Şimdi Ara

sultan papağanı alıcam sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
19.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbulda sarıyerde oturuyorum nereden alabilirim ? Ve internetten baktım fiyatlarına çok değişken 150 lirayada var 350 lirayada var anlayamadım tam olarak piyasasını ve alırken nelere dikkat etmeliyim



  • ne susucam sana gelmişsin canlılara beş para etmez diyosun burda sen bi kere hayvansever değilsin. saygı görmen için birazcık bilgin olması lazım gelmişsin sultan papağanı asla konuşmaz diyosun . az çok sultan papağanı besleyen bir insan senin bu yazdıklarına güler geçer bende gülüp geçiyorum. insanları burda yanlış yönlendirme. haydi iyi akşamlar.
  • Ben de aramaktayım. Maksimum 3 aylık, erkek ve lutino olmasını istiyorum. Ne cinsiyetini anlayabiliyorum ne de kaç aylık olduğunu. Petshop'lardan almak istemiyorum, 3 yaşındaki kuşu bile satmaya çalışırlar 3 aylık diye.
  • İkinize de almayın derim. Beş para etmez bir cinstir. Bunun yerine gidin muhabbet kuşu alın. İlla çok para verecekseniz. Jumbo muhabbet kuşu alın derim. Sizi 100 000 kat daha mutlu eder.
    İlla papağan alacaksanız da para biriktirip jako alın derim. Sultan ve rozalia dışındaki ucuz papağanları da alabilirsiniz. En azından sizi zeka ,dans ya da davranışlarıyla,olmadı harika ötüşleri ile büyülerler.
    Ucuz papağanlardan Senegal(evcilleştirmesi zordur agresivtir) Ya da Pakistan öneririm. Pakistanı şiddetle öneririm. Sessizdir,hareketlidir,harika sesler çıkartır,asla konuşmaz,akıllıdır,meraklıdır. Kolay evcilleşir. Elinizden meyveyi alıp yemesini izlemeniz bile sizi büyüler.İstanbulda serbest olarak yaşarlar. Yakalarsanız, bedava.
    Pahalı papağanlardan Ara ve amazon tavsiye etmem. Ara ev değil kümes hayvanıdır. Evinize asla sığımaz. Amazon'un kakası çok kötüdür. Ayrıca onlarca türü vardır. Kazıklanmaya çok uygundur. Sadece sarı gagalı amazonlarda jako kadar konuşma ihtimali olduğu halde adamlar her amazonu çok pahalı fiyatlara kakalıyorlar. Bahsettiğim amazonu petşopta bulmanız imkansız. Yurt dışından getiriğ bakmaktan bıkmış birine denk gelmelisiniz. O da 3000'den kapıyı açar.
    Kaka du türlerini de pek tavsiye etmem. Hem gürültüden kulak zarınız patlar(sultanda da daha düşük de olsa bu durum var) hem de kepeklidirler. Fakat en vahşisi bile kedi kadar evcildir.
    Eklektus, kesinlikle tavsiye ederim. Pek konuşmaz ama problemsiz en iyi evcil havandır. Aşırı pahalı ve bulması zordur.
    Monk(maymun ya da quaker) papağanı. Sultan boyutlarında olup süper ötesi bir papağandır. Ülkemizde bulması imkansızdır. Ben jako almadan aylarca aradım. Bir sürü yere telefon ettim. Şu an net aklımda yok,yalova ya da bursanın o taraftaki ilçelerinden birinde bir tane bulabildim. Jako kadar fiyat istedi. Ben de gittim jako aldım.
    Yaklaşık 22 yıldır jako besliyorum. (Bu arada gençliğimde tüm paramı bu kuşlara yatırarak,yukarıda saydığım türlerin çoğunu aldım ,sattım,değiştirdim) Şu anda dördüncü jakomlayım. 5 yaşında.Kongo. Size tavsiyem kesinlikle Timneh cinsi bir jako papağandır. Hem uysaldır,kolay evcilleşir, kolay evcilleştiği için kolay ve çok konuşur. Hem ucuzdur, hem de ben defalarca yavrusuna rastladım. Hem de petşoplarda.
    Toparlayıp,makul ve mantıklı düşünecek olursak, ya muhabbet kuşu alın ya da özellikle timneh türü bir jako papağan. Timneh jakoyu 300-400 liralara bulmanız mümkün. Hele ki bu fiyata gözlerinin iris tabakası henüz sararmamış, karagözlü bir jako bulursanız sakın kaçırmayın derim.
    Tekrar söylüyorum. Sultan ve rozalia türlerinden uzak durun uzak durun uzak durun.




  • hocam sebebinide yazsaydın keşke ama kararım kesin kaç yıldır aklımda bu kuş vazgeçmem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aydir sultan papagani besliyorum. Oncelikle ona vakit ayirabilecek ve yalniz birakmayacaksaniz dunyadaki en uysal ve insana yakin hayvan türüdür. Tam bir ilgi delisidir kafeste durmayı hic sevmez. Ana cinsleri 150 tldir genellikle birde mutasyon olanlar var wf falan diyorlar ki onlar cok cirkin bence 300den başlar. Kesinlikle petshoptan almanizi tavsiye etmem, tislar isirir ve saglik sorunlari olur. Eger bursadaysaniz bu konuda yardimci olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asla konuşmaz. Ötüşü rahatsız edicidir. Ama bunu 2-3 yıl sonra farkedersiniz. Isırdı mı mutlaka kanatır,ki en büyük boy ara dahi kontrollü ısırır. Kedi gibi tıslar,öldürme niyetiyle saldırır. Aklı kıttır,mantıklı davranışlar sergilemez. Meyve ve ek gıdaları ya yemez,ya da güvercin tarzında gagalayarak yer. Bir papağan gibi tutarak yemez. Kesinlikle cana yakın falan değildir. İki tür davranışı vardır,ya uyur,ya bağırır. Bunları 4 tane sultan değiştiren biri olarak yazıyorum. Şimdi bu türü öve öve bitiremeyenler çıkacaktır. Onlara tek soru sorarım. Muhabbet kuşu mu,yoksa sultan mı daha keyiflidir? Lütfen gönülden değerlendirerek dürüstçe cevaplasınlar.
    Bir kaç olumlu şey yazayım. Bakımı çok kolaydır. Muhabbet kuşundan bile temizdir,tüy,kepek,yem problemleri olmaz. Evde çoğaltmak ve yavru bulmak kolaydır.
    Gidin bir tane çakma aleksander yani pakistan papağanı alın. Keyifini çıkarın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mayko33 M kullanıcısına yanıt
    Senin soylediklerine bakarsam ben evde aslan besliyorum haberim yok :) seninle hic polemige girmeye niyetinde degilim arkadaslar isterse bana ozel mesajla ulasabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Girme de zaten. 2ay nire 25 yıl nire. Önce yaşıma, sonra kıdemime saygıdan susmalısın. Yazdıklarıma istediğini söyleyebilirsin. Sen şahsıma saldırıyorsun. Ben de aynı tavırla cevapladım. Ama senin gibi açıkça saldırarak değil. Anlayana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mayko33

    Girme de zaten. 2ay nire 25 yıl nire. Önce yaşıma, sonra kıdemime saygıdan susmalısın. Yazdıklarıma istediğini söyleyebilirsin. Sen şahsıma saldırıyorsun. Ben de aynı tavırla cevapladım. Ama senin gibi açıkça saldırarak değil. Anlayana.

    ne susucam sana gelmişsin canlılara beş para etmez diyosun burda sen bi kere hayvansever değilsin. saygı görmen için birazcık bilgin olması lazım gelmişsin sultan papağanı asla konuşmaz diyosun . az çok sultan papağanı besleyen bir insan senin bu yazdıklarına güler geçer bende gülüp geçiyorum. insanları burda yanlış yönlendirme. haydi iyi akşamlar.
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    :)
  • Keşke bana saldırıp duracağına görüşünü yazsaydın. Canım benim. Ben de sana uydum. Cevap yazdım. İşte bu konua toy davrandım. Bana yazıklar olsun. Burası kavga yeri değil, görüş yazıp insanlarla paylaşma yeridir.
    "Keşke sultan papağanları harikadır" yazabilseydin. Okuyan arkadaşlar okuyup istediğine inanırdı.
    Ama yazamadııın. Sen de haklı olduğumu biliyorsun. Bana saldırarak konuyu kaynattın. Başardın da. Tebrikler.
  • Daha önce hiç görmediği insanlara bile kendini sevdiren, ısırmak nedir asla bilmeyen bir sultan papağanım var. Birlikte yemek yeriz, sevmesi için zorla elimin altına girer. 3-5 kelime net söyler, bir kaç da çıkaramadığım şeyler söylüyor, konuşkan bir tür değil çok ama melodi hafızası inanılmazdır.
    Sultan papağanı sevgi arsızıdır, ilgilenirseniz cana yakın, ilgilenmezseniz içine kapanık vahşi bir kuş olur. Varsın piyasada 5 para etmesin, sevgisi yeter. Sesi rahatsız edici olabilir, ancak bunun yerine jako ve pakistana sessiz denilmesi beni güldürmedi değil.
    Petshoplardan almamalısınız, ilgili forumunda bu tarz ilanlar zaman zaman açılır. İzmir'de çok iyi bir üreticisi var; ama İstanbul'da da hatrı sayılır iyi derece üreticileri bulunmakta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Encinyır.

    Daha önce hiç görmediği insanlara bile kendini sevdiren, ısırmak nedir asla bilmeyen bir sultan papağanım var. Birlikte yemek yeriz, sevmesi için zorla elimin altına girer. 3-5 kelime net söyler, bir kaç da çıkaramadığım şeyler söylüyor, konuşkan bir tür değil çok ama melodi hafızası inanılmazdır.
    Sultan papağanı sevgi arsızıdır, ilgilenirseniz cana yakın, ilgilenmezseniz içine kapanık vahşi bir kuş olur. Varsın piyasada 5 para etmesin, sevgisi yeter. Sesi rahatsız edici olabilir, ancak bunun yerine jako ve pakistana sessiz denilmesi beni güldürmedi değil.
    Petshoplardan almamalısınız, ilgili forumunda bu tarz ilanlar zaman zaman açılır. İzmir'de çok iyi bir üreticisi var; ama İstanbul'da da hatrı sayılır iyi derece üreticileri bulunmakta.

    istanbulda neresi var önerebilir misin




  • Yakinda bir sultan papagani(lutino) almayi dusunuyordum. Siz boyle deyince kararsiz kaldim simdi. :/ Acaba jako mu alsam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba!

    Ben de yakında sultan papağanı alacağım. Başta bana bağlı olsun diye tek alacaktım, ama sonra ben işteyken yalnız kalmasına kıyamadığımdan ÇİFT alma kararı aldım.

    Özellikle aşağıdaki konularda tecrübeli arkadaşlar fikirlerini yazabilirse sevinirim:

    1) Nereden almalıyız? İstanbul / İzmir / Bursa hiç farketmez gidip alabilirim. Özel yer tavsiyesi veya forum tavsiyesi verebilirseniz sevinirim.

    2) Çift alınca bana olan bağlılıkları azalır mı? Tek almıyorum çünkü psikolojisi bozulursa uysal olan bu kuşlar çok agresif olabiliyor. Daha önce beslemiştim ama bu sefer çok daha bilinçli besleyeceğim. Sürekli araştırma yapıyorum...

    3) Bu forum da olmak üzere, bazı kişiler sultan papağanıyla dışarı çıkabildiğini söylüyor (tasmasız). Ama daha çoğunluk; kaçma riskinin çok büyük olduğu, tasma bağlarsan da boğulma riski olduğu görüşünde... Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

    4) Sultanıma çok büyük bir kafes yapacaktım, ama vazgeçtim. Bir odamı ona ayırmayı düşünüyorum. Evimin en küçük odası 8 m2 kadar. Sizce kafeste olmamasının dezavantajı olur mu? Yani illa kafeste vakit geçirmeli mi papağanlar? Ben sadece biryerlere götürmem gerekirse diye küçük bir kafes alacağım. Evde özgür dolaşacak...

    Şimdiden geri dönüşleriniz için çok teşekkürler!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: parapono_87

    Herkese Merhaba!

    Ben de yakında sultan papağanı alacağım. Başta bana bağlı olsun diye tek alacaktım, ama sonra ben işteyken yalnız kalmasına kıyamadığımdan ÇİFT alma kararı aldım.

    Özellikle aşağıdaki konularda tecrübeli arkadaşlar fikirlerini yazabilirse sevinirim:

    1) Nereden almalıyız? İstanbul / İzmir / Bursa hiç farketmez gidip alabilirim. Özel yer tavsiyesi veya forum tavsiyesi verebilirseniz sevinirim.

    2) Çift alınca bana olan bağlılıkları azalır mı? Tek almıyorum çünkü psikolojisi bozulursa uysal olan bu kuşlar çok agresif olabiliyor. Daha önce beslemiştim ama bu sefer çok daha bilinçli besleyeceğim. Sürekli araştırma yapıyorum...

    3) Bu forum da olmak üzere, bazı kişiler sultan papağanıyla dışarı çıkabildiğini söylüyor (tasmasız). Ama daha çoğunluk; kaçma riskinin çok büyük olduğu, tasma bağlarsan da boğulma riski olduğu görüşünde... Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

    4) Sultanıma çok büyük bir kafes yapacaktım, ama vazgeçtim. Bir odamı ona ayırmayı düşünüyorum. Evimin en küçük odası 8 m2 kadar. Sizce kafeste olmamasının dezavantajı olur mu? Yani illa kafeste vakit geçirmeli mi papağanlar? Ben sadece biryerlere götürmem gerekirse diye küçük bir kafes alacağım. Evde özgür dolaşacak...

    Şimdiden geri dönüşleriniz için çok teşekkürler!!!

    Dün aldım kuşu eminönü hayvan pazarından aldım yemi kafesi falan hepsi 200liraya denk geldi birazcık pazarlıkla




  • Ece Karslı kullanıcısına yanıt
    Sultan papaganindaki sirinlik jakoda yok malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkerdi kullanıcısına yanıt
    Evet buna aynen katılıyorum. Bayılıyorum sultanlara...
  • mayko doğru soylemıs bıze sultan jako rozella erıkbas besledık abes bı seyde dememıs hevesle gıdıp sultan alıp baska bır tur beslememıs olanlar arkadasın bahsettıklerını anlayamaz he soylede bısey var sultan eglencelı cana yakın bı kus lakin sadık falan değil evcilleşince eglenıyor ıste alınmaz beslenmez değil sonucta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emiLL -- 15 Ocak 2016; 20:59:08 >
  • Petshoptan alırsanız çok randımanlı olmaz evcilleştirme süreciniz. sultanpapaganlari.com forumuna kayıt olup, oradaki satış bölümünden evcil yavru edinebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.