Şimdi Ara

Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
781
Cevap
61
Favori
63.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanımhaber'in Steam Gurubuna Katılın!
    http://steamcommunity.com/groups/DHGrup

    ________________________

    Diğer Başlıklar:
    Steam ve Dijital İndirme Kampanyaları [ANA KONU]
    http://forum.donanimhaber.com/m_25478058/tm.htm

    Steam-Origin-Uplay Ücretsiz Dağıtılan Oyunlar, Keyler ve Kuponlar [ANA KONU]
    http://forum.donanimhaber.com/m_76029888/tm.htm

    Steam-Origin-Uplay Hediye Oyun Çekilişleri [ANA KONU]
    http://forum.donanimhaber.com/m_107612845/tm.htm

    Steam-Origin-Uplay Takas Başlığı [ANA KONU]
    http://forum.donanimhaber.com/m_55878985/tm.htm
    ________________________

    Merhaba arkadaşlar konu altında ihtiyacımız olan Trading Cardları başka Steam ürünleriyle takaslayabilir ya da aramızda anlaşarak al/sat yapabiliriz.Bilgi geldikçe de eklemeye çalışacağım ama ana yapı aşağıdaki gibi.

    Steam Grubu :http://steamcommunity.com/groups/dhtradingcards

    Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]


    -Trading Cards nedir ?
    Steam'in bazı oyunlara eklediği kart sistemidir. Hangi oyunların kart desteğine sahip olduğunu bu mesajın en altında spoiler içinde görebilirsiniz.

    -Trading Cards ile ne yapabilirim ?
    Bu durum size bağlı. İsterseniz o oyunun tüm kartlarını toplayıp rozetler yapıp steam levelinizi geliştirirsiniz. İsterseniz market üzerinden satıp gelen parayla oyun vb alabilirsiniz.İsterseniz oyun kartlarınızı çeşitli steam öğeleriyle takaslayabilirsiniz. Steam levelniz 10 olduğunda daha farklı bir steam profiline kavuşuyorsunuz.Ayrıca rozet yaptığınızda arkaplan resimleri de kazanıyorsunuz.

    -Eksik olan kartlarımı nasıl tamamlayabilirim ?
    Daha önce düşürdüğünüz kartları takaslayarak kartlarınızı çoğaltabilirsiniz ya da marketten eksik olan kartlarınızı alabilirsiniz.

    -Kartlarımı satmam için bir koşul var mı ?
    Steam Market üzerinden kart satabilmeniz için Steam 30 gün önce alışveriş yapma şartını koşuyor. Buradaki amaçları dolandırıcılığı engellemek. Ayrıca farklı yollar ile wallet'a yaptığınız yüklemeler de pazarı 7 gün süre ile kullanamamanıza neden oluyor. Gift olarak başkasının yolladığı oyunlar ya da key olarak girdiğiniz oyunlar kabul edilmiyor. Pazarı kullanmak istediğiniz hesap ile alışveriş yapmış olmanız gerekiyor.

    -Dota 2 ve TF 2 de nasıl kart düşürebilirim ?
    Free to Play oyunlarda kart düşürme şansınız oyun içinde yaptığınız harcamalara bağlı.Yaklaşık 9Dolarlık her alışverişinizde 1 Kart düşürme hakkı elde ediyorsunuz.Eğer Team Fortress 2 free to play olmadan önce bu oyunu aldıysanız 4-5 tane kart düşürme hakkına sahip oluyorsunuz.

    -Foil (Parlak) Card Nedir ?
    Bir oyun oynarken düşürdüğünüz kartın Foil olması gibi küçük bir olasılık var. Bu düşen kartın setini yapmak için ise setteki tüm kartları foil olarak bulmanız gerekiyor.(örnek resimdeki gibi foil kartlar ve normal kartlar craftlanamıyor). Foil kart craftlamanın bazı ekstra özellikleri vardır.Şöyle anlatayım A,B,C,D,E oyunları var. A,B,C'nin fiyatı 10$, D'nin 20$, E'nin 40$ diyelim. 1. seviye badge craftladığında sana A,B,C oyunlarından birinin %50,%66,%75 indirimi gelir. D oyunun %25 gelme şansı vardır. 2. seviye badge caftladığında şans artar vb. 5. seviye badge craftlanırken D oyunun %90 indirimi gelme olasılığı bile vardır. Ama normal craftların hiçbirinden 40$ dolarlık bi oyunun indirimi çıkmaz. Bu indirimlerde sadece foil badge craftlarken gelir. Ama yine foil craftlarken A oyununun %25 indirimi gelme şansı bulunur. Kısacası bu level atlama olayı sadece görüntü, kart craftlamadan gelen asıl şey bu indirimlerdir.
    Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]


    -Booster Pack Nedir ?
    Bir oyuna ait olan ve içinde o oyunun 3 tane kartını barındıran kart paketidir. Steam üzerinden satılabilir,takaslanabilir ya da kullanılabilir. Booster Pack i kullandığınızda size 3 adet kart verir. Bu kartlar normal trading kartlarıdır. Onları da satabilirsiniz,takas edebilirsiniz ya da Rozet yapmak için saklayabilirsiniz.

    Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]


    -Nasıl Booster Pack düşürebilirim ?
    Bir oyun için kart düşürme hakkınıza tamamladığınızda o oyunun Booster Packi için uygun konuma gelirsiniz. Booster Packlerin düşmesi oyun süresine vb durumlara bağlı değildir tamamen şans işidir ve level sınırı da yok düşmesi için. Bu şansı artırmak için Rozet yapıp Steam Levelinizi artırmanız gerekiyor. Düşen Booster Pack hangi oyuna aitse içinden çıkan kartlar da o oyuna ait olur. Artış yüzdeleri şu şekilde;
    Level 10: +20%
    Level 20: +40%
    Level 30: +60%
    Level 40: +80%
    Level 50: +100%
    Ayrıca Booster Packleri Steam üzerinden satın alabilirsiniz ya da takas ile elde edebilirsiniz.

    -Trading Cards Rozet-Craft-Emoticons-Arkaplan Nedir,Nasıl Elde Edilir ?
    Half Life 2 oyununu ele alarak açıklayalım.
    Half Life 2 Toplam 8 adet kart içerir.(Steam üzerinde kullanıcı isminizin üzerine geldiğinizde bir liste belirir oradan Rozetler bölümüne tıklayarak görebilirsiniz.) Bu 8 tane kartı topladığınızda Craft seçeneği açılır. Kartları Craft yaptığınızda sistem sizden 8 kartı alır bu 8 kart yerine size 1 Rozet,1Arkaplan, 1 tane de emoticon verir.
    Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]

    Rozetler takaslanamaz ve hangi oyunun kartlarını toplayıp craft yaparsanız o oyunun rozetini elde edersiniz. 1.Seviye rozetin getirisi 100XPdir ve Steam Levelinizin yükselmesini sağlar.
    Arkaplanlar Steam Profilinizin görsel özelliğini değiştirir. Kullanımı ile anlatım aşağıda mevcut.
    Emoticonları duvarınızda,chat ekranınızda mesajlaşırken kullanabilirsiniz. Aşağıda Borderlands 2 Emoticon örneğini verdim. Envanterinze düştüğünde üzerine tıkladığınız zaman kullanmak için gereken kodu yazar. Onu chat ya da duvarınıza yazarak kullanabilirsiniz. Takas edilebilir satılabilir.
    Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]


    -Steam Leveli ne işe yarar ?
    Leveliniz yükseldikçe Steam Vitrin özelliği açılır . Ayrıca Booster Pack düşürmek için daha fazla şans elde edersiniz.

    -Steamde nasıl level atlarım ?
    Steam size sahip olduğunuz her Rozet için EXP verir. Bu da sizin steam leveilnizi artırır.

    -Steam Vitrini Nedir ?
    10 Level olduğunuzda ilk vitrin hakkınız açılır. Bu vitrini kullanarak profil sayfanızda başarım,rozet vb sergileyebilirsiniz. 20 levelde 2., 30levelde 3. vitrin hakkınız açılır.

    -Arka planımı nasıl değiştirebilirim ?
    Rozet craftladığınızda ödül olarak envanterinize arkaplan kartları gelir ya da takas yoluyla , satın alma yoluyla bu kartları edinebilirsiniz. 1 kartınız olduğunda profil düzenle bölümünden arka planınızı değiştirebilirsiniz.

    Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]


    -Düşürdüm kartları sattıktan sonra aynı kartlar tekrar düşer mi ?
    Hayır. Bir oyun için örneğin 3 kart düşürme hakkınız varsa bu kartları düşürdükten sonra bir daha kart düşüremezsiniz o oyundan. Satmanız,takas etmeniz,rozet yapmanız fark etmez. Ne kadar izin veriliyorsa o kadar düşürebiliyorsunuz.
    Mesela rozet yaptığınızda şöyle bir şeyle karşılaşıyorsunuz. ( Yani kart düşüremiyoruz rozet bile yapsak )
    Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]


    -Kartlarımın değerini nasıl öğrenebilirim ?
    Öncelikle 1.resimdeki bölümden Pazar'a giriş yapın.Açılan sayfanın sağında 2.resimdeki gibi Öğe Bul bölümü var.Oraya istediğiniz kartın adını yazarak aratın.Sonrasında 3.resimdeki gibi aradığınız kartın satış fiyatını göreceksiniz.
    Steam Koleksiyon Kartı Takas Merkezi [ANA KONU]



    -Hangi oyun kaç tane ''Trading Cards,Emoticons,Badges,Backgrounds,Foil Badges'' e sahiptir ?
    Tüm bunları şu siteden görebilirsiniz.http://www.steamcardexchange.net/index.php?showcase
    Ayrıca oyuna zaten sahipseniz Steam üzerinden Rozetler bölümüne girdiğinizde size oyunun toplamda kaç karta sahip olduğunu,kaç tane düşürme hakkınızın kaldığını,kaç tanesine sahip olduğunuzu gösterir.

    TAKAS BOTLARI

    Takas botları ne işe yarar?
    Kartlarınızı takas yapmak isteyecek birini bulamadığınızda botları kullanarak takas yapabilirsiniz. Yani botlar sizi takas yapacak birini aramaktan kurtarıyor.

    Bu Takas Nasıl Gerçekleşir?
    Kullanmadığınız, fazlalık olan kartlarınızı bu botlara veriyorsunuz. Her oyunun kartlarının satış fiyatları var. Bu fiyatlara BURADAN ulaşabilirsiniz. Kartları satıp sitenin para birimi olan 'c' kazanırsınız. 8c eden 2 kart sattığınızda 16c paranız olmuş olur. Daha sonra 16c değerinde kart alabilirsiniz botlardan.


    Botları hangi kartları ne kadara alabiliriz?
    Öncelikler alacağımız kartları belirlememiz gerekiyor. BURADAN oyunları görebiliyoruz. Oyunun ismine tıkladıktan sonra hangi botta kaç tane kart olduğunu ve fiyatı yazacaktır. Her kartın altında 2x 19c gibi şeyler yazar. 2x botta kaç tane olduğu 19c ise fiyatıdır. Botlarda o karttan sadece 1 tane varsa %50 pahalı satılıyor. O yüzden kart sayısı fazla olan bottan almanız daha mantıklıdır.

    Botları kullanmak için ne yapmalıyız?
    Öncelikle botları arkadaş olarak eklememiz gerekiyor. Botlar otomatik olarak kabul edecektir. Daha sonra normal bir arkadaşınızla konuşuyormuş gibi bot ile konuşma penceresi açınız. Komutlar;
    /help -> Komutları gösterir
    /join -> Sıraya girersiniz
    /leave -> Sıradan çıkarsınız
    /status -> Sıranızı görürüsünüz
    /credits -> Ne kadar krediniz olduğunu görebilirsiniz.
    /addfriend -> Bazen bot otomatik olarak arkadaş listesinden silebiliyor sizi, bu komutu kullanarak bota sizi eklemesi için komut verebilirsiniz.

    Sıra nedir?
    Arkadaşlar bot ile takas yapmak için sıraya girmeniz gerekiyor. Genelde 5-6 kişi oluyor ve 15 dakika civarı bekliyorsunuz. Eğer 10dan fazla kişi varsa yarım saat civarı bekletebilir sizi hatta 1 saati bile bulur. Peki bu sıra ne işe yarar? Botta X kartından bir tane kaldıysa ve takası yapan kişi bu kartı alırsa sonraki kişi bu kartı alamaz. Aynı anda takas yapılabilseydi ve ikisi de bu kartı almak isteseydi bunun için bir çözüm bulunamazdı. Bu yüzden herkesi sıraya koyuyorlar. Herkesin 3 dakikalık bir takas süresi var, bu süre içinde takası yapması gerek yoksa otomatik olarak takas kapanır. /join yazarak sıraya girdiğinizde size sırada kaç kişi olduğunu yazar. /status yazarak kaçıncı sırada olduğunuzu kontrol edebilirsiniz. Sırada 5. sıraya geldiğinizde ve sıradaki siz olduğunuzda bot sizi uyaracaktır. Sıra geldiğinde ise takas isteği gönderecektir.


    ANA KURALLAR
    Bu kuralları okumadan takas yaparsanız muhtemelen hüsranla sonuçlanır. Önemlidir!
    1- Herkese verilen takas süresi 3 dakikadır. Eğer 3 dakika içinde takası bitirmezseniz bot otomatik olarak kapanır ve tekrar sıraya girmeniz gerekir.
    2- 15 kredilik kart koyar 12 kredilik kart alırsanız botlar 3 kredinzizi deponuzda tutar. İsterseniz 20 kredilik kart verip kredilerinizi depoda saklayabilirsiniz. Ama en fazla 50 kredi depolayabilirsiniz.
    3- Karttan sadece 1 tane kaldığında fiyatı 1.5 kat olur. Karttan 2 tane varsa ve fiyatı 6 gözüküyorsa ikisini de almak için 15 vermeniz gerekir. İki karttan birini 6ya alırsınız ama son kalan kartı 1.5 kat daha pahalıya yani 9a almanız gerekir. Toplam 15ten alırsınız yani.
    4- Botta aynı karttan 8 tane varsa bu kartı kabul etmez.
    5- Parlak kartlar aynı oyunun diğer kartlarından 3 kat daha pahalıdır.
    6- Botlar sizi 10 dakika sonra yada takas yaptıktan sonra arkadaş listesinden silerler.

    Bot ile takası nasıl yaparız?
    Aşağıdaki resimlerde tek tek anladdım :)
    1)http://p1309.hizliresim.com/1f/f/snutl.png
    2)http://j1309.hizliresim.com/1f/f/snuud.png
    3)http://p1309.hizliresim.com/1f/f/snuuj.png
    4)http://j1309.hizliresim.com/1f/f/snuul.png
    5)http://j1309.hizliresim.com/1f/f/snuur.png

    Aynı isimde iki kart varsa takası nasıl yapabilirim?
    Botun Envanterine girip istediğimiz kartı takas penceresinde aşağı botun kartları koyduğu yere sürükleyerek takası yapabiliriz.
    Not: Bu işlemi istediğiniz kart için yapabilirsiniz. Ama 'add' komutu ile daha kolay yapılır. Bu takas şeklinin amacı şudur; örnek olarak 'Charger' kartı. Hem L4D2'te hemde Warband'da bu karttan var. Yani aynı isimde iki kart var. add Charger komutu ile eklersek malesef Warband kartı ekleniyor. Ama L4D2 kartını almak istiyorsak bu işlemi kullanmamız gerekir.




    ***Kart Düşürebileceğiniz Oyunlar ***

    Toki Tori 2
    Dota 2
    DARK
    Tomb Raider
    Company of Heroes 2
    Borderlands 2
    BioShock Infinite
    Gun Monkeys
    The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition
    Trine 2: Complete Story
    Hitman: Absolution™
    Rise of the Triad
    StarDrive
    The Elder Scrolls V: Skyrim
    Sid Meier's Civilization® V
    GRID 2
    Mars: War Logs
    Resident Evil 6 / Biohazard 6
    Surgeon Simulator 2013
    The Walking Dead
    Penny Arcade's On the Rain-Slick Precipice of Darkness 4
    Chivalry: Medieval Warfare
    Sniper Elite: Nazi Zombie Army
    Don't Starve
    FTL: Faster Than Light
    Left 4 Dead 2
    Monaco: What's Yours Is Mine
    Portal 2
    Sleeping Dogs
    The Night of the Rabbit
    Sanctum 2
    Half-Life 2
    Anomaly 2
    Counter-Strike: Global Offensive
    Defiance
    Hotline Miami
    Strike Suit Infinity
    Team Fortress 2
    Super Meat Boy
    Football Manager 2013™
    BIT.TRIP Presents... Runner2: Future Legend of Rhythm Alien
    Saints Row: The Third
    Tropico 4: Steam Special Edition
    Euro Truck Simulator 2
    Zack Zero
    Brutal Legend
    Scribblenauts Unlimited
    Endless Space
    Bastion
    Universe Sandbox
    The Binding of Isaac
    Psychonauts
    Cubemen 2
    Garry's Mod
    Farming Simulator 2013
    Crusader Kings II
    Anodyne
    Monster Loves You!
    Warframe
    Go Home Dinosaurs!
    Alan Wake
    McPixel
    Magicka
    Triple Town
    War of the Roses: Kingmaker
    Defender's Quest: Valley of the Forgotten
    Dungeons of Dredmor
    They Bleed Pixels
    Zombie Driver HD
    Tower Wars
    Serious Sam 3: BFE
    Blocks That Matter
    Stellar Impact
    Faerie Solitaire
    Gratuitous Space Battles
    Ion Assault
    Kinetic Void
    Skulls of the Shogun
    Drunken Robot Pornography
    1... 2... 3... KICK IT! (Drop That Beat Like an Ugly Baby)
    Kerbal Space Program
    Eador: Masters of the Broken World
    Total War: SHOGUN 2
    Torchlight II
    The Swapper
    Reus
    Sins of a Solar Empire: Rebellion
    Wargame: Airland Battle
    Castle Crashers
    Terraria
    Dust: An Elysian Tail
    Organ Trail
    Stellar Impact
    Killing Floor
    Devil May Cry
    The Secret World
    Mark of the Ninja
    Orcs Must Die! 2
    Mount & Blade: Warband
    Dead Island Riptide
    Ace of Spades
    Fallen Enchantress: Legendary Heroes
    Red Orchestra 2
    Port Royale 3
    Cities in Motion 2
    MacGuffin's Curse
    BIT.TRIP RUNNER
    Anna
    Beat Hazard
    Call of Juarez Gunslinger
    Cherry Tree High Comedy Club
    DLC Quest
    Dark Fall: Lost Souls
    Day of Defeat: Source
    Defense Grid: The Awakening
    Divinity: Dragon Commander
    Ether Vapor Remaster
    Eversion
    Expeditions: Conquistador
    FLY’N
    Fortix
    Fortix 2
    King’s Bounty: Warriors of the North
    Krater
    Magical Diary
    Mount & Blade
    Noitu Love 2 Devolution
    Nuclear Dawn
    POSTAL 2 Complete
    Retro/Grade
    Retrovirus
    Retro City Rampage
    Rush Bros
    Secret of the Magic Crystals
    Skyward Collapse
    Sol Survivor
    Soldier Front 2
    Space Pirates and Zombies
    Joe Danger
    Joe Danger 2: The Movie
    Star Wolves 3: Civil War
    Bleed
    Costume Quest
    Stacking


    Nasıl Rozet Yapılır ? Örnek Video



    Rehber alıntı değildir. Yeni bilgiler edindikçe güncellemeye çalışıyorum. -
    Rehbere eklenmesini istediğiniz bilgileri özel mesaj ile iletebilirsiniz.
    Botlar hakkındaki bilgiler için NoN3'e teşekkürler.
    Son Güncelleme : 30.12.2013


    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • evet, dün borderlands 2 den 3 tane düşürdüm.. devamı gelir mi bilmiyorum :D
  • Borderlands 2 den dün 3 tane de ben aldım 2si aynıydı ama takasta kullandım birini
  • şimdi her oyun için yarı kart hediye ediyorlar.mesela borderlands kart toplam 6 tane 3 tanesi hediye oluyo oynadıkca 1-2 saate düşüyo.

    peki bu kadarmı? yani ben sürekli oynayınca düşücekmi bir oranı varmı?
  • Steam levelde, bu trading card'da para tuzağı. Steam markete koyulan herşeyden komisyon alıyor, toplam 6 oyun kartı varsa bunun 3 tanesini oynadıkça, diğer 3 tanesinide market'den veya takas yolu ile almanızı istiyor. Oyunun 1.level kartlarını açıyorsun, 2. level açılıyor onu açıyorsun bir sonraki açılıyor... Eee level yükseliyorda ne oluyor bana yararı ne ? Hiçbirşey. Tavsiyem kafa yormayın, paranız boşa gitmesin.
  • aynen oyuncu için bir yararı yok . oyun içi item takaslarında falan kullanılabilir
  • bana da 2 tane düştü satayım da bi yararı olsun
  • Kartlar için The Ship 2 Pack verebilirim

    Şaka bir yana oyuncu için para kazanmak dışında bir yararı yok diyebiliriz ki ben şu an ucuza TF2 kartları alıp, Level 10 yapmayı düşünüyorum. Sırf ilerdeki getirebilirliğinden dolayı.
  • Dota2 ve tf2de kart düşmesi için ne yapmamız gerek?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdamınBiriVarmış

    Dota2 ve tf2de kart düşmesi için ne yapmamız gerek?

    dota 2 de bana da düşmedi hiç.

    borderlands kartlarını takas ettim bu arada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fasakasa

    quote:

    Orijinalden alıntı: AdamınBiriVarmış

    Dota2 ve tf2de kart düşmesi için ne yapmamız gerek?

    dota 2 de bana da düşmedi hiç.

    borderlands kartlarını takas ettim bu arada

    Tf2nin dükkanında 0,50 dolarlık item aldım hesabınız premium oldu dedi dota2 dende 0,75 dolarlık almıştım ama hiç kart düşmedi daha




  • Dota2 ve tf 2 nin marketinin'den alışveriş yaptım fakat rozetler kısmında ikisindede "No card drops remaining " yazıyor..
  • 4 oyun daha eklendi

    Monster Loves You!
    Really Big Sky
    Faerie Solitaire
    BIT.TRIP RUNNER 2
  • Her türlü oyun kartını arıyorum karşılığında indie oyun veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu güncel kalsın arkadaşlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdxceed

    Her türlü oyun kartını arıyorum karşılığında indie oyun veririm.

    indie oyun nedir hocam?
  • Bende cs:go kartları var ilgilenen varmı?
  • Takaslamalık Half Life 2 - Bring the fight to them kartım mevcut var mıdır ilgilenen? yepyeni, gıcır gıcır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdamınBiriVarmış

    Bende cs:go kartları var ilgilenen varmı?

    karşığında ne istiyorsun,tf2 metal verebilirim tabii ilgileniyorsan
  • +
    Left 4 Dead 2
    Sanctum 2
    Go Home Dinosaurs!
    Triple Town
    Cubemen 2
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.