Şimdi Ara

Steam'in Windows Oyunlarını Oynatma Olayı Detaylar (Sizde Destek Atın) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    https://youtu.be/WEHDxD2Msj4

    Kayıt da görülen kırılmalar oyun içinde olmuyor hocam geri kalanı aynı. Anlamadığım kırılmaları simplescreen recorder kaydetmiş ama neden oyunda olmuyor anlamış değilim..
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Eğer onu soruyosan oyunun vsync ayarı drm_modeset=0 iken çalışmıyor kardeşim. Vsync kapalı iken 60 fpsyi geçersen kırılma olur bu fizik kanunu bunu değiştiremeyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 30 Aralık 2018; 19:25:44 >
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Videoda gördüğün üzere inputlag yok. Oyun ici tearing, kırılma sorunum da yok (video da olan kırılma oyunda yok demek istediğim buydu)
  • loradona kullanıcısına yanıt
    videoda kırılmalar var belli ki vsync kapalı kardeşim, zaten vsync kapalı iken input lag olmaz bendede olmuyor, ayrıca video izleyerek input lagı nasıl denetleyebileceğimi anlatırsan yeni birşey öğrenmiş olacağım.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlama da dediğimi neden anlamamak ta ısrarcısın anlamıyorum. Vsync kapalı lakin oyunda kırılma olmuyor videoda kırılma olmuş onu anlamadığımı söyledim bu bir, ikincisi inputlag dan kastın nedir bilmiyorum fare ve klavye hareketlerime anlık cevap alıyorum bu da iki. söylemek istediğim bende en ufak bir sıkıntı yok demekki dota ile ilgili değil bu sorun başka birşeyde demek istiyorum
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Hoca sorun dotada demedim zaten nvidia nın vsync implementasyonunda sorun var fazla buffer yapıyor bu da gecikmeye sebep oluyor eğer vsync kapalı oynuyosan biz niye tartışıyoruz zaten. ayrıca senin windows kurulumun varmı? neyle karşılaştırıyosun? bu geç kalma olayıyla windowsta karşılaşmıyorum ben hardwareimde bir sorun yok yani. hardware olması gerektiği gibi çalışıyor, ayrıca vsync kapalıyken görüntülerinde kırılma olmaması imkansız gözlerin iyi görmüyor heralde arkadaşım fizik kanunu bu. Birde anlattığım şeyi anlayamayacağına emin oldum bende geç kalma yok diyosun neye göre yok neyle karşılaştırdın? tabiki bir nebze geç kalma olacak buda fizik kanunu. sorunuma çözüm bulamadığım gibi birde anlamsız anlamsız muhabbetlerle zaman kaybediyorum. Ayrıca hiç bir zaman Linux windowstan daha responsive olmayacak kusra bakma linuxta prerendered frameleri kısıtlayamıyosun windowsda nvidia denetim masasından bunu yapabiliyosun bu işte geç kalmayı azaltan şey ama neden default ayarlarda'da linux windowstan daha yavaş tepki veriyor bunu çözmeye çalışıyorum bir yolunu bulamadım herşeyi de denedim çoktan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 30 Aralık 2018; 23:35:30 >




  • loradona kullanıcısına yanıt
    Kusra bakma biraz sinirim bozuk kardeşim bu koduğumun windowsunu silemiyorum bu yüzden boş boş duruyor sırf oyun oynamak için zebellah gibi bilgisayarda 100gb yer kaplıyor. Ayrıca bu geç kalma konusunu kapat farklı şeylerden bahsediyoruz başından beri sen vsync kapalı oynuyosun ben vsynci kapatınca ekranda kırılmalar oluyor o yüzden sevmiyorum falan filan yani bir çözüm olsaydı ben şimdiye bulurdum zaten merak etme eşşeklik benimki gelip burda forumda insanlara soruyorum falan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 30 Aralık 2018; 23:54:23 >
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Hocam anlıyorum sorun değil. Ben nvidia-prime kullanıyorum. Arch üzerinde optimus-manager diye bir script ile intel nvidia geçiş yapabiliyorum, oyun oynayacağım sıra nvidia kullanıyorum vsync kapalı şekilde normal kullanımda intele geçiyorum.

    Bilmiyorum gerçekten video kayıt ederken fark ettim oyunda bir kırılma görmüyorum ama videoda var tuhaf şekilde

    Başlatma seçeneklerine "-vulkan" eklediniz mi hocam ? Belki sorunumu çözen budur hiç vulkansız denemedim açıkcası

    nvidia-drm aktif mi birde ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 31 Aralık 2018; 0:53:35 >
  • loradona kullanıcısına yanıt
    Bende vsync kapalıyken kırılmalar olduğu için vsync acık oynuyorum bu yüzden çok input lag oluyor bunu çözemedim anlayacağın. windowsta denetim masasından çözülüyor ancak o ayarların linux muadilleri yok. zaten vulkan kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gen2 -- 31 Aralık 2018; 7:53:12 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.