Şimdi Ara

Steam'in Windows Oyunlarını Oynatma Olayı Detaylar (Sizde Destek Atın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kim ne derse desin Steam'im büyük desteği ile Linux işletim sistemlerimizde doğru düzgün oyunlar oyanayabiliyoruz artık, bazı oyunlar direk Linux destekli olarak çıkıyor ve rahat rahat son hızda oynuyoruz.

    Ama tabi ki her geliştirici Linux için oyun desteği sunmuyor inatla sadece Windows için oyun çıkarıyorlar şerolar, Steam bu konuyu bir nebze olsa çözmek için alt yapısı wine olan Proton diye bir proje başlattı, hiç uğraşmanıza gerek olmadan sadece alttaki resimdeki gibi Steam istemcinizden bu özelliği açmanız yeterli bu sayede sadece Windows için çıkan oyunları da çalıştırabiliyor ama hepsini değil şimdilik geliştirmeler sürekli devam ediyor.
    Steam'in Windows Oyunlarını Oynatma Olayı Detaylar (Sizde Destek Atın)


    Şimdi arkadaşlar bu ayarı açtık diye her windows oyunu çalışacak diye bir olay yok, illaki çalışmayanlarda var, çok çok iyi çalışanlarda var, biraz sıkıntılı çalışanlarda var peki ben bunları deneme yanılma ile mi yapacağım derseniz hem öyle hemde raporlama sistemi olan bir çalışma var.

    Şuan çalışan oyunların raporlarını görebilir, sizde denediğiniz oyunun çalışıp çalışmadığını raporlayabilirsiniz, sistem çok iyi günden güne duyuldukça herkes raporlama yapmaya başladı bende bir çok rapor yolladım çalışan çalışmayan diye.

    Raporlama yapmak için veya çalışan oyunları görmek için arama kutusunu kullanabilirsiniz, ne kadar çok kullanan olursa ne kadar çok rapor dönerse herkes için daha iyi bir deneyim olur.

    Hiç bir şekilde çalışmayan oyunlar: Battleeye hile sistemini kullanan oyunlar hiç bi şekilde çalışmaz boşa zaman kaybetmeyin onlarla.

    Linux üstünde çalışan windows oyunlar: Steam Oyun Raporloma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 15 Aralık 2018; 0:10:58 >







  • Site adresi: https://www.protondb.com

    Eğer raporlama olayını detaylı anlatmamı isterseniz küçük bir video çekebilirim

    Bu arada örnek olarak Gta5 için verilen raporları görebilirsiniz, çalışanların sistemi ne, ekran kartı sürümleri ne, ek parametre kullanılmış v.s Gta5 raporu:https://www.protondb.com/app/271590

    Steam veritabanında bulunan bütün oyunları kapsıyor raporlama sistemi, steamda hangi oyun varsa burda var yani, tabi ki kullanıcların raporlarıyla gelişiyor sistem kendi kendine değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 15 Aralık 2018; 0:25:25 >




  • Faydalı bir başlık olmuş
  • Bir DH linux gaming topluluğu mu oluştursak yav ?
  • Dota'da çok fazla input lag oluyor bende acaba vsync implementasyonundanmıdır online oyunlarda çok önemli bu yüzden linuxda oyun oynamayı sevemedim bir turlu
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Ben çok fazla oyun oynamasamda her türlü destek atarım yardımcı olmak adına
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Olası bir neden wayland açıksa her türlü sorun oluyor hocam, Xorg görüntü yönetici kullanılmalı eğer öyleyse, dota hiç oynamadım ama içinde vulkan ile ilgili ayarlar olduğunu biliyorum, ilk cs:go global oynadığımda her türlü sorunu yaşadım ilk başta, oyun içindeki doğru ayarları bulduktan sonra 1080p orta ayarlarda oynayabiliyorum, doğru ayarları Left 4 Dead 2 ile buldum onun varsayılan ayarlarını Cs: go için uygulamadım ondan sonra her şey düzeldi :)
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Dota valve oyunu olduğu için ayarlar hemen hemen aynı oluyor oyunlarında, bendeki Letf4 Dead 2 Ayarları resimdeki ayarlar
    Steam'in Windows Oyunlarını Oynatma Olayı Detaylar (Sizde Destek Atın)

    Burdaki oyunun gidişatını belirleyen ayarlar
    1. Keskinliği yumuşatma
    2. Filtre modu
    3. Dikey eşitleme

    Diğer ayarları istediğin gibi sistemin durumuna göre değişebilirsin, ama üstteki üç ayarda bitiyor tüm olay




  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Ayarlarla bir alakası yok vsync açıkken giriş lagı windowsa göre çok yüksek sanki 200 pingle oynuyormuşsun hissi veriyor, vsync kapalıyken giriş lagı yok ancak fazla grafiksel kırılmalar oluyor keyifle oynanmıyor.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam Dota da durumu bilmiyorum, valve oyunu olduğu için belki işinize yar diye ayarı paylaştım, ben bu varsayılan letf4 dead 2 ayarlarıyla sorunsuz cs:go oynuyorum. Oyuna oynayan birileri yardımcı olur
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt
    Herşeyi denedim zaten pek umudum yok.
  • Bu arada Windows oyunlarında sorun yaşadığınızda deneyip kullanabileceğiniz üç adet komut var sadece windows oyunları için geçerlidir bunlar, bu komutlar ilgili oyunun steam başlatma seçeneklerine girilir, hangisi işinizi görürse onu kullanırsınız, zaten sorun yaşamıyorsanız komutları denemenize gerek yoktur.
    Komutlar:
    PROTON_NO_D3D11=1 %command%

    PROTON_USE_WINED3D11=1 %command%

    PROTON_NO_ESYNC=1 %command%
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Hocam dotayı sıfır sıkıntı uzuuun süredir oynuyorum linux üzerinde. Fakat dediğim gibi gentoo'nun configuresi farklı sanırım nasıl yapılır hiç bilmiyorum

    Edit: Sorun sanırım vulkan ile alakalı hocam. Vulkan kullanmayı denediniz mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 20 Aralık 2018; 8:47:4 >
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Ya windowsla aradaki farkı farketmiyosun yada vsync kapalı oynuyosundur oyunu gentoo ile alakası yok arkda minttede aynı problem var şu anda.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Hocam aradaki farkı fark etmiyorsun diye bir durum yok ben sadece tek linux kullanalı bir yıl olmadı. Ve açıkcası linux üzerinde dota daha stabil. Ekran kartı vs gibi durumlardan da kaynaklanıyor olabilir ama dediğim gibi gerçekten çok pürüssüz
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi nvidia-prime ın vsync implementasyonuyla alakalı vsync açıkken önce windowsta oyna sonra linuxta aradaki farkı anlarsın tek taraflı anlayamazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 30 Aralık 2018; 18:46:46 >
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Hocam bakın neden yalan söyleyim şuan tekrar girip kontrol ettim patch vs mi geldi diye ama hayır. Ben nvidianın vsync'ını kapatıp oyununkini açıyorum daha hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım inanın windowsdakinden daha akıcı şuan
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Kardeşim yalan atıyosun demiyorum farketmiyosun aradaki farkı karşılaştırdıysan eğer. ayrıca nvidianın vsyncini kapatırsan oyundaki vsync açmanın bir anlamı kalmıyo çünkü çalışmıyor. Bahsettiğim şeyin akıcılıkla bir alakası yok input lag diyorum fps problemi değil bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 30 Aralık 2018; 19:4:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.