Şimdi Ara

Tavuk yumurtası östrojen ilişkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: john ciga Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Silinebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 30 Ekim 2022; 13:30:19 >



  • Bel izasına konulan cep telefonu, ve cep telefonun radyasyonu. Portakaldaki vitamini bozuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşüşün bir çok sebebi vardır tabi. Her şey yapay. Tarlada kendi yetiştirdiğim çilekle marketdeki çileğin tadı uçurum gibi. Adını söyleyemeyeceğimiz bi ton madde var. La sigarada polonyum ne arar en basitinden

    O değilde aklıma getirdin gene hınzır seni
  • bu sebeple yeni bir sektör türedi. doğal tavuk, gezen tavuk gibi. doğru olabilir. çünkü artık 40. gün sonunda tavuk kesilcek hale geliyor. hemde etli-butlu. böyle olması tabiki normal değil. yemiyle, geniyle oynanıyor. allah sonumuzu hayır etsin. dediğin gibi kısırlık olayıda var. son zamanlarda tr'de çok yoğun şekilde tüp bebek furyası başladı. çünkü çiftlerin çocukları olmuyor. hele şehir hayatında yaşayan insanların. bu normal şartlarda yaşayan insanlar çocuk yapamazken, suriyeli vs. nasıl bu kadar çocuk yapıyor dersen de dediğimiz gibi köyden ya da daha organik doğada ne bulursa yemesi olabilir diye düşünüyorum. işlenmiş gıda değil. yanlış olabilir tabi, kendi düşüncem
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Hocam radyasyonun sperm hücrelerini etkilemesi ile sperm üretimi arasında bir ilişki yok. Radyasyon en fazla sperm hücrelerini öldürür desek bile üretimi etkilemez.

    Soya fasulyesinin ne kadar tehlikeli olduğu artık biliniyor bunun nedeni ise östrojen içermesi.

    Peki tavuk yumurtası ve etinin mantıken soya fasulyesinden daha tehlikeli olması gerekmez mi?

    Kafayı yememek elde değil...
  • Yumurta da yemiyorum çocuk da yapmıyorum kafa rahat o zaman. Türkiye şartlarında çocuk sahibi olmak lüks birşey zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 10 Ocak 2019; 23:59:30 >
  • oozen59 kullanıcısına yanıt
    Çok iyi özetlemişsiniz hocam. Tabikide tavuğa karşı değilim. Tavukların bu kadar çabuk büyümesiden ziyade civcivlerin de kontrollü olarak tavuk yapılması gerçekten büyük tehlike içinde olduğumuzun kanıtı.

    Soya fasulyesi konusunda yaygarayı kopardılar bence daha büyük bir sorunumuz var o da bu konunun iyice araştırılması gerektiği...
  • Burada aslında vurgulamak istediğim çocuk yapmak değil hocam. Testosteron düşerse doğal olarak sperm üretimi düşer. Sperm sayısı düşük olan bireyin doğal olarak testosteron hormonu da düşüktür. Bahsetmek istediğim buydu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 11 Ocak 2019; 0:6:17 >
  • fearlestorm kullanıcısına yanıt
    Şaka amaçlı yazdım da yapacak birşey yok hocam. Modern dünyada yediğin hazır herşey sağlığa zararlı. Herşeyini organik, hormonsuz yemeye kalkarsan da zengin olman lazım.
    Organik etiketli olunca ürünün fiyatı otomatikman 5-6 katı oluyor.
  • Eğer bu durumun etkisi varsa ben makarna yemeye bile razıyım. Bir süre yumurta ve tavuk yemeden dayanmaya çalışacağım bakalım etkisi nasıl olacak...
  • Güncel
  • aynen öyle. organik ürünü ya köyde kendin yetiştirip tüketiceksin bu sebepten ve şehir hayatının bunaltıcılığından zaten köylere de göç oluyor. beyaz yakada yüksek mevkilere gelmiş insanlar ailesiyle birlikte köye göçüp, köyde yaşamaya başlıyor. belli bir sermayeye ulaşmış insan artık para istemiyorum, sağlık istiyorum diyip köylere yerleşiyor. gayet mantıklı bir düşünce bence. sonuçta para kazan kazan nereye kadar. elbet yaşamın sonu var. sermayen oluştuysa, artık başka hayatlara, yaşam şartlarına geçmek mantıklı. ya da zengin olup marketlerden temin ediceksin arkadaşın dediği gibi.

    ama zengin olmasanız bile yapabilceğimiz çok kolay şeyler var. 1)şekeri bırakmak. gofret, çikolata demiyorum onlar zaten bilindik ama mesela görünmeyen şekerlerde çok zararlı. bunların en barizi meyvelerde. günde 1 portakal yeterli. fazlası fazla şekere giriyor. ya da boyutuna göre hesaplanabilir. onun dışında 2)ekmek. hele şekerli un ürünleri tamamen tüketilmemeli. ha kırk yılda bir yersin amenna ama alışkanlık şeklindeyse çok kötü bir şey. başka aklıma gelen işlenmiş, pakatli gıdalar.

    malesef bunların hepsinin bir nedeni de tarımın ülkede çökmüş olması. her şey ithal olduğu için pakatli ve içinde bir sürü koruyucu maddeli şekilde geliyor. en başta dediğim gibi eskiden olan köy adeti kaybolmasaydı bu sıkıntıların hiç biri yaşanmazdı zaten. şimdi köylü ürününü satamadığı için şehire geliyor. beyaz yakalı köye göçüyor dedim çünkü o dışarıya satım yapıp, para kazanıyım amacı gütmüyor. kendini besliyor. ama köylünün gelir kaynağı toprak. olmayınca da mecbur şehir hayatına geliyor oda.




  • Tavuk zaten kan grubuma zararlı, bunun için organik olsun olmasın yememeye çalışıyorum. (B kan grubu)
    Ayrıca başlıkta yazanlar doğru.Tavukların hormonlarıyla dibine kadar oynanıyor.
    Gerçi artık sebze meyveler bile zararlı fazla da şey yapmamak lazım.

    Ama tavuk, portakal ve mısır'ın yapısını yüksek seviyelerde değiştiriyorlar dikkat ediyorsanız aklınızda bulunsun.
  • Ben o kadar fark ettiğini sanmıyorum uzun süredir spor yapan birisiyim testesteron seviyemi kendim anlayabiliyorum ve yumurta olarak organik te aldım sıradan yumurtada ama gerçekten hiç bir farkı yok en azından mesela 1200ng/dl testesteronun varsa 1100 e düşüyordur fark umursanmıyacak değerdedir testesteron olayı bir çok şeye bağlı açıkcası mesela final haftalarında falan testesteronumun düştüğünü çok rahat anlıyorum hatta huzursuz oluyorum bundan ötürü hani o çok iyi seviyeleri görüyorsun uzuvun harika durumda oluyor bunu biliyorsun o düşüşteki halini görünce acayip bi mutsuzluk çöküyor üstüne yumurta çok ufak bir detay gerçi ben her gün 5 yumurta yiyorum ama sarılarını hiç tüketmiyorum belki sarısında daha büyük bir fark vardır hormonları en çok etkileyen sarısı sanırsam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    Ben o kadar fark ettiğini sanmıyorum uzun süredir spor yapan birisiyim testesteron seviyemi kendim anlayabiliyorum ve yumurta olarak organik te aldım sıradan yumurtada ama gerçekten hiç bir farkı yok en azından mesela 1200ng/dl testesteronun varsa 1100 e düşüyordur fark umursanmıyacak değerdedir testesteron olayı bir çok şeye bağlı açıkcası mesela final haftalarında falan testesteronumun düştüğünü çok rahat anlıyorum hatta huzursuz oluyorum bundan ötürü hani o çok iyi seviyeleri görüyorsun uzuvun harika durumda oluyor bunu biliyorsun o düşüşteki halini görünce acayip bi mutsuzluk çöküyor üstüne yumurta çok ufak bir detay gerçi ben her gün 5 yumurta yiyorum ama sarılarını hiç tüketmiyorum belki sarısında daha büyük bir fark vardır hormonları en çok etkileyen sarısı sanırsam.
    Stres gerçekten çok etkili




  • Doğru olabilir nihayetinde yumurtanın sarısı kuluçkada embriyoya ulaşarak civcive doğru büyüyor. Kalan beyaz kısmı ise civciv besin olarak kullanıyor.
  • Hocam ben günde 3 yumurta yerim ama östrojenim hiç artmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • östrojen bastığında dişi yavru çıkıyorsa bas adama testestoronu erkek doğurtsun. böyle bir şey yok.

    daha çok yumurta daha çok tavuk demek gibi bir denklem kuramazsın. çünkü çiftliklerin kapasitesi vardır.


    1000 kapasiteli bir kümesin varsa yaklaşık 1000 tavuğun vardır. bu aşamadan sonra belli bir süre yumurtadaki civcivin cinsiyeti önemli değil çünkü yumurta olarak satıyorsun. yumurtlayan tavukların %20sini kesime gönderdiğinde bunların yerini doğal süreçten dişi çıkanlarla doldurursun zaten.

    200 tavuğu yerine koyman için 400 yumurtayı kuluçkalatman gerekse bu döngünün de 2 ayda bir geldiğini falan düşünsen muhtemelen hormon parasından daha ucuza geliyor zaten. her tavuk günde bir yumurtluyorsa 2 ayda 60.000 yumurtadan 200 kayıp hiçbir şey değil, binde 3 yapıyor. ki salam sosis yapılmaya gönderiliyorsa kayıp da değil.
    https://www.youtube.com/watch?v=J6EWI3DN8lk

    videoyu izlersen hemen hemen birini çöpe ya da salam sosis yapmaya diğerini kümes için ayırdıklarını görürsün zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Eren] -- 11 Ocak 2019; 3:3:58 >




  • İsterler tabi kesip satıyolar et tavugu diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske su isi buyutseler de ilerde erkek diye bir cinsiyet kalmasa ve kadinlar sinirli sayidaki erkekleri elde etmek birbirlerini oldurmeye baslasalar.

    uuu beybi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.