Şimdi Ara

Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
10
Favori
15.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Stereo Mecmuasında açtığım konuyu buraya da ekliyeyim dedim.

    Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekranı.

    Marangozda başlayan ilk macera.

    Önce 8 mm çift taraflı mat beyaz MDF'lam plakadan verdiğim ölçülerde plaka kesildi. Daha sonra da ona uygun ölçüler de çerçeve malzemeleri.


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


    Daha sonra çerçeveler. Çerçevelere kırlangıç montaj yuvaları açıldı ve plakanın etrafına montajlanmadan önce yapıştırıcı sürüldü.

     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


    Daha sonra ürünü eve naklettirdim. Tabiki eve girer girmez sıfır açılmış bir kaç mikrofiber bez ile iyicene süper bir şekilde ürünün önü arkası sağı solu her yeri mükemmel bir şekilde 4-5 kere temizlendi. Evde arka odalardan birinde Bauhause'dan aldığım özel montaj aparatlarını şarjlı matkapla montajladım. Bu parçalar hem çerçeveye ekstra sağlamlık ve kararlılık, hem de ürünü yerine mükemmel şekilde montajlayabilmek için iyi birer seçim oldu. Fabrikasyon gibi. ;)

     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


    Bu parça çerçeve montaj yapıldığında çerçeveye binen yükü çok büyük oranda dağıtıyor ve ekstra mukavemet sağlıyor. Ayrıca çerçevenin duvara veya tavana montajında da büyük kolaylık ve sağlamlık sağlıyor.

     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


    Bu da çerçevenin komple bitmiş haliyle arka görünümü. Üstteki montaj şeridine dikkat ediniz!

     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


    Bu fotoğraf da Diy Fixed Frame ekranın komple bitmiş hali.

     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!



    Sonuç süper. Maliyet 185 TL. Şimdi bir de ekran arkası led aydınlatma döşeyeceğim yarın. Çakma Ambilight!

    Unutmadan ebat 210 x 146 Cm. Ben kendi projeksiyonumun şu anki montajı ayarlı büyüklüğüne göre yaptırdım. Zaten benim odaya en uygun ebat o. Neden tam 16:9 yaptırmadım. Çünkü ben filmleri açtırarak seyrediyorum. Tam 16:9 çok dar gibi geliyor bana. Ayrıca IMAX kamera ile yapılan çekimler bu ebata tam oturuyor. İsteyen kendi istediği ebatlarda yaptırabilir tabiki. Ama plaka ebatı olan 366 x 183 cm'i geçemez. E o da yeter heralde. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 2 Nisan 2012; 15:32:17 >







  • İşte tüm aparatları dahil 185 Tl'ye mal ettiğim Diy Fixed Frame perde. Ama plakaya sürülen özel maddeler bende saklı. ;) Çünkü o olmadan verim bu kadar iyi olamaz.

    Bunlar da perdenin montajdan sonraki fotoları. Yazmayı unuttum ekranı yerine montaj ederken sol baş parmağımı acayip derinlemesine kestim. Üzerime kanlar fışkırdı ve tabiki o esnada perdeyi de bırakamadan 1-2 dakika öyle çalıştım.

     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!


     Teknika'nın Diy Fixed Frame Ekran Yapımı!




  • Çok uğraştırdı ama hakikaten güzel ve çok çok verimli oldu. En azından benim için yeterli diyebilirim. Aslında beni en çok memnun eden mevzuu açık renkli sahnelerde ve hatta bembeyaz ekranda bile artık kusursuz temizlikte, dalgasız, gölgesiz, izsiz, lekesiz dümdüz bir görüntü olması. Üstelik beyazlarda hiç patlama yok. Dalgalı perde sıkıntısı da kalmadı. Ama yine de onu da sökmedim. Dursun. Çünkü en son aldığım storlu projeksiyon perdesi en iyi performansı veren olmuştu.

    Maliyet konusuna gelince;

    Aslında ebattan ziyade arkasına takılan özel aparatlar, etrafında kullanılan çerçevenin türü, işçilik (Marangozdan marangoze değişiyor. Sırf çıplak çerçeveye 300 diyende oldu. Aparatlar ve ön yüze sürülen maddeler hariç!) ve ön yüze özel olarak sürülen materyaller para tutuyor. Yoksa 2 katı da olsa, asıl para yazdıklarım tutuyor. Ebattan dolayı fiyat neredeyse hiç farketmiyor. Ama ebat büyüdükçe arka apartlar ve sağlamlaştırıcı şeritler de o oranda fazla gidiyor.


    21/03/2012 Stereo Mecmuası yazım.

    Bugün eve erken geldim. Yeni Fixed Frame ekranı görmek ve yakından incelemek için iki arkadaşım gelecekti. Çok kalmadılar gerçi iki saate yakın kaldılar ama bayağı bir detaylı karşılaştırma, test ve inceleme yapmış olduk. Hem standart perde ile. Hem de Glassbeat perdeler ile defalarca kıyaslamalar yaptık. Heralde 5-6 belgesel, 1-2 konser, 6-7 film ve 3 animasyonda bol bol karşılaştırma yaptık. Sıkı durun her halukarda benim yeni emektar her ikisini tokatladı. Çok mutluyum... Kesin olarak artık ben de kanaat getirdim ve artık eminim. Sonuç çok iyi. Herkese tavsiye ederim. Özellikle kısıtlı bütçeli ve Diy meraklılarına.

    24/03/2012
    Bugün arkadaşa da Fixed Frame Ekran yaptık! Bu sefer bayağı bir zaman sürdü. Akşam üstü anca tamamlandı ve 3-4 sattir onda da sıkı bir test, karşılaştırma yaptık. Aslında onda da önceden beri kullandığı 2 perde vardı. Güzel bir karşılaştırma oldu ve yine bizim yeni emektarın yeni emektar kardeşi diğer perdeler karşısında galip geldi. Kimyasallar kuruyunca çok daha da iyi olacak. Ama şu an bile kusursuz gibi. Arkadaş geçen hafta Anadolu yakasından az daha çok önemli bir paraya Fixed Frame perde alacakmış. Aşırı yüksek fiyatlar ve burundan kıl aldırmayan yaklaşımlardan dolayı, bu uygulama diy ekran ve yapım maliyeti ilgisini çekince beni aramış. Bugün bir ara test esnasında bağıra bağıra el şaklatıp, abi süper yaa! Süper yaa! İltifatlarını duyunca, ne kadar yadırgasamda sevinçle öyle dediğinden zaten şüphem yok! Hakikaten görüntü gene müthişti! Üstelik görüntü ebat olarak içine tam oturdu. Maliyet 210 Tl'yi buldu ama ebat bu sefer 240 x 142 Cm ebat yaptık arkadaşa. (Çerçeve payıyla heralde ortalama 252 x 154 Cm) Yani aslında gene bedava sayılır. Fotoları izin verirse paylaşacağım zaten. Arkadaş Pazar sabahı saat 09:00'da beni aradı. Sabaha kadar 4 film seyretmiş. Muahaha. ))

    25/03/2012
    İyi bir perde de projeksiyonla film seyretmek gerçekten ayrı bir zevk. Hele ki ses sitemiyle bütünleşince. Burada işin en önemli sırrı perde de (Yani ekranda!) Yoksa arkadaşın mevcutta zaten sistemi, projeksiyonu ve üstüste duran 2 değişik perdesi vardı. Zannediyorum çok ciddi anlamda başarılı oldu bu Fixed Frame Ekran Diy uygulaması. Üstelik çoğu kişi bu paranın 10 katına alıyor bu görüntüyü.

    Bu aralar Samsung Galaxy Note'ye aldığım HDMI çıkış aparatıyla yaptığım özel HD filmleri projeksiyonda seyredip hafif rejisörlük modu yaşıyorum. Şu an yeni ve özel bir çalışmam daha var. Bakalım. Hayırlısı.

    31/03/2012
    Bugün arkadaşa da projeksiyon aldık. Bu hafta ona da Fixed Frame ekran yapacağız. Bu sefer yeni gelecek gümüş perde malzemesiyle boyama yapılacak. Malzemeyi bekliyorum.




  • Eline sağlık Teknika, F/P oranı çok iyi görünüyor. Kimyasal yerine mdf yi kumaş kaplamayı düşündün mü ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SertaçS

    Eline sağlık Teknika, F/P oranı çok iyi görünüyor. Kimyasal yerine mdf yi kumaş kaplamayı düşündün mü ?

    Teşekkürler SertaçS.

    Dediğin gibi çalışmalara aslında ilk kumaş denemeleriyle başladım. A4 boyutunda ya da daha büyük ebatlarda bir sürü Stor perde kumaşı numesi topladım. Ayrıca Tual kumaşı bile denedim. Hatta bir kaç hazır projeksiyon perdesi üzerinde de denemeler yaptık. İnternet üzerinden tüm dünya da projeksiyon perdesi yapımı hakkında bilgiler araştırdım. Karşı yaka da bir projeksiyon perdesi imalathanesiyle bile görüştüm bu detayları. Çok değişik boyalar üzerinde de denemeler yaptım. Haklı olarak en verimlisini yapmış olmak gerekiyordu. Sonuçta kontrast oranını düşürmeden, derinliği kaybetmeden, renklerin doğallığı bozulmayan ve açık renkli sahnelerde parlama ve patlama olmayan doğru görüntüyü yakalamak gerekiyordu. Bazıları kazanç (Gain) oranı çok yüksek olan perdeleri her zaman iyi zanneder ve dünya kadar para bayılır. Ondan sonra da habire perde değiştirir durur. Hani çok iyiydi? Hani çok para vermiştin süperdi. Gain oranı yüksek perde illaki iyi perde demek değil. Bunu büyük çoğunluk artık biliyor. Ama halen sadece bu özelliği bir matahmış gibi övüntüyle yazanlar da yok değil. Önemli olan yüksek verimliliği sunarken dengeyi bozmaması. Kontrast oranında maksimumu yakalarken, yüksek Gain yüzünden renklerin ve bazı sahnelerin patlamaması.

    Şu ana kadar yapmış olduğum çalışmalar ve yaptığım kıyaslamalar içerisinde elde ettiğim en iyi görüntü bu ekranda diyebilirim. Üstelik maliyet de yazdığım gibi.

    Kumaşta tabiki binlerce alternatif var. Çok daha iyi sonuçlar yakalanabilir. Hatta zaten bu ekrana kullandığım malzemeleri kumaş üzerinde de kullansam ortalama aynı sonucu alırdım. Ancak, ne de olsa kumaş zamanla gene büzüşecek, bollaşacak, hafifde olsa bir şekilde dalga yapacak. Ne kadar gerdirsende bu risk hep var. Tansiyon perdelerde bile zamanla olan bir sorun bu.




  • Sn. Teknika,

    Ne fiyatta bir perde ile bu calismanizi kiyaslamak makul olur, veya ne tur bir projeksiyon cihazina kadar boyle bir uygulama dusunmek mantikli. Bunlari sormamdaki asil sebep, 5000 usd verilen bir projeksiyon ile acaba boyle bir uygulama mi hakkini verecektir, yoksa daha yuksek fiyatli perde alternatiflerimi, bu pahali yatirimin karsiligini tam olarak almamizi saglayacaktir, sizce boyle bir denge var midir, yoksa bu tip bir cozum her sartta en verimli sonucu yada buna yakin bir sonucu verecekmidir. Zira sizinde yazinizda bahsettiginiz gibi yerli oto fiyatina perdeler mevcut, muhtemelen bir kismi fiyatini makul kilacak sonuclar verirken, bir kismida vermiyordur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Sn. Teknika,

    Ne fiyatta bir perde ile bu calismanizi kiyaslamak makul olur, veya ne tur bir projeksiyon cihazina kadar boyle bir uygulama dusunmek mantikli. Bunlari sormamdaki asil sebep, 5000 usd verilen bir projeksiyon ile acaba boyle bir uygulama mi hakkini verecektir, yoksa daha yuksek fiyatli perde alternatiflerimi, bu pahali yatirimin karsiligini tam olarak almamizi saglayacaktir, sizce boyle bir denge var midir, yoksa bu tip bir cozum her sartta en verimli sonucu yada buna yakin bir sonucu verecekmidir. Zira sizinde yazinizda bahsettiginiz gibi yerli oto fiyatina perdeler mevcut, muhtemelen bir kismi fiyatini makul kilacak sonuclar verirken, bir kismida vermiyordur.

    Öncelikle fiyat bu konuda en son kıstas!

    Çok para verilince, her zaman en iyisini almış olmuyorsunuz. Önemli olan ebat, projeksiyon uzaklığı, lümen gücü, kontrast oranına göre kullanılacak perde ya da fixed ekranda uygun yansıma geri dönüş cevabı zemini oluşturmak.

    Sonuç itibariyle, şu cümlede ki gibi " Zira sizinde yazinizda bahsettiginiz gibi yerli oto fiyatina perdeler mevcut, muhtemelen bir kismi fiyatini makul kilacak sonuclar verirken, bir kismida vermiyordur. "

    Para her zaman iyiyi satın alacak diye bir kural yok! Önce bu bilinmeli. Yoksa, 5.000 dolarlık projeksiyon aldım. (Bu arada o cihaz 3200 Usd. ona 1000 -1500 Usd'lik de perde almalıyım mantığı doğru değil. Doğru olan bilinçli şekilde, uygun özellik ve veriye sahip perdeyi kullanmak.

    Aslında mevzu, çoğu kişinin projeksiyon perdesi konusunda çok az bilgi sahibi olmasından kaynaklanıyor. Herkes aldıkları hazır perdelerle kıyas yapıyor ve fiyatı yüksek olan perde ya da Fixed ekranları kalite ya da uygunlukla bağdaştırıyor.

    Kaldı ki, tüm projeksiyon perdeleri kul yapısı. Biraz meraklı, ilgili ve yetenekli olan bir sütçü bile, detaylıca doğru kaynaklara ulaşarak araştırma yaptığında, harika kalite de projeksiyon perdesi yapabilecek bilgi ve tecrübelere ulaşabilir ve gayette iyi kalite de perde ya da Fixed ekran yapabilir.




  • Bu nedir yahu?

    Topic 2 de bir de onay bekliyor diyor.
  • attığın postlardaki içerik uygun görülürse yayınlanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can Derman

    attığın postlardaki içerik uygun görülürse yayınlanıyor

    Niye?
  • uygunsuz mesaj yazmış olabilirsin hakaret veya rencide edici yada konuyu şikayet etmiş olabilirler şu granit ile ilgili olan konuda 1isi bana ait olmak üzere 2 tane şikayet var ( Şikayet seninle ilgili değil konu ile ilgili üzerine alınma ) yada asp de sorun var ama yıllar önce benim başımada gelmişti arkadaşın birisine klavye ile ilgili cinsel yorum yazınca benim postlarda onay sürecine takılıyordu
  • Abi sen yakında DIY chopper motor calışmalarıda yaparsın Hatta pio nun sharp ile yeni üretim panellerinde parmağın olduğu kanısındayım.Valla tebrikler. Teknik detayları boşver ,eğri yada doğru.Ama asıl öğrettiğin ihtiyaca yönelik-kişinin kendisi için doğru olanı bulmasında yol gösteriyor olman.Ve hobinin hakkının verilmesi gerektiği.

    Neyse sen artık emekli ol.Yoksa yine masraflı günler geri gelecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rdegerli

    Abi sen yakında DIY chopper motor calışmalarıda yaparsın Hatta pio nun sharp ile yeni üretim panellerinde parmağın olduğu kanısındayım.Valla tebrikler. Teknik detayları boşver ,eğri yada doğru.Ama asıl öğrettiğin ihtiyaca yönelik-kişinin kendisi için doğru olanı bulmasında yol gösteriyor olman.Ve hobinin hakkının verilmesi gerektiği.

    Neyse sen artık emekli ol.Yoksa yine masraflı günler geri gelecek





  • çok güzel iş çıkmış ortaya... emeğine sağlık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gozluk3d

    çok güzel iş çıkmış ortaya... emeğine sağlık...

    Teşekkür ederim.
  • Valla süper olmuş ben becerememiştim tebrikler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isa2711

    Valla süper olmuş ben becerememiştim tebrikler

    Teşekkür ederim.
  • ellerninze sağlık cidden görüntüler çok iyi görünüyor bende perde almayı düsüşünüyorum perde yerine böyle birşeymi yapsam acaba?

    bu yaptığınız uygulama şu perdeden dahamı iyidir acaba yoksa perdeyimi alıyım yardımcı olursanız sevinirim teşekkurler

    perde linkihttp://www.bendealirim.com/index.php?do=catalog/product&pid=16146
  • değerli teknika hocam kısmetse bu konuda banada yardımcı olucak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknika

    Çok uğraştırdı ama hakikaten güzel ve çok çok verimli oldu. En azından benim için yeterli diyebilirim. Aslında beni en çok memnun eden mevzuu açık renkli sahnelerde ve hatta bembeyaz ekranda bile artık kusursuz temizlikte, dalgasız, gölgesiz, izsiz, lekesiz dümdüz bir görüntü olması. Üstelik beyazlarda hiç patlama yok. Dalgalı perde sıkıntısı da kalmadı. Ama yine de onu da sökmedim. Dursun. Çünkü en son aldığım storlu projeksiyon perdesi en iyi performansı veren olmuştu.

    Maliyet konusuna gelince;

    Aslında ebattan ziyade arkasına takılan özel aparatlar, etrafında kullanılan çerçevenin türü, işçilik (Marangozdan marangoze değişiyor. Sırf çıplak çerçeveye 300 diyende oldu. Aparatlar ve ön yüze sürülen maddeler hariç!) ve ön yüze özel olarak sürülen materyaller para tutuyor. Yoksa 2 katı da olsa, asıl para yazdıklarım tutuyor. Ebattan dolayı fiyat neredeyse hiç farketmiyor. Ama ebat büyüdükçe arka apartlar ve sağlamlaştırıcı şeritler de o oranda fazla gidiyor.


    21/03/2012 Stereo Mecmuası yazım.

    Bugün eve erken geldim. Yeni Fixed Frame ekranı görmek ve yakından incelemek için iki arkadaşım gelecekti. Çok kalmadılar gerçi iki saate yakın kaldılar ama bayağı bir detaylı karşılaştırma, test ve inceleme yapmış olduk. Hem standart perde ile. Hem de Glassbeat perdeler ile defalarca kıyaslamalar yaptık. Heralde 5-6 belgesel, 1-2 konser, 6-7 film ve 3 animasyonda bol bol karşılaştırma yaptık. Sıkı durun her halukarda benim yeni emektar her ikisini tokatladı. Çok mutluyum... Kesin olarak artık ben de kanaat getirdim ve artık eminim. Sonuç çok iyi. Herkese tavsiye ederim. Özellikle kısıtlı bütçeli ve Diy meraklılarına.

    24/03/2012
    Bugün arkadaşa da Fixed Frame Ekran yaptık! Bu sefer bayağı bir zaman sürdü. Akşam üstü anca tamamlandı ve 3-4 sattir onda da sıkı bir test, karşılaştırma yaptık. Aslında onda da önceden beri kullandığı 2 perde vardı. Güzel bir karşılaştırma oldu ve yine bizim yeni emektarın yeni emektar kardeşi diğer perdeler karşısında galip geldi. Kimyasallar kuruyunca çok daha da iyi olacak. Ama şu an bile kusursuz gibi. Arkadaş geçen hafta Anadolu yakasından az daha çok önemli bir paraya Fixed Frame perde alacakmış. Aşırı yüksek fiyatlar ve burundan kıl aldırmayan yaklaşımlardan dolayı, bu uygulama diy ekran ve yapım maliyeti ilgisini çekince beni aramış. Bugün bir ara test esnasında bağıra bağıra el şaklatıp, abi süper yaa! Süper yaa! İltifatlarını duyunca, ne kadar yadırgasamda sevinçle öyle dediğinden zaten şüphem yok! Hakikaten görüntü gene müthişti! Üstelik görüntü ebat olarak içine tam oturdu. Maliyet 210 Tl'yi buldu ama ebat bu sefer 240 x 142 Cm ebat yaptık arkadaşa. (Çerçeve payıyla heralde ortalama 252 x 154 Cm) Yani aslında gene bedava sayılır. Fotoları izin verirse paylaşacağım zaten. Arkadaş Pazar sabahı saat 09:00'da beni aradı. Sabaha kadar 4 film seyretmiş. Muahaha. ))

    25/03/2012
    İyi bir perde de projeksiyonla film seyretmek gerçekten ayrı bir zevk. Hele ki ses sitemiyle bütünleşince. Burada işin en önemli sırrı perde de (Yani ekranda!) Yoksa arkadaşın mevcutta zaten sistemi, projeksiyonu ve üstüste duran 2 değişik perdesi vardı. Zannediyorum çok ciddi anlamda başarılı oldu bu Fixed Frame Ekran Diy uygulaması. Üstelik çoğu kişi bu paranın 10 katına alıyor bu görüntüyü.

    Bu aralar Samsung Galaxy Note'ye aldığım HDMI çıkış aparatıyla yaptığım özel HD filmleri projeksiyonda seyredip hafif rejisörlük modu yaşıyorum. Şu an yeni ve özel bir çalışmam daha var. Bakalım. Hayırlısı.

    31/03/2012
    Bugün arkadaşa da projeksiyon aldık. Bu hafta ona da Fixed Frame ekran yapacağız. Bu sefer yeni gelecek gümüş perde malzemesiyle boyama yapılacak. Malzemeyi bekliyorum.

    Selamlar bende istiyorum o perdeden ama bizim memlekette yaptırabilirmiyim.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.