Şimdi Ara

TERMAL MACUN ALDIM FAYDA ETMEDİ MACUN ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bende gtx 950 m ve i7 4720HQ işlemci kullanmaktayım.Bu ekran kartı 85 dereceye ulaşıyor işlemci ise 98 derecelere ulaşıyor,ETS 2 oynarken.Normalde her ikiside 65 dereceyi geçmiyordu.Bunun üzerine bilgisayarı açtım,temizledim.N11'den ucuza termal macun siparişi verdim,yeniledim.Değişen birşey yine olmadı.Bunun üzerinde Zalman NS-2000 soğutucu aldım.Yine değişen birşey olmadı.Sanırsam termal macunda sıkıntı var.8 TL'ye 50 gramlık macun aldım.Tekrar açıp baktığımda macunun hiçbir işe yaramadığını farkettim.Çünkü:Termal macun sıktıktan sonra araya mıknatıs gibi birbirine yapışır.Fakat açtığımda yine içini vidaları söktükten sonra hiçbir zorluk çıkarmadan yerinden çıkardım.Sizin öneriniz ne sizce de kalitesiz macundan mı kaynaklanıyor?Sizlerden birde macun önerisi almak istiyorum.



  • Soğutucu yüzeyi bakır ise Thermal Grizzly Conductonaut öneririm kısaca şurdan bir bak istersen.



    ‎https://forum.donanimhaber.com/termal-pasta-thermal-grizzly-conductonaut-sivi-metal--122094964

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ets için bile ısınız çok yüksek
  • Zalman yülsek performanslı termal macun siparişi verdim. Isınma durumu düzelirse sizleri bilgilendiririm.

    Arkadaşlar macun geldi. Güzelce sürdüm. MSİ Afterburner programı ile tekrardan kontrol ettim. Önceden 45 fps alırken şimdi 55 fps alıyorum. Ekran kartı sıcaklığı önceden 95 iken şimdi 80. İşlemci sıcaklığı 98 iken şimdi 90-94. Acaba Asus laptoplara özel bir ısınma sorunu mu orasını bilmiyorum. Bilgisayarın altında da Zalman NS-2000 soğutucu var o halde böyle. Arkadaşlar benle aynı oyunu oynayanlara bakıyorum,Youtube'dan. 60 dereceyi geçmiyor. İşlemcileri ve ekran kartları aynı sadece laptop markaları farklı. Yine başka bir Youtube kanalında adam vakumlu soğutucu kullanıyor ve 50 dereceyi geçmiyor. Acaba ondan mı alsam? Yabancı Youtuber da alttaki soğutucudan var ve 50 dereceyi geçmiyor.

    VAKUMLU SOĞUTUCU




  • MasterGel Maker nano mu yoksa Thermal Grizzly Kryonaut (bu markanında iki ürünü var bir de Thermal Grizzly Conductonaut) Şu 3 ürün arasından hangisini tavsiye edersiniz ?
    Not:laptop kullanıyorum
  • hocam macun sürmek bile çok önemli çok ince sürmelisiniz eğer macunun yanında yayma aparatı geldiyse onunla birlikte yaydırın incecik olsun
    ben 3 kez denedim anca ayarını tutturdum 90 dereceden aşagı inmiyodu
    suan en baba oyunda 80 dereceyi geçmiyor etsde 70 dereceye ulaşmıyor mesela
    kullandığım macun stars tg1 biraz sulu macun ama iş görüyor fakat daha iyisini alabilirsin
  • Bu olayı sadece macun olarak görmemek gerek. Sisteminde bilgisayarı yoran durumlarda olabilir ve aşırı ısınmasının sebebi olabilir. Ek olarak bilgisayarın içerisinde işlemciden ek FAN var. Fan kirli ya da etkisiz olabilir senin bilgisayar üzerinde yaptığın işlemlere göre. Bilgisayarı Yüksek performansa ve oyunu da full ayarlara alırsan tabiki de aşırı derecede ısınma olur. Ek olarka ETS zaten bilgisayarı yoran bir şey çünkü oyunun yapımı notebook lara göre ayarlanmamış. Dikey senkron kapatman gerekiyor. Kapatsan bile çok az bir rahatlama geliyor ama oyun sistemi yoracak durumda bir oyun.

    İşlemcinde hasar alma durumları da olabilir ya da hafif yanıklaşma olayları olduğu için sistemin aşırı ısınma ve yetersiz işlevsellik gösterebilir. Windows sisteminde bulunan sistemi yoran dosyaları ve virüs var mı yokmu kontrol etmeni tavsiye ederim. Tek macun odaklı davranma kısacası.
  • Yüksek sıcaklıklara dayanabilen bir macun arıyorsanız şu ürün işinize yarayabilir.

    http://www.pulsar.com.tr/kimya/urun.php?kat=elektronik&seourl=pc-195-termal-iletken-pasta-termal-macun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.