Şimdi Ara

TJ75 Cızırtı Sorununa Çözüm İçin ... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
1
Favori
20.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • beyler bir sey sormak isterim,

    su cızırtı problemının dısında baska bır sorun zımbırtı gozlemledınız mı?

    yanı farzedelım kı cıızırtı sorunuı yok, laptop gönül rahatlıgı verıyor mu?

    gidip pahalı pahalı baska laptop almaktansa ,mesela gecen gun monster alacaktım almadım...

    keyıflı keyıflı kullanabılıyor musunuz cıhazı?

    performans acısından alan herkes memnun gordugum kadarıyla.

    saygılarımla arkadaslar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 31 Mayıs 2010; 1:20:38 >
  • Packard Bell TJ75 serisinin gözle görülür başka bir problemi yok benim bildiğim kadarıyla.

    Monster markasını 5-6 senedir yani ilk çıktığı zamanlardan bilirim. O zamanlar fiyatına göre çok iyi özellikleri vardı. Fakat şimdilerde öyle çok da iyi fiyat/performans oranı yok pahalı bile sayılır bazı modelleri.

    Ayrıca tj75 serisi kullanıcılarının bir kısmı cızırtının farkında bile değil arkadaşlarımdan biliyorum.

    Gece sessiz ortamda kullanmam gerektiğinde aygıt yöneticisinden sesi devre dışı bırakıyorum sessiz sedasız gönül rahatlığıyla keyifli keyifli kullanıyorum.

    Uygun fiyata iyi performanslı notebook arayanların ilk tercihi olmalı diye düşünüyorum.

    bu arada win7 de xp sp3 e göre daha az tiz bir cızırtı çıkıyor. Xp sp3 teki ses çok daha rahatsız ediyordu. microsoft sp2 ye desteği kesmiyor olsa sp3 kurmayacaktım zaten neyse win7 her türlü daha iyi. Hafta içi bir gün tekrar microsoft teknik desteğiyle görüşcem.Bir de packard bell den yakın zamanda bir hareket olmazsa Realtek'e aktaracağım sorunu. Sorun %99 yazılımsal çözsünler yani o zaman.




  • Packard Bell in sitesi biraz yenilenmiş UK&Ireland support kısmı acer ın sitesindeki sisteme geçmiş. Burda BIOS altında 2 adet sürüm var benim bilgisayarım zaten 1.22 versiyonuna sahip yani güncellenecek bi durum yok. Fakat aklıma şu geliyor:

    Acaba bir önceki bios versiyonu 1.16 olanlar mı cızırtı yapmıyor? Ya da bu cızırtı yapmıyor diyenlerin bios versiyonu kaç acaba? Bu durum aydınlanırsa sorunun biosla ilgili olup olmadığı da aydınlanmış olur.
  • Arkadaşlar konudaki yazıların tamamını okuduğumu söylerek birkaç bilgi vermek istiyorum.Sadece TJ75 değil TJ65 serisinde de aynı problemin bulunduğunu belirtmek isterim.Bu ses Windows7 de ve Vistada Aero Peek özelliğini kullanarak pencereler arasında geçişte dahi çıkıyor.Her türlü grafik uygulamalarında(oyun,görsel programlar vs.) aynı ses sorunu devam ediyor.Bios sürümünü Packard Bell sitesinden 1.30 versiyonunu yükleyerek update ettim ancak dxdiag komutunda sürüm 1.00 olarak görünmeye devam ediyor.Yanlış yerden mi kontrol ediyorum yoksa yükleyemiyor muyum? Benim şüphelerim ekran kartı üzerinde fazlasıyla yoğunlaştı;ya da ekran kartıyla direk bağlantısı olan bir aygıtta.Çünkü sadece Packard Bell serisindeki GT240M ekran kartlarında son çıkan 2 güncel driver mavi ekran ve donma hatalarına sebep oldu.Model imzamda görünmektedir.PB TJ65 DT-008TK.Artık bir yerlere ulaşmamız gerektiği çok açıktır.Söylenenleri uygulayabilirim istenirse yardımcı da olabilirim yeter ki halledelim.Bu sorun hemen her TJ65 ve TJ75 kullanıcısnda var.Ya üretici firmaya ilgilenmesi için baskı yapacağız ya da dolaylı baskı olarak Koyuncu Bilgisayara.Servisten "sorun yok,çalışma sırasında oluşabilecek sesler" olarak oldukça geçiştirme bir raporla döndü Pc.Ama öncelikle Bios olayını nasıl halledebilirim onu sormak istiyorum.İndirdiğim program hazır zaten setup yaptığınız an herşeyi kendi hallediyor ancak görünürde öyle bir durum olmuyor?




  • TJ65 lerdeki ses sorunu aynı değil bildiğim kadarıyla çünkü 3 farklı arkadaşımın TJ65 laptobuna baktım aynı cızırtıya rastlamadım. Sadece sesi çok açtığınızda böyle bi patırtı bozulma oluyordu.

    Eğer sizdeki problemin aynısı olduğunu düşünüyorsanız şöyle yapın;
    1.) Sessize aldığınızda cızırtı kesiliyor mu? Kesiliyorsa farklı bir problem.
    2.) Ses aygıtlarını devre dışı bırakınca kesiliyor mu? Ses aygıtını devre dışı bırakınca kesilen bir cızırtı varsa aynı sorundur o zaman. Ses aygıtını devre dışı bıraktığınızda yine devam eden sesleri diyorsanız normaldir kulağınızı yaklaştırınca gelir o kadar ses fan hdd vs. den dolayı.

    Bios update için ise dxdiag a bakmayın o farklı bi yerdeki versiyonu okuyor herhalde. Onun yerine F2 ile bios a girdiğinizde System BIOS versionun karşısında ne yazıyor ona bakın.Biosta yazmıyorsa everest programında anakart bölümü altında bios var ordan da bakabilirsiniz.

    Sorunun belki ekran kartı ile alakası olabilir lakin driverlardan dolayı oluşan sorunlar %90 nvidia kaynaklı onu söyleyeyim çünkü masaüstü 9600gt dede sorunlar yaşadım son driverlarda.




  • tj65 kullanıyorum ve aynı sorun bende de var, sebebi aynı mı sizinkiye acaba? bendeki durum;

    -sesi sonuna kadar kısınca cızırtı hala var, sessize alınca geçiyor
    -kulaklık takınca cızırtı hoparlörlerde devam ediyor (kulaklık sesinde sorun yok)
    -yüksek performansda (ekran kartı saat hızları artıyor) cızırtı daha fazla, güç tasarrufunda en az.
    *xperience'nin dediği gibi, aero özelliklerde bile cızırdıyor. en küçük grafik işlemde cızırdama oluyor, resim içeren bir sayfada hızla aşağı inerken de duydum gibi geldi (bu paranoya gibi görülebilir ama duydum ).
  • Bahsettiğiniz durum paranoya değil packard bell dışında ben daha önce vestel ve casper marka laptoplarda da gördüm. Bu sebepten dolayıdır ki vestele hiç sıcak bakmam. Casperın ise yeni modelleri iyi. Okulumuzun verdiği Vestel marka notebooklarda onboard ekran kartı bulunmasına rağmen sizin de söylediğiniz gibi internet sayfalarında aşağı doğru inerken bir cızırdama oluyor. Bu sorunun yabancı sayfalarda "cpu whine sound" benzerinde başlıklar altında tartışıldığını gördüm. Rightmark cpu clock utility vb. programlarla işlemci saat hızını düşürdüğümde bu sesin azaldığını görmüştüm. Benzer durum ekran kartı yüksek saat frekanslarına çıktığı zamanlarda da görülebiliyor. Siz bu ekran kartından dolayı çıkan sesin, sessize aldığınızda kaybolduğunu mu söylüyorsunuz? Eğer öyleyse ses ayarlarından bir ya da birkaçını sessiz konuma alarak sorun düzeltilebilir diye düşünüyorum. Birde gelişmiş güç ayarlarında USB seçmeli askıya alma ayarı da etkiliyor olabilir. RM Clock programını yükleyerek CPU ile ilgili bazı ayarları değiştirip kontrol etmenizi öneririm.

    TJ75 serisinde bahsettiğimiz sorun ise bundan farklı sessize alsanızda cızırtı devam ediyor.Sadece ses aygıtını devre dışı bırakırsanız kesiliyor. Güç tasarrufu ya da yüksek performansa alınca bi fark olmuyor.




  • ürün az önce kargodan aldım sadece bir defa power tuşuna basıp açtım. driver cdlerini çıkardm jilatinden.hepsi bu geri göndersem başka bir ürünle değişirler mi 202 modeli.eksen pc den aldım.yada sp2 yükleyip kullansammı? piyango gibi bende de aynı sorun çıkarmı tüh almadan önce nasıl okumadım buraları.pls cevap.bu arada geri almazlarsa ben linüx geldi makina boota nasıl geçicem?hangi tuşa basarak boot ayarını dvdrw olarak ayarlicam?
  • bende de 202TK modeli var.. bilgisayar açılırken PB logosunu gördüğün anda F2'ye basacaksın, böylece bios'a girersin.. oradan first boot'u DVD olarak gösterdin mi tamamdır.. bir tane windows kurulum cd'si koyarsın gerisi kolay zaten..

    ben win7 ultimate 64bit yükledim, şimdilik herhangi bir cızırtı yok, şimdilik diyorum çünkü çok fazla şikayet var, bakalım zamanla benim makina da cızırdamaya başlayacak mı merak ediyorum
  • Vardır sende de ama önemsiz geliyordur. Zaten bunu duyman için kulağını sol hoparlöre yaklaştırman gerekir. Yani sana hafif geliyordur bazılarına yüksekmiş gibi geliyor bu cızırtı denen şeyi ama sonuçta hepsinde var bence. sonradan ortaya çıkacak bir şey değil.. bendede var ama ben takmıyorum. sorunum fan sesi benim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertas -- 31 Mayıs 2010; 17:47:40 >
  • desenize durum hassas olup olmamakla ilgili vay anasını arkadaş bir laptop alalım oda iyi olsun dedik.başımız ağrımasın ucuza kaçmayalım dedik ya cızırdarsa ? şeklinde nasrettin h oca misali takılacaz iyi mi:P cevap için teşekkrler arklar. bu arada win7 ultimate nerden bulucam ben cdcilerden korsan alsak kursak diğer sp3xp lerde olduğu gibi bi sorun olmaz demi?bu arada 64bit driver sorunu yaşarmıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prodowns

    Bahsettiğiniz durum paranoya değil packard bell dışında ben daha önce vestel ve casper marka laptoplarda da gördüm. Bu sebepten dolayıdır ki vestele hiç sıcak bakmam. Casperın ise yeni modelleri iyi. Okulumuzun verdiği Vestel marka notebooklarda onboard ekran kartı bulunmasına rağmen sizin de söylediğiniz gibi internet sayfalarında aşağı doğru inerken bir cızırdama oluyor. Bu sorunun yabancı sayfalarda "cpu whine sound" benzerinde başlıklar altında tartışıldığını gördüm. Rightmark cpu clock utility vb. programlarla işlemci saat hızını düşürdüğümde bu sesin azaldığını görmüştüm. Benzer durum ekran kartı yüksek saat frekanslarına çıktığı zamanlarda da görülebiliyor. Siz bu ekran kartından dolayı çıkan sesin, sessize aldığınızda kaybolduğunu mu söylüyorsunuz? Eğer öyleyse ses ayarlarından bir ya da birkaçını sessiz konuma alarak sorun düzeltilebilir diye düşünüyorum. Birde gelişmiş güç ayarlarında USB seçmeli askıya alma ayarı da etkiliyor olabilir. RM Clock programını yükleyerek CPU ile ilgili bazı ayarları değiştirip kontrol etmenizi öneririm.

    TJ75 serisinde bahsettiğimiz sorun ise bundan farklı sessize alsanızda cızırtı devam ediyor.Sadece ses aygıtını devre dışı bırakırsanız kesiliyor. Güç tasarrufu ya da yüksek performansa alınca bi fark olmuyor.


    2 kere garantiye verdim donanımsal bir sorun yok dediler, ben de iadesi için mahkeme açtım onun gününü bekliyorum. ekran kartı normalde 550mhz, güç tasarrufunda 135'e iniyor ama hepsinde şiddeti değişik cızırtı oluyor. dvd filmden youtube'un dandik videoloarına kadar herşeyde cızırtı oluyor, oyunların hepsinde (dos oyunlarda bile) cızırtı yapıyor, boştayken ses çıkartmıyor (ya da duyulmuyor). tj75 daha bi garipmiş, ne yalan söyleyeyim bunu iade edip yeni model pb alcaktım, iyice soğudum valla. acer'larda var mı? gene fiyat olarak uygun acer ve pb, biri gitti biti kaldı :P




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vertas

    Vardır sende de ama önemsiz geliyordur. Zaten bunu duyman için kulağını sol hoparlöre yaklaştırman gerekir. Yani sana hafif geliyordur bazılarına yüksekmiş gibi geliyor bu cızırtı denen şeyi ama sonuçta hepsinde var bence. sonradan ortaya çıkacak bir şey değil.. bendede var ama ben takmıyorum. sorunum fan sesi benim...


    varsayımlar üzerine konuşuyorsun.. en ufak bir ses olsa çekinmem yazarım, yok diyorum işte, inanmayan gelsin baksın diyecem ama şimdi birileri gelip de "nasıl ses olmaz" diyerek orasını burasını kurcalar, ses gelmeye başlar diye korkuyorum
  • Beyler size bir çözüm sunmak istiyorum.

    Bilgisayarcı bir tanıdığımın daha önce başına gelen bir durumu anlatmak istiyorum.

    Tanıdığımın müşterisi Sony laptop almış. I7 işlemcili olanından. Hoparlöründen cızırtı geliyormuş, değişim yapmışlar yine sorun, tekrar değişim yine sorun. Bütün laptoplarda sorun varmış. Sanırım sizin sorununun ile aynısı.

    Çözüm için biraz kurcaladıktan sonra mikrofonu devre dışı bırakmış yada mikrofon sesini kapatmış. Bundan sonra cızırtı kesilmiş.

    Sizde aynı yöntemi deneyin belki çözülür.

    Bende bu laptoptan almak istemiştim ama bu ses sorunundan sonra vazgeçtim. Eğer yukarıda ki çözüm ile sorun ortadan kalkarsa almayı düşünücem.
  • deneyen varmı benim laptop yanımda değil şuan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roohans

    Beyler size bir çözüm sunmak istiyorum.

    Bilgisayarcı bir tanıdığımın daha önce başına gelen bir durumu anlatmak istiyorum.

    Tanıdığımın müşterisi Sony laptop almış. I7 işlemcili olanından. Hoparlöründen cızırtı geliyormuş, değişim yapmışlar yine sorun, tekrar değişim yine sorun. Bütün laptoplarda sorun varmış. Sanırım sizin sorununun ile aynısı.

    Çözüm için biraz kurcaladıktan sonra mikrofonu devre dışı bırakmış yada mikrofon sesini kapatmış. Bundan sonra cızırtı kesilmiş.

    Sizde aynı yöntemi deneyin belki çözülür.

    Bende bu laptoptan almak istemiştim ama bu ses sorunundan sonra vazgeçtim. Eğer yukarıda ki çözüm ile sorun ortadan kalkarsa almayı düşünücem.



    mikrofonu tamamen kıstım, sonuna kadar açtım, devredışı bıraktım gene cızırtı devam ediyor. hatta önceden sesi kapatınca geçiyordu, şimdi sesi kapasam da cızırdıyor




  • sony hıkayesındekı mic denemesi mantıklı....

    mikrofonu tamamen kısmayın , aygıt yonetıcısınden ya da realtek konsolundan ıptal edın, aygıt yon. devre dısı bırakın..sanırım cızırtı gıdecektır..belkı
  • conexant benim ses kartım (tj65-015tk), aygıt yöneticisinde ayrıca ses kayıt için bir sekme bulamadım. sağ alttaki ses ikonuna sağ tıklayıp kayıt dedikten sonra çıkan mikrofon ayarlarından yukarda da dediğim gibi kısma ve devre dışı bırakma işlemlerini gerçekleştirdim değişmedi.
  • Sorun keşke mic olayı ile çözülseydi.
    Normal internet kullanırken, normal oda koşullarında (ne sesli ne de sessiz ortam), ses kapalı bile olsa cızırtı rahatsız edecek seviyede mi yoksa dikkatli dinleyince mi cızırtı duyuluyor?
    Misal cızırtı sorununu bilmeyen birisi, laptopu kullanırken cızırtıyı farkedebilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roohans

    Sorun keşke mic olayı ile çözülseydi.
    Normal internet kullanırken, normal oda koşullarında (ne sesli ne de sessiz ortam), ses kapalı bile olsa cızırtı rahatsız edecek seviyede mi yoksa dikkatli dinleyince mi cızırtı duyuluyor?
    Misal cızırtı sorununu bilmeyen birisi, laptopu kullanırken cızırtıyı farkedebilir mi?


    TJ75 serisindeki cızırtıyı sorunu daha önce hiç duymamış birisi, normal oda koşullarında sadece dikkatle dinleyerek farkedebilir. Yoksa laptopun çalışmasından dolayı normal sesler diye düşünüp geçer. Zaten laptopu yakından dinleyip cızırtının hoparlörlerden geldiğini farkettiğimiz için sorun daha çok göze batıyormuş gibi geliyor. Daha içten yeri belli olmayacak şekilde gelen bir ses olsa bu kadar takılmazdı diye düşünüyorum.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.