Şimdi Ara

TJ75 Cızırtı Sorununa Çözüm İçin ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
1
Favori
20.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • JN-203TK modeli sahibiyim. İlk aldığımda win7 yüklemiştim. Hiçbir driver yüklemeden de TJ75'ler kronikleşen cızırtı benzeri ses vardı. Realtek HD Audio aygıtını devre dışı bıraktığınızda ses kesiliyordu. Daha sonra XP deneyeyim biraz dedim. XP kurulumundan hemen sonra SP3 ü de kurmuştum tüm driver program vs bitirdiğimde yine cızırtı problemi vardı ve aygıt devre dışı bırakıldığında kesiliyordu. (Bu arada driver ı yeni yüklemişseniz aygıtı devre dışı bırakırken sorun yaşanıyor cızırtı devam edebiliyor onun yerine UAA bus sürücüsünü kaldırırsanız yine cızırtının kesildiğini görebilirsiniz.)

    2 gün önce ise XP SP2 entegreli cd im ile kurulum yaptım ve sp3 yüklemeden diğer driverları yükledim. Ve farkettim ki SP2 li xpde cızırtı yok!! sp3 yüklediğim de ise üstüne bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra cızırtı problemi tekrar ortaya çıkıyor. Sistem geri yükleme ile eskiye dönüyorsunuz cızırtı kayboluyor.

    Bunun üzerine sp3 içindeki güncelleştirmeleri ve ses driverları ile ilgili olan dosyaları araştırmaya başladım.http://support.microsoft.com/kb/946480/ sayfasında sp3 içindeki tüm update lerin listesi mevcut. İlk olarak UAA veriyolu sürücüsünün SP3 te bulunduğunu bildiğim için onun üzerine yoğunlaştım sp3 paketi içindeki dosyalarla realtek sitesinden inen driver içindeki sp2 için konulan uaa sürücüsünü karşılaştırdım. Ayrıca realtek audio aygıtının sürücü ayrıntıları kısmından ilgili dosyaları tek tek inceleyip, sp2 ve sp3 paketlerindeki hallerini karşılaştırdım. sp3 kurulumu yapmadan, sadece sürücü ayrıntılarında yazan ilgili dosyaları sp3 paketindeki yeni versiyonlarıyla değiştirip tekrar driverları kurdum. Cızırtı oluşmadı. Demek ki sp3 paketindeki başka bir dosya bu soruna yol açıyor olmalı. SP3 içindekiler listesinde açıklamasında ses ile ilgili bir şeyler gördüklerimi inceledim onlardan da bir sonuç alamadım. En son,http://support.microsoft.com/?kbid=935708 sayfasındaki usbaudio.sys dosyası sp2 de bulunmadığı için sp3 sonrası tam nereleri etkilediği bilmediğimden dolayı update'i tek başına indirip kuracağım o da yarına kaldı.

    Tüm bunları, microsoftun xp service pack 3 ile yeni sürümlerini çıkarttığı bazı dosyaları ve/veya donanim ile ilgili kullandığı yazılımsal yöntemleri yeni windows sürümlerinde de kullandığı varsayımı altında düşündüğümüzde; windows 7 de de cızırtı probleminin olması doğal görünüyor.

    Bu arada cızırtıdan kastım windowsta hiç bir şey yapmıyorken de hoparlörlerden çıkan uzun süreli ince tiz seslerdir.Bunun haricinde bilgisayarlara kulaklık takıp hiç bir şey çalmazken ama ses seviyesi sondayken gelen dip ses hoparlörlerden de gelebilir bu normal bir durumdur hoparlörlere gelen çok az da olsa elektrik akımı bu dip sese neden olur. Ses seviyesini sıfıra indirdiğinizde bu dip ses de neredeyse sıfıra iner. Oysa cızırtı diye tabir ettiğimiz sorun ses seviyesi sıfır iken de çıkmaktadır.

    Şu anda XP SP3 içindeki hangi dosya bu cızırtının ortaya çıkmasına neden oluyor tespit etmiş değilim. Uğraşılarım devam edecek; fakat bu işlerden az çok anlayan diğer arkadaşların da araştırmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Eğer windowstaki belli bir yada birkaç dosyadan sorunun kaynaklandığını tespit edebilirsek microsofta durumu bildirip çözüm isteriz. Ama bunun yanında Packard Bell'e de iş düşüyor. Çünkü diğer laptoplar aynı windows driverları ile neden aynı cızırtıyı çıkarmıyorlar. Demekki laptop tasarımından, seçilen parçalardan kaynaklı bir sürücü uyumsuzluğu da söz konusu. Bu arada bendeki laptopdaki onboard ses yongası realtek ALC272. Büyük ihtimalle diğer tüm TJ75 lerde de aynıdır.







  • Bugün konu ile ilgili microsoft teknik destek kısmıyla chat aracılığıyla görüştüm. Problemi anlatınca sorunun işletim sistemi kerneli ile sürücüler arasındaki iletişim probleminden kaynaklanabileceği, sp3 paketiyle gelen bazı kernel değişikliklerinin buna sebebiyet verebileceğini söylediler. Ayrıca sorunun windows 7 de de olduğunu belirttim. İlgili birimlerine bu geri bildirimi aktaracağını söyledi. Fakat bu soruna genel bir fix yayınlanabilmesi için üreticinin talepte bulunması gerekiyormuş. Packard Bell, benim bu seri laptoplarımda şu sürücü kullanılırken windowstaki bir takım dosyalardan kaynaklı böyle bir sorun var şeklinde bunun düzeltilmesi için bildirimde bulunursa microsoft bir fix hazırlayabiliyormuş.

    Bu yüzden ben ürünün distribütörü Koyuncu Elektronik'e ve Packard Bell in support mailine sorunu aktaracağım. Bu sorun üzerine onlara ne kadar bildirim giderse o kadar çabuk ilgilenirler diye tahmin ediyorum.




  • hadi hayırlısı bakalı bir çok kişide bu sorun vardı öyle okuyordum konuda..iyi kafa patlatmışın.umarım emeğinin karşılığını alırsın..
  • sp3 teki bu update leri bölüm bölüm kursan sp2 üzerine bu şekilde denesen hangi dosya oldugunu daha çabuk bulabilir misin ?

    sp2 kurunca veya audio yu devre dışı bırakınca cızırtı nın kalktıgını bilmiyordum bunları ögrendiğim iyi oldu.

    olayı oldukça irdelemişsin. çözüme ulaşacağını düşünüyorum.
  • packard bell e bir ingilizce email hazırlarsanız bu konuyla ilgili bir konu açarız herkez gönderir sesimiz duyulur..

    yaygınlaşması için uğraşırım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sayyadkn

    sp3 teki bu update leri bölüm bölüm kursan sp2 üzerine bu şekilde denesen hangi dosya oldugunu daha çabuk bulabilir misin ?

    sp2 kurunca veya audio yu devre dışı bırakınca cızırtı nın kalktıgını bilmiyordum bunları ögrendiğim iyi oldu.

    olayı oldukça irdelemişsin. çözüme ulaşacağını düşünüyorum.

    sp3 içinde ses ile ilgili görebildiğim 10 kadar update i sp2 üstüne tek tek kurarak denedim bu şekilde cızırtı yok. fakat sp3 ü yüklediğimde ortaya çıkıyor. Microsoft teknik desteğiyle görüştüğümde service pack lerin işletim sistemi kerneli üzerinde de değişiklik yaptığı siz updatelerin hepsini tek tek kursanızda service pack i tam karşılamayacağını, bu kernel değişikliklerinden dolayı bazı donanımlarda sürücü iletişim problemleri doğabileceğini söylediler.

    Ayrıca yine xp sp3 de farkettiğim bir olay, windows gezgininde bir simgeye sağ tıklayınca da cızırtı sesi geçici olarak kesiliyor başka yere tıklayınca tekrar geliyor. Tuhaf bi durum gerçekten.

    quote:

    Crix4lis Tarih 22 Mayıs 2010; 2:47:10
    packard bell e bir ingilizce email hazırlarsanız bu konuyla ilgili bir konu açarız herkez gönderir sesimiz duyulur..

    yaygınlaşması için uğraşırım..

    packard bell e ve koyuncu elektroniğin sitesinde bulabildiğim adreslerine mail attım. Packard bell in support kısmında turkey linki çalışmıyor zaten. genel bir support mail adresi de yok ben o yüzden (UK&Ireland) supportgb@packardbell.com adresine mail atabildim. Atalı 2 günü geçti dönen olmadı. Yazdığım mailin çok da iyi bir ingilizcesi yok. Fazla detaya inmedim.

    quote:

    Hi,

    I'm from Turkey. I bought a laptop Packard Bell Easynote TJ75-F2475-JN-203TK model a few weeks ago. Because the link of Turkey Support doesn't work in contact part on your web site, i am sending this mail.

    As a result of my researches, most of the TJ75 series laptops have a sound problem that is a noise like electrical sound or hiss. So, the noise is disturbing.

    I have been trying to solve the problem since i bought the laptop. I install windows xp service pack 2 and all drivers, there is no noise. Then, I install xp service pack 3. After reboot, the noise is appeared. Also, there is noise on windows 7.

    Today, I talked microsoft techinal support about this situation. They said, some kernel files that updated with service pack create some problems communicating driver files.

    Also they added, to solve this situation, the manufacturer have to report the problem with details to microsoft for preparing a fix to solve this problem.

    Thanks for interest.

    Sincerely...


    Maili biraz daha iyileştirebilirsek daha etkili olabilir.




  • maili ingilizcesi olan arkadaşlar düzeltirse sevinirim, sorunun win 7 de çözüme kavuşturulması lazım..
  • Dear Sirs/Madamme,

    I am an owner of Packard Bell Easynote TJ75-F2475-JN-203TK.There are so many owners with the same model in Turkey.Also we have a very well-known forum-website
    which the users can communicate and share everything about their laptops.So hundreds of users dealing such a problem written below.

    So many users tried to contact directly from your dedicated website ,but your links were broken and services/support dıdnt work(still).So I am wrıtıng down this email to your instant attention with the demand of urgent solutıon which users are coping wide and wellknown sound problem issue.

    Most of the TJ75 series laptops have a sound problem that is a noise like electrical sound or hiss. So, the noise is disturbing. This "hiss,whizz" sizzling sound can be heared when the laptop is idle ,anybody can hear this " whiz whizz" effect while browsing internet or doing anything unrelated with music stuff...

    I have been trying to solve the problem since i bought the laptop. When I install windows xp service pack 2 and all drivers, there is no noise. Then, I install xp service pack 3. After reboot, the noise is appeared again . Also, noise problem occurs on windows 7 too.

    I contacted microsoft techinal support about this situation. They said, some kernel files that updated with service pack create some problems communicating driver files.

    Also they added, to solve this situation, the manufacturer(Packard Bell) has to report the problem with details to microsoft for preparing a fix to solve this problem.

    So far, I determined this disturbing noise problem as a driver/software incompatiblity...As you guess , a single customer cannot have the technical instruments and the opportunities against such hardware/software problems.

    Therefore, there are so many complains and requests registered to your distributor ,technical services in Turkey.I am afraid they dont want to see this situation as a problem.
    So we users seek all possible ways to figure out and fix the "disturbing sizzling noise" issue from Packard Bell.

    If this is a software related issue please contact Microsoft or publish a fix at your support site.If this is a hardware problem, make your distributor or technical services awared about the situation.

    Looking forward to hear from you.

    Best Regards.

    Hıdır Beloglu.
    ****************************************************
    oncelıkle konuyu acan arkadasımızı cabasından oturu tebrık edıyorum ,tum lapyop sahipleri kendısıyle ısbırlıgınde olursa mutlak cozum yakındır.ben hazırlamıs oldugunuz emaılı bıraz daha dallandırıp budaklandırdım.
    kolay gelsın kıymetlı arkadaslar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prodowns


    sp3 içinde ses ile ilgili görebildiğim 10 kadar update i sp2 üstüne tek tek kurarak denedim bu şekilde cızırtı yok. fakat sp3 ü yüklediğimde ortaya çıkıyor. Microsoft teknik desteğiyle görüştüğümde service pack lerin işletim sistemi kerneli üzerinde de değişiklik yaptığı siz updatelerin hepsini tek tek kursanızda service pack i tam karşılamayacağını, bu kernel değişikliklerinden dolayı bazı donanımlarda sürücü iletişim problemleri doğabileceğini söylediler.

    Ayrıca yine xp sp3 de farkettiğim bir olay, windows gezgininde bir simgeye sağ tıklayınca da cızırtı sesi geçici olarak kesiliyor başka yere tıklayınca tekrar geliyor. Tuhaf bi durum gerçekten.



    tamam demek istediğini anladım.

    win 7 de de ufak takılmalar yaşandığında bu ses kesiliyor.




  • teşekkürler bunu yaymaya calısalım..
  • pci basit iletişim denetleyicisinin driverinı kurduktan sonra ses ara sıra kesilmeye basladı.baslangıcta bir süre cıkmıyor ses hatta.

    edit: sistem boşta olunca sesin kesildiğinin farkına vardım. browser ı kapadıktan sonra ses gidiyor mesela.

    edit 2 : google chrome acınca ses geliyor. ie de ses yok. yabancı forumlardan birinde aynı şekilde sorun yaşayanı gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihoku -- 23 Mayıs 2010; 13:34:40 >
  • @sendemail ' e yazdığı mail için teşekkürler. Farklı bir mail adresimden de bu maili gönderdim supportgb@packardbell.com a.

    Bu arada benim de isteğim, sorunun öncelikle windows 7 de çözülmesidir. Ben deneme amaçlı olarak xp yüklediğimde, problemin büyük ihtimalle microsoftun service pack 3 çıktığı zamanlarda windows işletim sistemlerinin kernelinde yaptığı bazı değişiklikler nedeniyle ortaya çıktığını, bu yüzden de aynı sorunun windows 7 de de görüldüğünü göstermiş oldum. Tahminimce windows vista da da service packler yüklüyken aynı problem oluyordur.

    TJ75 serisindeki bu sorunla ilgili google aramaları sonucu inşallah daha çok kişi bu başlığı görür ve packardbell e iletir. Sizlerde farklı mail adreslerinizden yine aynı maili atarsanız faydası olur diye düşünüyorum.




  • Dün tekrar koyuncuya attığım mail sonrasında bugün koyuncu teknik destek kısmı destekbilisimden Sezgin Bey'den cevap geldi.
    quote:

    Öncelikle gözlemleriniz için çok teşekkür ederiz. Bu konu da bizim de yurt dışı ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bir sonuç alır almaz konu ile ilgili olarak tarafınıza dönüş yapacağım. Öncelikle sizden bilgisayarınızın BIOS versiyonunun kaç olduğunu ve ses kartınızın versiyonunu ,şu an kullandığınız işletim sisteminizin bilgileri gerekmektedir. Bu konu da bizimle bilgi paylaşımı yapabilir misiniz?

    Ben de istediği bilgilerle birlikte birkaç şey daha yazıp cevap attım bakalım. İnşallah kısa zamanda bir çözüme kavuşulur.
  • @prodowns ,

    işin ucunu sakın bırakma ,bende bur aralar packard bell alacaktım ses sorunu yuzunden almıyorum,dıger taraftan makıneyı de merak etmıyor degılım,hanı performans olarak ıyı ıse (benım ıcın krıter gta4'tur) sesıne mesıne bakmadan alacagımm..

    neyse bende takıp edecegım bu topici bakalım ne olacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 25 Mayıs 2010; 18:00:29 >
  • @sendemail

    ses etkilemez performans önemli diyorsan beklemen hata.

    @prodowns

    takipteyim bende
  • takipteyim
  • @sendemail

    @sayyadkn katılıyorum bizzat test ettim gta 4 te 118tk derneğinde testim resimlere ve yorumlara göz atabilirsin. Bekleme al derim bende..
  • bende 112 tk kullanıcısıyım aynı sorun bendede var gündüzleri hayatın sesinden farkedilemesede geceleri beynini tırmalayan bir ses var .Ben klasik bir sorun olduğu ve çözülemediği için servise götürmedim performansından dolayı göz ardı ediyorum :) ama yukarıdaki mailin aynısını bende yolladım .inş çözeriz

    bende takipteyim
  • okuyan arkadaşlar destek için maili gönderirlerse çok memnun oluruz..
  • hala takipteyim :) (up)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.