Şimdi Ara

Superonline Fiber internet wireless 100 mb hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
14.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Ethernet ile hız testi 90 mb lerde cıkıyor fakat laptop wireless ile test edince download 20 mb i geçmiyor neden olabilir acaba bir türlü bulamadım... En azından wireless hızı 50 mb ler civarı cıksa yıne razıyım :) fikri olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

    modeme 2 mt mesafedeyim full çekiyor.


    Alet Superonline Pirelli - DRGA226G Modem

     Superonline Fiber internet wireless 100 mb hız sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frtn -- 19 Ocak 2010; 9:23:44 >



  • Benimde aynı sorunum var. Routerla bilgisayarım arasında 4 duvar 13 mt mesafe var. Uzun araştırmalar sonunda 800 mW USB adaptör aldım. Bu adaptör ortalama %80 sinyal kalitesi ve gücü ile çekim yapıyor (Daha önce denediğim adaptörlerden kat be kat iyi). Ve hız testlerinde 10 Mbit download hızına genelde ulaşıyorum.

    Eeee sorun yok ozaman diyebilirsiniz. Bende öyle düşünüyordum ta ki ( kulağın çınlasın Hakkı Devrim) ilk defa dün akşam ethernet kablosunu takıp hız testi yapıncaya kadar. Testi yaptım ve gözlerime inanamadım;

    28 Mbit download

    Bir kaç kere tekrarladım hep 20 Mbit in üzerinde hızlar çıktı. Sanırım routerın dibine kadar gitsem de pek bir şey değişmeyecek. Wireless ın yapısı gereği iletişimde yaşanan hatalar bize hız kaybı olarak dönüyor. Eşimi ikna edemediğim içinde böyle kullanmaya devam.
  • http://compnetworking.about.com/cs/wireless/f/wirelessspeed.htm

    Burda dediğine göre 802.11b WLAN maksimum 11mbit destekliyor. 802.11a ve 802.11g WLAN'lar ise maksimum 54mbit destekliyor. Ayrıca parantez içinde ethernet kablolarının 100mbit'e kadar destek verdiği söylenmiş.

    Ama hemen sevinmeyin çünkü ikinci parargrafta bu teoride ulaşılan maksimum rakamlara pratikte ulaşılamadığı yazılmış. Yani 802.11b 5,5mbit'ten yukarı çıkamıyor, 802.11a ve 802.11g bağlantılarda 20mbit'in üstüne çıkamıyor.
  • Link ve bilgi için teşekkürler XR9.

    Kaba bir hesapla benim hızımın açılımı şöyle olabilir. (Dikkat sallıyorum!!!)

    20 Mbit * 80 / 100 * 80 / 100 = 12 Mbit

    Zaten bende ortalama 10 Mbit bağlandığım için bu 12 Mbit değeri bana oldukça mantıklı geldi.
  • superonlinenın wireless n destekli modemleri satmaya başlaması lazım.milleti kabloya makhum bırakmamalı.
  • Cevaplar için teşekkürler , şimdi anlaşıldı teoride 54 mb wireless doğrulugu ortaya cıkıyor wireless ile en en son bir ara 24 mb i gördü daha da cıkmıyor sanırım wireless n modemler şart realbrutal ın dediği gibi ...
  • Modemin yakınına gideceksiniz o zaman full çekebiliyor. Pirelli modemlerde sorun var sanırım, aynı problemi bende yaşamıştım. Sonunda kablo çektirip bilgisayarımın dibine alınca düzeldi. Laptopta'da test ettim aynı sonucu verdi. Tahminen modem ile aranızdaki uzaklık en fazla 4-5 metre olmalı :))
  • Wireless 54MBit ama bunun yarısı upload yarısı download için rezervedir. Dolayısıyla 27MBit'ten hızlı download yapmanız mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 22 Ocak 2010; 11:44:19 >
  • wireless bağlantı+online oyunlarda sıkıntı yaşayan var mı? ben de takılmalar oluyor,2 tane ayrı wireless usb adaptör denedim aynı.şu an ethernetten bağlıyım ,bendeki bağlantı 8mb adsl.modem Airties RT205
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo

    Wireless 54MBit ama bunun yarısı upload yarısı download için rezervedir. Dolayısıyla 27MBit'ten hızlı download yapmanız mümkün değil.


    Ben böyle bi bilgi hayatımda duymadım..Bağımsız ve güvenilir birkaç kaynaktan alıntı yaparsanız güzel olur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xanderian


    quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo

    Wireless 54MBit ama bunun yarısı upload yarısı download için rezervedir. Dolayısıyla 27MBit'ten hızlı download yapmanız mümkün değil.


    Ben böyle bi bilgi hayatımda duymadım..Bağımsız ve güvenilir birkaç kaynaktan alıntı yaparsanız güzel olur..


    Hocam elimde teknik bir döküman yok,ben de bir yerde okumuştum, bulamadım linkini.

    Delil aramaya gerek duymuyorum, türlü türlü modemler routerlar gördüm, standart 54MBit olan cihazlarda ne indirme hızı ne gönderme hızı 27MBit'i geçmiyor.
  • Superonline pirelli den en kısa zamanda vazgeçmeli, yoksa başına çok bela alır.
  • O kadar yatırım yapmışken Linksys felan verseler hiç fena olmaz aslında.
  • Aynı hız sorunu bendede vardı bir çok kez superonline'ı arayıp şikayetimi dile getirdim...Salondaki eski tip masaüstü bilgisayarda en fazla 20 Mbit hız gördüm...Onlara dedimki kardeşim o zaman ben neden 100 Mbit hız parası vereyim? işte hızınıtestet.com'dan hız testi yapmayın orası sağlıklı bilgi vermez. Pardus'u indirtiyorlar ne kadar hızda inecek diye o da 2-2,5 mb civarında indirince teknik ekip yolluyoruz dediler..Birde diyorlarki 100 Mbit hızı tam olarak göremezsiniz 70 Mbit civarlarında alırsınız diyorlar bende onuda göremedik ki kardeş dedim..Neyse geldiler...Test ettiler aynı sonuç ama yeğenimin netbook'unda wireless olarak ölçüldü onda 40 Mbit hız çıktı dediler sizin bu masaüstü bilgisayarda sorun var..Bir şey engelliyor diye...Allah allah deyip peki öyle olsun dedim...Sonra benim odamdaki mesajlarımın alt kısmında özellikleri gözüken masaüstü bilgisayarımda test ettim.. Hızınıtestet'de 66 Mbiti gördüm....Speed test'de 72 Mbiti gördüm..O zaman dedim kardeşim bunlar doğru söylüyor gerçektem bize 100 Mbit bağlamışlar...Birde dikkat edilmesi gereken şey bilmeyenler olabilir test yapaken hiçbir program açık kalmamalı virüs programını bile devre dışı bırakacaksınız..Test sitesinden başka hiçbir site açık olmayacak...


     Superonline Fiber internet wireless 100 mb hız sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitra -- 24 Ocak 2010; 10:29:49 >




  • hacılar biz ne yapak 1 mb 2 mb hızlarla sürünüyoruz çok değil stabil 10 mb hıza bile razıyım keşke süperonline im olsa amayok işde garibanlık :(
  • Hem wireless hem alici N model oldugunda superonlinein dedigi degelere ulasabilyor muyuz?
  • Router & adaptör " N " destekli ise, 100mbit görülebilir. Ancak çevre etkileşimi de önemlidir. Sinyal kalitesi, kayıplar , vb etkenlerden arınmış hali ile teorik olarak 300mbit de görülebilir.
  • Modem ayarlarında kablosuz frekans kanalı değiştirme var tek tek deneyin kanalları hız fark edecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realbrutal

    superonlinenın wireless n destekli modemleri satmaya başlaması lazım.milleti kabloya makhum bırakmamalı.



    Arkadaşlar superonline hem mac hemde kullanıcı kimliği ile internet erişimi verdiği için her istediğimiz cihazı takıp kullanmamız engelleniyor fakat ZyXEL' in MAC CLONE özelliği olan ve 300 Mbps kablosuz ve ethernette giga hıza sahip superonline fiber hatlarında çalışan bir ürünü var, bu ürün sayesinde superonline tarafından verilen modemi devre dışı bırakıp MAC CLONE özelliği sayesinde fiber hattınızı 300 Mbps kablosuz kullanabiliyorsunu, üründe file ve printer sharing özelliğide bulunmaktadır, süperonline fiber kullanıp 300 Mbps kablosuz bağlanmak isteyen arkadaşlara ZyXEL NBG4615 kullanmalarını öneririm.

    http://www.vatanbilgisayar.com/zyxel-nbg-4615-nbg-4615-300mbps-kablosuz-n-gigabit-router/productdetails.aspx?I_ID=57032




  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben uzun zamandır 100mbit fiber kullanıyorum, normalde kablosuz olarak 89-90 mbit hız alırdım, özellikle son 10 gündür, alakalı olması mümkün gelmiyor ama Turkcell TV+ bağlattıktan sonra kablosuz performansı 35-55mbit arası değişiyor. Sizce neden olabilir? Maalesef Superonline'dan sağlıklı bir cevap alamıyorum. Modem 8 yıldır aynı yerde, aynı ortamda, aynı şartlarda duruyor ve modem ile mesafem 1-2 metre.
    Benzer sorunları sizler de yaşamışsınız. Çözüme ulaşabilen oldu mu?


    Teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.