Şimdi Ara

Stereo performansı yüksek ev sinema amfileri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Üniversite yıllarımdan kalma sony str-de505 amfimi + jamo studio 180 hop'leri artık yalnız yaşamaya başlamam nedeni ile 18 yıl aradan sonra yeniden salona kurdum. Sonuç tam bir fiyasko olmasa da aldığım performanstan pek memnun değilim.
    İlk olarak amfiyi değiştirmek istiyorum. HDMI giriş-çıkışları olan stereo'da da beni oldukça mutlu edebilecek bir amfi tavsiyesi verebilir misiniz.
    Amfiyi değiştirdikten sonra yeni amfimi Wharfadale diamond 9.6 serisi ayarında hoparlör ile kullanmayı planlıyorum.
    Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...



  • Bütçe nedir? O hoparlörler ile hiçbir şekilde iyi sonuç alınamazdı zaten. Wharfedale yerine q acoustics 2050ye bakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütçe amfi + hoparlör için toplam 5.000 TL
  • Sinema amfisi arıyorsunuz o zaman. Marantzların sinema amfilerine amazon.de üzerinden bakabilirsiniz sr5xxx serisi ve üzeri. Sinema amfisi olup stereoda kuvvetli bir tek bu var. Yada sinema amfisi olmayan bu Onkyoya bakın :https://www.amazon.de/Onkyo-TX-8270-B-TX-8270-schwarz/dp/B071XD53ZN/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1526053519&sr=8-1&keywords=onkyo+8270
    Hoparlör olarak dediğim gibi Q acoustics 2050ye bakın derim ya da dali zensor 5-7'ye bakabilirsiz. ama wharfedale'in o modeli idarelik olur keyif vermez diye düşünüyorum.
  • Marantz sr5012 diye bir model gözüme takıldı tavsiyen üzerine fiyat olarak 600 Euro bütçeye uygun görünüyor.

    Sony xd65 serisi smart tvden netflix + Tivibu alıcısı ile de film seyrediyorum. Bahsettiğin hop. İle bu düzendeki filmlerden iyi sonuç alınır mı? Patlama kırılma seslerinden yani....

    Stereo olarak da laptop veya tvden YouTube müzikleri dinliyorum. İleride de pikap almayı planlıyorum plak dinleyecek olmam sebebi ile de geçerli bir sistem olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okangul O kullanıcısına yanıt
    Şu başlıktaki çevre sahibi isimli arkadaş Canton Chrono model hoparlörlerini satıyor. Fiyat uygun gibi

    https://forum.donanimhaber.com/amazon-dan-ses-sistemleri-alisveris-kulubu-son-firsatlar--124793962-113#132814997



    Bunun dışında maalesef çoğu avr en basit stereo amfi kadar bile düzgün bir müzik sunumu sağlayamıyor.



    Eğer pikap vs gibi hedefleriniz varsa da mutlaka bir stereo amfiye ihtiyaç olacaktır. Bu sebeple sisteme sonradan bir stereo amfi ekleme konusunda kolaylık sağlaması için avr’yi mutlaka pre out çıkışı olan bir model seçin.



    Marantz 5012’de bu pre out çıkışları mevcut. Alternatif olarak da benim kullandığım neredeyse aynı özelliklerde olan Denon 3400 modeli olabilir.



    Benim için de müzik ve sinema aynı değerde ve aynı zamanda plak da dinliyorum. Bu sebeple ön hoparlörleri stereo amfi ile sürüyorum. Pikap ve müzik dinlemek için kullandığım Raspberry Pi direkt stereo amfiye bağlı.



    İşin sinema kısmında ise pc vs’den hdmi ile gelen ses ve görüntü avr tarafından çözülüyor. Sonrasında avr orta ve arka hoparlörleri direkt kendi besliyor. Ön hoparlörlere gidecek ses ise pre out çıkışı ile güçlendirilmeden stereo amfiye iletiliyor. Ön hoparlörler Stereo amfiye bağlı bu arada. Avr’den gelen ön kanal seslerini de stereo amfi güçlendirip ön hoparlörleri besliyor.



    Bu sayede aynı ön hoparlörleri hem stereoda hem de sinema için kullanmış ve kablo tak çıkar yapmamış oluyorsunuz. Ve de sistem her iki anlamda da daha başarılı oluyor.





    Bu arada pikabı daha öncesinde kullandığım daha üst ama eski seri olan Onkyo 828 avr’ye bağladığımda pek iyi bir ses alamamıştım. O yüzden pikap alma planınız varsa stereo amfi şart gibi diyebilirim.



    İşin özeti sizin yerinizde olsam şu an mutlaka ve mutlaka pre out çıkışı olan bir avr ile 5.1 hoparlör seti alırım. Daha sonra bütçe oluştukça önce stereo amfi, sonrasında pikap işine girerim.



    Çünkü pikap ve plak işi gerçekten pahalı bir meşgale. Eli yüzü düzgün bir pikap 1500-2000 arası. Eğer mevcutta bir plak arşivi yoksa sıfır plaklar 100 tl civarı. 2.eller 30-50 tl gibi. Yani 50 plaklık bir arşiv bile minimum 2000 tl civarı tutar.



    O yüzden plak işini en son aşamaya alın derim. Naçizane deneyeyimim bu şekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Dogru söze ne denir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Doğru söze orjinal STEREO yüksek kalite denir,,,
    bu kadar çok doğruyu bir arada görmemiştim
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Bunlara ribbon tweeter deniyor. Yapıları gereği daha detaylı ve düzgün şekilde tiz veriyorlar diyebiliriz. Ama bildiğim kadarıyla normal tweeter’dan daha fazla güç istiyorlar ve de daha pahalı oluyorlar.

    Bu da kullanımını zorlaştırabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili dostum,
    bilgilendirme için çok teşekkürler, baya detaylı bir şekilde yazmışsın emeğine de sağlık, hatta başka bir konuda da bahsetmiştin. Düşüncelerini dikkate alacağım ve buradan sonucu paylaşacağım.

    Aklımda şöyle bir proje var; Yeni bir AVR (Onkyo TX-RZ810 üzerinde çok duruyorum ama paraya kıymam lazım :) ya da Onkyo TX-NR646) , yeni frontlar bir arkadaş dali zensor 7 önermiş, bir başkası da Qacustics 2500 tavsiye etmişti. Bu 2 yeni ekipmanın haricinde abimin kullanmadığı pioneer stereo ampli + pioneer cs 5070 hop takımı var.

    şimdi aklımdan geçen 7+1 ve stereo kurmak. Yeni avr + pioneer stereo ampli (pio'nun hatırladığım tek özelliği power mos)birbirlerine entegre durumda frontlarda yeni hop takımı, ilave olarak yeni bir SW ve pikap çalar.

    Elimdeki jamo 180 ve pioneer 5070'leri de yan ve arka hoparlör olarak kullansam nasıl olur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.