Şimdi Ara

Su geçirmez DC motor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar sualtı robotu yapmayı planlıyorum motorları nasıl koruyabilirim uzun süre deniz altında kalmasını planlıyorum



  • dalgıç motorlarının sualtında çalışmasını, özel contalar ve sıvı conta sağlar.senin düşündüğün şey için, pervane şaft sistemi gerekiyor. megep'te bunun için bir modül var.

    pervane şaft ve dümen sistemleri
  • Motorun komple yalıtılması size çözüm sunar. Eğer örnek sistemlerdeki gibi yapmaya kalkarsanız profesyonellik ve maddiyat ister. Biz basit taktikler verelim;

    Hermetik kompresörler dış ortamla temas etmez. 12V hermetik kompresör de var 220V olanı da. Robotunuzu pnömatik çalıştırırsanız ki pnömatik motor dahi var su ile ilişkisini kesmiş olursunuz. Pnömatik dediğimiz havalı sistemler. Kompresör ve hava silindirleri.

    Hidrolik bir bağlantı da yine yalıtılabilir. Bir motor ile hidrolik pompayı kapatıp içine su girmeyecek bir yalıtım sağlayabilirsiniz. Hidrolik hortumlar ile istediğiniz yere hareket taşırsınız. Yine hidrolik motor ve silindirler de piyasada mevcut.

    Fantastik olarak bir elektrik motorunu da yalıtmak akla geliyor.Sarımları tamamen suyla temastan uzaklaştırabilirsiniz. Bunun için rotor manyetik olur ve elektrik sarımları sudan yalıtılır. Manyetik alanı engellemeyecek ince bir kaplama ile mıknatıslı rotor döndürülebilir. Magnetic stirring için camın dışından içeriye elektromanyetik alan uygulayan ve içerdeki mıknatısı döndüren sistemler var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.