Şimdi Ara

Telegram CEO'su açıkladı: Apple uygulama güncellemelerimizi engelliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz günlerde sizlere duyurduğumuz üzere Rusya, Telegram uygulamasının şifreleme anahtarlarını Federal Güvenlik Servisi ile paylaşmayı reddetmesi sebebiyle ülkede popüler mesajlaşma uygulamasının kullanımını yasaklamıştı. Apple'a başvuran Rus yetkililer uygulamanın App Store'dan da kaldırılmasını istediklerini açıklamışlardı. Konuyla ilgili olarak Telegram CEO'sundan açıklamalar geldi.

     


    Apple, Telegram'ı dolaylı olarak engelliyor


    Telegram CEO'su Pavel Durov uygulamada yer alan kanalında, Apple'ın Nisan ayından bu yana Telegram uygulamasının güncellemelerini engellediğini açıkladı. Rus devletinin App Store'dan Telegram'ın kaldırılmasını istemesinden bu yana uygulamanın global olarak güncellenmelerinde sorunlar yaşandığını belirten Durov, Telegram'ın piyasaya yeni sürülen iOS 11.4'te düzgün çalışmadığını ifade etti.


    "Rusya'daki güvenlik kurumlarına kullanıcılarımızın iletişim bilgileri ve şifre çözme anahtarlarını vermeyi reddettik. Kullanıcılarımızın sorunlu bir ülkedeki mahremiyet haklarını koruyarak mümkün olan en iyi şeyi yaptığımıza inanıyoruz." şekline bir açıklama yapan Durov, Rusya'daki kullanıcıların Telegram kullanıcı tabanının sadece %7'sini oluşturduğunu belirtirken dünyadaki tüm kullanıcılarına, bu rahatsız edici durumun çözülmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

     







  • Yazıklar olsun @Apple adam değilsiniz.

  • Pislik abd devleti bb de böyle yok etti kişisel mahremiyete hiç saygısı yok tüm vatandaşlarına potansiyel terörist gözüyle bakan barbar bir devlet.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rus devleti amerikan şirketinden rus uygulamasını engellemesini istiyor.
    temel fıkrası gibi.

  • Telegram en doğru kararı aldı ve şimdi doğruyu yaptığı için cezalandırılıyor. Yıllardır Telegram kullanıcısıyım ve çok da memnunum, elimde olsa sadece Telegram kullanırım ama insanları alışkanlıklarından vazgeçirmek çok zor. Umarım bu konuda Apple yediği haltı temizler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.