Şimdi Ara

sultan papağanı alıcam sorularım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
19.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Uzun arastirmalar sonucu jako almaya karar verdim arkadaslar!
    Uzun ve saglikli yasamasi icin herseyi hazirliyorum. Buna harrison's bird foods ile irtibata gecerek basladim. Papaganim icin listem cok uzun. Cok gecmeden listemi bitirip siparisleri verecegim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ece Karslı -- 16 Ocak 2016; 23:01:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan bizim bir sultanımız vardı o kadar şerefsiz bi hayvandı ki adını şero koymuştuk böyle bişey olamaz sürekli ısırmak mı dersin kafes kapısını açmayı öğrenip kafesten çıkıp evin her yerine sıçmak mı dersin hayvanın bi tek kafasında ki tüyü güzel bir yıl sonra da anca ıslık çalmayı öğretebildik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EpicS4XGuy -- 17 Ocak 2016; 0:54:41 >
  • mayko33 M kullanıcısına yanıt
    Daha önceden 2 ay bebek Jako baktım ama ne yazık ki öldü. Sultan papağanı 1.5 yıl baktım, erkek diye aldım eşi çıktı. Sabahları çok bağırıyordu. Alexander erkek besledim. O da biraz aptal bir tür ve çok bağırıyor. şimdi eklektusa taktım. Yavru erkek var. Eklektusa ne dersiniz Üstad ? Beslediniz mi ? Jako mu eklektus mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mayko33

    Asla konuşmaz. Ötüşü rahatsız edicidir. Ama bunu 2-3 yıl sonra farkedersiniz. Isırdı mı mutlaka kanatır,ki en büyük boy ara dahi kontrollü ısırır. Kedi gibi tıslar,öldürme niyetiyle saldırır. Aklı kıttır,mantıklı davranışlar sergilemez. Meyve ve ek gıdaları ya yemez,ya da güvercin tarzında gagalayarak yer. Bir papağan gibi tutarak yemez. Kesinlikle cana yakın falan değildir. İki tür davranışı vardır,ya uyur,ya bağırır. Bunları 4 tane sultan değiştiren biri olarak yazıyorum. Şimdi bu türü öve öve bitiremeyenler çıkacaktır. Onlara tek soru sorarım. Muhabbet kuşu mu,yoksa sultan mı daha keyiflidir? Lütfen gönülden değerlendirerek dürüstçe cevaplasınlar.
    Bir kaç olumlu şey yazayım. Bakımı çok kolaydır. Muhabbet kuşundan bile temizdir,tüy,kepek,yem problemleri olmaz. Evde çoğaltmak ve yavru bulmak kolaydır.
    Gidin bir tane çakma aleksander yani pakistan papağanı alın. Keyifini çıkarın.
    kesinlikle katılmıyorum , sultan papağanları sana ne yaptı bilmiyorum ama bu ne öfkedir böyle
    6-7 aydır bakıyorum ,cinsini osunu busunu bilmem benim için türüne göre ayırdığım bir canlı değil alım satımını yapmam koydum evin bireyi oldu,
    sürekli omuzumdadır veya yanımıza gelir jako gibi ısırdı mı kopartmaz nazik kuştur,
    ayrıca duygusal kuştur çabuk küser hırçın yaklaşımlara gelemez, ama sizinle oynaması ilgisi çok iyidir.
    konuşacak,türü şöyle olacak, diye hayvan bakarsanız mutlu olamazsınız araba gibi değişir durusunuz anca.




  • Selamlar;
    ben bir üreticiyim ve yukarı da yazılan yazıların hepsinin nedenleri insanlardır. Arkadaşlar bakımını bilmediğiniz canlıyı gidip insandan değil de kalkıp para kazanmak için canlı satan birinden alırsanız kısır kalır nefret edersiniz.
    Canlıyı ticaret yapandan değil o işe gönül vermiş üreticiden alırsınız. Evet sultan papağanı tıslar saldırır fakat eğitimi verdiğiniz de 15 dk sonra pamuk gibi olur. Sen o canı kendin gibi görmezde hayvan gibi görürsen ozaman yanlış yaparsın. Seni bir kafese koysalar senden daha büyük bir el seni kapsa acaba sen ne yaparsın? Bu canlı doğal tepkisini dile getiriyor sen ona güven vereceksin ki oda seni sevsin alışsın. Bir arkadaş demişki muhabbet kuşu acıtır papağan kanatır. Ah be kardeşim gel de senin eline, yeni tüyü çıkmış yavru muhabbet kuşu vereyim hele bir ısırsın bak bakalım etini deliyormu delmiyormu? Muhabbet kuşunun dişisi ısırdımı kanatır.

    Bu tepkimden sonra sultan papağanı alacaklara. Arkadaşlar yerli üretim ve ithal olmak üzere yetiştirmeye bağlı 2 farklı canlı vardır.
    1- ithal kuş. Yurtdışından gelen kuşlar genel anlamda bir çoğu hakkın rahmetine kavuşur. Ben 100 tane den 50 tanesinin yaşadığına şahit olmadım. Nasip.

    2 - Yerli üretim. İthal kuşlardan üretilerek kendi vatamızda çoğaltılan ve iklimimize alışkın kuşlardır. Yanlış yem ve rüzgarda bırakılmalarının dışında kolay kolay can vermezler. Yumrutadan çıktıkdan sonra genelde elimize alıp bakar ve severiz o nedenle ısırma huyları yoktur tüylenmeye başladığında eğitime başlarız tıslamaları da azalır.

    Bu iki farklı canlıyı herkez ayırt edemez. Erkek sultan konuşur yotube de selçuk video su rekor izleme sayısına ulaşıyor bilmeyenler baksın izlesin. Eğer erkek diye aldıysanız ve konuşmuyorsa dişidir veya siz oturup onunla konuşmuyorsunuzdur. Ben haftada 4 sefer ilgilenme ile ki yanından geçerken laf atıyorum sadece toplam 5dk değil 2 ayda ıslık çalmaya başladı. Damızlık erkek sultan papağanı. Mutasyon ve normal olmak üzere 2 farklı tür vardır. Hangi rengi seviyorsanız onu alın. Almadan önce iyi araştırın. Ucuz etin yahnisi gibi ucuz kuşda sağlıklı kuş olmayabilir.

     sultan papağanı alıcam sorularım var sultan papağanı alıcam sorularım var

    Bilmiyorsanız her zaman bir belene sorun derim.
    Saygılarımla..




  • ByMotsan B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    İstanbul içi güvenilir üretici arıyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
  • ByMotsan B kullanıcısına yanıt
    Hocam fiyatı ne olmalı sizce ? Elazığ da oturuyorum 3 aylık gri erkek yavruya 250 TL dedi . Fiyat iyi mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  sultan papağanı alıcam sorularım var

    Sultan papağanım durmadan bu hareketi yapıyor
    Kuyruk kısmını kaldırıyor eyilip başını kaldırıyor
    Ve birşeyler soyleme çalışıyor bu ne anlama geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  sultan papağanı alıcam sorularım var
     sultan papağanı alıcam sorularım var


    Kuşum bu hareketi yapıp konusmaya çalışıyor sizce ne yapmam gerek yada bu hareketin anlamı ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  •  sultan papağanı alıcam sorularım var
     sultan papağanı alıcam sorularım var


    Kuşum bu hareketi yapıp konusmaya çalışıyor sizce ne yapmam gerek yada bu hareketin anlamı ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • halilemin H kullanıcısına yanıt

    Kuşunuz dişi ve kızışmış . Eş almalısınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamın aleyküm. ben Kocaeli çayırovada oturuyorum. sarı beyaz sultan pağanı sahiplenmek istiyorum. gebzede üreticeler var 400 tl felan diyorlar. benim bütçeme pahalı yeni düğün yaptım ev kredisi ödüyorum. daha uyguna verebilecek varmı. lütfen yardımcı olursanız sevinirim 3 aylık yavru erkek istiyoruz.

  • ByMotsan B kullanıcısına yanıt

    Ankara'da yavru erkek almak istiyorum nerden alabilirim bir fikriniz var mı?

  • Ben sultan papağanı hakkında bu sitenin yazılarını öneririrm:


     sultan papağanı alıcam sorularım var
     sultan papağanı alıcam sorularım varpapağanlar gezegeni
    Sultan papağanı özellikleri ve bakımı
    https://papaganlargezegeni.wordpress.com/2022/03/10/sultan-papagani-ozellikleri-ve-bakimi/
  • mayko33 M kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın dedikleri kısmen doğru, bu yazıyı almak isteyip araştırma yapanlar için yazıyorum. Genellikle bu arkadaşın anlattığı sultan papağanları petshoplarda satılan ciddi tramvalar geçirmiş yurtdışından gelen sultanlar olabilir. Bu tür petshop kuşlarını alıyorsanız ve ilk defa kuş besleyecekseniz, tecrübeniz yoksa sadece uzaktan tıslamasını seyredersiniz :) Sabırlı bir eğitim şarttır yoksa tamamıyla bağıran ısıran ve tıslayan hiçbir şekilde insana yaklaşmayan bir kuşunuz olur. Doğal olarak böyle bir kuşu uzun süre kaliteli beslemek zorlaşacağından büyük ihtimal kuş bakımsızlıktan ve ilgisizlikten bir süre sonra hasta düşer ve ölür. Tabi satılan kuşların bazıları hasta ve söylenildiği gibi yavru vs olmadığından kuşun tedavisini yapamazsınız kuş yine ölür.


    Ben 3 aylık grey erkek sultan papağanı sahiplendim bundan birkaç yıl önce, kuş çok saldırgandı hem de üst solunum yolu hastalığı vardı. Arkadaşın dediği gibi tıslayan ısıran bağıran bir kuştu. Ancak 15-20 günlük eğitim (kanamayan parmağım kalmadı desem yeridir) sonrasında ısırmayı tamamen unuttu ve tamamıyla insan canlısı çok güzel bir kuş oldu. Tabi çok çok ağır tramva geçirmiş kuşlarda maalesef ısırma sorununu yenemiyorsunuz nadir de olsa kafes içinde ısırmaya devam edebiliyorlar. Bu kuş su anda 4-5 kelime biliyor ve dışarı çıktığında mehter marşıyla birlikte gezip ıslık çalıp omuza geliyor. Tecrübeniz yoksa petshopdan sultan papağanı almak biraz riskli.


    Tabi ikinci bir seçeneğiniz daha var. Sultan papağanı sahiplenmek istiyorsanız, bu kuşları evinde hobi olarak besleyen ve yavrusunu sahiplendiren ya da üretim yapan arkadaşlardan alabilirsiniz. Bu kuşlar tramva yaşamadıklarından çok daha uysal oluyorlar çoğu zamanda ele alışık olurken, ısırması olmuyor. Yaşadığınız yerde ufak araştırmalarla bu kişilere ulaşabilirsiniz. Oyuncu ve konuşabilen bir sultan istiyorsanız erkek almalısınız, dişi kuşlar konuşamaz. Sultanlarda erkek/dişi ayrımı yavru döneminde neredeyse imkansıza yakındır. 4/5 aylık olana kadar cinsiyet bilmek kur ötüşü yapmadıysa çok zordur. Sonrasında eğer tek bir şekilde ötüyorsa dişi, kur ötüşü yaparak değişik sesler çıkarıyorsa veya çıkarmaya çalışıyorsa erkektir. 3 aylık yavru bir kuşun erkek/dişi ayrımını yapmak dediğim gibi çok zordur imkansıza yakındır.


    Erkek sultanlar çok sosyaldir. Size alışması durumunda kafeste durmayı hiç sevmez ve kolunuza omzunuza gelip sizinle oynamayı severler. Çirkin ve peş para etmez filan kesinlikle değildir. Youtube da yeterince eğitim videosu var ikinci seçenekten bir sultan sahiplenirseniz bu kuşları çok seveceğinize eminim.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.