Şimdi Ara

Tanrılarla Konuşmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son kitabım link:tanrılarla konuşmak okumanızı ve üzerine sohbet etmeyi çok isterim. Epey kısa 45-50 sayfa tamamı. Yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karapersembe -- 15 Ocak 2019; 10:19:31 >



  • Sadece giriş kısmını okudum. İleride farklı şeyler anlatıyor olabilirsin.

    Dini tecrübe inancın doğruluğunu kısmen doğru gösterse bile akide, metin ve başka dini öğelerin kesinlikle doğru olduğunu göstermez. Çünkü: dini tecrübeyi çoğu farklı inanan kişiler tecrübe edebilir. Hristiyan, Hindu ve Müslüman dini tecrübe yaşar. O halde hangisinin doğru olacağını nasıl bileceğiz? Sonuçta hepsi dini tecrübe yaşıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Harika bir soru. Ancak onlara dini tecrübe yerine mucize yaşıyorlar diyelim. Ben de cin girmesi olayı yaşadım. Bunu dini tecrübe sanabilirdim. Oysa değil. Uzaylılar herkes için kendi algısına göre bir sınav yapar. Bu tecrübelerin tamamı bir tür testtir. İster cin, ister hacı sakallı bir hayalet ister uzay gemisi olsun, hangi dine ilişkin bir mucize görürseniz görün, bu mucizelerin tamamının kaynağı uzaylılardır. Dolayısıyla bu mucizeler dinin gerçekliğini onaylamaz, sadece sizin sınavınız o dini öğeler üzerinden verilmiş olur.
  • bunların çoğu beynin kurgu oyunlarıdır.

    paylaşırsam utanacağım bazılarının irkilip seccadeye kapanmasına neden olacak deneyimler yaşadım ki her insan az çok benzer şeyler yaşamıştır.

    bunların hiç birinin gerçek olmadığını açlık - susuzluk - yorgunluk - aşırı duygu yüklemeleri vs vs sonucu beyinde olup biten şeyler olduğudur.

    örneğin_dejavu yaşayan herkes gibi yaşanılan şeyin daha önce deneyimlendiğine yemin dahi edebilirken deneyimlenmeyi kanıtlayan hiç bir emare yoktur.

    dejavu denen paradoksu anlamak bile başlı başına beyim egzersizidir

    saçmalıklara - kurgulara daha güçlü ve dirençli olur..
  • Elbette bu da bir bakış açısı. Ancak katılmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.