Şimdi Ara

Tesla'nın hisse değerinde rekor sıçrama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Bu yılın başından beri hedeflerini ıskaladığı ve kârlılığa ulaşamadığı için sıkça eleştirilen elektrikli otomobil üreticisi Tesla, son haftalarda şirket CEO'su Elon Musk'ın davranışları nedeniyle zor günler geçiriyordu. Elon Musk, attığı yanıltıcı tweet'ler nedeniyle davalık olurken Tesla'nın hisse değeri bu yılın en düşük seviyesine bir hayli yaklaşmıştı. Son birkaç gün içinde yaşanan gelişmeler ise Tesla'nın hisse değerinde ciddi bir artış sağladı.


     

    SEC'le yapılan anlaşma olumlu karşılandı

    Geride bıraktığımız hafta sonunda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu(SEC); Elon Musk ve Tesla ile anlaştığını duyurup Musk aleyhine açtığı dolandırıcılık davasını geri çekmişti. Bunun karşılığında Musk ve Tesla 20 milyon dolar para cezası ödemeye mahkum edilirken Musk'a, Tesla'daki yönetim kurulu başkanlığı görevinden istifa etmesi için 45 gün mühlet verilmişti. Analistlere göre şirketin yönetim kurulu başkanlığına Musk'ın dışında bağımsız bir yöneticinin getirilecek oluşu, şirket hissedarlarına güven verdi.


     

    Öte yandan şirketin CEO'su olarak görevine devam eden Elon Musk'ın, hafta sonu şirket çalışanlarına gönderdiği mesajın da Tesla'nın geri dönüşündeki etkisi son derece önemli. Cumartesi günü itibarıyla bu yılın üçüncü çeyreği sona ererken Musk, şirketin geleceğiyle ilgili önemli bir bilgiyi Tesla çalışanlarıyla paylaştı. Musk, Tesla'nın kârlılığa çok yakın olduğunu duyurdu.


     

    Model 3 üretiminde hedefe ulaşıldı 

    İlk teslimatlar yapıldığından beri Tesla'nın Model 3 üretim hacmi eleştirilse de şirket Model 3 üretiminde de hedefine ulaşmış görünüyor. İkinci çeyrekte 28 bin 578 adet Model 3 üreten Tesla'da, şirket CEO'su Elon Musk üçüncü çeyrekte bu sayıyı 50-55 bine çekmek istediklerini dile getirmişti. Electrek tarafından paylaşılan rakamlara göre ise şirket üçüncü çeyrekte 53 bin adet Model 3 üretmeyi başardı. Bu çeyrekte şirketin ürettiği toplam otomobil sayısı ise 80 bine ulaştı.


     

    Bağımsız yönetici, kârlılık hedefleri ve rekor Model 3 üretiminin peş peşe duyurulmasının ardından dün ABD'de borsaların açılmasıyla birlikte Tesla hisseleri adeta uçuşa geçti. Şirket hisseleri birkaç saat içinde yüzde 17'nin üstünde değer kazandı. Böylece Tesla'nın hisse değeri günlük bazda son 5 yıl içinde en büyük sıçramaya imza atmış oldu. 








  • Aç fabrika burada üretim yapalım elon reyiz. Asgari ücret zaten 250$

  • Geçen ay Amerika'daydım trafikte Tesla marka araç sayısı oldukça fazlaydı. Silikon vadisinden bir arkadaş Tesladaki arkadaşlarının deli gibi çalıştığı bazı insanların şirketteki yoğunluk ve stresten işi bıraktığını felan söyledi.

    Yine aslında pek bilinen bir şey değil ama San Franciscoda Apple'ın devasa bir otonom araç geliştirdiği bir tesis var. Binanın dışında hiçbir şey yazmıyor belliki gizli bir şey şekilde yürütüyorlar şu an.

    Uzun lafın kısası bu elektrikli ve otonom araç işinin popüleritesi artacak yakın gelecekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 2 Ekim 2018; 9:59:24 >
  • Ulan bu da haber mi, zaten geçen hafta %20 düşmüştü twit yüzünden, sorun çözülsünce geri yükseldi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.