Şimdi Ara

Termal macun yenileme sonrası ısınma sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
33.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kiva1212 K kullanıcısına yanıt
    En kral laptopu alsan yine ayni zamanla macun gidiyor isinma başliyor oyun oynayinca daha kötü olunuyo 70-80 dereceyi yine bulursun o yüzden kimse yanaşmiyor:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son gönderdiğin resimde de macunu çok sürmüşsün. 1mm'den ince bir tabaka haline getirmen lazım. Sen maşallah çamur gibi sıvama eğilimindesin. Sorun macunun markasında değil senin bolca sıvamanda.
  • hocalarım, macun yerine elimde termal yapıştırıcı silikon vardı. ince bi kat sürdüm. ama güvenemedim de sonra. var mı kullanmış olanınıx daha önce. yoksa gidip macun mu alsam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlattım ama 2 tane parlak yüzeyi olan çipin sadece büyük parlak yüzeyine sürülecek diğer parlak yüzeye bişey sürme diğeri zaten tek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatmış olacağım. Benzer sorunu yaşayıp benzer şekilde termal macun yenilememe rağmen işlemci +100 derece sıcaklığa ulaşarak kendini kapatıyordu. Sorunun cpu heatsink (işlemci soğutucusu) kaynaklı.

    Termal macun yenileme sonrası ısınma sorunu



    Parçaya dikkatle bakarsanız sorunu göreceksiniz. Ama hala göremediyseniz aşağıdaki işaret ettiğim noktaya dikkat edin.


    Termal macun yenileme sonrası ısınma sorunu

    Bu parçayı sıcak suya koyduğumda bu noktadan hava kabarcıkları çıkıyordu. Bu Bakır boru çok da basit bir boru değil içerisinde ya gaz yada bir sıvı var ve ısındıkça boru içinde devir daim ederek parçanın her yerine sıcaklığı dağıtıyor. Böylece sıcaklık işlemcinin olduğu bölgede kalmayıp daha çabuk soğuyor. Çözüm ise bu parçayı değiştirmekten geçiyor. Laptopunuzun modeli ile internette arama yaparak parçanın 2. eline ulaşabilirsiniz (ya da sıfırına) Ben ebay dan bulup getirttim. 300 tl gibi parça+kargo+gümrük ücretiyle parçaya ulaştım. Ve macun yenilemeyi de yaparak aşağıdaki sonuca ulaştım.



    Termal macun yenileme sonrası ısınma sorunu


    Şayet macun yenilemeye rağmen sıcaklık düşmüyorsa cpu (işlemci) ve gpu (ekran kartı) soğutucularının işlevini yapmamasından şüphelenilmelidir.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.