Şimdi Ara

Subaylık / Astsubaylık Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, dün kpss açıklandı kendi bölümümde atanmam zor, zaten bu 3. girişimdi. ben subay/astsubay olmak istiyorum, şuan klavuz yayımlanmasını bekliyorum. ancak bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var bir kaç konu hakkında.

    1- eş durumu tayinleri nasıl oluyor? nişanlım öğretmen olarak atandı bu yıl. o 6 yıl boyunca yer değiştiremeyecek. bu süreç içinde ben ona tabi olabiliyor muyum subay olursam?

    2- bildiğim kadarıyla subay ve astsubayların doğu batı görevi fazla oluyor, sınıf sınıfta değişiyor bunlar. en rahatı havacılar diyorlar, içlerinde en kötüsü ise karacı diyor kime sorsak. benim merak ettiğim atıyorum ilk doğu görevimi yaptım sonra batı tayinim çıktığında ben istediğim yeri seçebiliyor muyum batı görevi zamanımda? bunu merak etmemim sebebi atıyorum şuan yaşadığım yerde bi ev aldık kurulu bi düzenim olsun sonra tekrar doğu görevi çıktığında gidip yapayım batı çıktığında tekrar geri döneyim. böyle bir şey mümkün mü?

    not : 2.soruya istinaden memleketinde yapamıyormuşuz, benim doğum yerim ankara/yenimahalle. ancak baba tarafı giresun, ikametgahım giresun, batı çıktığında giresunu seçsem yapamaz mıyım?



  • Bildiğim kadarıyla, tsk personeli tabi olma mevzusu şöyle; eşin sana tabi oluyor diye biliyorum,
    ayrıca kendi isteğine göre yer seçme olayı var ama, görevde belli bir yıl geçirmiş olman lazım gerekiyor, arkadaşımdan biliyorum ama tam emin değilim.
    memlekette göreve izin veriyorlar ama istisnai sebepler var araştırılması lazım, mesela arkadaşım astsubay, Sivaslı ancak 2 yıl sonra kendi memleketim için dilekçe vereceğim diyor.
  • eşiniz doktor veya hakim olmadığı sürece size bağlı oluyor eğer kadrolu bir öğretmen ise şayet doğu görevinin bitmesine takriben tayininiz çıktığı yere en kötü 1 haftada atanır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.