Şimdi Ara

Tom Cruise uyardı! HDTV’nizin hareket yumuşatma özelliğini kapatın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
4.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neler neler yazılmış çizilmiş. Kimsede dememiş bu herifler bu işin ustası, bir bildikleri vardır diye çok tehlikeli bir yer burası vallahi. Es kaza elinize dilinize düşmemek lazım.
    Adamlar hareketli görüntülerde, çıplak gözle görülebilen gerçekliğe en yakın görüntüyü sunabilmek adına sinematografik etkiyi yaratmak adına 24fps çekiyorlar. Bilgisayar oyunlarıyla, youtube videolarıyla, sinemayı kıyaslamak büyük cahillik olur.
    Sinemanın en büyük ihtiyaçlarından biri bize gerçeklik hissini vermektir. 24fps de bu yöntemlerden sadece biridir. Bu yöntemleri de en iyi yönetmen kontrol eder. Filmin film olduğunu unutturmayı amaçlıyorlar.

    Adamlar zaten biz ayarlıyoruz bu kare görüntü oranlarını renkleri felan, sizde tv nizle fark etmrden bozuyorsunuz bu ayarları, daha iyi deneyim için bunu yapmayın demeye getiriyorlar. İyi niyetle uyarmışlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Ilker canikligil(nami diğer ilker hoca) bi videosunda bu konuya değişmişti. Çekilen görüntü tv nin yüksek tazeleme oranına yetişemediği için yapılıyormus. Ama şükür ki fakirim ve böyle dertlerim yok :D :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • apple tv akilli hz yonetimi yapiyor. Bu ozelligi cok guzel bence. Izlediginiz film 24 frame icerdigi icin ekran tazeleme hizini da direk olarak 24 hz e cekiyor. Playstation yada pc de bakarken film 24 fakat ekran tazeleme hizi halen 60 hz. Bu da ekrana verilen kare sayisi ile panelin tazeleme hizinin ayni olmadigi anlamina geliyor. 24 hz ile film izlemek gercekten daha farkli oluyor. Tavsiye ederim.

  • Helal olsun , TV satın aldığımda ilk yaptığım motion smooting (hareket yumuşatmayı) bulup kapatmaktır. Yoksa bütün filmler , ucuz el kameraları ile çekilmiş hissi veriyor.

  • benim tv dede var bu ozellik ve surekli acık. bu sekilde daha akıcı ve temiz bir goruntu olusuyor. eger kapatırsam busefer frame atlıyormus gibi oluyor.

  • Bu zaten doğru ve bilinen gerçek, fps arttıkça sinematik etki yok oluyor.
    100Hz motionflow vb. teknolojilerin ana çıkış sebebi spor sahnelerini daha gerçekçi bir hareket akışı ile gösterebilmekti.
    TV'lerin birçoğu 24p denen 24hz progressive modunu destekliyor, birçok bluray de 24p destekli. Bu sayede 24fps'de atlamasız senkron görüntü sağlanıyor.
    Ama gerisi kişisel zevke kalmış, soap opera effect rahatsız etmiyor aksine hoş geliyorsa isteyen öyle izlesin.
    Ben de PC'de oyunlarda yüksek fps ve akıcılık sevenlerdenim ama iş film oldu mu 23.97-24fps tercihim olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 7 Aralık 2018; 15:8:56 >
  • Bu efektten şikayet edeceklerine adam gibi 60 fps film çekseler ya. Tabi 60 fps çekerlerse "sinema efekti" kaybolur, yani hareketli sahnelerdeki çekim hataları, aksiyon sahnelerindeki yapaylık göze batar hale gelir. Ondan "adam gibi" 60fps çekim işin içine ekstra maliyet katacağı için yanaşmazlar.

    Bknz: 48 FPS Çekilen Hobbit Serisi
    Hobbit Üçlemesi Ne Kadara Mal Oldu?
    Hobbit filmi serisinin maliyeti rekor kırdı

    Yüksek FPS'nin filmlere yapaylık kattığını savunmak da bunun neticesinde ortaya çıkmaktadır. Hiç kaliteli 60 FPS film izlemediğimiz için buna katılmıyorum. Sonuçta hangi oyuncu "bu oyunda çok yapaylık var şunu 24fps'de oynayayım" demiştir ki?




  • Kirk Lee kullanıcısına yanıt
    Aslında olay tam tersi, 24fps yapay olan. Ama o yapay düşük fpsnin verdiği hissiyat "klasik" film efektini veren şey. 60fps film de çekilebilir neden olmasın, 24fpsnin yarattığı hissiyat
    sonuçta yıllardır alıştıra alıştıra benimsetilen birşey. 60fps yaygın olan olsaydı 24fps garip gelecekti belki de.
    Oyunlarda ise olabildiğince realizm istiyoruz bunun için de yüksek fps şart. Mesela sanal gerçeklik de öyle, 120fps altında olursa o gerçeklik
    hissiyatı azalıyor. Gerçek dünyada beynimizin algıladığı hareketsel değişim sayısı beyinle sınırlı mesela, bunu dijital ortamda yansıtabilmek için olabildiğince fazla kare üretmek gerekir.
    Her bir karedeki veriyi beyin tek tek algılayamaz tabi ki ama hareketlerdeki akıcılık farkını hissedebilir.
  • Bu özelliğin tvlerde açık olması beni de rahatsız ediyor reklamlar bile değişiyor. Yotube da orda burda normal videolar izlerken 60 fps izliyorum ama aynı şey filmleri yapaylaştırıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana 60 fps öyle gelmiyor ya bir araştırması felan var mı çok merak ediyorum. Gerçek hayat hissiyat olarak 60 fpsden daha yavaşmış gibi. Mesela stadyumda izlediğim maç dışarda denk geldiğim kavga vs sanki 24 fps e daha yakın. 60 fps de hızlandırılmış gibi oluyor.

    Gerçek hayatta saniyede gösterilen kare diye bi kavram olmadığını biliyorum. Sadece hissiyattan bahsediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Melkor kullanıcısına yanıt
    Hız konusu ayrı bir problem, gerçek hayata yakın olan kısmı fps arttıkça hareketlerdeki pürüzün azalması. Yani bir 400-500fps gerçek hayata daha yakın bir pürüzsüzlük verir.
    Ama görüntüdeki hareketler gerçek hayatta olduğundan hızlı hareket ediyorsa o da kayıt kaynağının gerçek zamanla senkronlu olmamasından olabilir.
    Bu tip problemler özellikle tvler veya yazılımlar tarafından interpolasyonla kare sayısı çoğaltılan görüntülerde oluşuyor, kareyi artırırken aslında örneğin bir adım atma hareketinin
    videodaki süresini gerçek hayattakine göre kısaltabiliyor. Görüntü kaydedilirken kamerada yüksek fps ile kayıt edilmeli ve stüdyo ortamında gerçekteki hareketle eş zamanlama yapılması lazım sanırım,
    tv'nin görüntü işlemcisi bunları dikkate almadan direkt interpolasyon yapıyor doğal olarak.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Motion_interpolation



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 8 Aralık 2018; 17:32:11 >




  • Evet tam bundan bahsediyorum. Reklamlar bile çok çirkin oluyor. Çünkü kaynak düşük fps

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

    Bence araya sıkıştırılan tek karelik "bilinçaltı" mesajlarının tv tarafından yumuşatılmamasını istememiş. Sonuçta her 24 kareden sadece 1inde mesaj varsa, mecburen, öncesindeki ve sonrasındaki karelerde olmadığı için tamamen yokolabilir veya 1/3 oranında difüzyona uğrayıp gerekli mesajı veremeyebilir.

    Hangi tarikate üyeydi bu ünlü?

    Eğer dediğim doğruysa, kapattıramadıkları "yumuşatma" efektinin menzilinin en fazla +-1 kare olmasını isteyeceklerdir. 2 kare menzilli yumuşatma iyice yokedecektir bu tek karelik mesajları.

    İstersem Voodoo 5 5500 satın alırım yine açarım motion blur olayını, engelleyemezler.
    Görüntü de Arkada zaten üçgen tablo var. 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizi bilmem ama ben çok alıştım ve artık mümkün değil kapalı bırakın film izlemeyi, oyun bile oynayamıyorum. Son derece faydalı ve başarılı bir teknoloji olduğunu düşünüyorum. Diğer türlü kopuk kopuk, sanki GPU kasıyormuş da, voltaj verip frekans yükseltmen için mesaj veriyormuş gibi hissediyorum. Zevkler ve renkler kesinlikle tartışılmaz, ancak günümüzün üst seviye TV leri bu işi kesinlikle mükemmel yapıyor. Bu saatten sonra hiçbir güç bana hu ayarı kapattırmaz. Aksine bu ayar kapalıyken ben filmden kopuyorum. O zaman gerçek dışı, karelerin akışını hissettiğim bir deneyim oluşuyor ve benim bundan keyif alma ihtimalim söz konusu dahi değil.

    En basitinden telefonunuzda 4K bir videoyu önce 60 fps çekin, sonra 30 fps çekin. Eğer size 30 fps daha çekici ve gerçekçi geliyorsa tartışmanın da hiç lüzumu yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAVIAR -- 15 Ocak 2019; 22:34:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu motion olayının kıymetini benim gibi lg uf8507 tv si olanlar bilir.bu modelde true motion yok ve tv izlemek bir eziyet gibi. eski lg tvm de bu özellik vardı ve kıymetini yeni anladım. film izlerken pc tv ye baglayıp svp programıyla 60 fps izliyorum anca öyle kurtarıyorum göz zevkimi.
  • Pembe dizi gibi oluyor doğru True Motion ile izlemem hiç ama sporda çok iyi oluyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu nasıl kamu spotu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çan eğrisi var ya, işte o formulle üretiliyor o kareler. Gauss amca sağ olsun

  • Neden filmler 60fps çekilmiyor ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konu biraz hortlayacak ama şimdi bu seneki CES Fuarında, daha önce HERTZ saçmalığından para kazanan yamyamlar
    "Filmmaker Mode" adı altına TV'yi filme en uygun ve 24 fps'ye sabitleyen bir mod geliştirmişler bunu da birçok ünlü yönetmeni arkasına alıp reklam yaparak yapmışlar
    Bu teknoloji zaten yeni değil ki eskiye geri dönmüşler resmen.

    Bu marketing (kandırma sanatı) reklam piyasası ve sat, at, yenisini al, sat, at çöpe, kenara koy, yenisini al, dünyayı bu hale getiren asıl bu mantıktır.
    Tamir etmeye gerek yok yenisini al ah Kapitalizm ah.
    İnsanoğlu iyi uykular.
    Avusturalya yanar küresel iklim değişikliği bu kadar kaynak har vurup harman savrulursa normaldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 8 Ocak 2020; 21:27:15 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.