Şimdi Ara

Tivibu Ev HD film ve yayınlarda 5+1 Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Tivibu Ev kullanmaktayım ve Samsung HT-E5550 Ses Sistemim var. Diğer medya oynatıcılarla,Apple TV vs. ile gayet rahat bir şekilde 5+1 ses alabilirken Tivibu ile ne yaptıysam başarılı olamadım. Teknik desteğin en büyük yardımı fabrika ayarlarına dönün demek oldu. Malesef ses formatlarından bihaberler.

    Bağlantı şeklimi özetleyecek olursam :

    Tivibu HDMI kablo ile Samsung HE-E5550 ye bağlı ve Samsung HTE-5550 de yine HDMI çıkış üzerinden TV'ye bağlı. SAmsung Ses sisteminin receiverinde 2 HDMI var. Birinde Tivibu diğerinden Apple TV bağlı. Buraya kadar sorun yok. Görüntü ve ses tamam. Ancak HD yayınlarda filmlerde vs. 5+1 ses alamamaktayım. Optic kablo ile Tivibunun çıkışını ses sistemine bağladım ve Ses sistemini dource olarak D-In seçtim o zaman da ses geliyor ama Stereo.

    Tivibu destek bana yayınlarının 5+1 olup olmadığı konusunda bilgi veremedi. Bilmiyorlar malesef.

    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen deneyimlerinizi paylaşırmısınız.
    Teşekkür eder iyi bayramlar dilerim.







  • midisyen M kullanıcısına yanıt
    Her yayın 5.1 ses çıkışı vermemektedir şifresiz kanallarda sadece TRT-HD Dolby Digital 5.1 desteği sunmaktadır o da bazı özel programlarda, zaten bunu da program yayınlanırken sağ alt köşede belirtir. Bunun dışında D-Smart ve Digiturk gibi platformların kendilerine özel kanalları da bazı içeriklerini 5.1 olarak sunar Lig TV HD canlı maç yayınları da buna dahildir.. Ancak ulusal kanalların henüz böyle bir desteği yok. Yani böyle bir durumda sisteminiz 5.1 bile olsa siz stereo veya mono ses alacaksınız. 5.1 belli başlı içeriklerde sunulan bir sistemdir. Aslında TiviBu ev paketinde de olan TRT-HD, Brava HD ve Nat. Geo. HD kanalların DD 5.1 ses seçeneği sunmaktadır. Ama Tivibu reklamlarda belirttiği gibi DD 5.1 desteğini gerçekten sunuyor mu bilmiyorum? TRT HD uyduda çift dil seçeneği sunmakta biri Stereo diğeri Dolby Digital 5.1, kumandanızın dil tuşuna basarak TRT HD den kontrol edebilirsiniz.
  • Cevabınız için teşekkür ederim ancak Seç izle bölümünde HD sunulan filmlerin doğal olarak 5+1 olması gerekiyor diye düşünüyorum ama malesef bu konuda da bir bilgiye erişebilmiş değiilim.
  • midisyen M kullanıcısına yanıt
    Bu içerikler internet üzerinden sunulduğu için orjinal dvd veya blu-ray den epey bir kırpılarak servis ediliyor. Bunun sebebi henüz internet altyapımız yeterince iyi olmadığı için izlemede takılma ve donmalar olmasını engellemektir. Farkederseniz eğer izlediğiniz filmlerdeki akışkanlıkta dikkatinizi çeker, çünkü biraz yavaştır yani DVD deki ve TV deki o akışkanlık bu içeriklerde pek olmaz. Çünkü içeriklerin bit-rate değerlerini düşürerek yer kazanıyorlar. Yani 4.7 GB lik bir filmi 600MB gibi bir boyuta düşürüyorlar. O zaman da ne tadı kalıyor ne de tuzu. Ama direk kırpmadan sunsalar bu sefer de çoğu kişi filmleri seyredemeyecek donmalardan takılmalardan. Örnek verecek olursam; Normal bir ADSL internet kullanıcısı YouTube'da 1080p'lik bir videoyu izlemek için videonun biraz dolmasını bekler ama 340p de gayet stabil bir şekilde videoyu izleyebilir, durum işte tam da budur. Yani online içerikler 5.1 değildir. Hatta gerçekten HD bile değildir.




  • Tivibu daki hd filmlerden 5.1 ses alabildiniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulaskurt -- 18 Haziran 2018; 17:32:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.