Şimdi Ara

Teknika'nın sistemini sonunda dinledim!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
942
Cevap
21
Favori
56.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tabiki söylenenler latife
    Maksat sistemleri veya marakaları yarıştırmak kesinlikle değil.(Öyle bir iddiası olan ile overclock bölümünde kapışabiliriz.)
    Maksat bildiklerimizi paylaşmak elimizdekileri en üst seviyede kullanmak ufak tefek upgrade ve tweak lerle(Overclock camiasına ince ayarlar eklemeler anlamında)mesela:granit antirez.sünger vs..sistemlerimizi daha verimli kullanmak olmalı.
    Mesela yaklaşık 1 hafta önce teknikanın yazılarını yorumlarını okuyarak bende bir HTS1000 aldım ve faydasını gördüm.Sırada şimdi granit ve sünger uygulaması var sonrasında da birazdaha kuvvetli bir avr vs. vs..
  • Teşekkürler Sayın Yazıcıoğlu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknika

    Teşekkürler Sayın Yazıcıoğlu.

    Esas biz sana teşekkür ederiz sayın teknika değerli bilgilerini bizimle paylaştığın için
  • Harika bir oda fakat,odanın havanlandırma sorunu olduğunu düşünüyorum...Böyle bir odaya sahip olduğum için(Hemen hemen...:) )...Belli bir süre sonra ciddi oksijen sorunu ortaya çıkıyor...Odamda klima olmasıda hiçbirşeyi değiştirmiyor...Taze hava dönüşümü şart...Pencereleri açmakda dinleme zevkini çok etkiliyor...Bugünkü aklım olsa yapacağım ilk iş,dinleme odasının havalandırması olurdu...
  • Var var.

    Teşekkür ederim.
  • Sayın teknika hocam. Sinema salonu işletmeyi hiç düşündünüzmü? Helal olsun. Muazzam bir sistem.
  • Teşekkür ederim.

    Arkadaşlar dün itibariyle sisteme Pioneer'in deposunda kalan bir kaç pikaptan biri olan Pioneer PL-990 eklendi.

     Teknika'nın sistemini sonunda dinledim!!!
  • Dün tarihi itibariyle sisteme PL-990 Pikap ekledim. Daha önce de 5 pikap kullandım. Bu sebeple, zaman içinde de 150 civarı plak birikmişti ve öylece duruyordu. Ara ara dinliyeyim istedim.

    Dün Adnan Tiryakioğluyla gidip , Pioneer'in deposunda kalmış bir kaç adet PL-990 pikaptan birini satın aldık. Dönüşte de Adnan'ı eve bırakıp öyle dönecektim ama hadi yukarı çıkalım bir de onun sistemlerde deneyelim ve onun pikaplarıyla karşılaştıralım dedik. (Adnan'ın 5 adet orta ve üst sınfı pikabı, 6 Lambalı amfisi, 4 transistörlü amfisi, 4 takım kolonu ve çok sayıda ıvır zıvırı var. )

    Neyse. Pikabı kutusundan çıkardık. Malzeme ve aksesuarlarının ambalajlarını teker teker açıp kurduk. Kurulumu ve kullanımı zaten çok basit ve pikap full otomatik. Hatta kol ağırlık ayarı bile yok. O da otomatik. Yani amatör pikap.

    Pikabı sisteme bağlarken ilk dikkatimizi çeken şey, pikabın topraklama kablosunun olmamasıydı ve ben aslında o an tahmin etmiştim. (Pikap her tür cihazın aux girişine takılabilecek uygunlukta yapılmış, dahili bir pre katına sahipti.) Ne yalan söyliyeyim ilk başta bu hiç hoşuma gitmedi! Adnan'a dedim ki phono girişine takma, Aux'a tak. Neden? Dedi. Bak dedim. Muhtemelen burada distorsiyon yapacak. Ve açar açmaz da dediğim gibi aşırı yüksek bir ses ve distorsion başladı. Adnan'a fişleri çıkarıp, aux'a girmesini söyledim. Aux'a interconnectleri bağladık ve pikabın play tuşuna bastık. (Otomatik ya. ) Pikabın kafası yuvadan kalktı plağın başına geldi ve yavaşça aşağı indi. O an tatlı bir ses içeriyi sardı. Biz de hemen oturup dinlemeye koyulduk. Çok tatlı bir ses dedim. Çünkü, inanın tüm samimiyetimle söylüyorum ki, beklemediğim performansta bir ses duymaya başladık.

    Arka arkaya 10-15 tane plak dinledik. (İçlerinde Decca, Philips, Mem, Telefunken, Wb, Colombia vs. kayıtlı plaklar da vardı.) Adnan hafif bir şaşkınlık içinde, oğlum adamlar oradan kırpmış, buradan kırpmış, kilodan kırpmış, her yerden kırpmış, ama sesi kırpmamışlar hayret doğrusu diyerek bana döndü ve bir kahkaha koptu aramızda.

    Hakikaten çok şaşırtıcı bir performansı vardı. Ses seviyelerini çok yükşeklere bile getirdiğinizde klasik pikap uğultusu ya da bas dengesizlikleri yoktu. Alt, orta ve üst frekanslar çok etkileyici bir denge içerisindeydi. Sağ ve sol kanal arasındaki ayrışım yani Stereo hassasiyeti çok etkileyiciydi. Sahne oluşumu daha da şaşırtıcıydı.

    Çok ama çok daha önemli bir şeyi bahsetmek istiyorum şimdi. Adnan'da dediğim gibi 5 değişik marka ve orta üst model pikap var. Tabi ki onlarla da kıyasladık hemen. Ama beni ve Adnan'ı en çok şaşırtan şey, diğer bir kaç pikaba aynı plakları koyduğumuzda, kol ağırlıklarının ayarlı olmasına ve o esnada kol ayarlarını dahi yeniden ayarlamamıza rağmen, diğer pikaplar da çıtırtı seviyesi daha yüksekti. Sadece Thorens MK2 ve şimdi hatırlamadığım diğer bir pikapta o çıtırtılar yoktu. Bir de Pl-990'da. Hepsi bir yana beni en çok şaşırtan konu bu oldu. İnanın tabiri caiz ise,PL-990 cam gibi çalıyordu.

    Biraz eski plakları dinlemek, biraz da Pioneer'in üretmiş olduğu en son pikap olması ve daha önceleri Pioneer stoklarında bulunmamasından dolayı almayı düşündüğüm ve şimdi denk geldiği için aldığım bu pikabı çok beğendim. Fazla para vermek istemeyenler ya da kısıtlı bütçe ile alım yapacaklar için, düşünülebilir bir seçenek.




  • Usta hayirli olsun.Pikap guzel biside ona bulasmak hic icimden gelmiyor.Plazmaya iki Hop.alayim diye bi bulastim dahada cikamiyorum:))
    Bu arada bu depo nerede usta:) daha neler neler var orada?Bi 1018 falan mumkunmu bulmak orada?


  • Aynen. Ama benim 25 Seneyi geçti bu hobi.

    Depoyu mu? Söylemeeeem.
  • Yok şaka maka 25 yılı boş geçirmediğin belli.ALLAH bizlerede böle dolu dolu 25 seneler nasip etsin inşallah.

    Bu arada o depodaki stok bilgilerini paylaşsan bari

    He birde bu fuar projesi gerçekleşirse nasip olursa sanada bir stand kuralım
  • Teşekkürler.

    Pikabı ilk getirdiğim akşam alel acele bağlayıp dinlerken kaydettiğim video.

    Üşenmedim onu da ekliyeyim dedim. Merak edenler için.

    http://img15.imageshack.us/img15/8782/mov00702.mp4



    Bu da sisteme bağladıktan sonraki fotosu.

     Teknika'nın sistemini sonunda dinledim!!!


     Teknika'nın sistemini sonunda dinledim!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 11 Temmuz 2010; 17:56:32 >




  • Hayırlı olsun yeni oyuncak diyelim
  • Teşekkürler.
  • hayırlı olsun dün niye çıktığın belli oldu
  • yazdıklarınızı okurken bile o anı yaşıyoruz resmen okumak bile keyifliyken o aleti dinlemek gerçekten çok daha muazzam bir keyif olmalı.

    hayırlı olsun .

    bestbuyda gezerken plaklar dikkatimi çekti bizde de kaç senelik bir schoub-lorenz pikap var gerçi öyle yabancı adam akıllı plağımız yok babam zeki müren muazzez abacı bülent ersoy plakları almış hep hoşuma gitti mağazada o plakları görünce ilerde sizinki gibi bir pikap almayı düşünüyorum da kafamda şu soru var :

    plak sesi hiçbir medyanın kalitesine benzemiyor değil mi ? mesela sizin sistemde o plaktaki şarkının aynısını flac bir audio cd 'sinde iyi bir super audio playerda dinleseniz plaktan aldığınız o ses kalitesi ile aynı olur muydu? fark olursa bu fark flac ile mp3 kayıt arasındaki fark kadar bir uçurum mudur?

    bu yanıtlara göre ilerde plak olayına girmek istiyorum .

    teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

    yazdıklarınızı okurken bile o anı yaşıyoruz resmen okumak bile keyifliyken o aleti dinlemek gerçekten çok daha muazzam bir keyif olmalı.

    hayırlı olsun .

    bestbuyda gezerken plaklar dikkatimi çekti bizde de kaç senelik bir schoub-lorenz pikap var gerçi öyle yabancı adam akıllı plağımız yok babam zeki müren muazzez abacı bülent ersoy plakları almış hep hoşuma gitti mağazada o plakları görünce ilerde sizinki gibi bir pikap almayı düşünüyorum da kafamda şu soru var :

    plak sesi hiçbir medyanın kalitesine benzemiyor değil mi ? mesela sizin sistemde o plaktaki şarkının aynısını flac bir audio cd 'sinde iyi bir super audio playerda dinleseniz plaktan aldığınız o ses kalitesi ile aynı olur muydu? fark olursa bu fark flac ile mp3 kayıt arasındaki fark kadar bir uçurum mudur?

    bu yanıtlara göre ilerde plak olayına girmek istiyorum .

    teşekkürler...


    Başlangıç için gayet vaşarılı bir soruBen cevap hoşuma gider diye sormaya korkuyordumAcaba bu plak sevdasının sonu nerelerede.

    Aslında mevzuyu çözüyorum.Şöyle anlatacağım;

    Bir sebepten dolayı bir çift hoparlör yad bir kulaklık ile fidanı toprağa atıyoruz.Bu fidan büyüdkçe bu bu bir çift hoparlör yetmiyor.Yeni bir anfi alarak suluyorsunuz.Büyümeye devam ediyor fidan.Sonra hoparlörler değişip anfiler yenilenip,kabolar değiştirilip sulanmaya devam ediyor.Bir zaman sonra sinema mı stereo mu diyerek dallanmaya başlıyor fidanımız.Zaten o kablo bu zımbırtı derken dallar ufak ufak çıkıyorduKüçük birer ağaç olma yolunda fidanımız ömrünü bu şekilde devam ettiriyor.
    Bu durumda usta teknikada çınar ağacı olma yolunda ilerlemekte

    Öyle bir benzetme yapmak istedim durum-u hal-i açıklamak adına:D

    Evet usta bu plak işi nasıl oluyor hele bi anlatıver kısacıkda virüs salınsın




  • Plak kayıtları daha sıcak çalar ve notaların tamamını duyarsınız.
    Bende ilk plak dinlediğim zamanı hatırlıyorum; bir gün çok sevdiğim bir abimiz muhabbet arasında plak dinlemek istermisin diye sordu. Bu soruyu duyunca bi heyecanlandım. Çünkü hep cd ve mp3 dinlemişimdir. Nilüferin bi 33'lük plakını taktı aaaaa bu nasıl bir ses. Cd gibi mekanik bir şey değil çok farklı, çok sıcak bir ses geliyordu hoparlörlerden. O anda mest oldum. Yahu bu insanlar ne güzel çalıyor diyorum içimden. Abimizin plak arşivi geniş ama dinlemeye kıyamıyordu, benide bir kaç nilüfer plakıyla kandırdı.

    Lafın kısası plak denilince böyle anılar geliyor aklıma. Plak tadından yenmez bir yemek gibi. Nasıl ki audiofil ler lambalı amfiden başkasında müzik dinlemem abi diyorsa, plakta öyle keşke her sanatçının kayıtları çıksada dinlesem diye için içini yer durur. Abimizi kandıra bilirsem birde long play'in bir yüzünü tam dinliyecem. 33'lük ne öyle bir şakı bitiyor diğer yüzünü çeviriyon. Analog sistemde müzik dinlemek gerçekten çok farklı bu deneyimi yaşamanızı isterim. Eski kayıtlarda stereo daha iyi hissediliyor, şimdilerde yapılan müziklerde kanalları sadece ses yoğunluğu olsun diye yapıyorlar. Bundan hiç hoşlanmıyorum. Ve sizede öyle bir arşiv linki veriyorumki ağzınızın suyu akacak. 1 milyon plak ve 1.5 milyon single olan bir arşiv hepsi plak hatta dünyadaki plak kayıtlarından biride var. http://www.wimp.com/thearchive/




  • Bugün sabahtan beri Adnan Tiryaki ile bol bol plak dinletisi ve bazı kolon yerleşim düzenlemeleri üzerine denemeler yaptık. Özellikle Bp7001Sc'lerin yerleri birbiriyle değiştirilerek, bas sürücüleri içeri doğru baktırıldı ve tweaterleri de dış tarafta oldu. (Daha önce içteydi.) Daha önceleri, dinleti noktasına doğru hafifçe yönelik olan kolonların bakış açısı, şimdi direkt ön tarafa doğru dümdüz bakıyor.

    Şu an baslar daha dengeli, biraz daha yumuşak ve sahne daha da geniş ve yüksek oldu.

    Dedim ya. Sabahtan beridir bir yandan dinleti, bir yandan da bu denemeleri yaptık. ;)

    Bir de bu arada, dün aldığım Earl Klugh'un 6 adet plağını bıkmadan dinleyip ezberledik. ;) 4-5 Cd'si zaten bende vardı. Ama plaktan dinlemek gerçekten daha farklı bir zevk. Ara da pek çok başka plak da dinledik tabi ki. Ama özellikle dün aldığım 6 adet Earl Klugh plakları sıfır olunca, dinleti hem çok zevkli, hem de çok daha uzun sürdü. ;)


    İnşallah Earl Klugh'u Transrotorda da dinlemek nasip olur. :D

    Bunlar da sevgili Adnan'ın fotoğrafları. :el salla:

     Teknika'nın sistemini sonunda dinledim!!!

     Teknika'nın sistemini sonunda dinledim!!!




  •  Teknika'nın sistemini sonunda dinledim!!!
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.