Şimdi Ara

Tek slotlu Nvidia Quadro RTX 4000 ekran kartı duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçen yıl duyurduğu Volta mimarisini yapay zekâ sunucularına ve süper bilgisayarlara ayıran Nvidia, biraz daha elden geçirdiği Turing mimarisini ise oyunculara ve iş istasyonlarına sunmaya başladı. Bu hafta mimarinin yedinci üyesi duyuruldu.


     


    Nvidia Quadro RTX 4000 özellikleri ve fiyatı


     


    Turing mimarisi aslında ilk olarak Quadro serisi ile iş istasyonları ve giriş seviyesi sunuculara gelmişti. Amiral gemisi RTX 8000, RTX 6000 ve RTX 5000 modellerinden sonra serideki en alt model Quadro RTX 4000 duyuruldu.


     


    Ayrıca Bkz.Kripto para piyasası tepetaklak

    Quadro RTX 4000 modeli RTX 2070 ekran kartında kullanılan TU106 grafik çekirdeğini temel alıyor. Teknik açıdan birbirlerinden farkı yokken Quadro versiyonu saat hızlarını biraz düşürerek TDP değerini daha verimli hale getirmiş.


     


    Quadro RTX 4000 ekran kartında 2304 CUDA çekirdeği yer alırken 288 Tensor çekirdeği yapay zekâ işlemlerini yürütüyor. 36 RT çekirdeği ise gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisine destek oluyor. 8GB GDDR6 bellek korunurken işlem performansı 7.1 TFLOPS seviyesine çıkıyor. Saat hızları biraz daha düşük olduğu için ısıl tasarım gücü de 160W olarak belirlenmiş.


     


    Ekran kartında 3 adet DP1.4 portu ve sanal gerçeklik için 1 adet VirtualLink bağlantısı yer alıyor. Satışlara Aralık ayında başlanacak. Fiyat olarak ise 900$ seviyesi belirlenmiş.


     







  • RTX teknolojisi iş istasyonları ve rander işlemleri için çok iyi iş çıkarabilir. Solidworks gibi CAD yazılımları bu kartlar için nasıl bir destek sunuyor?

  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Bu tarz yazılımların Quadro kartlar için hazırlanmış NPD isimli Nvidia Performance Driver sürücüleri mevcut. Çoğu yazılımın bu tarz bir sürücüsü bulunuyor. İnidirip kuruyorsunuz mis gibi kullanıyorsunuz. (Benzer durum ATI içinde geçerli)

  • nebulabado N kullanıcısına yanıt
    Solidworks render alırken GPU kullanmıyor ne yazık ki çok çekirdekli bir CPU Solidworks'de render için daha avantajlı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.