Şimdi Ara

Telefon üreticileri güncelleme desteğine göre AOSMark ile sıralanacak: İlk 5’te General Mobile da var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Akıllı telefon seçimi yaparken AnTuTu, Geekbench vb. birçok test bizlere yardımcı oluyor. Cihazın performansına yönelik bu benchmark uygulamaları her ne kadar yararlı olsalar da bazı noktalarda yeterli olmuyorlar. Bu eksikliklerden biride almayı düşündüğümüz markanın güncellemelere verdiği önemi öğrenemiyor oluşumuz. Bunu ortadan kaldırmak isteyen AOSMark isimli yeni bir site akıllı telefon üreticilerini güncelleme desteklerine göre puanlıyor.

    General Mobile 5. sırada


    Listedeki markalar 6 üzerinden puanlanmışlar. Bu puanlama sistemine göre 3.5 alan Google birincilik koltuğunda yerini almış. 2.75 puan ile OnePlus ikinci, 1.82 puan ile Nokia üçüncü ve 1.63 puan ile Sony dördüncü sıradalar. Beşinci sırada ise ülkemiz akıllı telefon üreticilerinden General Mobile bulunuyor. Son dönemde Android One destekli cihazlarına oldukça sık işletim sistemi güncellemesi veren General Mobile, bu sayede önemli üreticiler arasında üst sıralara çıkabilmiş. Son olarak diğer popüler üreticilerden Samsung sekizinci, Huawei on altıncı, Xiaomi ise on yedinci sırada yerini almış. Ayrıca en çok güncelleme alan cihazlar listesi de bulunan sitenin bu kulvarının ilk üç koltuğunda sırasıyla HTC One Google Play Edition, Sony Xperia Z ve Sony Xperia ZL bulunuyor.


    Listeye iOS cihazlar dahil edilmemiş. Ayrıca arayüz değişimleri ve düşük seviyeli Android güncellemeleri de sayılmamışlar. Örneğin Android 7.1’den 7.1.1’e geçmek güncelleme olarak sayılmamış. Site, Android API levelinde değişime sebep olan güncellemeleri kabul ediyor. Örneğin Android 7.0’dan 7.1’e geçiş API seviyesinde değişim içerdiği için güncelleme olarak kabul edilmiş. Markaların üzerine tıklayarak hangi cihazların listeye dahil edildiğini de ayrıntılı olarak görebiliyorsunuz.


    Ayrıca Bkz.Realme 4 milyon akıllı telefon satışına ulaştı
    Android cihaz kullanıcıları için güncelleme desteği önemli bir kıstas haline gelmeye başladı. Yeni açılan bu test sitesi de bu durumu kanıtlar nitelikte. Daha çok güncelleme veren firmaların böyle bir sıralama içerisinde bulunması kullanıcıların kararlarında da etkili olabilir.







  • GM5'i yarı yolda bırakan firmanın orada ne işi var.

  • Asus'a bak sen. Rezillik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nokianın çok az android one telefonu olmasına rağmen 3. Sırada. Helal olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nexus 6p ile androidin kaymagini cok yedik.

    siradaki telefon icin gonlumden pixel geciyor ama pahali oldugundan oneplus 6tye yonelecegiz.
  • 1 yil sonrasina yarim yamalak saf android guncellemesi veren firma ama... Malzeme kalitesi de ayrica vasat. Surekli servislerdesiniz...

  • Xperia Z felan derken? Tarihi verilere felan mı dayanıyor bu listeler..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hauntedd kullanıcısına yanıt
    En çok Android güncellemesi alanları gösteriyor. Sony Mobile şimdiye kadar en çok Xperia Z'ye güncelleme verdi.
  • Dikkatli okumanızı tavsiye ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nexus 4'u gordum 😁 Coook guzel telefondu.Baya uzun bi sure kullanmistim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bi yaşıma daha girdim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung Xiaomi'den daha iyi yani güncelleme konusunda Hani şu ara modellere en fazla 1,üst modellere en fazla 2-3 güncelleme veren firmadan bahsediyoruz değil mi ?
  • Oha kyocera telefon mu yapıyormuş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Sanki samsung sütten çıkmış ak kaşık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi'nin güncelleme desteği Android bazında değil, MIUI tabanlı oluyor ve üst sürümü vermeyecek bile olsa üst sürümdeki özellikleri kopyalayarak MIUI'ye ekliyorlar. Benim nezdimde güncelleme konusunda Samsung'tan fersah fersah ötedeler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sony güncelleme konusunda hiç bir zaman üzmedi. 👏👏 👏

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gm9 pro şarzda 1 cm yamuldu. akşam şarrza taktım sabah telefon eyilmişti. ekran ve gövde kavisli olmuş. telefonun ekranında kırık falan yok. şuan için düzgün şalışıyor. . servis kullanıcı hatası dedi.nasıl olmuş diye sordugumda darbe almış dedi. ve benden 2100 tl istediler. yenisi 1980 civarında mahkeme yolu gözüktü . resim ve videoları yayınlayacagım başkası madur olmasın

  • 37mehmetgunes34 3 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, gm4 de benim başıma bir problem gelmişti.. Suya düşürdüm, ekranı kendi servisinde değişti, takılan ekrandan memnun kalmadım, genel merkezine gönderdim, yan sanayi dediler, burdaki servisle genel merkez kavga etti.. Sonuç yok.

  • Adamlar GM5 gibi bir modele defalarca güncelleme verdiler. 800 TL bandında hangi samsung huawei veya diğer markalar güncelleme aldı? Benim GM 5'im vardı. Yalan yok, defalarca güncelleme yaptım. O fiyatta diğer hiçbir marka güncelleme falan verdiği yok. Aşağılamanın da anlamı yok.

  • smsmart kullanıcısına yanıt
    Sony Z3 gibi bir amiral gemisine 6.0.1 verdi ama nasıl verdi biliyor musun? Telefonun hoparlör ve ahizesini bozacak şekilde verdi ve bıraktı. Koskoca firma düzeltme zahmetine bile girmedi. Resmen küfreder gibi yenisini alın artık der gibi böyle bir eylem gerçekleştirdi. Sony pişmanlıktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.