Şimdi Ara

***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.775
Cevap
418
Favori
3.764.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler sayın Aorta,sizde kazasız belasız güzel günlerde kullanın ,hayırlı olsun.

    ..arka koltuk olayına gelince ,henüz ön koltuktan arkaya geçmek nasip olmadı. İnsan önde oturunca arkaya geçesi gelmiyor,ama en kısa zamanda deneyip ,izlenimlerimi yazarım.
  • güle güle kullanın, benim de plakam bugün geliyor. yarın ya da cumartesi alıyorum inşallah.
  • siz de güle güle kullanın,hayırlı olsun.

    quote:

    Orjinalden alıntı: cmax

    güle güle kullanın, benim de plakam bugün geliyor. yarın ya da cumartesi alıyorum inşallah.
  • Hepinize hayırlı olsun. Bakalım bize de almak kısmet olacak mı göreceğiz.

    Tiguan gerçekten ilginç bir araç. Sanki küçük SUV sınıfındaki en mantıklı seçim gibi duruyor. Bu yüzden eşim de aracı görsün diye VW bayisine gittik.

    Eşim aracı dıştan küçük buldu. Ayrıca arka koltuğun tam da rahat olmadığı söyledi. Şu anki aracım yeni kasa Corolla'da bu türlü bir şikayet belirtmemişti.

    Belki de Tiguan'ın arka koltuğunu yatırmayı unuttuğum için mi bunu söyledi diye düşünüyorum. Arka koltuklar çok dik duruyordu.

    Bu arada Subaru Forester'a ve RAV4'e baktık ve onların arka tarafları epey rahat idi. Ayrıca aracın dış boyutları açısından küçük de demedi. Aslında teknik olarak Tiguan dıştan RAV4'ten büyük; ancak bu hissi vermiyor.

    Eşimi olmassa bu haftasonu bir daha VW bayisine götürüp daha düzgün inceleme yapmak.




  • 15 Ocak'tan bu yana Tiguan kullanıcısı olarak sanırım bu konuda yeterli deneyimim oldu. Arka koltuk zaten normalde en sonda duruyor, yani bagaj tarafına yaslı olarak. Raylı sistem öne doğru çekmekte kullanılıyor. Bagajı derinleştirip, daha fazla eşya koymak isterseniz arka koltukları ( arka koltuklar : 2 li ve teklisi ayrı ayrı raylı sisteme sahip, isterseniz tekliyi isterseniz ikili olan arka koltuğu öne kaydırabiliyorsunuz) öne doğru kaydırıyorsunuz. Aracın koltuklarının son derece ergonomik ve konforlu olduğunu söylemeliyim. Kendim de bir süre yolculuk ettim arkada, binen herkeste aynı şeyi söyledi. Ön koltuklarda çok konforlu, bel destek mekanizmaları çok kullanışlı.
    Arka koltuklar en arkaya yaslı iken zaten diz mesafesi harika denecek seviyede geniş. Audi Q7 deki diz mesafesi var diyebilirim. Arka koltukların 2 li ve tekli olarak ayrı ayrı raylı olması işe yarıyor. Örneğin tekli kısımda yetişkin oturuyor diyelim, öne kaydırmıyorsunuz diz mesafesini daraltmamak için. İkili koltukta diyelim çocuklar oturuyor ve bagaja daha fazla eşya atmak istiyorsunuz, iyice öne kaydırıp bagajı rahatlatıyorsunuz. Çok güzel bir özellik. Aynı özellik Audi Q7 ve Q5 te de var , sanırım Touareg'te de vardı.

    Araç gerek süspansiyonu gerekse koltukların rahatlığıyla üst sınıf bir otomobil konforu veriyor bana göre. Aracıma Audi, Honda,VW Passat vs. kulanan arkadaşlarda bindiler ve aynı fikirdeler.
    Tiguan'ın kasa olarak arka kısmını dizayn mühendisleri biraz kısa tutmuşlar ve bu nedenle bazı SUV lara kıyasla daha kısa olması eleştiriliyor, belki 10-15 cm daha uzun olsa daha güzel olabilirdi ama iç mekan genişliğinin dışardan Tiguan'dan daha uzun olan bir çok SUV a göre çok daha ferah ve geniş olduğu bir gerçek. Arkanın kısa tutulması bagaj konusunda dezavantaj getirmiş, iç mekan da çoğu SUV la aynı ve hatta daha geniş bir araç.
    Bagaj da zaten koltukları yatırarak ya da ray üzerinde kaydırarak genişletilebiliyor. Yol tutuş, serilik ve hızlanma ve sürüş keyfi açısından arka kısmın daha uzun tutulmamasının(ağırlık) bir nedeni olabilir beki de. Ağırlık merkezi önemli biliyorsunuz bu tür araçlarda. Tiguan'ın dizaynı eminim güvenlik hesaplamalarında en optimum şartlara göre ayarlanmıştır. Önden-yandan-direk testleri ve tavan testlerinde liderlik koltuğunda ve ilk sıralarda yeralıyor olduğunu düşünürsek, ağırlık merkezi hesaplamaları da viraj dönüşleri-yol tutuş gibi kriterler gözönüne alınarak yapılmıştır kesinlikle. Tiguan'ın Slalom testlerininde çok iyi olduğunu yurtdışı bir sitede okumuş ve videosunu izlemiştim.
    Bu araç suv sınıfında olup yüksek olmasına rağmen yere sağlam basan, tasarımı ve güvenlik dereceleri çok iyi bir araç. Fizik kurallarını çok fazla zorlamadığımız sürece sınıfında gerçekten çok güvenli ve konforlu bir araca sahip olduğumuzu unutmayalım arkadaşlar. Fiyat - performans-ekonomi olarak ta artık (hele ki ötv, kur vs. indirimlerinden sonra ) benzer aralıktaki rakipleri yanında bence Tiguan'a alternatif pek SUV araç kalmadı bence.


    quote:

    Orjinalden alıntı: teaman1977

    Tiguan kullanıcılarına soru sormak istiyorum.

    Arka koltuk mesafesi, kaydırıldığı ve koltuk yaslandığı zaman yeterince konforlu oluyor mu? Yani normal bir araç konforu mu var yoksa rahatsız edici yanı mı var mı?






  • Az önce VW bayisine bir daha gittim ve aracı tekrar inceledim.

    Arka koltuklar geriye doğru yaslanmıyormuş, sadece ön tarafa doğru yaslanıp katlanıyor. Bu durum tabii arka tarafın uzun yolculuklarda konforunu etki edecek bir husus. Çünkü sedan araçlarda arka koltuk açısı genelde daha arkaya doğru olur ve konforlu yolculuk sağlatır. Subaru Forester ve Toyota RAV4'ün arka koltukları geriye yaslanıyor ve epey rahatlık sağlıyor.

    Aslında bu noktaya aşırı da takılmamak gerek belki de. Her şeye rağmen aracı almak için satış temsilcisine 1.4 motor araç var mı yok mu diye sordum. Cevap olarak 2 ay için bile siparişlerinin dolu olduğu yönünde cevap almış oldum, ÖTV indirimine yetişmezmiş teslimat. Anlayacağınız Tiguan 1.4 motor aracı almak şu an için mümkün değil. Ancak Tiguan 2.0 TDI araçları varmış.

    Yani SUV planlarımı buzdolabına sokuyorum. Yazın sıcaklarında belki planlar değişirse ve ÖTV indirimi uzarsa Tiguan alırım.




  • İzmir Doğuşta iki adet vardı Pazar günü TF ve dolu olanlardan...
  • istanbul sorun olmazsa bir kaç bayiide halen olacak...
  • Gerçekten istiyorsanız bulunduğunuz şehirlerin dışındaki şehirlerde mutlaka bulabilirsiniz.. Mesela ben 2 hafta önce, yok denen zamanlarda Kuşadası, Antalya ve Afyon bayiilerinde bulmuş ve hatta telefonda pazarlık bile yapmıştım.......
  • Konu başlığı "Tiguan Kulubü" ama gelen misafirlere Tıguanın nasıl bişey olduğunu göstermek lazım

     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...
  • ABT makyajlı


     ***TIGUAN KULÜBÜ*** 500+ kullanıcı üye...
  • Şehir dışına taşmak gerekiyor o zaman. Ben Ankara'dayım. Tabii araç alımı sırasında hepsini cebimden ödeyemeyeceğim. Aracımı takas yapıp, bankadan kredi çekerek üstüne para koymayı düşünüyordum. Tüm bu işleri şehir dışındaki bir bayiden yapmak ne kadar pratik bilemiyorum, hiç böyle bir şey denemedim. Ayrıca aracın trafiğe kaydını da herhalde ben yapmak zorunda kalırım.
  • Merhaba arkadaşlar.
    Ben de bu akşam aracımı aldım. Plakam yarın geliyor ama aldım geldim

    Klavuzlarınız Türkçe mi? Benimki İngilizce çıktı...

    Herkes güzel günlerde kazasız belasız kullanır inşallah...




  • Hayırlı olsun Cmax, güle güle kullan. Türkçe kullanım klavuzu. Ama sizinkiler özel donanım olduğundan mı acaba İngilizce, yurtdışı partilerinden.
    Plakasız iyi çıkmışsın trafiğe.İyi günlerde kullan.


    quote:

    Orjinalden alıntı: cmax

    Merhaba arkadaşlar.
    Ben de bu akşam aracımı aldım. Plakam yarın geliyor ama aldım geldim

    Klavuzlarınız Türkçe mi? Benimki İngilizce çıktı...

    Herkes güzel günlerde kazasız belasız kullanır inşallah...
  • Çok teşekkürler :)
    Benim de aklıma o geldi. Yarın plakamı almaya gideceğim. Belki Türkçe'sini de getirirler.
    Tekrar teşekkürler.
    quote:

    Orjinalden alıntı: oscarmiller

    Hayırlı olsun Cmax, güle güle kullan. Türkçe kullanım klavuzu. Ama sizinkiler özel donanım olduğundan mı acaba İngilizce, yurtdışı partilerinden.
    Plakasız iyi çıkmışsın trafiğe.İyi günlerde kullan.


    quote:

    Orjinalden alıntı: cmax

    Merhaba arkadaşlar.
    Ben de bu akşam aracımı aldım. Plakam yarın geliyor ama aldım geldim

    Klavuzlarınız Türkçe mi? Benimki İngilizce çıktı...

    Herkes güzel günlerde kazasız belasız kullanır inşallah...






  • Bende de ingilizce çıktı... tüm tiguanlar da öyle sanıyordum,türkçe kılavuz talep etsek verirler mi acaba?

    peki yolbilgisayarınız da türkçe dil seçeneği var mı sayın oscarmiller.
  • merhaba; ben de iki gündür kullanıyorum. T&F deri koltuklu Tiguanımı. Oldukça memnunum. Araç baya atak ve yol tutuşu da çok iyi. vw servisinde bana rodaj süresi olmadığı ve aracı istediğim kadar zorlayabileceğim söylendi? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?. Bu arada muayene geçerliliği ben de de 2012 yazıyordu. Serviste problem olur diyerek geri yolladılar emniyete.Çünkü araç özelliklerinin yazdığı kağıtta 1 yıl yazıyormuş. Problem olur dediler. Herkese gülegüle kullanın dileklerimi iletiyorum.
  • Merhaba arkadaşlar, bende dün mez otomotive gidip 1.4 beyaz S&S sordum ellerinde olmadığını mayıs ayı içerisinde bir adet gümüş renk gelecek araba olduğunu söylediler. Bu gün doğuş otomotiv esenyurt a telefon açtım bayan ekrandan bakıp haziran ortasında gelecek iki aracın olduğunu birinin cam tavanlı ve 510 dokunmatik teypli olduğunu söyledi. 1450 + 300 eur farkla bu aracı opsiyonlayabileceklerini ilettiler.Bende gidip kaporamı verdim inş yakında aranıza katılıcam.Bu arada 1.4 almak isteyen arkadaşlar doğuş esenyurt la irtibata geçmelerini tavsiye ederim şu an sipariş alıyorlar az bir araç için ayrıca ötv indirimi bitene kadar araçların yetişeği bilgisini verdiler.
    Bu arada Allah bütün kullanan arkadaşlara kazasız belasız kullanmak nasip etsin hepinizin aracı hayırlı olsun.
  • Öncelikle hayılı olsun...Bana verdikleri ruhsatta da 2012 yazıyor ama açıkcası geri göndermeyi düşünmüyorum...Trafik kendisi tescil etmiş ,ruhsatı vermiş sonuçta..Ortada bir yanlışlık varsa da sorumluluğunu bana yükleyemezler diye düşünüyorum.Elimde ki devletin onayladığı,verdiği tescil belgesi, buna en güzel kanıt bence.


    quote:

    Orjinalden alıntı: guitar2006

    merhaba; ben de iki gündür kullanıyorum. T&F deri koltuklu Tiguanımı. Oldukça memnunum. Araç baya atak ve yol tutuşu da çok iyi. vw servisinde bana rodaj süresi olmadığı ve aracı istediğim kadar zorlayabileceğim söylendi? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?. Bu arada muayene geçerliliği ben de de 2012 yazıyordu. Serviste problem olur diyerek geri yolladılar emniyete.Çünkü araç özelliklerinin yazdığı kağıtta 1 yıl yazıyormuş. Problem olur dediler. Herkese gülegüle kullanın dileklerimi iletiyorum.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.