Şimdi Ara

Tasarı Senato’dan geçti: ABD, Türkiye’ye F-35 satışını durduruyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
0
Favori
1.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’ye F-35 satışını askıya almak isteyen ABD, ilk resmi adımı geçen hafta atmış ve Ulusal Yetkilendirme Yasası (NDAA) olarak bilinen tasarıyı ABD Senatosu’na sunmuştu. Senato, NDAA tasarısını kabul etti.

                                        

    ABD’nin 2019 yılında mali bütçesini düzenleyen yasa tasarısının Türkiye’yi ilgilendiren bölümünde ABD ve Türkiye ilişkileri hakkında bir rapor hazırlanması ve bu rapor hazırlanana kadar askeri teçhizatların teslimatının durdurulması ile ilgili maddeler yer alıyor.

    Ayrıca Bkz.Hastaların ne zaman öleceğini tahmin eden yapay zeka

    Hazırlanan taslak metinde iki ülke arasındaki tansiyonun yükselmesine gerekçe olarak 15 Temmuz darbe girişimi ile ilişkili olduğu suçlamasıyla Türkiye'de yargılaması devam eden ABD'li papaz Andrew Brunson'ın tutukluluğunun sürmesi ve Ankara'nın Rusya'dan satın alacağı S-400 füzeleri gösterildi.

     

    Trump'ın onayına sunulacak

    NDAA tasarısı Temsilciler Meclisi ve Senato tarafından ayrı ayrı onaylandı. Tasarının Donald Trump’a sunulması için Senato ve Temsilciler Meclisi bir araya gelerek ortak bir metin hazırlayacak. Ortak metin Trump’ın onayına sunulacak. Trump’ın tasarıyı ya onaylayacak ya da Kongre’ye geri gönderecek.

     

    Türkiye 25 milyar dolarlık sipariş verdi

    Türkiye 25 milyar dolarlık sipariş verdi Türkiye, F-35 programının hem tedarikçi ortağı hem de alıcısı. Programın askıya alınması fikrinin üretime etkisi merak ediliyor zira F-35’in bazı parçaları Türkiye’de üretiliyor. Şuana kadar Türkiye 116 adet uçak sipariş etti. Toplam alım maliyetinin 25 milyar dolar olduğu açıklandı.

     

    Başbakan Yıldırım: Türkiye alternatifsiz değil

    ABD Senato’sunun F-35 karını değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, ”Türkiye alternatifsiz değildir. Kendi tedbirimizi alıyoruz. Savunma sanayinde milli ve yerliliğe hız verdik. Ambargo, savunmada zafiyete neden olmaz. Esef verici, stratejik, müttefiklik ruhuna aykırı.” ifadelerini kullandı.

     



  • Ne sacma yorumlar var icler acisi,

    Adam diyor ki akp biraz daha kalirsa tum amerika ab karsimizda duracak, en cok begeniyi aliyor,

    Yahu amerika s400 aliyorsun diye vermiyorum diyor, s400 niye aldik bunlar fuze savunma sistemini de vermemisti, bunun akp ile ne alakasi var?

    Ayrica s400 500 milyon dolar abd muadili 2,3 milyar dolar,

    Istedigimiz yerden aliriz size mi soracaktik, yani akp chp farketmez bir kere de milli durus sergileyin, yazik..
    Yine bir hukumet konusu, yine mesaj atanlara "vatan hayini", "bilmemne", "kansiz" diyen bir guruh.

    Simdi bakin beyler bir sey acikliga kavusturalim:

    1. F35'in yatacagini size aylar oncesinden demistik, "Amarika ile muttefikiz, yapamaz" dediniz.
    2. Sonrasinda, ABD'nin alt kanadi temsilciler meclisinden tasari gecince "Biz de parca vermeyzi, lak diye kalirlar, kime atar yapiyorlar" dediniz.

    Su gune kadar kendinizi mattah bir sey sandiniz, politikanin trip atarak gider yapilarak olacagini sandiniz, simdi de dalga gecilmeye, meze konusu olmayi hak ettiniz, saga sola kufur sallamayin.

    Simdi Senato'dan da gecti, 2 tasari birlestirilip son seklini alacak, Trump'un onune gelecek. Hala zaman var. Turkiye akilli olur, Rahibi serbest birakirsa, S400 projesi iptal edilirse, Trump tasariyi geri yollar mesele kapanir. Burada hala atar yapan gider yapan ergen kesimi dinlerse Turkiye F35 projesinden de atilir.

    Turkiye'de klayve gerisinden yazan, yerli ve milli ucagini Guney Kore'den, yerli ve milli motorunu Almanya'dan ithal eden, yerli ve milli tank projesini Katar'li sirkete yapsin diye satanlar anlamaz bu islerden, ama size ozet geceyim. F35 projesinin asil sebebi, Rus ve Cin sistemlerine karsi kullanilmasi. Yani bu ucagin dusmani bu 2 ulke. Turkiye ise, F35 ve dengesi ucaklara karsi gelistirilen bir sistemi Rus personel ve teknik destekle satin aliyor, yanina da F35 almak istiyor.

    Kafanizin alacagi sekliyle, PYD'ye anti tank fuzesi satiyoruz, sonra da tukaka PYD diyoruz, oyle sadelestireyim.

    Dogal olarak da ABD ve NATO, "Biz F35'leri Ruslara karsi yaptik, S400 bu ucaklarla beraber calisacaksa ne anlami var" diye tepki gosteriyor. Eger konunun takipcisi olsaydiniz, ozellikle baltik ulkelerinden -ki ABD semsiyesine en cok ihtiyaci olduklari donemdir- F35 konusunda ABD'ye usler ve alim uzerinden baski yaptiklarini gorurdunuz. Bunun bir de Israil tarafi var ki, Israil F35'leri Suriye/Lubnan uzerinde aktif sekilde kullaniyor.

    F35'lerin S400'ler tarafindan okunmasi, tepki vermesi demek, S400'leri kullanan ruslara direk veya dolayli yonden, F35'in nasil calistigina ve savunma sistemine nasil tepki verdigine dair cok ciddi geri donus ve bilgi kazandiracak demektir. Hal boyle olunca da, Rusya ve Cin F35'i etkisiz hale getirecek radar ve sistemler uretecek anlamina gelir.

    Hali hazirda, zaten tek artisi icindeki teknoloji olan F35'nin bu hale dusmesi simdiye kadar harcanan trilyon dolarlik arge ve uretimin disinda, tum NATO'yu oldugu gibi ucaksiz birakmasi anlamina da geliyor.

    Bu sebeple oyle de boyle de, F35 projesi turkyie icin bitmistir. Oyle yedek parca isinden de ABD'ye gider yapamazsiniz, o parcalari uretecek altyapi da teknoloji de ABD ve Avrupa'da mevcut, herkes Turkiye gibi Guney Kore'den parca ithal etmiyor. Vatan hainligi degildir bunu demek, malumu ilan ediyoruz sadece.

    F35'in durumu boyleyken, Rusya arasi zaten limoni olan Avrupa'nin ucak satacagini sanmiyorum.

    Rafale dediginiz ucak, kismi Stealth donanimina sahip, bu yuzden yatar.
    Gripen dediginiz ucagi Isvec yapiyor ki, Rusya'nin dibinde, yine S400 meselesi uzerinden yatar.
    Eurofighter dediginiz ucagi Airbus'un askeri birimi uretiyor ki AB suan Rusya'ya ambargo uyguluyor.

    Durum buyken, AB'den hicbir ulke cikip Turkiye'ye ucak satmaz.

    Turkiye ya S400'leri iptal edecek (ki edemez secimler bitmeden, ki sonrasinda iptal edermi bilinmez) ki NATO icindeki bir ulkeden ucak alabilsin. Yine o zaman bile, bastaki iktidar degismedigi surece, herhangi bir ulkenin Turkiye'ye guvenip kritik parca ve donanim satacagini sanmiyorum.

    Sonuc olarak, Turkiye'nin alacagi ucaklar Rusya'nin elinde olan mevcut ucaklar veya T50 olacaktir. Araya Cin'i de katabiliriz, lakin Cin'in urettigi F35 dengi ucaklar kendisine uretiyor.

    "TSK NATO disinda ucak alamaz" argumanin bir agirligi yok, cunku NATO bize ucak satmayacak bundan sonra, bitti.

    Ek olarak ,Cavusoglu "yok oyle sey, ucaklari 21 haziran''da aliyoruz demis, ki yalan bir aciklama. Esasinda, ucaklari 21 haziran'da kullanmaya baslayacak TSK pilotlari ABD'de. Orada 3 aylik bir egitimden gececekler, dogal olarak bize gelecek bir ucak falan yok.
    Sebebi rahip felan değil geçiniz. Sebebi Suriye'de Rusya işbirliği ve PKK PYD ye devlet kurmak isteyen batıya karşı çıkmamız. Önce Ambargo sonra Fetö sonra 15 temmuz nihayet açıkça ambargo ABD her dediğini yapmak zorunda değiliz. Menbic de iç siyaset için izin verdikleri hani komple bize düşman olmayın azıcık sıyrık kemik dış mahallelerinde oynayın dedikleri bizimkiler de evet dediği seçimler yüzünden bir olay.



    S400 bizim hayati önceliğimiz. Daha önce Yunanistan S300 alıp bize dogrultunca neden batı karşı çıkmadı? Bize Patriot neden vermiyorlar? PKK PYD ye verdikleri bedava silahlari bize neden istedikleri paraya vermiyorlar hiç düşündünüz mü? ABD isteği ile Suriye savaş açsak Rusya ile İran ile düşman olsak belki bizede üç beş kemik atarlar mı?



    Bu konuda neden muhalefet hiç bir söz yorum yapmaz yok davranır?
  • Karaktersizler abd den dost olmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kim Türkiye yi yanına alırsa o kârlı çıkar.

  • Bizim elimiz armut topluyor. Yasakla hamburgercisini kolasını cipsini! verme pamuğu, mermeri! yollama demiri. Zaten ne yolluyorsak hepsi hammadde. (Tekstil hariç.)

  • Tam alternatif olarak bir uçak yok.

    Su-30/35'e yönelebiliriz. Avrupadan alınacak uçaklar aşırı pahalı. Onu geç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşek gibi tazminat ödeyecekler iptal edilirse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi en sert şekilde kınarız hiç merak etmeyin.
  • anlaşmayı iptal edelim önümüzdeki 10 sene uçaklarla idare edelim. bu parayıda tfx ar-ge sine yatıralım

  • Göklerdeki yerli uçağımız belkide inmek için bu anı bekliyordu. Bakarsın iner

  • Bu da demek oluyor ki Türkiye doğru yolda.

  • Reisi yine kandırmışlar.
  • Bizim hürkuşu kıskandılar herhal





    Tasarı Senato’dan geçti: ABD, Türkiye’ye F-35 satışını durduruyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumda boş boş konular açıp abuk subuk grupları destekleyen sürekli cumhurbaşkanı ve hükümete laf atanlar bi gelsin konuşcaz! hadisenize

  • Ooo politika hemen hükümete çakayım da alayım likeları
  • Çok güzel bir gelişme olmuş, bu vesileyle düşmana güvenilmeyeceğini iktidar öğrenmiş olur belki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alınan ürünü Erdoğan kendine almıyor ülkemize alınıyor burda bile boş boş dalga geçiyorsunuz. ABD'den dost olmaz diyorsunuz Amerika ile ilişkileri düzelteceğiz Irak'a girerken ABD'den izin alacağız diyenleri destekliyorsunuz enteresan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Tam alternatif olarak bir uçak yok.

    Su-30/35'e yönelebiliriz. Avrupadan alınacak uçaklar aşırı pahalı. Onu geç.
    Askeri alanda işler öyle yürümüyor, onda yoksa 500 metre ilerideki bakkaldan alırız gibi bir şey bu söylediğin. O uçakların orduya entegre edilmesi Avrupadan alacağın uçaklardan çok daha pahalıya çıkacaktır, sadece maliyet değil orduya ekstra iş yükü katacak, o yüzden rus uçağı seçeneğini geçiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 19 Haziran 2018; 16:5:39 >
  • ne güzel müttefiklerimiz var yahu umarım verilen 1 milyar doalrı geri verirler, bu bence daha kötü bir durum olur.
  • Saddam'ın heykelini yıkan adam daha sonra dedi ki keşke elim kırılsaydı da o heykeli yıkmasaydım. Amerika sana özgürlükle dostlukla gelmez kardeşim çünkü sen müslümansın. Yıllarca gördük dost Amerika'yı nasıl dinimizi kazdı. PKK, Darbe planı vs hep altında bunlar çıktı. Amerika bizimle iyi anlaşırsa sorun var demektir.

  • geçen sene 25 milyar doları keşke peşin ödeseydik. bu sene iade ederlerdi güzel olurdu yoksa geri vermezler miydi paramızı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.