Şimdi Ara

...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.098
Cevap
38
Favori
62.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @dig_lam; (abbas bey selam)

    Bazı ipuçları var bunları madde madde yazacağım;

    1) Kullanılan adaptörün volt ve amper değerleri kesinlikle cihazın desteklediği en yüksek değerlerde olmalı adaptör çok önemli..
    2) Bu amplilerin gücü sınırlı olduğu için mümkünse 86dB hoparlörlerle değilde minimum 89dB ve üstü (tercihen 8ohm) hoparlörler ile eşleştirilmeli.
    3) Kaynak seçimi çok önemli SNR oranı yüksek bir kaynak sinyal gücünün daha kuvvetli iletimi açısından gerekli.
    4) Tannoylat maalesef ki yetersiz kalıyorlar bende kullandım tannoy mx2'leri ve açılmak için bariz kuvvet isteyen hoparlörler maalesef..

    Siz bunlara dikkat edin elinizdeki topping tp20 biraz daha iyi performans verecektir ama mucizeler yaratmasını da beklemeyin...Bende topping tp-21'e fazla dayanamayıp elden çıkartmıştım ama bu lepai tripath ampli böyle değil Heco'dan mıdır bilmem ama çok iyi çalıyorlar beraber.. 90-91dB bir hoparlör ile sesi 9-10 seviyesinden yukarıya çıkartmak gereği hissetmezsiniz ve daha az distorsiyon oluşmuş olur böylelikle..
  • Değerli önerileriniz için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper
    .....
    1) Kullanılan adaptörün volt ve amper değerleri kesinlikle cihazın desteklediği en yüksek değerlerde olmalı adaptör çok önemli..

    Alper'cim, bir de mümkün olursa doğrudan akü ile beslemeyi dene, bir olasıık, biraz daha da şaşırabilirsin, belki, bilemiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asım Uysal -- 13 Mart 2013; 14:26:14 >
  • Asım abi selamlar, bu cihazı senin de söylemiş olduğun gibi esas performansı için akü ile besliyorlar ve kesinlikle bu şekilde kullanılmasını tavsiye ediyorlar ama ben açıkçası cihazı kül etmekten korkuyorum bir kaç kişinin başına gelmiş yanlış uygulamalardan ötürü cihazlar kullanılamaz hale gelmişler :) Bir de şarj - deşarj meselesi var onu nasıl pratik bir şekilde hallediyorlar acaba çünkü bir akü ile tam doluyken 2.5 - 3 saat ancak dinleti yapılabiliyormuş.. Araştırmak lazım.. Tavsiye için çok teşekkür ederim saygılar..


    Bu arada şöyle bir video var akü denince aklıma geld bu arkadaş görece basit Sony hoparlörlerini akü ile besliyor 12.2 volt 7amp ve sonuç galiba olumlu :)

    https://www.youtube.com/watch?v=7qlwcwocvmo
  • Asım bey burada iken yorum yapmak abestle iştikal olsada fikren, Akü 7 değilde daha yüksek amper secilirse dinleti süresi uzayacaktır, Tabi otomatikman şarj süresi de uzadığı gibi daha güçlü bir şarj ünütesi daha verimli ve sağlıklı olabilir.
    İlavetten merakım, Akü şarda iken kullanmak seste olumsuz etki yapmıyor ise aynı arabada olduğu gibi bir sistemde kurulabilir diye düşünüyorum.

    Yanlız viedeo da ben akü direk bağlı gibi geldi arada akü voltajını sabit tutacak regüle edecek bir devre gerekli degilmidir, Uygulama doğrumudur merak ettim, Selamlar.
  • Benim naçizane düşüncelerim şöyle..

    Aküyü kendi başına, yani hiç bir şarj birimi filan bağlı olmadan kullanmalısınız.

    Akünün gerilim ve akım değerlerinin izlenmesi iyi olabilir. Şarjın tükenmesine yakın, malum, çekilen akıma göre hem gerilim düşer, hem de anlık çekilebilecek akım. Akım ve gerilimin bu bağlamda düşmesi, akü ile "sessever" (audiophile) cihaz besleme yaklaşımına ters tabii, her şeyi altüst eder, işin manası kalmaz, besleme esnasında akünün çalışma şartları en üst düzeyde lmalı, ya da en iyi durumda iken kullanılmalı...

    Herhangi bir düzeltici (regülasyon) gerekmez, bu tür ek donanım, aküden anlık yüksek veya gerektiği kadar ve yeterince hızlı akım çekilebilme yeteneğini sınırlayabilir. Akünün "Ya Allah, ne çekersen çek" akım sığasının en üst düzeyinde tutulabilmesi önemli ve bence işin "esprisi" bu.

    Daha yüksek sığalı akü de kullanılabilir ama bu yeniden şarj olanağı, maliyetler vb ile sınırlı bir şey.. Videodaki küçük kapalı aküler bu iş için daha kolay erişilebilirlik, daha ekonomiklik ve daha kolay yeniden şarj edilebililik açılarından, daha doğru seçim olabiliyor.

    İçten sevgilerimle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asım Uysal -- 14 Mart 2013; 13:58:33 >
  • Asım bey, Araçlarda kullanılan farklı bir ekipman var muhtemeldir bildiğiniz bir şeydir, Özü kapasitör ve çeşitli Farat larda Acaba biz bunu bu tarz uyugulamalarda kullanabilirmiyiz yoks farklı bir şeymidir, Kapasitör olunca ve maksad ani voltaj çekimlerinde, Sizinde bahsetiğiniz Akım sığası dengesini sağlarmı veya extra olumsuz etkisimi olur. Sevgi ve sayğılarımla.

     ...T Sınıfı Tripath Stereo Ampliler Hakkında Herşey...


    Link:http://urun.gittigidiyor.com/garaj/goldmaster-cp-100-oto-kapasitor-1-0-farat-78885070

    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/xxx-3-5-farad-yuksek-performansli-kapasitor-77411056


    Edit, Resim ve link.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 14 Mart 2013; 14:34:32 >
  • Hayır, bence bağlanmamalı.

    Otoda akü, ses cihazlarını, otonun tüm elektrikli aksamını besliyor ve ve farklı an ve durumlarda farklı akım gereksinimleri oluyor ve bağlı olan besleme kabloları üzerinden farklı dalgalanmalar ses cihazlarına da ulaşabilir diye filan üretilmiş bir yardımcı donanım bu.

    Sessever kurulumda ne kadar sade o kadar iyi. Aküyü, ses cihazı ile başbaşa, yalnız bırakın. Bir şekilde akım ve gerilimini izleyin yeter. Şarj düşmeye yakınlaşınca, çıkarıp yeniden şarj edin, geri öyle takın.. Bu iş böyle...
  • Nihayet tripath anfilerin kıymetini bilen insanları buldum
    Trends Audio TA-10.1 kullandım, cihaz boyutu ve fiyatına göre mükemmeldi, ama sonra bir gafletle sattım

    Ondaki tadı arayışımda sınırlı sayıda üretilen özel dizayn bir çin anfisi aldım, lambalı pre katı olan TA2020 çipli bir anfi.

    Ondan da oldukça memnunum fakat şu anda hoparlörüm yok arayış içindeyim
  • Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler Asım abi.

    @drberk2; trends audio ta-10.1 iyi bir cihazdı ama muadilleri de var ve daha önce de söylediğim gibi tekrar söylüyorum çin üretimi hi-fi ürünlerinden korkmamak lazım...Hepsini gözü kapalı alabiliriz de diyemiyorum çok kalitesiz üretimler de var iyi seçmek içerisinde kullanılan ekipmanları iyi incelemek daha sonra almak lazım.. Ben bunu Yarland lambalı ampli'de de gördüm Bots lambalıda da gördüm ne bileyim Aurum Cantus diye bir markaları var Sonus Faberden fazla bir eksiği yok Çin üretimi olmasından başka..
  • Asım bey, Cevap ve paylaşımınız için tekrardan teşekkürler. Forumda daha sık olmanız dilekrimle.

    @Alper Bir açıdan bakarsan Vincent i bile çin malı kabul eden bir kitle söz konusu ve Aurum cantus ise gerçekten farklı bir hop, Hatta tizleri Sonus dan bile dikkat ve ilgi çekici bana göre.
    Üstelik fiyatlarıda hiç aşağı sayılmaz.
  • Aynen öyle HI-FI konusunda artık benim için bir ürünün menşei de dahil olmak üzere "made in china" olması kötü bir anlam ifade etmiyor adamlar klonlaya klonlaya tıpkısının aynısını yapmakla kalmıyorlar geliştirip orjinalini bile geçmeye çabalıyorlar :) Motosiklet fuarında yamaha yzf r-1'in ikiz kardeşini gördüm %100 çin klonu ama adamlar yapmış bir şekilde :) Şaka bir yana benim bahsettiğim mevzu kopya veya imitasyon üretimler yapanlar değil tamamen kendi ar-ge departmanı ve üretim tesisleri olan bilindik çin markaları için geçerli...Mesela xindak mesela shanling mesela yarland vs..
  • Bana kalırsa mesele daha çok ne alacağını bilip bilmemek de, Yoksa artık Çin zaten Dünya üretim merkezi konumunda, Bu sebeple önemli olan doğru yapılmış ürünlerle, Fason, Kalitesiz replika, Klon veya seninde değindiğin gibi, Artık bu sektörde bizde varız diyen kaliteli Çin menşeyli firmaları etüd edebilmekte.
    Eminim ki avrupalı ve diğer Hifi üreticeleri bundan inanılmaz rahatsızdır zira bu rekabet son kullanıcıya bir şekilde avantaj sağlayacak ve menfatine olacaktır, Tabi bilinçli tüketici olmak ve o bilinci kazanmak kaydı ile, Aksi takdirde bu süreç içerisinde durumdan faydalanmak isteyen firmalarda mutlaka var olacaktır.

    bu arada R1 klonumu !! ciddimisin ? Eski günler geldi aklıma sırtından inmezdik, Çok özel makinadır gerçek race oturuş pozisyonlu standart tek makina, Vahşi kısrak gibidir.
    Ama yeniler fazla elektronik oldu, Gaz v.s pek hoşlanmadım mantık olarak, Bana göre mekanik bu manada her daim daha güvenli geliyor. Yaşlılık iste
  • Biraz da video;

    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=52qbPmAiSwc&NR=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 18 Mart 2013; 15:43:03 >
  • Sonunda sistemimi değiştirip daha büyük bir keyifle müzik dinlemeye başladım. Macbook Pro - Hegel hd2 - Yarland FV34c - Heco Metas 500 bileşenlerine sahip bir sistem kurdum. Sıkılmadan bunalmadan sorularıma cevap veren Alper Bey'e ve ev konforunda bana saatlerini ayırıp tecrübelerini, bilgilerini paylaşan Altuğ Bey'e (Duet Audio) çok teşekkür ederim. Yakın zamanda bir video paylaşacağım.
  • Static progress senin adina cok sevindim cidden cok şık ve efektif bir sistem kurdun ve bence cok da guzel oldu bol bol foto ve video bekleriz iyi gunlerde kullan yeni sistemini..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Alper ses you tube göre gayet iyi sanki, Canlı dinlemek şart tabiki fakat video konusunda, Sende bende hayli emek etmemiz lazım.
  • :)) Keyman kardeş video iphone ile ve mono olarak kaydedilince sonuç bundan daha iyi olmuyor maalesef o kadar da kötü değil aslında ama hd kalitesinde ve stereo mikrofonla kayıt yapmadıktan sonra net anlaşılamayabilir tabii ki..
  • @recepky; Linkini atmış olduğun ürün gayet iyiymiş kesinlikle denemek isterdim..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.