Şimdi Ara

The Witcher (2019 - ) | Netflix

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.476
Cevap
54
Favori
151.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • The Witcher (2019 - ) | Netflix


    The Witcher roman&oyun serisi Netflix'te diziye uyarlanıyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • hem kitabı okumuş hemde oyunu oynamış biri olarak söylüyorum çoğu boş yapıyor izleyin bu ürünün tadını çıkartın devam edin, herif gitmiş kitaptaki cümleleri ezberlemiş höh dİzİDe bO CumLOleri soYlömeDü boK gİbü diZü olMuŞ ulan hey Allah ım ya, izlerken kitabı okumanın artısı olarak senin kafanda bir şeyler canlandırıyorsa o yeter izle geç kitabı ezberleyip kıyaslama yapmana gerek yok
    İlk 3 kitabı okudum. Wild Hunt'ı da 2 kere bitirdim. Ne kitapta, ne oyunda, Yennefer'in Hintli, Triss'in roman gacısı, Geralt'ın bu kadar genç, kaslı ve alakasız olduğunu gördüm. Sen üstüne kitapları okuyup, oyunları oynayıp, şu rezaleti eleştirene "hater" diyorsan, ne okuduğunu, ne oynadığını anlamışsın. Ya gözleriniz kör, ya da konuşmak için konuşuyorsunuz. Burada hikayeye laf eden yok. Daha hikayeyi görmedik. Oyuncu seçimiyle baştan ofsayt bu yapım. Teaser'ı İzlerken gram Witcher evrenindeymiş gibi hissetmedim. Biz hater değiliz de, siz her şeyi koşulsuz şartsız sindirebildiğiniz için öyle geliyor olabilir.
    İki Superman izleyip yorum yapıyorsun sanırım. 'Kötü oyuncu diyen insan ne bileyim' diye savunduğun kişi Al Pacino değil, Robert de Niro değil Daniel Day-Lewis değil. Henry Cavil ben de severim fakat öyle her rolün altından kalkar, çok iyi oyuncu denicek bir seviyede değil zaten oynadığı filmler inanılmaz oyunculuk gerektirmeyen filmler. Topu topu kariyerinde 16-17 filmi anca var eskiden dizi oyuncusyudu şimdi de box office için yapılan aksiyon filmleri oyuncusu. Zaten oynadığı ünlü olduğu filmler çok iyi oyunculuk gerektirmeyen filmler. Klasik iyi bir aksiyon film oyuncusu ötesi değil.
    260+ üstü saat Witcher 3 oyun sürem var ve Türkçe'ye çevirilen tüm kitapları okumuş biri olarak ben de bir kaç şey söylemek isterim.

    Yennefer'i beğenmedim, oyunculuktan yana sıkıntı yok, hatta bazı sahnelerde kitap gözümün önüne geldi güzel yansıtmış karakteri. Fakat tipini kafamda farklı canlandırmıştım kitabı okurken ondan bir türlü mutlu olamadım. Benden kaynaklı bir problem de olabilir onun için tam bir eleştri diyemiyorum.

    Triss'i beğenmedim. Kitapta kestane renkli saçlarından bahsediliyordu yanlış hatırlamıyorsam, fakat ben kitabı okurken bile oyundaki kızıl saçlı Triss'i gözümün önüne getiriyordum. Haliyle dizideki Triss'le de mutlu olamadım.

    Dandelion'u çok beğendim oyuncu olarak. Bence Henry Cavill'den sonraki en iyi casting bu karakter. Tam olarak kitapta kafamda canlandırdığım gibi. Fakat isminin dizide Jaskier olması Andrzej Sapkowski'nin oyuncu kitleye attığı en büyük kazık şahsi görüşüm. Kendisi zaten genel olarak Witcher oyunlarından, özellikle oyunun kitabı meşhur etmesi fikrinden oldukça rahatsız olan biri. Bu konuda eminim yapımcılar ticari kaygılardan ötürü ismin Dandelion olmasını istese de bence yazar istemedi. Benim için hem oyunda hem kitaplarda oldukça önemli bir karakter. Haliyle her ne kadar küçük bir şey olsa da isminin Jaskier olması beni rahatsız etti.

    Gelelim beni en fazla rahatsız eden şeye: Mekanlardaki yaşanmışlık hissinin az oluşu ve karakterlerdeki fazla makyaj. Benim için bu konuda en efsanesi Game Of Thrones S01E01 'dir. Orada kralice uzun yoldan gelir, Winterfell'de insanlar kral ve kraliçeyi karşılamak için bekler. Cersei 7 krallığın kraliçesinin kıyafetleri, özelikle kıyafetlerinin alt kısımlarının çamur olmuş olması, Winterfell'in leydisi Catelyn'in saçlarının hafif kabarık görüntüsü. Soğuk havadan ötürü kıyafetler, Arya'nın Sansa'nın duruşu vb. Bu gibi kriterlerden ötürü atmosfer sizi içine çekiyordu. Zaten ilk bölümden sonra HBO 3. sezon onayı vermişti. Buz ve Ateşin Şarkısının da tüm kitaplarını okudum. Fakat dizisinden ilk sezon dışında çok haz etmem onu da belirteyim.

    Witcher dizi ortamlarındaki kadınlarsa fazla süslü ve makyajlı geldi. Özellikle Cintra'daki Pavetta'ya görücü gelen bölümde sarayın ortamı beni biraz rahatsız etti. Büyücüler için aynısını söylemek zor, çünkü kitapta da anlatıldığına göre büyücüler döneme göre çok dekolteli iddialı kıyafetler giyip çok süslenen tipler. Onların öyle olması gerekiyor, bence bunda problem yok. Buradaki Calanthe'yi de çok beğendim, bence oyuncu yakışmış, kitabı okurken de böyle biri hayal etmiştim.

    Çok uzattım, belki de kimsenin okumayacağı şeyler için boşuna yazıyorum ama neyse bitireyim.

    Peki bunlar dışında dizi nasıl ? Bence güzel. Henry Cavill çok çok çok başarılı bir casting diziyi izlemeye başlayınca daha iyi anladım. Karaktere çok bürünmüş. Hatta bunu yazacağıma inanamıyorum, ama oyundaki witcher karakterinden bile iyi gibi. Artık Witcher deyince hemen gözümün önüne geliyor. Konuşması, sesi, tonlaması harika. Bunda oyunları oynamış, kitapları okumuş olması ve gerçekten rolü çok seviyor olması büyük etken. Çünkü röportajlarından anlaşılan gerçekten çok özeniyor yaptığı işe. Antrenman programını bile değiştirmiş, daha iyi kılıç kullanmak için. Dublör kullanmayı reddediyormuş, çok gerekmedikçe. Hatta Henry'in röportajının yer aldığı bir Youtube videosunda Netflix umarım Henry Cavill'in bu hevesini boşa çıkarmaz yazmış biri. Gerçekten öyle Henry Cavill çok özeniyor bu işe belliki.

    Kılıç dövüşleri bence harika. Kıyaslama olmasın ama Game Of Thrones dan daha tatmin edici. Henry'nin bunda payı büyük. İlk bölümdeki kılıç sahnesi çokça izledim.

    Hikayenin kitaba çok bağlı kalmasını da beğendim. Hikayenin ilerleyişini de beğendim. Fakat ne ne zaman geçiyor daha keskin ifade etseler kafa karışıklığı biraz olsun azalabilir. Hikaye bölük pörçük diyenler için ilk kitabında böyle olduğunu belirteyim. Kısa kısa hikayeler var farklı zamanlarda geçen.

    Ciri karakterini de beğendim gibi. Aslında Geralt'ı bulduğu dönemki Ciri'yi hep yaşça daha küçük olduğunu hayal etmiştim, fakat karakter rahatsız etmedi. Ciri'yi yansıtabiliyor bence. Zaten her şey benim istediğim gibi olacak diye bir kaide de yok.

    Çok uzun yazdım, ama dizi bence güzel. Sevmediğim yönleri var elbet, ama ikinci sezonu daha iyi olacaktır. Kesinlikle puanının 10 üzerinden 5-6 olduğunu düşünmüyorum.
  • Witcher dizi oluyor ve bunu netflix yapıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 17 Mayıs 2017; 14:40:36 >
  • Yerimizi alalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlayamazsınız

    Edit:

    The Witcher (2019 - ) | Netflix

    Atmasam olmaz Witcherin filmi geliyor denilince bu atılmıştı bir fan tarafından ortaya kalsın bu burada.Benim fikrim Geralt bu karaktere uymaz.Batman Beginsteki gibi simsiyah,basık,iç karartan bir Witcher filminde olursa olur anca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 17 Mayıs 2017; 15:39:54 >




  • Wiçır ve Netflix. Dünyanın sekizinci harikası geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KendineHakim

    Anlayamazsınız

    Edit:

    The Witcher (2019 - ) | Netflix

    Atmasam olmaz Witcherin filmi geliyor denilince bu atılmıştı bir fan tarafından ortaya kalsın bu burada.Benim fikrim Geralt bu karaktere uymaz.Batman Beginsteki gibi simsiyah,basık,iç karartan bir Witcher filminde olursa olur anca.

    İyi de bu film zaten, adı da bu: Age of Uprising: The Legend of Michael Kohlhaas



    Diziye dönecek olursak, Netflix yerine HBO'yu tercih ederdim. Netflix dizi sayısını arttırdıkça kaliteyi düşürmeye başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orda 2016 nin baslarinda Witcherin filmi yapiliyor denildiginde bir hayran Mads Mikkelsen Geralti oynayabilir demisti ve bu fotoyu atmisti.Ondan sonra ne zaman haber ciksa bunla ilgili bu fotoyu atmaya basladilar.Sebep bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HBO yapsa oyun tadında olurdu. Netflix o kadar da cüretkar yapmaz.
  • tombombadil_07 kullanıcısına yanıt
    Aksiyon sahneleri yaninda malum sahneleri de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsclobberintime -- 17 Mayıs 2017; 16:28:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkcası witcherın sadece isminin kullanıldığı bir dizi olmasından korkarım. Diziyi yapan netflix bile olsa insanların witcher dizisinden bekledikleri kalite çok fazla olacaktır. İnşallah yapılır ve kaliteli bir şey ortaya çıkar da witcher ismi sadece oyun ve kitaplarla kalmaz.

    Ayrıca witcher internet dünyasında çok popüler olsa da toplumdaki insanların çoğu ne olduğunu bilmiyor. Çıkan kaliteli bir yapım witcher serisinin 7/24herkes tarafından duyulmasını sağlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 17 Mayıs 2017; 16:29:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu bitirdim ama tekrar oynayıp mutlu sonla bitirmeyi deneyeceğim. Tabi nereden başlayacaklar? Öyle 8-10 bölüm böyle bir oyuna yetmez. En az 24 bölüm yapmalılar. Bir de ülkemizde de yayınlanması lazım. VPN ile misal Hollanda'ya girdiğim zaman bizden olmayan birçok film gördüm. Kimisinde Türkçe altyazı var, kimisinde İngilizce var. Kısa yaparlarsa oyundaki havayı yansıtamazlar. Sadece o canavarı öldür bu yuvayı yok etten öteye gitmez.

    Moderatörlere: Yorumu gönderirken sorunlarla karşılaştım. Şifreyi onaylamadı, hata mesajları aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tombombadil_07 -- 17 Mayıs 2017; 16:39:59 >
  • wow
  • REKLAM ALANI!!!



    1 aylık dh premiuma burayı kiralayabilirsiniz



    REKLAM ALANI!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duyunca inanılmaz mutlu oldum. inşallah güzrl bir şey olur. bir de shani yi çok merak ediyorum. bana göre en güzel ve en temiz karakter kendileri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix olmasının benim açımdan avantajı sezonun tüm bölümlerinin Aynı anda yayınlanacak olması , Witcher çok sevdiğim bir oyun serisi bu yüzden her hafta yeni bölüm beklemek işime gelmezdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önlerden.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Offff Wither ve Netflix tadından yenmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Of anam anam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajj.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KendineHakim

    Aksiyon sahneleri yaninda malum sahneleri de

    triss,yennefer seç birini işin yoksa
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.