Şimdi Ara

Tavuk Besleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Köyümde tavuk yetiştirmek istiyorum. 3-5 tane alacağım başlangıçta. Ancak 3-5 gün köyden ayrılacağım zaman yemleme işini nasıl yapabilirim? Otomatik yemleme dedikleri, yedikçe üsten yem gelen sistemden kursam, çok yem yemiş olmazlarmi? Mesela günde atıyorum 1 kg yemlerken, köyden ayrılacağım zaman otomatik yemlemeye 3 kg koysam bir günde bitirmezler mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • 3-5 tavuk fazla bişey yemez. Büyük tavuk yemliklerinden alırsanız sizi 1 hafta kadar idare eder.

    İlk başlarda çok yiyebilirler ama yemin eksilmedigini anlayınca bıkarlar. Yani sonuçta siz ekmek çok diye 10 tane yemiyorsunuz herhalde, onlar da kendilerine kadar yerler anca :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavuklarda tokluk hissi yok sabah ve ak?am ölçülü ?ekil de yem verilmeli yemi çok bulduklarında çatlayana dek yem yerler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavuklar içtikleri suya göre yem tüketirler. Yeterli su tüketiyorsa yedikleri yem miktarı günlük alması gereken enerji düzeyine göre tavuğun kendisi belirler. Yani enerjisini alan tavuk başka yem yemez.
  • cevaplar çakışıyor. Tensegrity gibi biliyorken, @kif tersini söylüyor :)
  • nicolas67 kullanıcısına yanıt
    @kif doğrusunu söylüyor :)
    Çatlayana dek yiyenler genellikle etlik civcivler oluyor. Normal tavuklarda öyle bir sorun yaşamadım ben hiç. Sabah akşam önlerinde 5kg yem duruyor.
  • Ben çok önemli bir konuyu belirtmek isterim. Herkes doğal yumurta yemek amacıyla tavuk yetiştirmek istiyor. Ancak aldıkları tavuklar
    lohman v.s hayvanlar bizim yerli köy tavuğumuz değil. Bu tavuklar yem yemeden yumurtlamıyor malesef adamlar nasıl ayarlamışsa illa o gdo lu yemden yiyince yumurtluyor hayvan. Ancak bizim kendi ırkımız olan köy tavukları eşelenerek gezinir sabah akşamda bir yumurta verir yem vermesenizde bence bulacağınız besleyeceğiniz cins kendi ırkımız olmalı. Lohman, mohman bunlar bence endüstriyel hayvanlar. Gıda ensütrisi için geliştirilmiş ırtklar. Bir de bence kümesinizde ahşap kullanmayın. Bu bit çekiyor. AKLINIZDA OLSUN.
    HAYIRLI OLSUN ŞİMDİDEN.
  • Bence tavuk yetiştiriciliğine başlamadan önce mutlaka bu siteye danış çünkü seni bekleyen en büyük tehlike muhtemelen tavuk bitlerinde illalah diyeceksin. Tavukların verimi düşecek vswww.akarsid.com bu site şimdi sana uzun uzun anlatmak isterdim ama burada sen oku bence.
    Kolay gelsin bok kazanç olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.