Şimdi Ara

SUBARU IMPREZA 1.5 AWD

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
10
Favori
49.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    1.5 Imp. AWD aracı almak ve Lpg ile kullanmak istiyorum,
    bahsettiğim arabanıyı kullananlar + ve - lerinden bahsederse,
    çok sevinirim,

    Şimdiden teşekkurler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redzola -- 30 Eylül 2013; 11:39:48 >



  • 2007 model 1.5 AWD impreza sahibiyim. (Fotoğraftaki araç)

    Bundan önce geçen yıl 2007 1.4 D-4D Corolla HB dizel ve bu yıl mart ayında aldığım 2013 sıfır km Auris aracım vardı.
    Auris ten memnun kalmadık, 1.33 motorun çekiş gücü ve konforu bize yetersiz geldi ve haziran ayında satmaya karar verdik. Ardından Ankara dikmen bölgesinde
    çekiş problemi yaşamayacağımız özellikle 4x4 bir arazi aracı bakarken 40bin km de hatasız bir Subaru İmpreza buldum ve satın aldık. Çok memnunuz.

    1 aydır kullanıyoruz aldığım hafta Mocan otogazda BRC LPG kiti taktırdım ve hemen ardından önce Sinop ardından Bursa'ya gittik. Dün tatilimizi tamamlayıp döndük.
    Aracın LPG tüketimi oldukça iyi. 90tl ye dolan LPG deposu 450km sonra boşaldı. 100-120 nin aşağısına hiç düşmedim. Şehiriçinde 400km civarı gidiyor.
    Kesinlikle tavsiye ederim. Sıfır araçtan inip 2007 model imprezaya bindiğimizde bu kadar memnun kalacağımızı bizde zannetmiyorduk ancak uzun yola çıkıp
    Ankara içinde kullanınca her konuda daha çok memnun kaldık. Allah kısmet ederse en az 5-6 yıl kullanmak istiyoruz.

    Sormak istediğiniz farklı sorular varsa yanıtlamaya çalışırım. Şimdiden hayırlı olsun.

     SUBARU IMPREZA 1.5 AWD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 1 Ağustos 2013; 2:13:24 >




  • Öncelikkle bende Ankara Dikmen de oturuyorum,
    diğer bir benzerlikte Mocan övünç bey samimi arkadaşım olur,

    Verdiğin bilgiler için teşekkur ederim,
    Sürekli kış sporları yapan ve dikmen de oturduğum için,
    4 x 4 araç istiyorum,
    memnun olmadığın özellikleri varmı?
  • Gönül rahatlığıyla şunu çok net söyleyebilirim ailece bu araçtan çok memnun kaldık.

    Genel itibariyle Subaru'lar ikinci el fiyatlarına göre çok başarılı araçlar.

    Bizde 25 yıldır Mercedes var E ve S sınıflarını uzun yıllar kullandık (E serisi 1987 model 300E halen babamda)


    Dikmen'deki 30 derecelik rampalar ve bu rampalarda kış koşullarını gördükten sonra 4x4 arazi aracı arayışına girmiştik.

    (Dikmende elektronik terazi ile açıyı ölçtük net 30 derece ve üstünde rampalar var)

    Japonya'da çalışan bir arkadaşımın öncelikli tavsiyesi üzerine yarışlardan başarılarını bildiğim Subaru Impreza modelini incelemeye başladım.

    Aslında almadan önce tereddütlerim olmadı değil ancak iyice araştırıp inceleyince ülkemizdeki insanların bu araçtan yaygınlık / yedek parça ve ikinci el konularından korktukları için

    uzak durduklarını gördüm. En önemliside bu araçların çoğu genelde gençlerin elinde zorlanan araçlar. Bu tüm dünyada bilinen bir gerçek olduğu için firma tarafından sınıfındaki diğer

    rakiplerine göre daha dayanıklı üretilen araçlar olduğunu görebilirsiniz. Bizim için en büyük artısı Simetrik dörtçeker sistemi (otomatik versiyonda elektronik tork dağılım mevcut)

    Usta ellerde (MOCAN otogaz'a Teşekkürler) BRC LPG takılıp yakıt tüketimi memnun edici seviyeye gelince insanın içi dahada rahat ediyor.

    Özellikle dizaynı ve kendine has yapısı beni etkiledi diyebilirim. (örneğin Boxer motor'un rafine çalışması ve tatlı homurtusu ile 4 kapının çerçevesiz olması- coupe araçlardaki gibi)

    Genel itibariyle araçtan memnunuz, bizim için önemli olan geri vites park sensörü yoktu onuda taktırdık şimdi daha iyi oldu..

    Sarı renk jantları yazlık olarak aldım (orjinal Impreza 2.0R modelindeki ENKEI jantlar) üzerindeki orjinal gümüş renkli ENKEI jantlara (Nokian) kış lastiği alıp hazırda bekleteceğim.

     SUBARU IMPREZA 1.5 AWD  SUBARU IMPREZA 1.5 AWD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 1 Ağustos 2013; 2:32:38 >




  • Bilgiler için tekrar teşekkur ederim,

    Ben hatcback, otomatik vites düşünüyorum,
    kısmet olur gölüme yatan bir araç bulursam alacağım
  • Bugün araçlarımızı yıkatırken tesadüfen tanıştığımız iyi oldu

    Beğenip almak istediğin kasa oldukça güzel bir araç. Umarım temiz ve gönlünüze göre bir Subaru sahibi olursunuz.


     SUBARU IMPREZA 1.5 AWD




  • Eyw Ahmet ,

    Bakıyoruz piyasalara,
    kısmet olursa alacağım,

    Bu arada araban çok güzel allah nazardan sakılasın,
  • Slmlar dikmendeyim bende . Gecen hafta istanbuldan buldum 43 binde temiz bir 1.5 awd. *emen aldım. Brc kit var üzerinde anladığım kadarı ile mocan otogazda ayarlarınıdüzgün şekilde yaptırabileceğim.. çok memnunum kiepey bir araştırıp aldım. İstanbuldan gelirken 18 kr yaktı hyran oldum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subaru'nun 1,5 otomatik AWD'leri Türkiye pazarında çok miktarda var.Aynı zamanda 2010 modellerinde 1,5 FWD Manuel olanları da var. FWD'ler yakıt olarak AWd'lere göre daha az yakıt tüketmekte Uzun yolda kulanıma göre FWD'ler 6-6,5 şehir içinde 7-8 ortalam 7,5 Yakıt aracın bakım,kişinin kullanım alışkanlıkları vs etkilemektedir. Benim aracım 1,5 2010 model FWD yakıt miktarı belirttiğim gibi.Araç diğer önden çekişli araçlardan farkı güvenlik sistemleri Vehicle Dynamics Control (VDCL).ıslak ve kuru zeminde yol tutuşu, virajlarda kontrol, savrulmayı önlemekte ve sürücü hatalarını en aza indirmekte.. Direksiyon refleksini diğer araçlarda bulamazsınız. AWD'lerde virajlarda ve ıslak zeminde çok daha üstün bir kontrolü vardır.çamurlu karlı ve dik yokuşlarda rahat kalkış ve hareket kabiliyeti üstünlüğü sınıfında tektir. HB'ler dışardan bakıldığında küçük görüntüsüne karşın iç mekanı geniş ve kullanışlıdır. koltuk genişlikleri sürücü ve yolcuları rahatsız etmeyecek şekildedir.Araç 100km/13 saniye gibi zamanda hızlanmakta. Otomatik olanlar 1320 kğ manuel olanlar 1310kğ, servis ağ yaygın değildir.Aracın rutin bakımları beli olduğundan ve her hangi bir parça vb sorun yoksa çok bilindik diğer markaların ücretleri kadar veya daha azı ücret karşımıza çıka bilmektedir.mekanik sorunu en az düzeydedir.örneğin w 50000 km bakımı 800 ise Subaru'nun 550 gibi piyasadan orijinal veya çıkma parça temin etmek mümkün. servisden ve piyasadaki orijinal parça fiyatları aynı seviyede, Subaru diğer marka araçlar gibi lpg kullanımını istemiyor. Piyasadaki lpg kitlerinin uyumsuzluğu ayrı bir sorun. Araçlarını lpg'li kullanan bir çok kişi mevcut. çeşitli sorunlar yaşadıklarını okuyoruz. sınıfında mükemmel bir güvenlik AWD ve Boxer Motor üstünlüğü farkını yaşamalısınız.




  • Impreza'nın fabrika çıkışlı LPG li versiyonuda mevcut. (IMPREZA - ECOMATIC)

    Bu anlamda LPG uyumunun usta bir işçilik ve kaliteli bir kit ile sorunsuz olacağını düşünüyorum.

     SUBARU IMPREZA 1.5 AWD





  • quote:

    Orijinalden alıntı: akita

    Slmlar dikmendeyim bende . Gecen hafta istanbuldan buldum 43 binde temiz bir 1.5 awd. *emen aldım. Brc kit var üzerinde anladığım kadarı ile mocan otogazda ayarlarınıdüzgün şekilde yaptırabileceğim.. çok memnunum kiepey bir araştırıp aldım. İstanbuldan gelirken 18 kr yaktı hyran oldum.

    Zeytinburnu'ndan mı aldınız aracı? Sormamda bir sakınca yoksa ne kadara aldınız?
  • Fabrika çıkışlı lpg'li imprezalar Türkiyede malesef olmadığı gibi ABD pazarlarında satılan 1,6 dizelide yok.Bu birazda Türkiye pazarına japonların ilgsizliğide olabilir veya biz Türklerin Alman ve ABD arabalarına tutkunluğumuzdan kaynaklanabilir.gerçi Toyto japon anack sanki bizim vatandaşımız yerli malı gibi tüketmekte.Kaliteli lpg kitleri içersinde okuduğumuz kadarı ile Vialle ve Teleflex doğrudu şanslı iseniz maharetli ustalar sayesinde en az düzeyde sorunlar yaşanmakta.

    Bu da benim beyaz incim
     SUBARU IMPREZA 1.5 AWD




  • Arkadaşlar bende yaklaşık 20 gün önce 2009 1.5 elegance otomat sedan subaru ile aranıza katıldım.İlk işim Çokgüvendiğim Candan otogazda lpg taktırmak oldu.Lavatonun güzel bir kitini taktılar.Sehir içi kullanımda yaklasık 28-29 kuruşcivarı tüketimim oldu.İlk defa subaru ve otomatik vites kullanıyorum.Araba gercekten güven hissini fazlasıyla veriyor.Zaten benim ilk istediğimşey buydu yeni kaza yapmışve arabasını perte cıkarmış biri olarak.Araçta alışamadıgım seylerde olmadı değil.İlk çalışma nerdeyse 2000 deviri buluyor.sonradan düşüyor.Kumanda ilk acılışta sanki biraz geç algılıyor.Kapıdan bahsediyorum.Lakin genel anlamda memnunum. yakıtı üzer diye düşünüyordum.Üzmedi.Bakalımşimdide yedekparçave bakımı üzer diye düşünüyorum.İnşallah onlarda üzmez....
  • Merhaba arkadaşlar. 2007 model 1.5 Impreza'nın vergisi ne kadar? 4x4 lerde 2 katı ödeniyor diye duydum. Ne kadar doğrudur bilgisi olan varsa teşekkür ederim şimdiden.
  • 1 Temmuzda 2007 model Impreza 1.5R AWD (4x4) için sadece 180tl vergi ödedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 8 Ağustos 2013; 10:32:01 >
  • Gökhan Yaman kullanıcısına yanıt
    4x4 araçların yılık iki kat vergi ödemesi diye bir şey yok. bildiğiniz gibi motor hacimleri ve yaş göre araçlardan yıllık iki taksitle vergi alınmakta. yazmış olduğunuz 2007 model 1,5 aracın yılık vergisi 361 Tl https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp?page=IVD_HSP_MTV adresinden araçların 2013 vergilerini görebilirsiniz.
  • benzer araçlar ilgili kıyaslama açısından
    https://www.youtube.com/watch?v=1Qoag6cqZO4
  • Subaru kısa tarihi

    http://youtu.be/6yWFacB_ayo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cstadem -- 8 Ağustos 2013; 14:17:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shuma II

    quote:

    Orijinalden alıntı: akita

    Slmlar dikmendeyim bende . Gecen hafta istanbuldan buldum 43 binde temiz bir 1.5 awd. *emen aldım. Brc kit var üzerinde anladığım kadarı ile mocan otogazda ayarlarınıdüzgün şekilde yaptırabileceğim.. çok memnunum kiepey bir araştırıp aldım. İstanbuldan gelirken 18 kr yaktı hyran oldum.

    Zeytinburnu'ndan mı aldınız aracı? Sormamda bir sakınca yoksa ne kadara aldınız?

    Evet zeytinburnundaki araç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akita -- 11 Ağustos 2013; 0:28:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara buradan haberleşelim ve müsait zamanda Ankara / Dikmen'de olan arkadaşlar olarak buluşalım.

    Subaru muhabbeti ve bilgi alışverişi olur.

    (şuan burada olanlar.. >> akita, redzola ve ben (yildiz)


     SUBARU IMPREZA 1.5 AWD  SUBARU IMPREZA 1.5 AWD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 11 Ağustos 2013; 13:03:59 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.