Şimdi Ara

The Witcher Kitap Serisi Ana Konu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.451
Cevap
43
Favori
111.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legolas246

    Yıllardır çevrilsin diye beklediğimiz kitap. Neden bu kadar az şey yazılmış, anlamak güç. Bence insanlar konudan habersiz.

    Neyse ben söylemek istediğim bir kaç şeyi söyleyeyim. Öncelikle çeviriyi ben de çok kaliteli bulduğumu söylemek istiyorum. Gereksiz yere çeviriyi zorlamamışlar yaratık isimleri çevrilmemiş. Witcher ismini de çevirmemişler. Witcher ismini çevirmemelerinin altında satış kaygısıda olabilir bilmiyorum, ama beni orası ilgilendirmiyor. Çevirilmemesi bence daha hoş olmuş. Şimdi okuduğum yerde lamia diye bir kelime var o da çevirilmemiş altına not düşünülmüş mesela. Yine çok hoş olmuş.

    İlk kitap çıkar çıkmaz satın aldım. Şimdi artislik olmasın ne kadar sürede okuduğumu söylemeyeyim. Fakat çok hızlı bitirdim onu söyleyebilirim. Neyse ikinci kitabın hemen çevirilmesini istiyordum tabi. Gerçi beklentim 2017 sonu 2018 başında çıkar yönündeydi. Game Of Thrones serisinden alışığız zaten beklemeye, dedim bekleyeyim. A song of ice and fire serisinin kitapları daha uzun farkındayım. Yalnız Pegasus'u ve çevirmeni tebrik ederim beklediğimizden çok daha erken çıktı. Hatta mayıs içinde çıkacak diye haberler yayıldığında dahi ben inanmamıştım. Hatta bir teşekkür maili atmayı düşünüyorum önümüzdeki günlerde, hem de üçüncü kitabın tahmini çıkış tarihini öğrenmiş olurum.

    Bu arada ilk kitabı bitirdiğim ve ikinci kitap henüz çıkmamışken, ee beklemeyeyim, açıp ingilizcesini okuyayım Türkçe'si çıkınca kaldığım yerden devam ederim dedim. Fakat açtım bir iki sayfa okudum. İşte o zaman kanaatim geldiki: Türkçe çeviri İngilizceden daha başarılı. Bu benim şahsi kanaatimdir. Sonrasında Türkçe'yi beklemek daha akıllıca galiba diyerek beklemeye karar verdim.


    İkinci kitabın ise an itibariyle 186. sayfasındayım. Gwynbleidd. hocama bir kaç şey yazayım:


    Benim anladığım, evet Yen kısırlık tedavisi için istiyordu ganimeti. Peki ben size bir şey sorayım "truth is a shard of ice" bu replikten tam olarak ne anlamamız gerekiyordu. Yani Yen tam olarak ne demek istedi orda anlayamadım, sonra ben biraz reddit okudum aydınladım gibi, ama sizin görüşünüz nedir ? Ben ilk okuduğumda anlamsız gelmişti ondan repliği google'a yazdım.




    2. bölümü henüz bitirdim. Bu bölümde
    çok güçlü ve çok zayıf bir aşk hikayesi vardı bence. Bölüme başlamadan önce senin sorunu okuduğum için,( Allahtan büyük bir spolier değilmiş :) ) o cümleye gelince daha bi dikkatli okudum.

    Benim az çok anladığım o buz parçası efsanesinden yola çıkarsak, buz parçası 3ü ne de saplanmış durumda :)

    Istredd, Yen olmadan mutlu olamıyor, Yen ise istredd'i onun sevdiği kadar sevemediği için ' karşılık bulunamayan hediye olayı oluyor' Yani isterd in aşkını kabul etmek istemiyor çünkü Yen de Geralt'a çok aşık. Ama Geralt ta tam bir ODUN olduğu için Yen'de ondan karışılığı alamıyor ve ikisinden ayrılmak istiyor. Halbuki Geralt seni seviyorum deseydi orada, işler değişecekti.

    Sonuç olarak buz parçası 3ü ne de saplandığı için 3ü de mutsuz...




  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt

    Evet hocam akla ilk gelen benim de bu oldu.Reddit'de dönen tartışmalar da bu yönde. Yazarın tarzı biraz bu sanırım. Son dilekte de son dileğin ne olduğunu açıkça söylemiyordu hatırlarsanız. Hatta ilk iki dileğin ne olduğunu bile kendimiz buluyorduk. Her şeyi apaçık vermeyi sevmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 26 Mayıs 2017; 9:59:5 >
  • Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Evet, yazarın o huyunu bende farkettim iki kitaptada. Sanırım böyle tahmin etmeli şeylerin devamı gelecek :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 20 Mayıs 2017; 7:0:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitabın 3. Bölümünü bitirdim. :)

    Bölüm çok eğlenceli olmuş. Özellikle Dandelion'ın konuşmalarını baya komik buldum. Oyunu oynadığım için okurken kafamda Novigrad şehri ve karakterler gözümün önüne geldi hatta, Oyunla bağlantılı spolier


    Chappelle'nin kitapta meğer 2 ay önce öldüğünü ve bir doppler'in onun şeklini aldığını öğreniyoruz.

    Oyun bağlantısı ise, yıllar sonra novigrad'e ilk geldiğimiz zaman Chappelle'nin cadı avcıları tarafından yakılarak infaz edildiğini görüyoruz. Demek ki bir şekilde foyası ortaya çıkıyor.

    Hoş bir ayrıntı olmuş :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 20 Mayıs 2017; 7:1:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kader kılıcını bitirdim. İlk kitaba göre daha karakter ağırlıklı, aksiyonu az bir kitap olmuş.

    Novigrad hikayesi favorim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan mersedes -- 20 Mayıs 2017; 14:36:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 4. Bölümü bitirdim.




    Deniz kızı olayı güzel gidiyordu ama çok oldu bitti ye gelmiş gibi oldu. Pat diye kız dönüşmeye karar verdi anlayamadım. Sürekli beş parasız kalmaları, aynı oyunda anlatıldığı gibiydi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5. Bölüm kader kılıcı da bitti. En favori bölümüm 3. diyordum ama fikrim değişti.




    Sonunda şu meşhur, ciri ile tanışma hikayesini tam anlamıyla öğrendim. Ayrıca Elfler, brokolin ormanı, Dryad lar, Ethine... Çok güzeldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. kitabı'da dün siparişini verdim yazın kafam dinginken ikisini de okuyacağım
  • Ucakta okumalik kitap ariyorum cerezlik beyler kitap akicimi (30 saatim yolda gecicek seriyi bitirirm heralde )

    Bunla metro serisi arasinda kaldim

    Ooo zaten kitaplar cok kisaymis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 23 Mayıs 2017; 3:1:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oberyn

    Ucakta okumalik kitap ariyorum cerezlik beyler kitap akicimi (30 saatim yolda gecicek seriyi bitirirm heralde )

    Bunla metro serisi arasinda kaldim

    Ooo zaten kitaplar cok kisaymis

    2 kitap toplamda 800 küsür yapıyor, metro serisini okumadığım için yorum yapamam :)
  • Kitapları almak istiyorum. Sadece witcher 3 oynamış nirisi olarak o muazzam evren kim bilir bu kitapalarda nasıl anlatılmıştır. Merak etmeden duramıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk iki bölümü okumuş bulunmaktayım


    Birinci bölüm baya uzun soluklu fakat güzel bir hikayeydi. Bu bölümde dikkatimi çeken aksiyon sahnelerinin azlığı ve son dilek kitabındaki betimlemelere göre dövüş betimlemelerinin biraz daha detaysız olduğuydu. Fakat yeni karakterler sağlam karakterlerdi.

    Özellikle hikayenin gelişimi ve beklenmedik yerden vuruşu güzeldi.

    Altın ejderha hikayesini daha önce kulaktan dolma duymuştum ama fazla ilgilenmemiştim. Şimdi anlıyorum ki gerçekten güzel bir hikaye olmuş. Ayrıca adamın ejderha çıkması gibi birşeyle hiç karşılaşmayı beklemiyordum, o ana kadar hikaye benim için ortalamaydı fazla bir albenisi yoktu fakat o noktadan sonra benim için biraz daha güzelleşti.

    Son olarak birinci hikayede sürekli olarak 'OLASILIKLARIN SINIRI' lafının gözümüze sokulmasından rahatsız oldum. Doğru kelimelerle kullanıldığında gerçekten güzel cümleler çıkartılabilecek bu söz, bence çok fazla yerde kullanılarak harcanılmış.





    İkinci bölüm hakkında yapacak fazla bir yorumum yok. Yen Geralt ilişkilerinin bukadar duygusallastığına ilk defa şahit oldum diyebilirim. Yenneferin kitaplarda oyunlara nazaran daha gerçek bir aşk beslediği söyleniliyordu ve bu bölümde de bu doğrulanmış oldu. Ama genede üstüne düşen çirkefliği sergiledi. İki adamı aynı anda idare ettiğini öğrenmek sihirbaz kadar benide üzdü.Sihirbazın yaşadığı kırgınlıkla yapacağı saçma bir hareketi bizim Ak Kurt gene tüm cooluğuyla engelledi.


    Bunların haricinde
    buz parçası efsanesi hikayeye çok güzel yedirilmiş. Ayrıca geralta sürekli mutant dendiği zaman alındığınıda görmüş olduk. Witcher olmasına rağmen bu adamda azda olsa duygularını yaşıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 23 Mayıs 2017; 23:45:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son Dilek kitabını yeni aldım, sadece üçüncü oyunu oynadım. Pek kitap okuma alışkanlığım olmasa da inanılmaz sürükleyici geldi. Karakterleri dünyayı biliyor olmak da çok önemli avantaj sağlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bardeos

    Kitapları almak istiyorum. Sadece witcher 3 oynamış nirisi olarak o muazzam evren kim bilir bu kitapalarda nasıl anlatılmıştır. Merak etmeden duramıyorum

    Oyunu oynadığın için, kitabı okurken daha bi keyif alıyorsun. Karakterler, mekanlar gözünün önüne geliyor çünkü :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 27 Mayıs 2017; 11:16:17 >
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt

    Kitapta genel olarak 1. kitaba göre aksiyon sahneleri azdı. Belkide diğer kitaplara zemin hazırlığı olabilir diye düşünyorum. Ben o ejderhayı sadece gwent kartında görmüştüm, o yüzden baya şarşırmıştım. Bana hiç rahatsızlık vermedi Olsasıkların Sınırı lafı nedense :) Hatta her kullandıklarında hoşuma gitti. Güzel yerlerde kullanmış hep.
  • Ve final bölümünü bitirmiş bulunmaktayım.


    En sonunda ki Kader olayı iyi mi olmuş anlayamadım. Sanki biraz zorlama gibi duruyor. Neden derseniz, işte Cintra katliamı oldu ve Calentre kızını Withcer'ın evine gittiği arkadaşa vermiş olması, orada karşılaşmaları... Belki ileri ki kitaplarda bunun ayrıntısına yer vermiştir ama şu an ki haliyle biraz havada kalıyor.

    Sodden savaşında ölen büyücülerin isimlerinin yazıldığı taşa geldiğinde Geralt kimle konuşmuştu anlayamadım


    Ben okurken keyif aldım. Dandelion'a baya güldüm zaten. Sonu süprizli biten hikayeler, aşk üçgenleri, Novigrad şehri.. hepsi güzeldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 27 Mayıs 2017; 11:28:34 >
  • Ben de sipariş geçtim 2 kitabıda.Ilk oyunu biraz oynamış okul,pcnin kötü olması sebebiyle bırakmıştım.Kitabı okurken oyunuda tekrar oynarım diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Ben de az önce bitirdim hocam. Sayfa 300 den sonra hızımı düşürmeye çalıştım, ama çok muvaffak olamadım. Yeni çevrilen kitap olmadığı için bitsin istemedim. Ben sonu da dahil çok beğendim.



    Şimdilik çok bi yorum yapamıyorum. Ama beğendim. Sonu da hoşuma gitti .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oberyn kullanıcısına yanıt
    Metro 2033 ve 2034 okudum .



    Son kitabı ise okumadım. Fakat witcher oyun hayranı olduğum için mi bilmiyorum, ama bu kitapla kıyas götürmez. Kesinlikle witcher serisi fersah fersah daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Hocam konuştuğu kişide kader vs referansları vardı bunları düşünerek ciri diye düşündüm ama o da imkansız.



    Triss'in ismi sodden anıtında nasıl olabiliyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnan mersedes -- 28 Mayıs 2017; 22:51:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.