Şimdi Ara

Suudi Arabistan'da kadınlar 24 Haziran’dan itibaren araba kullanabilecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi size gezegenlere baktığımızda ışığın milyonlarca ışık yılı uzaktan gelip bize geçmişi göstermesi gibi, feministliğin doğuşunu ve mokunun çıkarılıp bu tarz yaratıkların ortaya çıkışını anlatacağım. Hemde hepsi aynı tarihte ama hepsi aynı anda oluyor.

    Suudi Arabistan-Kadınların yavaş yavaş birer birey olduğu kanısına varıldı.

    İran-Kadınlar taksiden tut otobüse her şeyi sürebiliyor fakat hala kadınların kıyafet vs özgürlükleri kısıtlanıyor.

    Türkiye-Kadınların büyük bir kısmı örf adetlerle bastırılmış(yinede kadının seçimi isterse bırakır kafasına göre yaşar.) olmasına rağmen tüm vatandaşlık haklarına sahipler. Hatta erkekten üstün tutulduğu bir sürü nokta olmasına rağmen siyahilerin özgürlüklerine kavuştukları 20 yıldan sonra beyazların tepesine çıkması gibi çoğu kadın doğru akımların abartılmasıyla . Feminaziliğe kaymaktadır.

    Amerika-Allah burdakilerin şerrinden korusun. Yakında bizde bunlar gibi olucaz. Zaten bizde de varlar geçen pankartları gördük eylemlerinde, iğrenç ötesi kadın olmayan birileri yazsa topa tutacakları şeyler. Neyse, bunlar koltuk altlarını tıraş etmeyip bir fikir yerine bir nefreti savunan, güzellik statüsünü reddetmiş bunu erkekler yüzünden kadınlara dayatılmış bir şey olarak sunan bu sırada hem cinsleri birbirlerini birbirlerine beğendirmek için 90 çeşit çanta alan garip canlılardır. Videodan bakabilirsiniz.



    Bunlar feminist değildir. Bunlar işin mokunu çıkartmış. Çevresi tarafından reddedilmiş, hiçbir düşüncenin sınırını bilmeyen, eşitliği özgürlüğü savunduğunu sanıp herkesin eşitliğini özgürlüğünü bozan rezalet tiplerdir. Videoyu izleyen ne demek istediğimi anlar.

    Özet olursa: Suudi Arabistanda ki kadınlar şu anda İran oluyor. İran kadınları Türk kadınları oluyor. Türk kadınları ise maalesef Amerikan kadınları oluyor. Amerikada ki feminazilerin sonu nereye varacak. Görmek istemiyorum ...
  • Bundan 4.5 yıl önce Suudi Hükümeti ve uygulamaları ile dalga geçerek, hem bir konuya dikkat çekip, hem de insanları güldüren bu güzel kardeşimizi anmadan edemeyeceğim:
    https://www.youtube.com/watch?v=aZMbTFNp4wI

    Bu çocuk, yıllar sonra kadınların araba kullanabilmesi için sürdürülen uğraşın viral videosu olacağını hiç tahmin etmemiştir muhtemelen. Hahaha!!

    Bu arada, şarkıda lafi geçmiş, kraliçe'ler de araba kullanır. Sadece kullanmakla kalmaz. Tamir de eder. Şu anda iri bir su kaplumbağasına benzeyen kraliçe Elizabeth, ikinci dünya savaşında genç bir kadın iken, savaşı askeri ambulans kullanarak ve askeri araçlara tamir hizmeti veren askeri bir tesiste çalışarak geçirmiştir. Kısaca, kraliçeler de araba kullanır. Kullanmakla kalmaz, tamir de eder. Elizabeth, halen araba kullanmaktadır ve İngiltere'de tartışma konusudur. "Bu yaşta kullanarak başkalarının hayatını tehlikeye atıyor olabilir." şeklinde... Buyurun bu da videosu:
    https://www.youtube.com/watch?v=tmUJsSE_lq4

    -------------------

    Suudi yönetim bir anda yön değiştirip, büyük bir çaba içerisinde kadınları da ekonomi ve üretimin içine katmayı hedefliyor. Çünkü önleri karanlık. Ciddi bir ekonomik sıkıntı içindeler. Halkın kraliyete karşı isyan etmemesi için resmen rüşvet veriliyor. Havadan 2500 dolar gibi bir para. Bunun finansmanı zora düşmüş vaziyette. Bir yandan özgürlükler genişletilip, halka daha şirin gözükmek isteniyor, bir yandan da ekonomiye kadın girdisinin sağlanması, ekonominin büyümesi ve mevcut sistemin finansmanının garanti altına alınması hayal ediliyor. Tüm bunlar olmazsa, Suudi Arabistan'da krallık son bulabilir. Kısaca: Öyle ya da böyle zaman içinde özgürleşilecek! Ya seve seve ya...


    Bu arada Suudi yönetimi zaten ABD kuklası. Petrol fiyatlarını ABD belirlediği için, Suudi'lerin de petrolden başka zerre ekonomileri olmadığı için, göbeklerinden ABD'ye bağlılar. Onlar ABD'nin, ABD onların sırtını kaşır. Geçmişleri de böyledir.

    Eskiden de İngiliz kuklasıdır. Kısaca şöyle özetleyeyim: Suudi Arabistan hariç, bütün Arap kraliyeti (tüm Arap ülkelerinin kralları), Şerif Hüseyin'in çocukları ve torunlarıdır. Şerif Hüseyin de İngiliz'lerin gazına gelip, Osmanlı'ya isyan eden Osmanlı'nın atadığı, aslen İstanbul doğumlu şeriftir. Kendisine İngiltere tarafından büyük Arap krallığı hayali sunulmuştur. Aynı dönemde bölgedeki Osmanlı Paşa'sı Cemal Paşa, devlete ihanetle suçlanan bir grup Arap'ı idam ettirince, ortamdaki gerginlikten yararlanıp, Arap halkının da kabile reisleri aracılığı ile desteğini alan Şerif Hüseyin isyana başlamıştır.

    Mondros ateşkes anlaşması ile Osmanlı bölgeden çekilince, kocaman topraklar "Büyük Arap Krallığı"na kalmıştır. Ancak İngiliz'ler o kadar kocaman bir parçayı Şerif Hüseyin'e bırakır mı? Topraklar bölünmüştür. Bölünse bile, Şerif Hüseyin çocuklarını Irak kralı, Ürdün kralı, Hicaz kralı yapmayı becermiş, dolaylı olarak kocaman bir toprağı bir süre daha elde tutmaya çalışmıştır. Osmanlı dönemi boyunca Osmanlı destekçisi olmuş Reşidilerin sıklıkla ezdiği ve yok saydığı Necd emiri İbni Suud'a da gün doğmuştur. İngilizlerin desteği ile, önce Mekke'yi sonra Medine'yi, kısa sürede bugün Suudi Arabistan olarak bildiğimiz yeri kontrol altına almıştır. Şerif Hüseyin'in Hicaz kralı olan çocuğu (galiba Ali idi adı), Irak kralı olan kardeşi Faysal'a sığınmak zorunda kalmıştır. Hicaz tarihe karışmış, İbni Suud ülkesine babasının adını verip, ülkenin adını Suudi Arabistan koymuştur.

    Irak'da 1958'deki darbeye kadar, Şerif Hüseyin'in oğlu kral olmuştur. Bugünkü Ürdün Kralı Abdullah, Şerif Hüseyin'in torunudur.

    Bugün UAE'yi oluşturan küçük emirlikler ve Katar Osmanlı döneminde kaymakamlık makamları idi. Bugünkü emirler, Osmanlı ataması kaymakamların torunlarıdır. Bu kaymakamların kimisi isyan etmiş, kimi etmemiştir. İsyan edenlerin başarılı bir iki küçük savaşı vardır. O sırada, o bölgedeki Osmanlı müfrezesini yenmek gibi küçük başarıları vardır. Ancak konu İstanbul'a aksettiğinde hep tornistan yapmışlardır. İstanbul'un da eli güçlü olmadığı için, bu tipleri hatayı tekrarlamama karşılığında yönetimde bırakmıştır. Sonrasında, İngilizlerle yakınlaşma döneminde, Irak'ın korunması için bir kısmı gözden çıkarılmış, "önemsiz toprak" olarak görülmüştür. İngiliz gitmiş "bu artık bir devlet, sen de Osmanlı kaymakamı değil, devletin emirisin" demiştir. Kaymakamlar emir olmuştur. Kalan ise resmen birinci dünya savaşı ve sonrasında elden çıkmıştır.

    Hani, büyük bir hayranlık, sevgi besliyorsanız, Arap yakın siyasi tarihini bilin diye yazdım. Çok derin, çok köklü bir kültür. Dönemine göre gelişmiş bir medeniyet. Hala çok iddialı entelektüeller çıkarabilecek yapıda kültürler. Hiç tartışılmaz bile. Özellikle Mısır. Ama, yönetimsel anlamda, emperyalist karşıtı olduklarını düşünmek, yönetimlerine özenmek, halklarının çektiklerini göre göre bunu istemek, apaçık HIYARLIKTIR. Kusura bakmayın.

    Yakın geçmişte açıkça emperyalizm karşıtı olan tek bir Arap yönetici vardır: Cemal Abdül Nasır. Ancak kendisi de çok yanlış işler yapmış, özellikle İsrail savaşı konusunda epik bir hata yapmış ve günümüz karmaşasına sebep olmuştur. Ek olarak son derece populist bir adamdır. Ancak, aşırılıkları ve epik hataları olmasa, bölgeye barış, halklara medeniyet, ülkelerine özgürlük getirebilecek yakın geçmişteki tek yönetici idi. Ama yaptığı hatalar, günümüz ortadoğusundaki kan denizine sebep olmuştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Mayıs 2018; 11:3:30 >
  • Arapların Fransız devrimi olmuş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • serafon kullanıcısına yanıt
    Eskiden beri uşağı olduğunu biliyoruz fakat eskiye oranla bu kadar açıkça desteğini görmemiştik.En ufak bir ABD haberinde ilk açıklama yapıp, destekleyen Araplar. Çok haklısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 10 Mayıs 2018; 22:20:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadınlara araba kullanılması izni verilmesi Saudi Arabistan'ın katı Vahabi mezhebi yapısını yumuşatmak ve ABD ne daha sempatik gözükmek adına atılmış bir adımdır sadece. Bin Ladin'in başlattığı İslam fundametalizmi ve bunu besleyen Vahabi mezhebi ABD de Saudi Arabia için alerji yaratmıştır. Bin Ladin düşüncelerine sempati duyan hatırı sayılır sayıda Suudlu vardır.

    İslam Fundementalizminin ideolojisini şöyle özetleyebiliriz: "Dar-al Harb denilen kafirler kampı ve bunun başındaki şeytan ABD İslam'a karşıdır ve Dar-al-İslam kampındaki Müslümanlara zulüm yapmaktadır. Buna karşı da Kur'an Müslümanlara Cihad görevi verir. Dar-al Harb kampı bozguna uğratılıp her şeyleri ele geçirilecek ve İslam dünyaya hakim kılınana kadar bu Dar-al İslam'ın Cihad mücadelesi devam edecektir"

    Tabi bu ideolojiyi hem İran tarafı hemde Suudlu Vahabiler sahipleniyordu. Şimdi Suudi Arabistan Vahabileri yeni veliaht prensin açılımı ve ABD desteği ile bu misyondan vazgeçirilmeye çalışılıyor. Geriye Dar-al Harb cephesi ve başındaki şeytana karşı İran kalıyor.Türkiye ise Rusya ile beraber İran yanında.Yani Türkiye ters ayak üzerinde kaldı,işi zor. Sonraki aşama İran nükleer silah yapmaya çalışıyor bahanesi ile İran'a ABD ve İran saldırısı.Ne Rusya ne de Türkiye buna karşı sözle kınama dışında harekete geçer.Zaten RTE dönemi sona erdikten sonra da yeni iktidarlar Iran ve Rusya ile fazla samimi olmayacaklardır.

    ABD ılımlı İslamı güçlendirmek için Fetö'yü kullandı. Fetö'nün ABD tarafından verilmiş önceki misyonu Rusya etkisini zayıflatmak için ABD'nin Yeşil Kuşak projesinde eski Sovyet ülkelerinde okullar açmak ve ılımlı İslamı yaymaktı. Fetö'nün dinler arası diyalog söylemleri bunun parçasıdır. Ancak İslam dini kafirlerle bırakın diyaloğu dost olmayı bile hoş görmez. Fetö bunu bilmiyor mu? RTE da başlangıçta bu fetö söylemlerini kullandığı için Türkiye'deki asker ve yargı vesayetine karşı batı tarafından desteklenip iktidara getirildi.Ilımlı İslam anlayışı içinde güçlü ekonomisi olan Türkiye'nin bölgedeki tutucu Müslüman ülkelere örnek olacağı düşünülmüştü. Ama İsrail'e karşı "one minute" ile başlayan ve Filistin için Marmara gemisi ile devam eden süreç sonrası RTE'ın sadece iktidara gelmek için takiyye yaptığı batı tarafından anlaşıldı; RTE da batının iki yüzlü politikalarını anlamıştı.

    Şimdi ABD İslamın kalbinin bulunduğu Saudi Arabia üzerinden yeni bir ılımlı İslam girişimi başlattı ve genç veliaht prens'te bunun yeni oyuncusu. Sinemanın serbest bırakılması, kadınlara araba kullandırma hep bu İslamı yumuşatma kurgusunun bir parçası. Yönetimdeki Saudi Kral eğer ABD isteklerine karşı çıksa idi ABD'nin isteklerini yerine getirmeye hazır bir çok Kral adayı aynı aileden veya başka ailelerden hazır bekletiliyordu, eminim.Geçmişte Kral Faisal Arab-İsrail savaşlarının birinde karşı çıktı ABD'ne, ancak 3 ay sonra yeğeni tarafından öldürüldü. Yerine geçen kral yeniden ABD kucağına oturdu.

    Ilımlı İslam kurgusunda neden artık Türkiye'ye yer verilmiyor? Mevlana'yı ön plana çıkararak, Sufi'liği destekleyerek bunu yapmaya çalıştılar ama yeterli güçte etkili bir akım oluşturulamadı. Anadolu topraklarında uygulanan şamanizm ve diğer medeniyetlerin tortuları ile karışmış İslam anlayışının diğer Müslüman ülkeler tarafından kabul edilmeyeceğini anladılar sanırım. Zaten %99'u Müslüman olan ama Kur'anı okumuşların %5 altında olduğu ve çoğu Müslümanın kulaktan dolma bilgiler ve bu yörenin din adamlarının ortaya attığı,bir kısmı da mantığa aykırı hadisleri ve hikayeleri ile İslamı yarım yamalak öğrenmiş bir ülke nasıl ılımlı İslam için örnek olabilir ki?

    Şimdi Adnan hoca ve kediciklerinin yumuşak porno görüntüsü İslam anlayışımızın bir ekstrem yönü, Cübbeli Ahmet hoca gibi cahillerin saçmalamaları diğer yönü.Cübbeli "iyiki okumadım yoksa kafamda bir çok şüphe oluşurdu, melekler İngilizce bilmez boşuna lisan öğrenmeyin" diyerek yanmaz kefen, din adamş pazarlamaya çalışan bir şaklaban.Ortalıkta koca sakalları ile dolaşıp kur'anı okumamış cahil müridlerine ipe sapa gelmez fantastik hikayelerle dolu vaazlar veren cemaat şeyhleri ayrı bir komedi. Alevilerin " iyi insan vasfına sahipseniz Müslümanlığın namaz, oruç, hac gibi ritüellerine ihtiyacınız yok" söylemini imanın şartlarına inanan bir Müslüman kabul edemez. Sıradan bir Arabın bile hayatı boyunca Kur'anı defalarca okuduğu ülkelere Türkiye'nin din konusunda böyle ekstrem İslam yorumları ile örnek olması düşünülemez.

    Böyle tiplerin saçmalıkları bizim gençleri ateist ve deist yapıyor, diğer ülke Müslümanlarını nasıl ılımlı yapacak? Rahmetli Yaşar Nuri Hoca gibi İslamı çağdaş değerlere göre yorumlayabilen insanlar da zaten hem batının işine gelmezler ve bizim dinden nemalanan ulema takımımız kabul etmez.

    Batılı dezenformasyon uzmanları böyle çapsız adamlarımızın söylemlerini internette ortaya dökerek Türkiye'de islamafobya'yı rahat körükleyebiliyorler. RTE İslamda reform gerek lafını boşa söylemedi ama gelen tepkiler üzerine oy kaybetmeyi göze alamadı ve sesini kesti. Diğer taraftan da Fransa Cumhurbaşkanı "Kur'anın
    Yahudi ve Hristiyanlık düşmanlığı körükleyen ifadeleri yumuşatılmalı" söylemine de şiddetle karşı çıktı.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 13 Mayıs 2018; 12:53:3 >
  • Düşünsene kadınsın. Kadınsın ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir kadınsın ve Atatürk'e düşmansın, küfürler ediyorsun, en hafif ve naif ifadeyle sevmiyor, kötü insan olduğunu düşünüyorsun.

    Hah işte düşündüğünü söyleyebilmeni, seni küçük baş hayvanla büyük baş hayvan arasındaki pozisyonundan erkek insan ile eşit seviyeye getiren, hemcinselerin henüz Avrupa'da bile seçme hakkına sahip değilken bu hakkı sana tanıyan, hayvan gibi tek erkeğin sürüsünde olan dişilerden biri iken tek eşliliğe ve evlilik kurumunda resmiyete kavuşturan, eşik haklara sahip olmanı sağlayan, kısaca insan olmanı sağlayan adam için bunları düşündüğünü idrak edemiyorsun demektir.

    Şu ülkede kadın olup da % 100 şekilde Atatürk hayranı olmayanlar mazoşist değil de nedir?

    Hâlâ kendilerini yarım sayan şıhların, hocaların hayranı şekilde yaşıyorlar. Seni o şıhın 4. karısı yapmaktan alı koyan, senin reddetme hakkına sahip olmanı sağlayan adama yapma bari.

    Şu haberleri görüp "yıllarca Arap'a hayran kaldık ama bizim doğuştan hakkımız olan şeyleri yeni kazanıyor olmaları garip" demiyorlar mı?
  • Böyle giderse adamlar medeniyette bizi geçecekler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Her seyi anliyorum da bir kadının Atatürk dusmani olmasini anlamiyorum.



    2018 yilinda daha yeni bu hakkı aliyorlar helal olsun ama Suudi prensesler baska ulkelerde yatlarda bikini ile geziyor
    Anlayamayız zaten ama onlar kendini anlasın önce eğer ki öyle bi beceriye sahiplerse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero fear

    Emperyalistler ortadoğu da yeni müttefik olarak Türkiye yerine Suudi Arabistan'ı hazırlıyor.
    Zaten Suudi Arabistan ABD'nin müttefiki değil mi ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cryin

    Anlayamayız zaten ama onlar kendini anlasın önce eğer ki öyle bi beceriye sahiplerse

    Alıntıları Göster
    Böyle Atatürk düşmanı kadınlar genelde ezik kapalı kadınlardır. Böyle körü körüne bağnaz şekilde din içine hapsolmuş kadınların çocuklarının zekasını erken yaşlarda geliştirmesi de mümkün olamıyor ve böyle çocuklarda eğitimin başlangıçlarında genelde zeka geriliği oluyor.Bu durum uzun vade de genlere geçiyor ve kadının özgüvenini zedeleyen İslam ülkelerinin geri kalmasının önemli bir sebebi de bu bence. Eski çağlarda kadının ikinci sınıf görüldüğü batı bu sarmalı Rönesans ve Reform süreçleri sonrasında oluşan insan hakları iyileştirmesi ile beraber kadınların özgüveninin de yükseltilmesi ile bu zeka geriliği sorunu azaldı ve batı bunu başaramamış Müslüman toplumlarla arayı açmaya başladı.

    Örnek: RTE'nin ortaokuldan terk eşinin yetiştirdiği çocukları ile Özal'ın aydın karısının yetiştirdiği çocuklar arasındaki aşikar olan zeka farkında anne faktörü etkilidir.

    Tabi zeka her şey demek değil,başka özellikler de gerekiyor ve Özal'ın çocukları için de başarılı denemez.

    Sonuçta Atatürk'ü sevmeyen kişilerde zeka testi yapılsa büyük çoğunluğunda eminim düşük zeka çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pej -- 12 Mayıs 2018; 12:42:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostu kaça kıstırin

    arapla ile bildigim tek sey ayidan post araptan dost olmaz...
    O söz öyle değil. Ayıdan post gevurdan dost olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterlerse deveye tek başlarina binme hakki verilsin bu bedevilere, zerre kadar bizi ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Bizim sorunumuz çok. İsterse suudi arabistan yer yarılıp içine girebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 haziranda TAMAM inşallah...

  • Üzüldüm onlar adına.Şimdi trafik karışacak,önceden ne güzel çevreyolunda,otobanda,düz yolda yanlıyorlardı.Şimdi kadınlardan korktukları için normal gitmek zorunda kalıcaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 hazirandan sonra da biz kullanamayacağız
  • 24 hazirandan sonra benzin alabilirsek bizde kullanırız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XFalconX

    trafikte kazalar artacaktır arabistan da alışkın olmayan erkekler bakayım derken çok tehlike atlatır not edin
    arabistanda zaten cok fazla kaza var. Kımse kurallara uymuyor ve kavsaklarda olum kalım savası verıyorsun gecebılmek ıcın ve ılk dalan kazanıyor. Sımdı kadınlar gelınce tahmın bıle edemıyorum nasıl kazalar olur
  • almanlar bunlara iyi araba satar o günden itibaren, sömürün şunları.
  • suud egemenleri mike mike iyileştirmeler yapacaktır yoksa bu vahşi bedevi yönetiminin dayattığı şeriat halkın canına tak ederse (bir gün edecektir) değil sadece rejimi kabeyi bile yıkıp geçerler umurlarında olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    almanlar bunlara iyi araba satar o günden itibaren, sömürün şunları.
    Oralarda daha çok Amerikan ve Japon araçlar gidiyor :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.