Şimdi Ara

Su bir sıcak bir soğuk (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
4
Favori
166.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Slm arkadaşlar sık sık banyoda mahsur kalıyorum.Kombi arıza veriyor kırmızı ışığı yanıyor.Aç kapat yapıyorum 5-6 dk sonra yine aynı oluyor.Sebep ve çözümlerini bilen arkadaşlardan rica ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaynakci_1979 K kullanıcısına yanıt
    arıza ısıgı derken ne arızası verıyor acaba
  • hocam banyoya girileceği zaman tesisat suyu düğmesini maksimum yapın. su ısıtması maksimum enerjiye ayarlayın yani (soğuk su vanası ile karıştırıp size göre olan ısıyı ayarlayın yıkanırken). birde banyo ederken diğer çeşmeler bulaşık yıkamak için vs açılır ise banyoya gelen su biraz soğuyabilir. diğer çeşmeler kapalı iken bu sorunu yaşamazsınız. (kısıtlı bilgim dahilinde yazdım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaconda_Kenan -- 9 Haziran 2017; 13:43:43 >
  • Arkadaşlar benım sorunum, ferroli marka kombivar bulundugumuz dairede,tahminen 6-7 yıllık var dıye dusunuyorum , sıcak su sistemi calışmıyor kombi devreye girmiyor sıcak suyu actıgımızda.dün kombiyi normal ısıtma modunda calıstırıp denedim 35-40 derece arası , su yaklasık 10 dk sonra ısındı ve o şekil kullana bildik .ama kapatınca ısıtma sistemını su yıne soğuk akıyor.arıza veya sorun ne olabilir /ne yapmamız gerek. Temmuz ayındada sıcak su için kombi calıstırılmaz ki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnkrc -- 10 Haziran 2017; 4:49:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsnkrc kullanıcısına yanıt
    flow sensörünüz arızalı bana göre suyun aktıgını görmüyor cihazınız.Bu yuzdende devreye girmiyor.
  • Selamlar

    Aynı sorun yeni aldığımız Demirdöküm atron marka kombide var.

    Sıcak suyu mutfak veya banyoda sonuna kadar açmadığımız sürece bir ısınıp bir soğuyor. Böyle olunca hem soguk su ile ılındırmak mümkün olmuyor hem de suyu maksimumda açmak zorunda kalıyoruz. Su faturasının katlanması şu an kesin gibi.

    Servisi 2 kere çağırdık, ikisinde de kombinin normal çalışma şeklinin böyle olduğu söylediler.

    Daha önce 7 sene kullandığımız yine DemirDöküm kombide böyle birşey olmuyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benin arıza tekrar başladı.
    Bir sıcak bir soğuk

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun belli ama çözüm birikim gerektiriyor:

    Sorun: Kullanılan suyun debisi (musluk filtresi, duş başlığı debiyi çok düşürüyor) kombi yanma odasındaki debiden çok düşük olduğundan cihazın standart ayarındaki ısıtmadan çok yüksek ısıtma yapıyor; atıyorum min 45 e alsanız dahi aşırı ısıtma yapıyor malesef 75-80 e çıkıyor aşırı sıcaklık termostatı resetliyor su tabi soğuyor, sonra yeniden yanma başlıyor ve çok büyük bir sıkıntı yaşatıyor. Çünkü 2 birim suyu ısıtacağına, 1 birim suya sıcaklık veriyor bu da min dahi ayarlasan aşırı sıcaklık sensörünü tetikliyor.

    Çözüm: ECA yanma odası ayarıyla yani kısarak bu işe çözüm buluyor ama kombilerde hem radyatör hem su ısıtma olduğundan belki bu ayarlara girmiyorlardır. Sadece su ısıtmalı şofbenlerde özellikle yanmayı kıstırın ayrıca duş başlıkları geniş çıkışlı alın, musluk filtreleri söküp atın :) bunları yapmazsak önce aşırı sıcaklık uyarısı alıp şofben out oluyor (rersetleyerek düzelir) en iyi ihtimal aşırı sıcaklık sensörü bozuluyor ve conta kaçırma problemleri yapıyor. Özellikle bu problemi yoğun yaşayanlar muhakkak şofbeni izleyin benimki su kaçırmıştı kontrol etmesem balkon su dolacaktı.

    Umarım yardımcı olmuşumdur. Mümkünse merkez en kötü bölgeden mühendise iletin olayı. Ben ECA merkeze ulaşınca çok Şükür ilgilendiler.




  • skymoon34 S kullanıcısına yanıt
    Bizde 6-7 yıldır sıfır aldığımız kombi de aynı sorunu yaşıyoruz. Fakat duşta kova ile su kullanıldığından sorun benim dışımda kimseyi beni ettiği kadar mağdur etmiyor. Bir yakınımızda benzer bir sorunda yetkili servise başvuruldu. Sorun sensör arızası çıktı. Bizdeki ile aynı sorun mevcuttu bir sıcak bir soğuk bir kaynar bir ılık oluyordu kendi kendine sorun kombideki sensörün doğru tespit yapmamasından ötürü suyun dengesiz şekilde ısınıp ısınamamasına sebep oluyormuş.

    Aksatılmaması gereken önemli bir sorun. Fakat yetkili servis ve kombi şirketleri iyi öpüyorlar belli. Serçe parmak kadar bir sensör 100 küsür TL para. (Bakım,işçilik parası dahil değil )

    Fakat sensör değişikliği ile sorunun çözüldüğünü belirtmem gerek.Ne kadar basınçlı açılsada sabit aynı sıcaklıkta su gelmeye başlamıştı. ( Aynı anda hem mutfak hem banyo veya bir den fazla banyo sıcak su kullanması durumunda belki basınç sıkıntısı yaşanabilir )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 12 Kasım 2017; 1:3:31 >




  • Evi değiştirdim, kurtuldum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Evimde Baymak Eco04 bacalı kombi var .Eve taşındığımız ilk altı ay içinde hiç sıkıntı yaşamamıştık, fakat yaklaşık bir yıldır duşta kullanım suyu sıcaklığında ciddi sıkıntı yaşıyoruz.

    Duşta kullanım suyu sıcaklığı bizim ayarladığımız dereceden alakasız sıcaklıklara ulaşıyor. Bu esnada kombi göstergesi 65-70 C'lere çıkıyor. Gelen su da tabi inanılmaz sıcak geliyor. Soğuk suyu açınca da duştan akan su çok kısa sürede çok soğuk hale geliyor. Isınabilmesi için suyu tamamen kapatıp açmak gerekiyor. Şanslı ana denk gelirsek makul bir sıcaklık yakalayıp duşa devam edebiliyoruz.

    Ayrıca mutfak musluğuna gelen su da aynı şekilde aşırı ısınıyor. Burada soğuk suyu açınca ani soğuma olmuyor. Sıcak soğuk karıştırarak istediğimiz gibi kullanıyoruz.

    Sorun ne olabilir? Hafta içi servisi aramak istiyorum. Fakat çözüm bulmak uzun sürecek gibi. Sizlerin görüşünü alabilir miyim? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf07. -- 15 Eylül 2018; 8:1:55 >




  • Buderus GB062 su ya çok soğuk akıyor
    ya çok sıcak oluyor. Ortası yok. 40a ayarlı olmasına rağmen 50 derece sıcaklıkta su akıyor bu nasıl iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuf07. Y kullanıcısına yanıt
    Bir çözüm bulabildiniz mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bob Seger kullanıcısına yanıt
    Hocam kombiyi değiştirdik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusuf07.

    Hocam kombiyi değiştirdik
    Benim sorun duş başlığındaymış. Kombi suyu isitiyor fakat dus basligindan az su cikabildigi icin kombinin isittigi su daha da isinmaya basliyor bu yuzden. Çözüm su debisi ayarı, suyu tazyikli veren yeni duş başlığı ya da dus basliksiz direkt hortum kismiyla yikanmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bob Seger kullanıcısına yanıt
    Çok sevindim hocam çözüm bulmanıza. Çok can sıkıcı bir durum. Rahat rahat duş alamiyorduk çoğu zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bob Seger kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de bu sorun var, duş başlığını değiştirmeyi düşünüyorum. Acaba hangi duş başlığını aldınız? Alırken neye dikkat etmek lazım, yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OuterHeaven

    Hocam bende de bu sorun var, duş başlığını değiştirmeyi düşünüyorum. Acaba hangi duş başlığını aldınız? Alırken neye dikkat etmek lazım, yardımcı olursanız sevinirim.
    Zaina krom modelin ismi. En ucuz modellerden birisi.(25 lira civarı) Başlığın yanında değiştirilebilir ek başlık filtresi de mevcut. Dikkat ettiğim tek nokta değiştirilebilir filtresinin olması. Filtre dediğim suyun çıktığı kısım yani. Senede bir değiştirmek gerekiyor. Sular kireçli ve zamanla tıkıyor suyun çıktığı kısmı. Başlık değişiminden sonra sorun devam ederse büyük ihtimalle kombiye ayar yapılması gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.