ekleyeceklerini düşünüyorum.

    Keşfedilmemiş sistemler de olacakmış oyunda, oraları ilk biz keşfedip kendimiz isim bile verecekmişiz. Hüseyin takımyıldızı, Bilocan gezegeni gibi şeyler görebiliriz. :)

    Eklenti;


    Paylaşıldı mı bilmiyorum ama buyrun uzaya,



    http://youtu.be/92rb-8mYHE0

    Böyle idare edin video ile, tüplenmiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 8 Kasım 2012; 14:51:17 >




  • 3 milyon doları vurduk. En fazla 3 milyona gelirler demiştim ama proje sonunda 3.5 milyonu göreceğiz gibi.

    Uzaylılar var 2 tane tür var şuan bildiğimiz Xi'an adlı bir tür var birde Vanduul lar var Vanduul lar düşman gameplayde gördüğünüz tipler Xi'anlar ise dost. Roma İmparatorluğu çöküşünden esinlendikleri için galaksinin bir tarafı Romanın isyanlar ile savaşı gibi olacak, diğer tarafı ise ticari açıdan üstün olacak (Xi'anlar yani).

    Vanduul savaş gemilerinin konsepti
    http://www.robertsspaceindustries.com/enemy-fighter-concept-art/

    Buda Xi'anların tipi ve bilgileri (uzay kaplumbağaları ) hatta dillerinde de birşeyler yazmışlar
    http://www.robertsspaceindustries.com/meet-the-xian/

    Bunun üstüne yeni uzaylılarda tanıtılıcak keşfettiğiniz uzay sistemlerine isim vermek gibi aynı sistemle olacak. Atıyorum bir şekilde atlayabildiniz ve yolun sonuna ulaştınız keşfedilmemiş uzay sistemine geldiniz. Uzaylı çıktığında yaptıklarınız evreni etkileyecek. Deli dana gibi ateş ederseniz düşman kesilirler başımıza heralde. İlk karşılaşmanız adınız filan haberlere çıkacak tabi. Böyle şeyler. Oyuncular evrenin parçası olayı.

    Ayrıca bazı ödeme paketlerinde Citizen kart denilen birşeyi gönderiyorlar fiziksel cüzdan boyu kimlik kartları. Onun tipini merak eden varsa altta paylaşılmış
    http://www.robertsspaceindustries.com/1-million-dollars-on-kickstarter/




    Önümüzdeki hafta başında Constellation'ın tasarımı yayınlanacak. 4 kişilik bir gemi. Chris Roberts'ın az önce yazdıklarına göre içinde uyuma yeri, duş, yemekhane gibi yerlerde kesin olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 8 Kasım 2012; 23:40:36 >




  • Kalkış prosedürü olacakmış 1-2 hafta önce soru cevap konularından birinde görmüştüm. Dediğin gibi hatta simülasyon olarak değilde daha basit olacakmış bu kalkış kısmı Chris Roberts böyle diyordu. Benim tahminim Battlefield 3'te bir bölüm vardı 3-4 tuşa basarak kalkıyorduk onun gibi basit olur heralde. Yanlış hatırlamıyorsam bastığınız herşeye pilotunuz kokpitte basacak gibi birşey söylemişlerdi.

    Birde direk hangardan kalkmak yerine fırlatma sistemide olsun istiyorum ben şu Diaspora'nın oynanış videosunda gözüküyor baştaki kalkış.


    Geminin hareketlerinde süzülüşünde güveniyorum ben adamlar uzay simülasyonlarının babaları. Teknoloji demosunda biraz boş geldi oynanışta daha pre-alpha nın alphası olduğundan birşey söylemiyorum çok daha iyi hale getirilir.




  • Potansiyel çok büyük sadece geminin fiziki hareketleri kötü oyuncununda.Grafik olaraka Mesaj otlansın
  • @SurlarÖnünde

    Başta girişeyim dedim bende çevirmeye ama çok uzun ya. Belki bir ara başlarım.

    Bu arada 4 milyon dolara kadar eklenecekler listesini paylaşayım

    $3 ila $4 milyona kadar her 100.000 dolara yeni bir yıldız sistemi eklenecek şuan 3.2 milyon dolardalar 2 tane yeni yıldız sistemi eklendi.
    $3.25 milyonda yeni bir gemi eklenecek.
    $3.5 milyonda kokpit dekorasyonları (foto, dinazor, figür, zar, poster vs. vs.) ve FPS moduna dair yeni bilgiler.
    $3.75 milyonda yine yeni bir gemi ekleyecekler.
    $4 milyonda ise ana sitede yazan 4 milyon dolar bilgilerinin yanında (daha fazla görev filan) FPS moduna dair daha fazla bilgi paylaşacaklar.

    Edit: Chris Roberts Multiplayerın nasıl çalıştığını anlatmış.

    http://www.robertsspaceindustries.com/chris-roberts-on-multiplayer-single-player-and-instancing/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 11 Kasım 2012; 18:40:58 >




  • Bu cry engine 3 nasıl bir motordur şimdiki ortalama sistemlerle oynayabilir miyiz acaba oyunu?Yeni bir laptop için 2014'e kadar birikim yapayım en iyisi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shinagawa Station

    Bu cry engine 3 nasıl bir motordur şimdiki ortalama sistemlerle oynayabilir miyiz acaba oyunu?Yeni bir laptop için 2014'e kadar birikim yapayım en iyisi.

    Cryengine li oyunlara bak hocam mesela Crysis 3 gibi eğer onları çalıştırırsa Star Citizen ide çalıştırır hatta daha rahat çalıştırır uzayda geçtiği için çok kasmayacak oyun. 12 ay sonra alpha gelecek (para verdiysen gireceksin tabi) alpha sırasında performansa bakarsın.
  • Evet yeni gemi değilde 250 dolar ve sonrasında gelen geminin resimleri içi dışı filan gelecek. Amerikada öğlen olduğu için gelir diye umuyorum önümüzdeki 5-6 saat içinde.

    Bu arada şu üstte sitedeki bilgileri yazınca aklıma geldi. Çoğu bilgiyi çevirsekte konuda toplaması zor olacak. Şunları aldım bende

    starcitizentr.com
    starcitizen-turkiye.com

    birazdan hosta taşırım. Vaktim oldukça oyundaki bilgiler paketler gemiler oyunda ne yapılır ne yapılamaz vs. vs. bunları eklemeyi düşünüyorum. Türkçe bir kaynak herkesin işine yarar.
  • Yeni video geldi. Yapay zekayı göstermişler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archVillain -- 12 Kasım 2012; 22:48:13 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.