Şimdi Ara

TKGS HD Liste! TKGS NEDİR? TKGS'de Hedef ve Amaç Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
47.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uydu alıcısında TKGS özelliği olup da kullanmayan ve açmayan arkadaşlara dostça bir tavsiyem var.



    TKGS konusuna gelince TKGS'yi kullanmamakla bence hata yapıyorsun. Yanlış anlama bir dost olarak tavsiye ediyorum; tabii ki tercih senin ama esnek modda bir dene istersen gerçekten seveceksin TKGS'yi.

    Bak ben sana örnek vereyim; şöyle bir güzelliği var, uydu alıcısına reset çekiyorum ve güncel listeyi sadece 2 saniyede tekrar alıyorum o da en güncel şekliyle. Bu kadar güncel bir liste başka hiçbir şekilde bulamazsın. Elle veya PC ortamında yapılan her listenin bir eski geçmişi oluyor. Örneğin TKGS'den 2 saniyede indireceğin bir liste o anlık en güncel liste oluyor. Dün gece bir yayın değiştiyse ya da eklendiyse dahi o listede oluyor. Yani online olan bir liste oluyor bu. Bunun bir geçmişi olmuyor. Oysa TKGS dışında alabileceğin her listenin bir başlangıç zamanı vardır ama bitiş zamanı da başlangıç zamanıyla aynıdır. Diyelim ki biz beraber oturup PC başında şuan güncel bir liste hazırlasak bu listenin güncelliği 06.05.13 tarihi ve 14.45 saat itibariyle olur. Saat 17.00'da bir değişiklik olursa giren - çıkan bir kanal bu listenin güncelliği o zaman biter. Oysa TKGS'dan indireceğin ve sadece 2 saniyede alacağın dizili bir liste her zaman son anda yapılan tüm değişiklikleri online olarak kapsar. Yani hiç eskimeyen 7 gün 24 saat online olarak anında güncellenen bir liste TKGS listesi. Senin kişisel yapacağın bir listenin 2 gün sonra güncelliğini kaybetmesi büyük ihtimal. TKGS'ninki ise hep güncel. Bu yüzden TKGS'yi kullan bence.

    Sorun şu mu? İstediğin yayınların istediğin sıralamada olmaması. TKGS'de tüm yayınlar dizili olarak geliyor. Örneğin çizgi filmler 110'da başlıyor; haberler 25'de başlıyor; sporlar 90'da başlıyor; müzikler 500'de; yabancılar 400'de gibi.

    Burada sadece senin ilgi alanına giren ve girmeyen kanalları kendi içinde takas yapman yeterli. Tüm listeyi takas etmene gerek yok. Yayınlar zaten dizli geldiği için esnek modda ilgi alanına giren birkaç kanalı takas edip kişiselleştirmen sadece birkaç dakika sürüyor. Örneğin ben; Tay TV ile SPORS TV'yi takas ettim. Birkaç ulusal kanal ve habar kanalında değişiklik yaptım. Örneğin FOX ile NTV'yi değiştirdim ve birkaç ilave takas daha yaptım haber yayınlarında. Bir süre tuttum ve listeyi kişiselleştirmem sadece 4 dakikamı aldı. Genel TKGS akışını bozmadım. Zaten 350 kanalın tamamını takas yapmaya gerek yok. Çünkü gruplar kendi içlerinde ayrılmış ve dizili olarak geliyor zaten. Bu listeyi kişiselleştirmekse sadece 3-5 dk'nı alır. Oyda TKGS'den gelen ve dizili olmayan bir liste olmasa bir başka dağınık liste güncel olmayacağı gibi kişiselleştirmek de bu kadar kısa sürede olamaz!...

    Şimdi sen diyorsun ki kişiselleştirdikten sonra neden TKGS'yi kullanayım? Burada kişiselleştirmeyi çok kısa sürede yapmanın, anında güncel liste indirmenin bir avantajı var ama sadece bununla sınırlı değil! Sadece oynama yapacağın yayınlar değil; geri kanal 200 civarında kanalda! hep güncel kalıyor! Kişisel listelerde, yani elle yapılan listelerde sadece izlenen kanallar taşınır ve geri kalan yayınlara bakılmadığı için, zamanla değiştikçe güncelliğini yitirir! Oysa burada yine izlediğin yayınları öne koyuyorsun ama ilgilenmediğin ve daha az baktığın geri kanal 200 kanalda otomatikman hep ve sonsuza dek güncel kalıyor. Eğer onların içinde bir değişiklik, ayar gerekiyorsa da bunu sen hiç farketmiyorsun; TKGS otomatik yapıyor herşeyi ve senin ayarlarında bozulmuyor! Bir de TKGS açık olacağı için yeni bir yayın ya da değişim olduğunda, ayarların, hem TKGS tarafından otomatik yapılıyor; hem de sana haber veriliyor. Bu değişim anında, canlı olarak bir kutucuk veya sadece 2 saniyelik bir güncellemeyle haber veriliyor sana. Dolayısıyla internete giremesen bile o gün TKGS sana bu yayını haber verip, değişimi otomatik yapıyor.

    O yüzden esnek modda, yani kanalları kişisel olarak takas edebileceğin bir modda TKGS'yi bir dene isterim. Tavsiye ederim. Kaybın olmaz, avantajın olur.



    *****



    TKGS yazılımcılarına tavsiyem:

    Benim gibi çok meraklı kullanıcılar çıkabilir; hem esnek modda kişisel takaslar yaparak kullanan; hem de ana TKGS kanal sıralamasını da aynı anda takip etmek isteyen kullanıcılar. Esnek mod neden önemli: Çünkü stratejik kanal takaslarıyla listemi kişiselleştirebiliyorum ve bu yaptığım kişiselleştirmeler güncellemeleri almamı, listemin güncellenmesini engellemediği gibi bu güncellemelerde benim kişisel değişimlerimde korunuyor! Böyle bir yazılımı sunabilmek gerçekten harika! Herşey o kadar ince ayrıntıyla düşünülmüş ki! Yalnız bir de şöyle bir durum var: Esnek modu kullanırken aynı anda ana listeyi (Tam otomatik moddaki kanal sıralamasını) da takip etmek isteyebilirim. Nedenine gelince; kullanıcıların büyük çoğunluğunda tam otomatik mod olacağı için; uydunun da kısıtlı bir alana değil her alana girdiğini (Büyükşehirlerde %90; taşrada %96...) varsayarsak bir kanalın ana TKGS sıralamasındaki rolünü ve önemini daha iyi anlamış oluruz. Dolayısıyla benim gibi medyayı takip eden meraklı kullanıcılar esnek modda kişisel sıralama yapsalar bile; ana kanal sıralamasını da esnek moddan çıkmadan takip etmek isterler.

    Yazılımla eğer mümkünse; (ki biliyorum ki çok zor...)

    *Esnek modda kişisel takaslar yapan bir kullanıcı aynı anda bir tuşla ANA TKGS (tam otomatik mod) kanal sıralamasını da görebilmelidir. Esnek moddan tam otomatik moda geçince; esnek moddaki kişisel sıralamaların korunması (tekrar geri dönüş halinde...) veya esnek moddan hiç çıkmadan tek bir tuşla tam otomatik modun sıralamasının görülmesi veya o listede de gezilebilmesi biliyorum ki çok zor....

    Ama benim gibi medyaya meraklı ve tam otomatik moddaki sıralamının önemini ve onun da takip edilmesi gerektiğini düşünen esnek moddaki kullanıcılar için esnek moddayken tam otomatik modu da görebilme, takip edebilme, gezebilme ve sonra eski ayarlar kaybolmadan esnek moda dönebilme mümkün müdür?

    Bir de TKGS kanal sıralamasında her zaman için üst sayılarda ulusal ölçekli yayınlara öncelik verilirse; yerel yayınlar 300; 500 gibi net bir rakamla başlarsa iyi olur düşüncesindeyim genel olarak. Mümkün olan en iyi sıralamayı yapmanız için elinizden gelen çabayı sarfettiğinizden hiç şüphem yok.



    ************
  • TKGS Listesinde,
    Yeni güncellemeler var:

    Tarih: 06.05.13

    Liste versiyon: 20

    Değişenler:

    365 TV 39.kanala geldi
    DÜNYA EDL 38'e geldi
    EM TV 68'e geldi
    E2 TV69'a geldi
    on4 tv 200'e geldi
    a9 tv 209'a geldi
    nurs 201'e geldi
    tnc 524'e geldi
    kanal s 525'e geldi
    park 607'ye geldi
    kanal biz 608'e geldi

    İyigeceler
  • TKGS sistemiyle ilgili elimden gelen katkıyı yapmaya çalıştım. Yaklaşık 2 aylık bir süreçte ileride yaygınlaşacak ve çok konuşulacak olan bir sistem için erken bilgi vermek istedim size. TKGS'yi destekledim. Çünkü Türksat'ı, uyduyu seviyor ve destekliyorum. İnsanlar TKGS ne diye arama yaptığında bazı bilgileri bulsun istedim. Forumlar başta olmak üzere internete TKGS yüklemesi yaptım. Bunu son kullanıcıya anlatmaya çalıştım. Bu işten ne para kazanan ne de çıkarı olan bir insanım. Sadece sevdiğim ve doğru olduğunu bildiğim bir sistem için kendimden katarak bir emek vermeye çalıştım. Yeteri kadar bilgi verebildiğimi düşünüyorum. Bilmeyen birine google'dan TKGS nedir diye tarattıhında muhtemelen yoğunlukta rastlayacağı benim açıklamalarımla bir bir bilgi sahibi olursa vicdanen katkı sağlamak konusunda rahatım demektir. Sistemin işleyişiyle ilgili yeri geldi TKGS operatörleri, hatta uydu alıcısı üreticileriyle dahi iletişim kurdum.

    Ama artık yoruldum. Bu konuda yeteri kadar yazdığımı düşünüyorum ve yazmamaya karar verdim. Önümde zorlu bir hayat mücadelesi beni bekliyor... Çalışma hayatı, çocuklar, para derdi... vs...

    Bundan sonra sizin yapacağınız katkıları okumak isterim. Çok önemli bir gelişme olmadığı sürece bir süre yazmamaya ve sadece arasıra olmak kaydıyla okur pozisyonunda olmaya karar verdim. TKGS'ye yeteri kadar katkı yaptığıma ve bu konuda emekli olmayı hakettiğime inanıyorum...

    Umarım meraklı arkadaşlar benim yokluğumda bu alanı boş bırakmaz. TKGS ile ilgli her türlü gelişmeyi paylaşacak dostlarımızın olduğunu biliyor ve onlardan bu konuda, emekliliğim konusunda izin istiyorum.

    Önümde zorlu bir gerçek hayat mücadelesi var. İzninizi istiyor, inzivaya çekiliyorum.

    Son olarak sistemi birebir görmek isteyenler için şuan 2 markada var. SUUNY ve NETA.. Ben Neta 6400 HD olanı kullanıyorum, memnunum. Tavsiye ederim.

    Artık arka planda, hem TKGS'yi, hem de sizleri takip edeceğim.

    Sizlere şimdilik veda ediyor, bu konuda kendimi emekli ediyorum.

    Lütfen bu alanı boş bırakmayın, ayrıntıları yazın arkadaşlar... Arka planda eğer zorlu hayat mücadelemden vakit bulabilirsem okuyor olacağım... Heyecanla ve merakla... Sizlere güveniyorum...

    Elveda arkadaşlar....
  • ihale iptal! Gelecek Uydu ve TKGS'de!

    Hazır ihale iptal edilmişken (yürütmesi durdurulmuşken) bunu bir fırsat olarak bilip radikal kararlar almalıyız.

    Şöyleki; artık bu karasalın devri geçti. Herkeste uydu varken yeniden karasalı canlandırmanın bir anlamı yok. TV kanal sayımız oldukça fazla. 250 kanalı HD olarak hatta 4K olarak sığdırsak bile tamamını yeni açılacak kanala yer yok! Olmayacakta!

    Kimse uyduyu bırakıp karasala geçmez bu saatten sonra. Teknoloji başka yerlere gidiyor.

    Yatırımlarımızı tamamen Türksat TKGS sistemi üzerine ve UYDU-KABLO(fiberoptik) üzerine yapmalıyız. Bu saatten sonra hiçbir TV kanalının verici koymakla uğraşacağını falan sanmıyorum. Bu yatırımı karasala kimse yapmaz.

    Karasal yayın tamamen rafa kaldırılmalı. Yatırımlar uydu ve uydu kablo üzerinde yapılmalı. Hazır iptal gelirken bu fırsatı değerlendirmeli ve mevcut karasal bandı ya tamamen arşivde korumaya almalı, ya da tamamen 4G'ye çevirmeliyiz.

    Bu iptal olayından sonra karasal planlayıcılarının artık şapkalarını önüne koyup düşünmeye başlamaları lazım?..

    250 Türk yayıncıyı 4K olarak dahi sığdırsalar bile yeni yayıncıya yer olmayacak bir sistem için teknolojinin bu kadar geliştiği bir ortamda yatırımın bir nedeni yoktur.

    Karasal tamamen rafa kaldırılıp yatırım uydu ve uydu kablo sistemleri üzerinde olmalı.

    En azından boşa gidecek bir yatırım olmaz, geleceği olur...
  • Bir ulke dusunun;
    Canaklar devrildi koptu, duzeltecek kuracak ayarlayacak adam da bulmak iskence, uydu yerinde, kanallar yayini aktariyor ama millet uydudan tv yayini alamiyor!

    Uydu yayinlarinin iptal oldugu bir ulke dusunun;
    Kablolar koptu, kablo tv, internet ve iptv sistemlerinin yayinci ayaginin calistigi, ancak izleyiciye yayini ulastiran kablo ve fiber omurgasinin cesitli noktalarda ugradigi hasarlar sonucu izleyicinin tv yayinini alamadigini;

    Ve simdi bir ulke dusunun, karasal frekanslarin tamaminin 4G'ye tahsis edildigi ve kablo, internet ve uydu uzerinden yayin alinamayan bir ulke, karasal yayin "tarihte kaldi" denerek rafa kaldirilan bir ulke... Insanlarinin 4G tarifelerini dusunemeyecek kadar dertli oldugu bir ulke!

    Simdi de 17 Agustos depremini bir dusunun, karasal yayinlarin tamamen rafa kaldirildigi bir donemde yasandigini!

    Simdi de;
    17 Agustos sonrasi kriz merkezinde iletisim ile ilgili ciddi gorevler ustlenen, yayinciligin ve haberlere erisimin ne kadar hayati degeri oldugunu bilen, daha da otesi akademik egitimini iletisim uzerine yapan ve bu alanda calismisligi bulunan biri olarak bunlari yazdigimi dusunun...

    Karasal ve ucretsiz yapilan tv yayinciligi uydu/kablo/karasal rekabetinin zayif bir cephesi olmakla beraber sadece rekabetin bir cephesi degildir. Ayni zamanda hayati oneme sahip bir yayin teknolojisidir.

    Ister analog birakalim, ister sayisala gecirelim, karasal yayina her halukarda ihtiyacimiz var.

    Luzumsuz demek ancak ve ancak tum perspektiflerden bakmadan ortaya konabilecek bir argumandir. Saglikli sonuc istiyorsak, "olmali olmamali"yi degil, "olsun ama nasil olursa saglikli olur"u tartismamiz gerekir...

    Tekrar soyluyorum, deprem gibi bir afet aninda tv uzerinden haber akisina bircogunuzun tek erisimi karasal uzerinden olacaktir! Bircogunuz diyorum zira hayatta kalirsam benim oyle bir derdim olmaz, zira Allah korusun ya felaketin icinde kalirim ya da olurum, ya da yine haber ve bilgi akisinin kritik oldugu bir noktada gorev alir ulkem icin mucadele ederim!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her cihazda olacak mı bu gerçi biz Digiturk kullanıyoruz şuan ama. Hotbird uydusuna falan da yapılsa keşke böyle şeyler. Sıralamayı değiştirme kalkacak mı peki ?
  • Tekrar yeniden bir planlama, bir takvim, bir ihale süreci başlatmaları ve bunun teknik altyapısı ile prosedür çalışmaları en az 2 - 3 yılı bulur. O da karasal yayın konusunda hala ısrarcı olurlarsa. O vakte kadar zaten yeni uydumuz devreye girmiş; uydudaki HD kanal sayımız artmış ve çoğu vatandaşımız HD uydu receiver ve TKGS sistemini almış hatta 4K yayınlar başlamış olacak. Üstüne üstelik 2015 yazına kadar analogların sonlanması mecburi. Bu takvimi o tarihe artık (karasalda ısrarcı olurlarsa dahi!) yetiştiremezler. Çünkü medya grupları zaten çok istekli değil ve bunu tekrar yargıya götürmeyeceklerine dair aralarında bir anlaşma ve işbirliği yok, olması da çok zor.

    Uydu ve uydunun tamamlayıcısı olan uydu - kablo (fiberoptik kontrollü uydu yayını) öneriyorum yetkililere. Bunlarda kapasite, gelecek ve teknoloji sorunu yok.

    Bu iptal çok şeyi değiştirecektir.
  • yeni bir TKGS güncellemesi ile Çağrı FM 1207. kanalda listeye eklenmiştir.

    Bizim Radyo 1206 nolu kanala eklenmiştir.


    TKGS 1114. Kanalda Radyo Berfin Yayında!



    TKGS'nin yerel ve küçük sermayeli ulusal kanallar ile radyolar için böyle bir avantajı da var. Standart Bir kanal numarası ile tüm ülkede tek sayıda yayında olmak! Uydunun kullanım oranı neredeyse %100. Babaeski'de çoğu evde 2 adet uydu var; tüm işyerlerinde uydu var. İlave olarak tüm seyyar veya yarı seyyar satıcılarda, köftecilerde de neredeyse tamamında uydu var. Otobüslerde uydu var. Sadece özel araçlarda yok; onlara da bir şekilde gelecekte girecektir.

    Kısaca şunu söylemek istiyorum. Bakın X radyo yayında dedik. O radyonun bir adet TKGS numarası olacak ve tüm ülkede o sayıda yayıncı olacak. Uydu zaten her yerde. Giremediği alan yok. Dolayısıyla kanalın TKGS numarası onun ülkedeki ulusal numarası demek. Özel araçlar hariç Babaeski'de çoğu kişi normal radyoları kaldırdı. Uydu ile sorunsuz daha geniş bir yelpazede yayın alınıyor çünkü. Yani biz radyoları da uydulaştırdık ve televizyonlaştırdık. Bu da demek oluyor ki aslında bir ihaleye gerek bile yok. Çünkü TKGS yakın bir dönemde uydunun olduğu her yerde olacak. Uydu zaten her yerde olduğuna göre bu da şu demek oluyor.

    TKGS nosu ile tüm radyo - tv - yerel - tematik yayıncılar tek bir sayı ile ULUSALLAŞACAK! Yani ilave bir vericiye gerek yok. Örneğin Radyo Berfin kanal 1114 dedik. Yayıncıyı içerik olarak dinlemiyorum, tanımıyorum. Sadece teknik olarak bilgi veriyorum. İsim değişebilir. Burada incelik şurada:

    Tek TKGS nosu kanalın kimliği olacak. Bu yayıncıyı daha az bir maliyetle ulusallaştıracak. Bu da TKGS sistemi ile yayıncı sayısını artıracak. Alıntıda olduğu gibi her radyonun da bir TKGS kanal numarası olacak. Bu bizim bildiğimiz kanalın FM bandındaki frekans nosunun karşılığı gibi. Tek farkı uydu TKGS ile %100 her alana ve tek TKGS nosu ile yani tüm ülkede standart olarak tek frekanstan yayında olması.

    İşte TKGS bu noktada yayıncılar için de bir devrimdir bence.



    TKGS'nin mevcut uydu alıcılarına yaygınlaşma projesinin ardından yukarıdaki alıntıları şöyle de ifade edebileceğiz o zaman ve bu ifadelerle yukarıda anlatmak istediğim teknolojik vurgu ve gelişimin açılımı ortaya çıkacaktır.

    Bizim Radyo 1206 nolu kanalda tüm ülkede yayında!

    Radyo Berfin kanal 1114'te tüm ülkede yayında!

    Çağrı FM 1207.kanaldan tüm ülkede standart olarak ulusal yayına başlamıştır!

    TKGS = Ulusallaşma; her yayıncının standart tek ülke frekansı; son tüketici = Daha az maliyet = Daha az yatırım.

    Daha sorunsuz, net yayın...


    Kapsama alanı. Uydu = Neredeyse %100 yaklaşan bir yaygınlık. (Ücretli platformdan farklı olarak uydu her yerde!)

    TKGS = Projeler geliştiriliyor. Uydunun olduğu her alanda TKGS olacak yakında.

    TKGS ile tek bir kanal numarası ile radyo - tv tüm ülkede tek frekanstan yayın...

    Kapasite kanal sorunu - sıkıntısı yok!

    Ayrıca TKGS ile yerel yayıncılar da tek frekanstan tek kanal numarasından sadece kendi bölgelerine değil tüm ülkeye yayın yapacak; farklı illerdeki gurbetçileri de yerel kanalını tek TKGS ile yine aynı frekans yani kanal numarasından izleyecek! Eski sistem karasaldaki kapsama ve kanal sorunu asla yok!

    TKGS'nin avantajları sayesinde 100 adet yerel kanal daha Türksat'a geliyor. Gelecekte de muhtemelen geriye kalan tüm yerel radyo - tv yayıncılar da TKGS sistemine geçebilir diye tahmin ediyorum.
  • İlave olarak; sadece uydu alıcısına kaydedilme değil; standart TKGS nosu yayıncının kimliği olacak. Kendini o kanal ile ifade edecek. İşte frekans deyip durmamızın nedeni, asıl mesele bu zaten. Uydudaki TKGS noları yayıncılar için bir kimlik. Yayın frekansının somut ve fiili bir karşılığı olacak aslında.

    X bir radyo veya TV biz XXX kanalda tüm ülkede standart olarak yayındayız diyebilecek. Bu TKGS nosu tek frekans ve kanaldan yayıncının kimliği olacak; yani son kullancı ile buluşma noktasının somutsal ifadesi. Bu da uydudaki tüm yayıncıları ulusallaştıracak. Yerel bölgesel tüm yayıncılar standart TKGS noları ile kendini daha iyi ifade edip tüm ülkede tek kanal ve frekanstan pazarlayacak. İşte bizim aradığımız frekans kimliğinin karşılığı TKGS nosu olacak...

    Diyelim ki uydudan X bir kanal yayına başladı.

    Gazeteye ilan verecek. Uydu her yerde olduğuna göre bu MİLLLİ ve ulusal kimlik olacak.

    Tüm ülkede tek frekanstan yayındayız diyecek. Yani X kanaldan her yerde....

    Turkuvaz Radyo kanal 950'de tüm ülkede kesintisiz yayında! Her yerde tek frekans! Türksat TKGS kanal 950...

    İşte TKGS pazarlama ve kimlik anlamında böyle birşey...

    Bunun anlamını iletişim ve pazarlamacı arkadaşlar daha profesyonel bir dille anlatabilir.

    Bu daha önce paralı platformlarda vardı ama paralı platformlar hem kısıtlı alana hitabediyordu; hem de sadece sözleşmeli ksıtlı yayıncıları kapsıyordu. Oysa kullanım oranı seyyar köfteci dükkanlarına neredeyse %100 lük bir alana ulaşmış olan Türksat bizim fiilen milli yayıncımız olmuş durumda.

    Türksatta X bir kanalda yayındayız demek; tüm ülkede o kanalda ulusal olarak yayındayız demek. Bunun pazarlama ve halkla ilişkiler anlamında öyle önemli bir büyük karşılığı var ki.

    Bu yüzden TKGS gerçekten büyük bir proje...

    Karasaldan farkı daha az maliyet ile daha büyük ve sorunzuz kapsama. Artı; gelecek için yeni kanal ve kapasite sınırı yok! Teknolojik olarak Tükenme ve geri kalma ihtimali yok. Daha sınırsız ve geliştirilebilir. Boşa gitmeyecek bir yatırım.
  • bu ne kadar uzun yazıymış böyle ya. yeni çıkan kanalı ekliyo başka numarası var mı?
  • yıllardır tkgs siz kullandık bir sorun yaşamadım.. bundan sonra da yaşayacağımı sanmıyorum. otomatik turksat aratıyorum yeni frekans geldiyse ekliyor zaten onu da eskisiyle yer değiştiriyorum oluyor bitiyor.. zaten izlediğimiz kanallar belli başlı kanallar.. turksat ın yaptığı listelemeye ihtiyacım yok. kendim hallederim..
  • Bu kadar zaman geçti, hala ortada doğru dürüst uyumlu uydu alıcı cihaz yok. Her şeyimiz gibi bu proje de yalan mı oldu acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luxaeterna

    Bu kadar zaman geçti, hala ortada doğru dürüst uyumlu uydu alıcı cihaz yok.

    merhaba

    http://www.sanalpazar.com/Neta-6500-Hd-Turksat-Kanal-Sistemli-Yedek-Kumand-Hediye__isp9947075

    http://www.sanalpazar.com/Cvs-Dn-8810-Tkgs-Sistemli-Scart-Mini-Uydu-Alici__isp15567748



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 4 Şubat 2014; 14:16:04 >
  • İşin dogrusunu şöyle açıklıyayım. Turksat yeni bi yazilim yapmis. Bu yazilim hangi uydu alicisina yuklenirse turksat o cihazi yonetecek ve kanal siralamasini kendi ayarlayacak. Ama su var Turksat bu yazilimi internet sitesinde ucretsiz yayinlayipta isteyen indirsin cihazina kursun ya da TVci Uyducu indirir 5 liraya yuklesin size demiyorda uydu alicisi firmalarina bu yazilimi satiyoruz, onlarda yeni uretecegi uydu alicilarina kendi yazilimlarini degilde turksat'inki kuracaklar. Siz de evdeki uydu alicilari naparsaniz artik gidin bunlari satin alin diyo. Hem firmalar hem biz kazanalim diyo, olan gene vatandasa oluyo. Sifresiz yayinlari izlemek icin cogu evde, bakkalda, lokantada, kirtasiyede vs. uydu alicisi oldugu dogrudur ama millet zaten paradan kactigindan gidiyo 25 TL'ye MiniScart uydu alicisi aliyo, hali hazirda her evde 2 uydu alicisi varken kalkip gidip 180 liraya kac kisi yeni uydu alir ? 30 liranin ustunde maliyete sahip olacak biseyi hic bi vatandas sallamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ULUĞBEY_ -- 12 Kasım 2013; 21:44:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinal liste bayağı bir değişmiş. Üstelik Türksat'ın web sitesinde de liste yok. Ben de yeni aldığım CVS marka TKGS uydu alıcısından oturup ilk sayfadaki listeyi 700. kanala kadar güncelledim. Buyrun:


    ŞİFRESİZ HD KANALLAR

    1-TRT 1 HD
    2-ATV HD
    3-KANAL D
    4-SHOW TV
    5-STAR TV
    6-SAMANYOLU TV
    7-KANAL 7
    8-TV 8
    9-FOX TV

    HABER KANALLARI

    10-TRT HABER
    11-NTV
    12-CNN TÜRK
    13-HABERTÜRK
    14-24
    15-A HABER HD
    16-SKY TÜRK
    17-S HABER
    18-TGRT HABER
    19-EURONEWS TÜRKÇE
    20-BLOOMBERG HT
    21-BUGÜN TV
    22-ÜLKE TV
    23-boş
    24-DÜNYA EDL
    25-365 TV

    ULUSAL KANALLAR

    40-TRT TÜRK
    41-KANALTÜRK
    42-CNBC-E
    43-TV2
    44-KANAL A
    45-CİNE 5
    46-BEYAZ TV
    47-FLASH TV

    DİĞER HABER KANALLARI(2)

    48-ULUSAL TV
    49-KANAL B
    50-TV NET
    51-BRT 1
    52-HALK TV
    53-YENİ ASIR
    54-TÜRKSAT TANITIM
    55-BENGÜTÜRK

    DİĞER ULUSAL KANALLAR(3)

    56-OLAY TV
    57-MELTEM TV
    58-MESAJ TV
    59-CEM TV
    60-EGE TV
    61-KANALT
    62-TV 2000
    63-FOG TV
    64-KANAL AVRUPA

    65-TRT HD
    66-TRT 6
    67-TRT HABER
    68-EM TV
    69-E2
    70-KARADENİZ
    71-TV 5

    SPOR KANALLARI

    90-NTV SPOR
    91-TRT SPOR
    92-TRT 3
    93-TAY TV
    94-FB TV
    95-SPORT TV

    ÇOCUK KANALLARI

    110-TRT 4- TRT ÇOCUK
    111-YUMURCAK
    112-MİNİKA GO
    113-CARTON NET
    114-TV4
    116-DİSNEY CHANNNEL
    117-MİNİKA ÇOCUK
    118-PLANET ÇOCUK
    119-KİDZ-ANIMEZ
    120-BABY

    SİNEMA KANALLARI

    131-PLANET TÜRK
    132-PLANET PEMBE
    133-ALTINORDU
    134-FİLMTÜRK TV

    TEMATİK KANALLAR

    150-TRT TURİZM BELGESEL
    151-TGRT BELGESEL
    152-YABAN TV
    153-TRT AVAZ
    154-TRT ARAPÇA
    155-TRT OKUL
    156-TARIMTÜRK TV
    157-BEREKET TV
    158-KÖY TV

    161-MC TV
    162-WORLD TRAVEL CHANNEL
    163-ANTALYA VTV
    164-KANAL 99
    166-BEA TV
    170-KUDÜS TV
    172-AKILLI TV
    175-EKİNTÜRK TV
    176-DÜĞÜN TV

    MUTFAK KANALLARI
    187-PLANET MUTFAK

    DİNİ KANALLAR

    190-DOST TV
    191-HİLAL TV
    192-MEHTAP TV
    193-SUFİ TV
    194-SEMERKAND TV
    195-NEHİR TV
    196-NUR TV
    197-ONE DAMLA TV
    198-IRMAK TV
    199-MPL TV
    200-ON4
    201-NURS TV
    202-SEBİL TV
    203-BERAT TV
    204-REHBER TV
    205-KABE TV
    206-MESCİD-İ NEBAVİ AL
    209-A9 TV

    BÖLGESEL VE YEREL KANALLAR

    210-TRT ANADOLU
    213-KANAL 3
    214-ASU TV
    217-AS TV
    218-LİNE TV
    219-KANAL FIRAT
    220-PAMUKKALE TV
    222-KOZA TV
    224-MAVİ KARADENİZ
    225-KARADENİZTÜRK
    226-KANAL 26
    227-G.ANTEP OLAY TV
    228-CAN ERZİNCAN TV
    229-BARIŞ TV
    230-DÜNYA TV
    231-DENGE TV
    233-KANAL 33
    234-KANAL 34
    235-KANAL 35
    236-RUMELİ TV
    237-TEK RUMELİ TV
    238-TV KAYSERİ
    239-TV1
    240-SUN TV
    241-KOCAELİ TV
    242-KON TV
    243-KONYA TV
    244-ANADOLU VUSLAT
    245-KANAL 5
    246-AKSU TV
    247-TEKİN AKDENİZ TV
    248-UZAY TV
    249-VATAN TV
    251-KADIRGA TV
    252-TV 52
    253-ÇAY TV
    254-KAÇKAR TV
    255-HAMSİ TV
    256-AKS TV
    257-ALTAŞ TV
    258-TV 58
    259-SİVAS SRT
    260-SİPAS TV
    261-YOL TV
    262-SOKAK TV
    263-KANAL URFA
    264-GÜNEYDOĞU TV
    265-VAN TV
    267-KANAL 67
    269-TÜRKİYEM TV
    270-DOĞU TV
    272-DURU TV
    274-TV06
    276-HRT TV
    277-DRT DENİZLİ
    280-IMC TV
    281-ANADOLU YURDUM TV
    282-TR1
    286-HAYAT TV
    309-MERCEK TV
    310-TV 10
    313-BİTLİS TV
    314-ABANT TV
    354-EVREN TV

    KKTC KANALLARI

    391-BRT 2
    392-ADA TV
    393-AKDENİZ TV
    395-KIBRIS AS TV
    396-GENÇ TV KIBRIS
    397-KANAL T KIBRIS
    398-KIBRIS TV
    399-SİM TV

    YABANCI KANALLAR

    401-ANS TV
    402-ATV(AZERBAYCAN)
    406-BALKAN TV
    407-SPACE TV
    408-HAZAR TV
    410-İMEDİ TV
    411-1 TV GEORGİA
    412-RUSTAVİ 2
    413-ADJARA TV
    414-MAESTRO TV
    415-ELTR TV
    417-TÜRKMENELİ TV
    418-ALJAZEERA TV(ARAB)
    419-ALJAZEERA TV(ENG)
    420-NHK WORLD
    421-FARDA TV
    422-BİRLİK TV
    423-TV 9
    424-KANAL 7 INT AFRİKA
    425-TRT TÜRK AFRİKA
    426-STV AFRİKA
    427-TELESAHEL TV
    428-RUDAW TV
    430-TV3
    431-KARTULI TV
    432-TV25

    MÜZİK KANALLARI

    500-TRT MÜZİK
    501-KRAL POP TV
    502-POWER TÜRK TV
    503-KRALWORLD
    504-HİTS NR1
    505-DREAM TV
    506-DREAM TÜRK
    507-TMB
    508-YURDUM TV
    509-NR1 TÜRK
    510-MMC TÜRK
    511-PLUS MUSIC
    512-VİZYONTÜRK
    515-SILAM TV
    516-ANADOLU TV
    520-ECE TV
    521-MC TV
    522-BAHAR TV
    523-AHİYAREN TV
    524-TNC TV
    525-KANAL S
    526-FESTİVAL TV
    528-YEDİRENK
    538-MEDYA TV
    539-TEMPO TV
    540-ONE SÜPER TV
    542-DENG TV
    543-GENÇ TV
    544-DERMAN TV
    545-RETRO TV
    546-ARABESK TV
    547-GALA TV
    548-DAMARIM TV
    549-ARTI TV
    551-KERVAN TV
    552-LONDRATURK TV
    553-OZGURCE TV
    554-TVT
    555-ENERGY TV
    556-LAGÜN TV
    558-TURKISH TV

    ALIŞVERİŞ KANALLARI

    570-LOOK TV
    580-SHOPPING TV
    581-D SHOPPİNG
    582-MNG SHOP
    583-EXPO CHN

    ALIŞVERİŞ KANALLARI(2) + DİĞER KANALLAR

    585-SHOPPING CHANNEL
    586-SMART TV
    587-STAR SHOPPING TV
    588-TOP SHOP TV
    589-TUNA SHOPPING
    590-HM TV
    591-MEGA TV
    592-HLT TV
    594-YILDIZ TV
    595-MCJ MEDIASA
    596-KANAL TEK
    597-TUNE TV
    598-AVANTAJ TV
    599-7/24

    600-PROMOSMART
    601-TELEDÜNYA İNFO
    602-TSAT PROMO
    603-MAXİ TV
    604-VIVA TV
    605-OTO TV
    606-BAL TV
    607-PARK TV
    609-DEPOMEPO TV
    610-NİSA TV
    611-SMART
    615-YENİ ÜRÜN TV
    616-AKI TV
    617-EKVATOR TV

    KANALLARIN EURO YAYINLARI

    630-SHOW TÜRK
    631-ATV AVRUPA
    632-EURO D
    633-SAMANYOLU TV
    634-KANALTÜRK
    635-KANAL 7 INT
    636-NTV AVRUPA
    637-TGRT EU
    638-EUROSTAR
    639-KRAL TV
    657-TRT 6
    658-TRT ANADOLU-TRT
    660-TRT 1
    661-ATV DOĞU
    662-TRT HABER
    663-TRT TÜRK
    664-TRT 4-TRT ÇOCUK
    665-TRT 1
    666-TÜRKSAT SAAT
    667-TÜRKSAT TANITIMI

    PROMO YAYINLAR

    668-TÜRKSAT TANITIM(NIT
    669-YILDIZ TV
    670-ATV
    671-A HABER
    672-SEMERKAND TV
    673-MERCEK TV
    676-NİSA TV
    677-RUSTAVI 2
    678-IMEDI TV
    679-IRMAK TV

    ŞİFRELİ KANALLAR

    680-CNN INT
    681-NBA TV
    682-MAXSMART
    683-PENTHOUSE
    685-SMART SPORT 2
    686-MOVIE YEŞİLÇAM
    687-DA VİNCİ LEARNING
    688-EUROSPORT
    689-FX
    690-BK
    691-KIDSCO
    692-EROTICA
    693-MOVIES SMART PLUS
    694-EUROSPORT 2
    695-MOVIE SMART CLASSIC
    696-SMART SPOR
    697-THE FIGHT NETWORK
    698-SMART ÇOCUK
    699-ANIMAL PLANET
    700-DISCOVERY CH.
  • luxaeterna kullanıcısına yanıt
    Bu kadar kanal güncellemişsin lakin TV5 kanalı nerede?anlıyorum sevmeyebilirsin.Lakin burada izleyen vardır diye hiç düşünülmemiş demektir...YAZIK TKGS imiş pehh...
  • Sırf düzenli kanal listesi için 5-6 senedir dsmart kullanıyorduk. Her uyduya düzenli kanal listesi gelecekse iyi haber.
  • sırf tantana ya.elinle diz işte.sanki 700 tane kanal takip ediyosunuzda sırası bozuk.alt tarafı toplasan en fazla 30 kanal.gerisi tırıvırı.gelip ben dizerim size.o kadarda reklam yapmış bilmemne radyo 1050. kanalda sizlerle vay bee :)
  • DVB-S Kartlar için çözüm nedir?
  • .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vlkn0888 -- 15 Eylül 2014; 12:44:48 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.