Şimdi Ara

Tesla modelleri tam otonom sürüşe bir adım daha yaklaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Tesla’nın otopilot teknolojisi kimi zaman kazalara yol açmasıyla kimi zaman da sürücülerin hayatını kurtarmasıyla gündeme geliyor. Bu durum otopilot hakkındaki düşüncelerin sürekli değişmesine neden olurken, ABD merkezli üreticinin otonom sürüş teknolojisini her geçen gün biraz daha geliştirmesine engel teşkil etmiyor.
     

    Geçtiğimiz aylarda otopilot sisteminin yapay sinir ağını yeniden elden geçiren Tesla, böylece daha gelişmiş sürücü asistan özelliklerinin de önünü açmıştı. İki yıl önce yayınlanan Autopilot 2.0 programının bir parçası olarak yayınlanan “Navigate on Autopilot” güncellemesi sayesinde otopilotun daha hızlı olan şeride geçebilmesi ve otobandan çıkış yapabilmesi sağlanmıştı.

     

    "Evden işe tam otonom şekilde gidilebilecek" 

    Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada bu özelliklere yenilerinin ekleneceğini belirtti. Musk, otopilotun çok yakında trafik ışıkları ve dur işaretlerini algılayabileceğini söyledi. Çok yakında Tesla kullanıcılarının evden işe tam otonom bir şekilde gidebileceğini de sözlerine ekledi. Gelecek yeni özellikler otopilotun kavşaklar gibi zorlu şehir şartlarında dahi başarılı olmasını sağlayacak.

     

     

    Otopilot teknolojisini tam otonom olmaya bir adım daha yaklaştıracak özelliklerin tam olarak ne zaman geleceği bilinmiyor. Otopilota kısa vadede gelecek yeniliklerden biri Summon (çağırma) özelliğinin güncellenmesi olacak. Bu sayede Tesla kullanıcıları araçlarını akıllı telefon yardımıyla uzaktan kontrol edebilecek.

     



  • Zamanında kara şimşekten gördüğümüz özellikler gerçek oluyor. :)

  • Teslanin biran önce ışık hızını geçebilecek uzay araçları üretmesi lazım evrende yeni keşfedilen insanların yaşayabileceği gezegenler var gidemiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demo videosu falan paylaşsalardı iyi olurdu.

  • Nasıl yani şimdiye kadar algılayamıyor muydu? Bildiğin şerit takip sisteminden hallice bir aletmiş yani bu otonom araç dedikleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 11 Aralık 2018; 10:11:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HAKTAN06

    Teslanin biran önce ışık hızını geçebilecek uzay araçları üretmesi lazım evrende yeni keşfedilen insanların yaşayabileceği gezegenler var gidemiyoruz
    Lost in space tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama oldu mu bu şimdi yaaaaa. Biz daha tank kovulayacaktık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.