Şimdi Ara

Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
4
Favori
20.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)




    Edit: Bu ilk mesajdaki bazı kısımlar artık güncel değil. Eğer oyunun popularitesi artarsa bazı kısımları güncelleyebilirim. Öğrenmek istediklerinizi oyun içinden veya buradan sorabilirsiniz.

    Öncelikle herkese Merhaba

    Yaklaşık 3 aylık bir Summoners War (kısaca SW) oyuncusu olarak sizleri bu güzide oyunla tanıştırmak istiyorum. Eminim çoğunuzun oyundan haberi vardır fakat anlam veremediğim bir şekilde oyunda Türkiye'den çok az oyuncu var. Facebook gibi sosyal ağlardaki Türk toplulukları sayıca az ve oyun için hazırlanan türkçe rehberler çoğunlukla basit rehberlerin ingilizceden çevirisi ya da kopyala yapıştırdan ibaret. Bu sebeple sizlere elimden geldiğince yardım etmek ve imkan olursa sürekli güncellenen Türkçe bir rehber hazırlamayı planlıyorum. Ancak şunu da belirtmek isterim, bu konuda çok iddialı değilim çünkü oyun gerçek manada üzerinde çalışılması gereken ve sürekli yeni oynama şekilleri, yeni kombinasyonlar üretilen bir oyun. Ben olabildiğince bildiklerimi güncel tutmaya çalışıyorum.


    Oyunla ilgili ilk izlenim oluşturmak istersek şunları söyleyebilirim, oyunda amacımız çeşitli kalitedeki kağıtları kullanarak veya haritadaki savaşlarımızdan Monster(canavar)'lar elde etmek ve bu monsterları belli şekillerde güçlendirerek bir takım oluşturmak ve bu takımla; Harita, Cairos zindanları, Trail of ascension ( Yükselme yolu,Kısaca ToA ) , Arena ve Guild savaşları gibi alanlarda savaşmak üzerine kurulu.( Bir nevi pokemon üstadı olmak gibi, yakala geliştir ve savaş)

    Buraya kadar genel olarak diğer oyunlara benzer bi yapısı var, SW'yi diğer oyunlardan ayıran özelliklere gelince şunları söyleyebiliriz;

    • Oyunda Monsterlar üstte bahsettiğim büyülü kağıtlardan rastgele bir şekilde düşmektedir. Örnek vermek gerekirse Mystical Scroll'dan %0,5'den daha düşük ihtimalle Natural 5* monster düşer. Ve Mystical Scroll elde etme kolay değildir.Monsterlar Natural (doğuştan) 1 2 3 4 ve 5 yıldız olarak summonlanırlar, tabi ki yıldız sayısı arttıkça monster gücü de artar. Çoğu nat 5*'lar çok güçlüdür, aralarında bazı Nat 5*'lar ise skilleriyle eşsizdir, muhteşemdir. Ancak bu 3*'lar işe yaramıyor anlamına gelmez. Oyunda her daim takımınızda iş yapabilecek 2* monsterlar da vardır. 1* monsterlar ise fodder olarak adlandırılır,diğer monsterlara yem edilir.
    • Monsterların skillerini siz kullanırsınız, her monster farklı skill setlerine sahiptir. Mesela ToA için 5 monster kullanarak bi takım kurarsınız ve ToA'da belli bi seviyeden sonra takım kurarken stratejik düşünmezseniz ilerleyemezsiniz.
    • Scroll'lardan Natural 4*, 5* Monster düşürmeye çalışmak kesinlikle kumar bağımlılığı gibidir. Kontrolü kaybederseniz size pahalıya patlayabilir.
    • RNG(rastgele sayı üretici) tabanlı bir oyundur. Yani şansınız yoksa işiniz çok zordur. Oynadığı ilk ayda oyunun en kral 5*'larını summon'layan , 70 MS( mystical Scroll) ile 3 adet Nat 5* düşüren oyuncular da vardır, 300 dolarlık kristal alıp adam gibi 3 monster elde edemeyen, 1 yıl oynayıp hala Nat 5* sahibi olamayanlar da. Ancak oyuna para yatırmak şart değildir, F2P( free to play) oynayıp yine oyundan zevk alabilirsiniz.
    • Oyun kesinlikle bağımlılık yapar, Sinirlerinizi bozar, Sık sık küfrettirir!


    Oyun Playstore linki:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.com2us.smon.normal.freefull.google.kr.android.common&hl=tr





    Oyun içi kullanılan Terimler ve açıklamaları:

    PvE= player vs environment= yani oyunun kendi içeriği ile savaşma

    PvP= player vs player = iki oyuncu arasındaki karşılaşma

    Awakening: Bir monsterin evrimleşmesi, her monster bir kere evrimleşme özelliğine sahiptir. Bu evrimleşme monstere çeşitli özellikler kazandırır ve özelliklerini güçlendirir.

    Stat: Monsterinizin saldırı ve savunmasına ait özellikleri, Attack değeri, defans değeri gibi.

    Debuff: Özellikleri zayıflatan etki

    Buff: Özellikleri güçlendiren etki

    Fodder: Diğer monsterlara yedirilecek monsterlar, genelde işe yaramaz olurlar.

    ToA: Trial of Ascension

    P2P: Pay to Play ( para harcayarak oynama)

    F2P: Free to play ( para harcamadan oynama)

    Angelmon: Monsterlarınıza yedirdiğinizde yüksek exp veren monsterlardır. Level 15. yapılıp mümkünse awaken halde kullanılması önerilir.

    Devilmon: Monsterlarınızın skillerini yükseltmek için kullandığınız monsterdır. 4 ve 5 yıldızlar için saklanması önerilir.

    Rainbowmon: Monsterlarınızın yıldızını yükseltmek için kullandığınız monsterlardır.

    [size=3]Başlangıç seviyesi için izlenecek yol, yapılması gerekenler:

    Monsterlarla ilgili bölümü tamamlamadan önce, sizler için önemli ve elde edilmesi kolay monsterların bi listesini oluşturacağım. Listede hangi monsterin ne amaçla kullanılacağı ve ne kadar önem arz ettikleri ve nereden temin edilebileceklerini açıklama kısmında belirteceğim. Önem dereceleri: az/orta/önemli/çok önemli/ olmazsa olmaz

    2*

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Wind Pixie(Shannon)::

    Elde Edilecek yer: Unknow scroll,Social Summon ve Secret Shop'dan kolaylıkla bulunabilir. Secret Dungeon'u da bulunmakta.
    Ne işe yarar: Giant B10 as kadrosunda yer alır. Buffer Debuffer olarak kullanılır. Rakibe glancing git, slow gibi debufflar atar. Dost ünitelere attack ve defans buff verir.
    Önem Derecesi: Giant B10 için olmazsa olmaz. Arena için orta, PvE için önemli



    3*

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Wind Griffon(Bernard)::

    Elde Edilecek yer: Mystical Summon, Tamor Desert haritası, nadirde olsa unknow scroll ve social summon
    Ne işe yarar: Speed Buffer ve Debuffer. Yine Giant B10 kadrosunda yer alır. Arena ve dungeonlarda buff ve debuff'uyla işinize yarar.
    Önem Derecesi: Giant B10 ve arena için çok önemli.


    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir) Light İnugami (Belladeon)

    Elde Edilecek yer: Secret Dungeon, L&D Scroll. Secret Dungeon'unu aramanızı öneririm. Hatta bu konu altında yardımlaşmalı secret dungeon yapılabilir. swsdfinder.com 'da kullanılabilir.
    Ne işe yarar: Normal ataklarıyla defans kıran, 2. yeteneğiyle düşman ünitelerdeki buffları silen. 3. yeteneğiyle can ve atak barı yenileyen. Com2us'un oyunculara hediyesi, muhteşem bi monsterdir kendileri.
    Önem Derecesi: Olmazsa olmaz. Her durumda her şartta yanınızdaki supportunuz. Giant, Dragon takımlarının tek değişmeyen elemanı, arena'nın en tanınan siması, nam-ı diğer Bella.

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Light Bearman (Ahman)

    Elde Edilecek yer: Secret dungeon, L&D scroll
    Ne işe yarar: Kritik vuruş yaptığında HP'sinin %12'si miktarınca tüm takımı healler. İlk yeteneği max levelde %85 ihtimalle düşmanı provoke eder. Muhteşem runelere ihtiyaç duyar. Ancak bi kere istediği runeleri ona verdiniz mi, oyundaki en iyi healere dönüşür.
    Önem Derecesi: Rune ihtiyacından ötürü orta derecede önemlidir. Bu listede olma sebebi, eğer Giant ya da Dragon b10 takımınızı oluşturamadıysanız, Ahman sizin yardımınza koşacaktır. Healerınız ve provokatörünüz olarak takımınızın yavaş ama emin adımlarla B10 katını farmlamasını sağlayacaktır.


    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Light Vagabond (Darion)

    Elde Edilecek yer: Secret Dungeon, L&D scroll
    Ne işe yarar: O da sorumu Darion takım arkadaşlarının aldığı damageyi pasifi sayesinde %15 azaltır. Normal atakları max levelde %100 defans kırar. 2. yeteneğiyle 2 kez atak yapar ve her atak %50 ihtimalle düşmanın atağını kırar. Arenada ve dungeonlarda koruyucu şovalyenizdir.
    Önem Derecesi: Arena Defansında çok önemli, Dungeonlarda orta önem arzetmektedir. Yine bunu listeye ekleme sebebim Ahman ile aynı, Eğer gerekli monsterları summonlayamadıysanız Ahman, Darion ve Bella üçlüsüyle her zorluğun üstesinden gelebilirsiniz. Açıklamaları okuduysanız sizde bu üçlünün sahip olduğu gücün farkına vardınız demektir.


    * Dikkat!: Alttaki monster başlangıç seviyesi için önerilmemiştir. Dark İfrit Fusionu 35+ levelden sonra başlamanız gereken, efor isteyen görece zorlu bi süreçtir. Ancak kendi uyguladığım önemli bi ipucunu sizinle paylaşmak için buraya ekliyorum.

    5*


    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Dark İfrit (Veromos)

    Arkadaşlar oyunda size milat yaşatacak bi monsterdır Veromos. Fusion'u olmazsa olmazdır. Ben 35 levelden sonra Fusion hazırlıklarına başlamıştım. Siz daha sonra da başlayabilirsiniz. Önemli diye bahsettiğim ipucuna gelirsek. Fusion birleştirme anlamına geliyor, Bu oyunda belli monsterları birleştirerek 3, 4 ve 5 yıldızlı monster üretebiliyorsunuz. Ancak bazı monsterleri bulmak zor ve bazen haberiniz olmadığı için Fusion'da kullanılacak monsterleri harcayabiliyorsunuz. Bu sebeple burada Veromos fusion'u için gereken monsterleri paylaşıcam. Altta yazan monsterleri bulduğunuzda kilitleyip saklamanızı öneririm.

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)


    listeyi şimdilik burada bırakıyorum. aklıma geldikçe eklemeler yaparım.Bilmeyenler için;
    Secret dungeon: elemental dungeonlardan belli ihtimallerle secret dungeon düşürürsünüz. Bu size ve 10 arkadaşınıza o dungeona 1 saatliğine girme hakkı kazandırır. Saldırılarınızda ilerlediğiniz seviyeye göre, o dungeonun monsterinin parçalarını düşürürsünüz. Parçaları tamamladığınızda o monsteri summonlayabilirsiniz.




      İşinize yarayacak ipuçları
    • Erken dönemde monster summonlamaya odaklanın. İdeal takımı kuracak monsterları elde ettikten sonra diğer şeylere odaklanabilirsiniz.
    • Oyunda ücretsiz kristal elde etme yolları var. Bunlar, Bazı oyunları indirme, Arenada Rivallerle savaşma ,sürekli güncellenen eventlar, Trial of Ascension, Senaryo dropları ( genelde 1 kristal düşer), Crystal Mine ( 10 saatte 1 kristal) ve günlük görevler (10 kristal)
    • Erken dönemde biriktirilen kristalleri en iyi Premium pack alarak değerlendirebilirsiniz, 750 kristaldir ve birktirmesi uzun sürer, daha sonra Summoner pack(225 kristal) ve Mystical summon (75 kristal)gelir
    • Kristallerinizle asla yapı satın almayınız. Cyrstal titandan örnek vermek gerekirse, size günde 3 adet kristal verir, 100 günde anca harcadığınız kristali geri alırsınız.
    • Üstte bahsettiğim gibi, Eventleri kesinlikle kaçırmamalısınız. Bazı eventler diğerlerinden daha az cazip gözükse bile her zaman eventler size işe yarar onlarca şey verecektir.
    • Erken dönemde odaklanmanız gereken şey gelişmek. Arena rankına ya da ToA GB10 DB10 gibi alanlara odaklanmamalısınız. Dolayısıyla erken dönemde Arcane Tower ya da Fusion Hexagram gibi yapılara sahip olmanıza gerek yok. Mana'nızı daha akıllıca kullanmayı öğrenmelisiniz.
    • Mana taşlarınızı akıllı kullanın. Storage, Fusion Hexagram,Arcane Tower, Fuse Center gibi binaları dikmenize gerek yok. Temple Of Wishes ( hergün şansa 1 hediye verir, bu hediye 5 yıldız bi monster olabileceği gibi 5k mana stone de olabilir),Power-Up Circle,Gateway,Summonhenge sahip olmanız gereken mana ile inşa edilen binalardır.
    • Level atladıkça enerjiniz ve kanatlarınız yenilenir. Yani level atlamaya yakın hepsini harcamaya çalışın.
    • Elinizden geldiğince arena'da glory point kazanmaya çalışmalısınız. Bunun için size önerdiğim arena defansı olarak rune'siz! levelsiz! bir! monster seçmeniz ve yine sizle aynı arena defansına sahip oyuncularla savaşıp bi yerden sonra sadece revenge'ye odaklanmalısınız. Bu sayede Arena'da rank yükselmeden ihtiyacınız olan Glory Point'i kasabilirsiniz.
    • Oyundaki en önemli! şeylerden biri ise her hafta! 180 glory point ile DEVİLMON almak zorundasınız. Devilmonlarınızı asla 3 yıldız monsterlara kullanmayınız, çoğu 4 yıldız monster da devilmonlara ihtiyaç duymaz. Devilmonlar 5 yıldız için saklanmalıdır.
    • Monsterlarınızın skillerini aynı tür monster yedirerek artırabilirsiniz. Mesela Fire Hellhound'unuzun skillerini, fire,water,wind. fark etmeksizin başka bir hellhound yedirerek artırabilirsiniz. Skill artırmak monsterinizin skillerini güçlendirecek ve kimi skillerinin kullanım sürelerini düşürecektir.
    • Glory Pointlerin 2. odaklanması gereken şey "Mysterius Plant"'dır. Enerji yenilenme hızını artırır. Level 10 maxtır ve Enerji yenilenme sürenizi 3:51'e kadar düşürür.
    • Oyunu oynayamayacak bile olsanız her gün log in olmaya çalışın. AYın ilk 24 gününde log-in eventi olur ve oyun size mana taşı, MS, kristal, Exp boost, enerji ve nihayet Light and Dark scroll verir ki Light and Dark monsterları diğer monsterlara göre daha avantajlı denebilir.
    • Runeler oyundaki en önemli unsurdur. Tıpkı diğer oyunlardaki kılıç kalkan kıyafetler gibi bu oyunda monsterlarınıza rune giydirirsiniz ve ne kadar ileriye gideceğinizi bu runeler belirler.
    • Element avantajınızı iyi kullanın. Su>ateş>doğa(rüzgar)>su üstünlüğü bulunmaktadır.






    Arkadaşlar öncelikle oyuna ilk başladığınızda yapmanız gerekenlerden bahsedicem. SW oynarken aşama aşama oyun stratejiniz ve odaklanmanız gereken görevler değişecekler. Bu süreç vereceğiniz emeğe ya da P2P(pay to play) oyuncusuysanız paraya ve şansa göre değişmektedir. Rehberde olabilecek yanlışlıkları elimden geldiğince düzelteceğim.

    [size=3]Monsterlerinize rune dizerken izlemeniz gereken yol ve Rune bulmanın incelikleri:


    1.
    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    2.
    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)


    Arkadaşlar öncelikle rune sayfasını ve runeleri tanıyarak başlayalım. 1. resimde gördüğünüz üzere her monsterin 6 soketlik bir rune sayfası bulunmakta. Ve 2. resimde gördüğünüz gibi her runenin kendine ait bir numarası yani hangi sokete yerleşeceğini gösteren bir rakamı bulunmakta. 2. fotoda runenin sonunda gördüğünüz "(6)" runenin nereye yerleşeceğini size göstermekte.

    Rune nedir diye açıklamak gerekirse, Rune'ler Summoners War'da sizin monsterlerinizi güçlendirecek özellikler ve statlar barındıran, ve Swift, Endure, Fatal, Energy gibi türleri bulunan tılsımlardır. Diğer oyunlardaki kılıç, zırh, kalkan neyse bu oyundaki runeler de aynı görevi görürler.

    Runelerle ilgili bilmeniz gereken en önemli 2 şey şunlardır;
    ilk olarak 2. 4. ve 6. numaralı rune slotları %HP %ATK %CritDmg gibi monsterinizin statlarını % olarak etkileyen özellikte olabileceği gibi 2. fotoda gördüğünüz gibi Flat stat dediğimiz sadece 15 defans veren bi özellikte gelebilir. Bizim her zaman için aradığımız şey 2. 4. ve 6. runenin ana özelliğinin % olarak bizlere stat vermesi.
    ikinci olarak: Her rune türünün setini tamamladığınızda size ekstradan özellik vermesi. Ki bu özellik kimi rune türlerini bizim için vazgeçilmez yapmaktadır.

    Bu rune Türlerinden bazılarını paylaşalım.

    Energy: (Garen Forest) 2 set enerji rune dizdiğinizde size ekstradan %15 HP verir, Bi monsterda 6 rune soketi olduğuna göre, 6 adet Energy rune kullanırsanız bonus %45 HP kazanırsınız. Support ve tank monsterlar için kullanılır.

    Fatal:(Mt. Siz) 4 set için %30 attack power verir. Mantıken 8 set dizemeyeceğiniz için maximum %30 alırsınız. Oyun başında Attacker roldeki monsterlarınız için en iyi seçimdir. Bombacı monsterların daimi tercihidir.

    Blade:(Kabir Ruins) 2 set için %12 kritik şansı verir. Genelde Fatal/Blade ikilisi kullanılarak 6 rune tamamlanır.

    Rage:(Cairos Dungeons-Necropolis) 4 set için %40 Kritik Hasarı verir. Rage/Blade seti için uygundur. Attacker için ilerde en iyi tercihtir.

    Swift: (Mt. White Ragon 4 set için %25 Speed verir. Speed oyunun orta ve ileri dönemlerinde en önemli statınız olacaktır. Ancak Speed rune'ler genelde support rolleri için uygundur.

    Focus:(Telain Forest) 2 set için %20 accuracy verir. Debuff atan support rolleri kullanır. Genelde Speed/Focus ile 6 rune tamamlanır.

    Guard:(Hydeni Ruins) 2 set için %15 defans verir. Wind Living Armour ( Copper) için vazgeçilmez runedir. Skilleri Defansa göre vuran monsterlar için kullanılır.

    Şimdilik birkaç runenin açıklamalarını ekledim. Diğer runeler oyunun orta ve ileri dönemlerinde daha çok işinize yarayacağı için onları ileriki dönemlerde eklemeyi düşünüyorum.

    Şimdi gelelim en önemli kısma, bu kısımda sizlere çoğu oyuncunun başta bilmediği ve çoğu rehberde yazmayan bilgiyi paylaşacağım.

    Nasıl Rune Bulunur?

    Arkadaşlar bu oyundan zevk alabilmeniz, ilerleyebilmeniz ve daha güçlü runelere ulaşabilmeniz için başlangıç olarak monsterlarınıza 3-4 yıldızlı güzel runeler dizmeniz şart. Birçok arkadaşımız rune konusunda ne yapacağını bilmiyor ya da yanlış runeler yüzünden oyunda bi yerde takılıp kalıyor. Sözü fazla uzatmadan rune hakkında önemli bilgiyi yazalım.

    Diyelim ki, Attacker'ınız çok güçsüz kaldı ve Attackeriniz için rune dizmeye çalışıyorsunuz. Attackerimiz Sieq olsun mesela, Sieq için Fatal/Blade rune setini dizmeyi istediniz. Yapmanız gereken şey öncelikle 2. 4. ve 6. Rune slotlarına %ATK olan runeler bulmak olacak. Ben bu 3 sokete Fatal runesi gelsin istiyorum, bunu siz kendinize göre seçebilirsiniz. Fatal Runeleri için Mt. Siz Hell Modda savaşmalıyız. Evet arkadaşlar, kritik bilgi burada geliyor.Kaç numaralı runeye ihtiyacımız varsa, Mt. Siz bölümünden o numaraya saldırıyoruz. Mesela 4 numaraya %ATK bulmak için "4.Destruction" olan bölümde istediğimiz 3 veya 4 yıldız rune düşene kadar savaşıyoruz. 1, 2 yıldız runeleri satabilirsiniz. 4 yıldız yeşil değerdeki runeler eğer %crit damage, crit rate, hp gibi statlar veriyorsa sizin için daha iyi olur. Bir diğer önemli bilgi ise 7. kısımda 5 yıldız ve daha kaliteli rune düşebilir ancak hangi sokete düşeceği şansa göredir. örneğin Mt.Siz'de 7. Treachery bölümüne vurduğunuzda Herhangi bir soket için 5 yıldız rune düşürebilirsiniz.

    Rune bulmak için ayrıca Cairos Dungeon'da da savaşabilirsiniz. Ancak iyi diyebileceğimiz runeler B5 seviyesinde düşmeye başladığı için, o seviyeye ulaşana kadar bahsettiğim yöntemle çok kolay rune toplayabilirsiniz.

    Rune Türleri ve düştükleri harita alttaki tabloda bulunmakta. Herkese bol şans.

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)



    Summoning: Evet arkadaşlar, bu oyunu oynayabilmeniz için Summoning yapmanız şart. Oyun başı tüm accountların aldığı ilk 4 monster aynıdır; Water Fairy, Fire Hellhound, Light Garuda ve Wind Vagabond. Bu 4 monsterdan saydığım ilk 3 monster oyunun erken ve orta aşamalarında sizin her yerde yardımcınız olabilecek özelliklere sahip monsterlardır. Ve hatta oyundaki çoğu stratejinin temelini bize bu 4 monster anlatır. Fairy Healerdir, Fire Hellhound oyunun başından sonuna kadar sizde bulunması gereken çok iyi bir Attackerdir ve 3. skilli takıma verdiği buffla güzel hasarlar vermenizi sağlar; Light Garuda'nın özelliği Revive skilli ve istediği bi monstere Turn ( aksiyon sırası) vermesidir, Yani aksiyon sırası Garuda'nızdayken ister ölmüş olan bi monsterinizi diriltirsiniz ister Attackerinize turn verip 2. bi attack gerçekleştirmesini sağlarsınız, isterseniz de healerinize sıra verip canı azalmış olan monsterinizi healletebilirsiniz ya da normal saldırı gerçekleştirip belli şansla düşman monsteri stunlayabilirsiniz(sersemletme). Takımdaki son monster HP ya da Tank görevini üstlenen monsterdir, oyun size Wind Vagabond verir ancak sizin bunu değiştirmeniz gerekmekte, Wind Vagabond üzerine yoğunlaşılması gereken bi monster değildir, daha çok fodder(diğer monsterlara yedirirsiniz) görevi vardır. Gördüğünüz gibi iyi kurulmuş bir takımda olması gereken, Healer(şifacı) Attacker(savaşçı) Support(destekçi) ve Tank görevlerini karşılayacak monsterlar oyun başında bizlere sunulmuş bulunmakta.

    Peki oyun başı bizlere iyi bir takım sunulmuşsa, neden summoning gerekli diyor olabilirsiniz. Arkadaşlar işte oyundaki gerek oyuncular arasında gerek oyundaki zorluklarla mücadelenin kilit noktası burası. Oyunda her zaman daha iyi monster, daha uyumlu bi takım kombinasyonu bulunuyor. Sizin bu mücadeleyi sürdürebilmeniz ve oyundaki PvE ve PvP alanlarında rank atlayabilmeniz için daha iyi bi takım ihtiyacınız hep olacak. Başlangıç seviyesi rehberi hazırladığım için şimdilik elde edilmesi kolay olan ancak üzerine düşen görevi hakkını vererek yapan monsterlardan bahsedeceğiz.

    Fire Monster Listesi:

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)

    HellHound ( Awakening:Sieq) ** (Puan: 8/10)(Faimon Volcano, Unknow Scroll, Social Summon, Secret Shop): Awakening olduktan sonra Sieq ismini alan Hellhoundumuz üsttede bahsettiğim gibi oyunun her aşamasında bize buffer ve attacker olarak yardımcı olacaktır. Diğer hellhoundları Sieq'imize yedirerek skillerini daha güçlü hale getirmeliyiz.

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)

    Grim Reaper ( Awakening: Sath) *** (puan:7/10)(Unknow Scroll, Mystical Scroll, Fire Scroll): Sath, 2 alana vuran skilli ve ilk skillinin eğer düşmanı öldürürse Sath'e yeni turn kazandırması özelliği sayesinde PvE alanında bizlere çok yardımcı olacak bi monster.

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)

    İnugami (Awakening: Raoq) *** (puan:7.5/10)(Faimon Volcano, Unknow Scroll,Social Summon, Mystical Scroll, Fire Scroll): Raoq, pasif özelliği sayesinde bir düşmanı öldürdüğünde ekstradan bir turn daha kazanır. İlk skilli düşmanın defansını düşüren bi debuff bırakır ve belli şansla ard arda birkaç kez bu saldırıyı gerçekleştirebilir. Raoq'un 2. skilli ise bir dost monster seçerek grupça düşmana saldırır. Tüm bu özellikleri birleştirdiğimizde Raoq, PvE alanında gerçekten güçlü bir monsterdir. Aynı zamanda iyi runelerle PvP'de de güzel işler çıkarabilir.

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)

    Magical Archer (Awakening: Cassandra) *** (puan:7/10)( Unknown Scroll,Social Summon, Mystical Scroll, Fire Scroll Secret Dungeon): Cassandra, 2. ve 3. skilliyle tüm düşmanlara atak yapabilen bi monster. Bu skillerin yüksek hasarlarınnı yanı sıra 2. skill düşmanların vuruş hızlarını düşürüyor, 3. skill ise düşmana 3 el devam edecek bir sürekli damage etkisi bırakıyor. İlk skilli düşman üzerinde bulunan her zararlı efekt için %15 daha fazla hasar verme özelliğine sahip. Üstüne Ateş elementine sahip dost monsterların Atak güçlerini %35 artırma gibi bir özelliğe sahip. Yani damage çıkarmak için çok uygun bir monster.

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)

    İmp Champion (Awakening: Cogma) *** (puan:7/10)(Unknown Scroll,Social Summon, Mystical Scroll, Fire Scroll): imp Champion da fire attacker olarak kullanılabilir. İmp Champion'un avantajı hızının 115 olması. Hell hound 110 ile sahip olabileceğimiz hızlı monsterlar arasında yer alıyor. Bu oyunda hız çok önemlidir, Ne kadar hız o kadar aksiyon sırası.






    Arkadaşlar, yavaş yavaş ilerliyorum. Eklenecek, eklenmesi gereken yüzlerce şey var. Ben şimdilik giriş seviyesinin işine yarayabilecek bilgilerden bahsediyorum.



    Önemli not: Size düşen monsterların işe yarar ya da fodder olup olmadığı hakkında fikir sahibi olmak için çeşitli siteleri kullanabilirsiniz. Bunlardan bir kaçını paylaşıcam. Düşürdüğünüz monsteri buradan bakarak saklama ya da fodder yapma kararını siz verirsiniz.


    https://summonerswarskyarena.info/


    http://summonerswar.co/



    Oyun için nickim: Darbzen Europa(avrupa) serverindeyim. Rep monster olarak Lushen'im bulunmakta, ihtiyacı olanınız varsa size haritada çok yardımcı olur.


    • Değişiklikler:
    • 12.10.2015: Runelerle ilgili basit rehber eklendi. Terimlere Angelmon,Devilmon ve rainbowmow açıklamaları eklendi, ipuçları bölümüne skill-up ile ilgili yeni bi madde konuldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 24 Mart 2021; 4:44:9 >



  • Bende uzun zamandır oynuyorum bu oyunu Avrupa serverindeyim nickin ne oyunda ?
  • Deneyecegim. Saracak oyun ariyordum.
  • savagecharmer kullanıcısına yanıt
    Nickim "Darbzen"


    Eğer DH olarak oyuncu sayısı artarsa, kendi kanalımızı belirleyebiliriz. Şimdilik başlangıç seviyesinde bi rehber oluşturmayı düşünüyorum. Eğer oyunla ilgilenen insanlar olursa, onların isteği doğrultusunda belli konularda ayrıntılı rehber hazırlayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 30 Ağustos 2015; 15:57:06 >
  • ImbaLanceD kullanıcısına yanıt
    Benim Nick Kaneki, kardeşim muhtemelen haberin yok ama oyunda Türk Kanalı var zaten 1453 Türklerin sohbet kanalı Asya-Avrupa ve Global'de hepsinde var :)
  • savagecharmer kullanıcısına yanıt
    Turk kanalini biliyorum. Bir sure girdim ancak globalde seviye yerlerdeydi. Kufur hakaret vs. Benim istedigim buyuk bi turk kominitesinin kurulmasi. Bu sayede hem turkce kaynak olusur hem de belki oyun ici alisverislerine TL seçenegi gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

    Turk kanalini biliyorum. Bir sure girdim ancak globalde seviye yerlerdeydi. Kufur hakaret vs. Benim istedigim buyuk bi turk kominitesinin kurulmasi. Bu sayede hem turkce kaynak olusur hem de belki oyun ici alisverislerine TL seçenegi gelir.
    katılıyorum. Zaten oyun event bollugundan geçilmedıgı ıcın ınsanları sıkmıyor artı kı ben şu son 3 gündür tekrardan başladım. akşamları bile yatarken oynamaktan kendimi alıykoyamıyorum. İlkde göründüğü gibi basit bir oyun değil. Bence mağazadaki bu tarz en iyi oyundur. free to play in hakkını verıyo artı yenı gelen guild savaşlar fılan cabası bide HellHound u yenı başlıyanlar faimon volcanoyu açtıklarında pt1 de normal farmlıyabılırler eğer biraz kasarsanız 2.sevıye hellhoundları power-up yaparak monsterin skillerini upgrade edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1724950 -- 10 Eylül 2015; 18:21:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1724950

    katılıyorum. Zaten oyun event bollugundan geçilmedıgı ıcın ınsanları sıkmıyor artı kı ben şu son 3 gündür tekrardan başladım. akşamları bile yatarken oynamaktan kendimi alıykoyamıyorum. İlkde göründüğü gibi basit bir oyun değil. Bence mağazadaki bu tarz en iyi oyundur. free to play in hakkını verıyo artı yenı gelen guild savaşlar fılan cabası bide HellHound u yenı başlıyanlar faimon volcanoyu açtıklarında pt1 de normal farmlıyabılırler eğer biraz kasarsanız 2.sevıye hellhoundları power-up yaparak monsterin skillerini upgrade edebilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Rehber hazırlamaya devam ederim ancak dediğim gibi. Bizim insanımızın pek ilgisini çekmiyor bu oyun. Birkaç yüz kişi oynuyordur belki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

    Rehber hazırlamaya devam ederim ancak dediğim gibi. Bizim insanımızın pek ilgisini çekmiyor bu oyun. Birkaç yüz kişi oynuyordur belki.

    Alıntıları Göster
    Konu üstte kalsın, ilgi çeker umarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 13 Eylül 2015; 0:15:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

    Konu üstte kalsın, ilgi çeker umarım.

    Alıntıları Göster
    Bende oynuyorum,tavsiye ederim
  • Eğer yeterli sayiya ulaşirsak kendi kanalimizi belirleyebiliriz. Ayni zamanda yuksek levelleri arkadas ekleyerek onlarin rep monsterini kullanabilirsiniz.
  • Var mi başlayan
  • ImbaLanceD kullanıcısına yanıt
    Dostum ben yeni başladım ve acemiyim. Şuan şu karakterlere sahibim. Tabi bunlar etkin olarak kullandıklarım.

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)

    Bilgilendirmen için teşekkürler. Az da olsa yardımı oldu. Neyin ne işe yaradığını biraz biraz öğrendim. Burada detaylı bir Türkçe kaynak oluşturabilirsek oyuncu arkadaşlar bulabiliriz.

    Guild için çok destek istedim fakat bırakın guildi arkadaş ekleyen bile olmuyor. Böyle bir destek safhası olursa kimse bu oyuna girmek istemez. Zaten daha önceleri hileci doluymuş. Bluestack ile kurup malum bir forumdan hit ile karakter hielsini basanlar almış başını gitmiş. Bu yüzden sunucu çok eski hesap doluymuş etkin olmayan ve hepsi yasaklanmış. Bluestack ile denedim PC için onu da yasaklamışlar. Oyunu kurabiliyorsunuz fakat dosyalarını indirmiyor. Bağlantı kurmuyor.

    Neyse...

    Geliştirme safhası için ne önerirsin?

    1453 kanalına girdim. Globaldeyim. Yazmama rağmen yardım etmeye yanaşan olmadı. Zaten seviye de yerlerde...

    Yardımlarınızı bekliyorum. Globaldeyim. Kullanıcı adım PARILTI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antipatik Adam -- 26 Eylül 2015; 14:12:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antipatik Adam

    Dostum ben yeni başladım ve acemiyim. Şuan şu karakterlere sahibim. Tabi bunlar etkin olarak kullandıklarım.

    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)
    Summoners War: Sky Arena (Dikkat! Bağımlılık yaratabilir)

    Bilgilendirmen için teşekkürler. Az da olsa yardımı oldu. Neyin ne işe yaradığını biraz biraz öğrendim. Burada detaylı bir Türkçe kaynak oluşturabilirsek oyuncu arkadaşlar bulabiliriz.

    Guild için çok destek istedim fakat bırakın guildi arkadaş ekleyen bile olmuyor. Böyle bir destek safhası olursa kimse bu oyuna girmek istemez. Zaten daha önceleri hileci doluymuş. Bluestack ile kurup malum bir forumdan hit ile karakter hielsini basanlar almış başını gitmiş. Bu yüzden sunucu çok eski hesap doluymuş etkin olmayan ve hepsi yasaklanmış. Bluestack ile denedim PC için onu da yasaklamışlar. Oyunu kurabiliyorsunuz fakat dosyalarını indirmiyor. Bağlantı kurmuyor.

    Neyse...

    Geliştirme safhası için ne önerirsin?

    1453 kanalına girdim. Globaldeyim. Yazmama rağmen yardım etmeye yanaşan olmadı. Zaten seviye de yerlerde...

    Yardımlarınızı bekliyorum. Globaldeyim. Kullanıcı adım PARILTI
    Arkadaşlar boşuna uğraşmayın. Bu oyunda 40 lvl Türkler'in burnu havada... 1453 kanalı globalde sadece iyi yağlayıp ballayanlara yardımcı olur kendileri... Bir şeyler yapmak istiyorsanız şans+online süreniz (yapabiliyorsanız da dosya değiştirip hile ile...) iyi olacak. Ben bildiğim ve öğrendiğim kadarıyla sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

    Oyunu inceleyip metin hazırlamam gerekiyor. Oyun basit görünse de epey ayrıntı barındırıyor. Para harcamanızı tavsiye etmem lakin hile ile biryerlere gelen çok player var (Bizden oyuncular da dahil...).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

    Var mi başlayan

    konuyu biraz okudum hoşama gitti oyun türkçe desteği olsaydı keşke yoksa bu oyunlar çok zorlayıcı oluyor
  • Bu tarz oyunlari hic sevmesem de eline saglik. Forum eski paylasimlarini buyuk oranda kaybetti maalesef. Bos beles konular ilgi ceker oldu. Iftira, inanclara saygisizlik, kibir, nefret, ego kokuyor adeta konular. Forumun kasvetli havasi icerisinde boyle konular gormek cok guzel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fırat.ç.

    Bu tarz oyunlari hic sevmesem de eline saglik. Forum eski paylasimlarini buyuk oranda kaybetti maalesef. Bos beles konular ilgi ceker oldu. Iftira, inanclara saygisizlik, kibir, nefret, ego kokuyor adeta konular. Forumun kasvetli havasi icerisinde boyle konular gormek cok guzel.

    +999999
  • Desteğiniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Summoners War ile ilgili olarak istediğiniz şeyi sorabilirsiniz ve oyun içinde elimden geldiğince sizi desteklerim. İlk mesajımda gördüğünüz şey kafamda kurduğum rehberin taslağı da sayılabilir. Konu ilgi çekerse öğrenmek istediğiniz, rehber hazırlamamı istediğiniz herhangi bir konuda sizlere yardımcı olabilirim.



    Oyun için nickim: Darbzen Europa(avrupa) serverindeyim. Rep monster olarak Lushen'im bulunmakta, ihtiyacı olanınız varsa size haritada çok yardımcı olur.
  • Antipatik Adam A kullanıcısına yanıt
    Oyun başında ilerlemeni sağlayacak bi takım oluşturman önemli. Water Magic Knight bu konuda senin en önemli monsterlarından biri, tüm yetenekleri multi-targettir( birden fazla hedefe atak yapar). Aynı şekilde Water Fairy ve hala elinde bulunuyorsa Fire Hellhound'u da takımına eklemeni öneririm. Kalan 4. Monsteri ise elindeki imkanlara ya da ihtiyacına göre belirlemelisin. Gördüğüm kadarıyla Water Warbear'ın ve Fire Mammoth'un var. Bu iki monster da tank rolünü üstlenebilecek monsterlar. Mümkünse tank ihtiyacın için Water Warbear'a yönelmeni öneririm.


    Sahip olduğunuz monsterlar rune'siz asla istediğiniz rolü üstlenemezler. Dolayısıyla Attacker monsterlarınız için 2 4 ve 6. rune slotlarına en az 3 yıldız ve % attack veren runeler toplamalısınız haritadan. Ve bu runeler Fatal/Blade ya da Rage/Blade türünde olmalılar. Tank ve healer monsterlarınız için Energy Runeleri toplamanız yeterli olacaktır. Dikkat etmeniz gereken şey runelerinizin en az 3 yıldız olması ve 2. 4. 6. slotların attacklar için %Attack, tank ve healer için %Hp veriyor olması. Runeler hakkında bilmek istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.


    Diger herhangi bir konuda da aklına takılanı sorabilirsin. Elimden geldiğince cevaplarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImbaLanceD -- 27 Eylül 2015; 3:26:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

    Oyun başında ilerlemeni sağlayacak bi takım oluşturman önemli. Water Magic Knight bu konuda senin en önemli monsterlarından biri, tüm yetenekleri multi-targettir( birden fazla hedefe atak yapar). Aynı şekilde Water Fairy ve hala elinde bulunuyorsa Fire Hellhound'u da takımına eklemeni öneririm. Kalan 4. Monsteri ise elindeki imkanlara ya da ihtiyacına göre belirlemelisin. Gördüğüm kadarıyla Water Warbear'ın ve Fire Mammoth'un var. Bu iki monster da tank rolünü üstlenebilecek monsterlar. Mümkünse tank ihtiyacın için Water Warbear'a yönelmeni öneririm.


    Sahip olduğunuz monsterlar rune'siz asla istediğiniz rolü üstlenemezler. Dolayısıyla Attacker monsterlarınız için 2 4 ve 6. rune slotlarına en az 3 yıldız ve % attack veren runeler toplamalısınız haritadan. Ve bu runeler Fatal/Blade ya da Rage/Blade türünde olmalılar. Tank ve healer monsterlarınız için Energy Runeleri toplamanız yeterli olacaktır. Dikkat etmeniz gereken şey runelerinizin en az 3 yıldız olması ve 2. 4. 6. slotların attacklar için %Attack, tank ve healer için %Hp veriyor olması. Runeler hakkında bilmek istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.


    Diger herhangi bir konuda da aklına takılanı sorabilirsin. Elimden geldiğince cevaplarım.
    Bu arada şunu belirtmek isterim arkadaşlar Com2us elinden geldiğince hackerları ve hileyi engellemeye çalışıyor. Gözlemlediğim kadarıyla bunu da iyi kötü başarıyor. Nadir zamanlar dışında hackerla karşılaşmadım. BlueStacks da oyunun engellenme sebebi de zaten bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen hile olaylarının önüne geçmek.


    Herkese bol şans
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.