Şimdi Ara

Tesla halka açık bir şirket olmaya devam edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Ağustos ayının başlarından bu yana elektrikli araç devi Tesla’nın borsadan çıkarak özel bir işletme haline geleceği iddiaları tartışılıyordu. Tartışmayı bizzat başlatan Elon Musk yine bizzat son noktayı koydu.


     


    Geri adım


     


    Son dönemde hisselerde yaşanan dalgalanmalar ve bazı hissedarların geleceğe yönelik düşük fiyat tahminlerinde bulunması Musk’a hamle yapma gereği hissettirmişti. Bir açıklama yapan ünlü CEO yakın dönemde özel bir işletme haline dönüşeceklerini ve gerekli yatırımın da alındığını bildirmişti. Hatta bu yatırımcının Suudi bir prens olduğu da gündeme gelmişti.


     


    Ayrıca Bkz.Nintendo mobilde sabit fiyat stratejisine dönüyor

    Açıklamaları nedeniyle Menkul Kıymetler Komisyonu’nun da hedefine oturan ve manipülasyon suçlamasıyla karşı karşıya kalan Musk, Cuma günü bir açıklama yaparak tartışmaları bitirdi.


     


    Musk özel bir işletmeye dönüşme konusunda hissedarların çoğunun desteğini aldığını ancak halka açık bir şirket olarak kalmanın daha iyi olacağı kararına vardığını yayınladığı bir mektupla duyurdu.


     


    Günlerdir Tesla’nın borsadan çekilip çekilmeyeceği konusundaki tartışmalar böylece son buldu ancak Musk’un başı ağrıyabilir. Menkul Kıymetler Komisyonu yaptığı açıklamalar nedeniyle Musk ve 8 yöneticiyi mahkemeye çağırmıştı. Eğer kanunların çiğnendiğine karar verilirse Musk ceza alabilir.


     







  • hisse değerlerini arttırma operasyonu başarıyla sonuçlandı. hisseleri 420 dolara alacağını söylemek sonra hisse değerleri artınca yok vazgeçtik demek güzel taktik Elon.

  • Bunun peşini SEC kolay kolay bırakmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.