Şimdi Ara

Sürüm yükseltme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün ubuntu 16 dan 18 yükseltme yapıyordum. Herşeyi yükledi derken sonlara doğru ubuntu-desktop yüklenemedi hatası verdi ve yeniden başlattığımda ekran gelmedi. Şuan sadece siyah ekran sol üst köşesinde imleç yanıp sönüyor. Yükseltmeyide bilgisayarı açınca otomatik gelmişti öyle yaptım. Şuan 18 i indirip kurucam fakat normalde nasıl yükseltme yapılmalı bu hata neden vermiş olabilir. Çok problem değil ama mesela kurulu programlarım gitti bidaha böyle bir sorun olmaması için soruyorum.



  • Genel versiyon yükseltme Ubuntu 16 -> 18 gibi, aynen Windows'ta 7 -> 8 , Apple'de 10.8 -> 10.9 gibi her zaman risklidir ve genelde desteklenmez ve tavsiye edilmez. Yapılacak şey harddiskin yedeğini alıp sıfır harddiske sıfırdan kurulum yapmak ve kurulu programları da yeniden kurup verilerini eklemek. Ben örneğin şu 4 programı cok kullanıyorum:

    1- Firefox

    2- MySQL

    3- PHP web uygulamaları

    4- Emacs editör



    ve bunların 4'ünün de konfigürasyon dosyaları ve verileri yedeklenip başka bilgisayara taşınabiliyor. Gayet tabi ki migrasyon biraz zaman alıyor fakat sorunsuz bir sistem elde ediyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Bentürküm çok doğru demiş. Ayrıca boş ver ben 18.04'e geçiş yaptım yapmaz olaydım aklım hala unityde :D Bence 16 dan devam et 16 bence daha az kaynak tüketiyor ve daha stabil. ubuntu forumda yükseltme esnasında bu şekilde çökme yaşayan bir kaç kişi daha okudum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.