Şimdi Ara

Tıtresım engelleyıcı ve trıpod

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar olympus marka makınelerdekı govdede tıtresım engelleme ozellıgı hangı enstantane degerlerıne kadar kurtarabılır?Trıpod almayıı dusunuyorum.Ama sızce seyahatler ıcın ve manzara fotograflarıyla ugrastıgım goz onune alındıgında trıpodu tasıma ezıyetıne deger mı?Goruslerınızı almak ıstedım.Makıne em10 mark ıı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Titreşim önyleciler ve tripodlar çok farklı sistemler, elmayla armutu karşılaştırmak gibi olur ikisi arasında kalmak. Titreşim önleyiciler ortalama 3-4 stop perde hızı kazandırır size, örneğin 1/60 perde hızında çekeceğin bir pozu 1/4 hızında çekebilmeni sağlar ama tripod çok daha uuzn süreli kullanımlar içindir. Örneğin 20 saniye, 10 dakika hatta çok daha üzeri. TimeLapse gibi çekimler için de olmazsa olmazdır. O nedenle seyahat için tripod ne kadar gereklidir tartışılır ama manzara için mutlaka iyi bir tripod şart.
  • gorillapod kopyasi adim kurtuldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şu konuda birkaç örnek paylaştım... Bazı bilgiler de var. Yanıt olacaktır sorunuza. M10 Mark II ile elde 2 sn. çekim ama o da dikkatli tutup iyi bir pozisyon alırsanız olur. OM-D E-M5 Mark II ile 4 sn. çeken bir sürü kişi örnek paylaşmıştı zamanında yanılmıyorsam, M5 mark II'deki birazcık daha iyi bir IS'ti. Keza M1'deki de öyle.
    https://forum.donanimhaber.com/govdede-5-eksenli-is-ornekleri-ile-ne-ise-yaradigi-konusunda-gorsel-bilgiler--132066184

    ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 5 Mayıs 2018; 0:45:2 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.