Şimdi Ara

TOSHİBA A100-599 KULLANICILARI DERNEĞİ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.659
Cevap
13
Favori
307.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkür ederim, alakan için. Ben de bu cihazda %90 karar kıldım. bir bu ay sonu gidip alacağım inşallah.
    quote:

    Orjinalden alıntı: SukSuk

    Benım bıldıgım vista suanda daha bazı programları desteklemıyor. Bu oyunlar ıcın soluyorum. Bende var gercı ben oyun yuklemedım ama bır kac programda isletism sistemi uyusmuyor dedı.
    Kilitlenme olayında da valla bende de var hıc bır sekılde kılıtlenme yapmadı cok harıka calısıyor. Bugunde gıdıp 1 GB daha ram aldım suanda gercekten cok ıyı oldu dıyebılırım.
    quote:

    Orjinalden alıntı: infested

    Arkadaşlar ben de mart sonu bu makinayı almaya karar verdim. Ben daha çok multimedya için kullanacağım. Zaman zaman 3D oyunları oynarım, genelde de photoshop la çalışırım. Sizce bu alet bunlar için makul mu? yada daha ucuz bir muadili var mı? (3 aydır araştırdıkça daha da kafam karışıyor)


  • oyun performanlarını ssöylersen sevirim bende kadar verememdim asus f3jp yi alacam yada bunu alacam
  • Arkadaşlar 3 gündür A100-599 kullanıcısıyım;
    Bu bağlamda aranıza hoşgeldim

    Bu notebook ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapmam gerekirse ;

    Önceden (3 ay evvel) HP Pavilion 6187EU alıp kullan(ama)mış birisi olarak;ve arıza sonucu verdiğim serviste bir türlü tedarik edilemeyen malzeme sırasındada yedek ürün olarak DV5000 serisi bir başka HP kullanmış birisi olarak: Toshiba kesinlikle hem marka prestiji olarak hemde yaptığım araştırmalar sonucu elde ettiğim bilgilere dayanarak hem servis kalitesi olarak;hem performans (Core 2 Duo > AMD Turion) olarak,hem ekran berraklığı ve netliği olarak,hemde ses teknolojisi bakımından kullanıcıyı son derece tatmin eden sağlam ve stabil bir notebook olduğunu göğsümü gere gere söyleyebilirim.

    İlk olarak sesten başlayalım;
    SRS Audio Enhancement ile bütünleşik olarak sunulan ses kartı beklentilerimin çok ötesinde.Bu özellik ses kartı içerisinde 3 ayrı menüye ayrılmış;
    1.WOW HD (Müzik dinlemek için)
    2.True Surround (Movie/Video)
    3.CS Xtract (Movie/Video)

    Ses kartı profesyonel ses kartlarının sunduğu hemen hemen tüm özellikleri sunmuş,mp3 dinlerken yada film izlerken seste ve ses efektlerinde yaptığı değişim gerçekten mükemmel.Sesler çok berrak ve net duyuluyor(Her ses seviyesinde).Ben 2+1 Philips ses sistemiyle kullanıyorum,sesi sonuna kadar dayadım ama ses netliğinden hiçbirşey kaybetmediği gibi aksine dahada güzel oluyor

    Görüntüye gelirsek;
    HDtogo teknolojisi (High Definition) ile gelen ekran yüksek çözünürlükte film-DVD ve diğer görüntüleri izlemenize olanak tanıyor.Zaten diğer marka modellerle yan yana koyduğunuzda sadece masa üstünde bile ekrandaki kaliteyi farkediyorsunuz.Ben yine HP ile kıyaslayacağım ve sonuç beni çok memnun etti,ekran son derece canlı ve parlak,renkler bazı modellerdeki gibi parlaklık pahasına birbirine girmemiş.(Asus F3JP deki grilenme olayını göreniniz varmı bilmiyorum,benim yakından inceleme fırsatım oldu,aslında Asusu marka olarak severim,F3JP ninde kalitesinden kuşkum yok ama o grilenme olayı beni çok rahatsız etti,Asus a yakışmamış,bu grilenme olayı ne yazıkki tüm F3JP lerde mevcut,203 biosuyla düzeldiğini söyleyenlerede notum;ekranı 10-20 derece yatırdıklarında grilenmenin hala orada olduğunuz görecekler.Asus u tercih etmemiş olmamın en önemli sebebi bu.Yinede sorunsuz kullananlar "güle güle kullansınlar".)

    Performans ve Stabiliteye gelirsek (ki bence en önemli bölüm);

    İşlemci son derece stabil,performanslı,sorunsuz ve sessiz çalışıyor (HP deki çınlama olayı bunda yok).Alır almaz yaptığım "süperpi" testinde 26 saniye aldı.(HP deki işlemci AMD Turion TL-56 1,68ghz di ve bu testten 49 saniye alıyordu!!!)Aynı anda nod32 de tarama yaparken,DVD yazdım,aynı zamandada internette belki 15-20 sayfa açıkken öte yandanda "denetim masası" menülerini karıştırıyordum.Yani karman çorman işler arasında bilgisayar kesinlikle en ufak kasılma yapmadı.Bu benim HP den hiç alışık olmadığım bir durumdu..!

    Ekran Kartı Go7600 bence şuan için oldukça yeterli bir kart.3dmark 2003 testinde 7180 aldı.Yalnız driverla ilgili bir sorun olduğunu bende duydum.Çünkü bende Doom3 ve Battlefield 2142
    oyunlarını yükledim.Ancak gerek Vistanın tam bir ram süngeri işletim sistemi olması;gerekse ekran kartının driver sorunu nedeniyle aslında hiç kasılmaması gereken yerlerde kasılma yaptı.Doom3 ün tüm ayarlarını sona dayadım,aslında gayet akıcı oynanacak ama bir anda bir kasılma oluyor sonra yine devam ediyor.Battlefield 2142 dede aynı şekilde.Umarım driver sorununu bir an önce çözerler.Notebook piyasaya çıkalı 1 ay kadar olduğundan Toshibanın web sitesindede bu modelle ilgili şuan için hiçbir güncelleme bulunmuyor.Ama Toshibanın forum sitesinde yakın bir tarihte gerekli güncellemelerin yayınlanacağını duydum.

    Ram olayına gelirsek;

    Vista için 1 gb ram aslında tam sınır.Microsoftun açıkladığı gibi 512 mb ram sınır değil;bana göre 1 gb sınır.Normal aktivitelerde (DVD,video,film,internet,müzik vs vs vs) ramin yetersizliğini hissetmiyorsunuz bile.Ama iş oyun oynamaya ve benzeri ağır aktivitelere geldiğinde keşke 1 gb daha ram olsa diyorsunuz.Örneğin;Fn tuşuna bastığınızda ekranın tepesinden inen Toshiba Flash Cards menüsü bende takılarak iniyor.Bunu ekranın tepesinde mouse u bekleterek açmaya çalıştığınızda menü dahada takılarak iniyor;yada kablosuz bağlantıları gördüğümüz "radar" menüsünde ram eksikliğini bir kere daha farkediyorum çünkü programı açınca mouse oldukça takılıyor.Kısaca bu laptop a takılacak 1 gb ram sistemin biraz daha rahat nefes almasını sağlayacakltır.Ben en kısa sürede almayı düşünüyorum.XP de bu ram yeterde artar ama Vista'da şart!

    Hard Disk oldukça sessiz ve performanslı.Zaten hard diskler genelde her laptopta stabil çalışırlar.160 gb lık boyutu yeterde artar bile.

    Isınma sorunu hiç yok.Fan bende çok nadir çalışıyor.Çalıştığındada sesi çok az duyuluyor.Ama buna rağmen makine "hiç" ısınmıyor.HP de 1 saatin ardından tuş takımına elinizi koyduğunuzda,yada pile dokunduğunuzda ufak çaplı bir panik yaşıyordunuz.Hiç abartısız günde 18 saat açık olan bu laptop "hiç" ısınmıyor.Bu oyunlardada aynı şekilde.Özellikle sıcak hava egzost bölümünü laptopun sol kısmına yapmış olmaları çok büyük bir artı.Bu sayede pilinde her daim soğuk çalışması sağlanmış.Diğerleri gibi sıcak havayı pile üflemiyor.Buda dolaylı olarak pil ömrünü uzatıyor.

    Pil Ömrüne gelince;
    İlk şarjı 16 saat kapalı halde yaptım.Açtıktan sonraki ilk şarj süresi 2 saat 10 dakika;
    2. şarjı 12 saat kapalı halde yaptım,açtıktan sonraki şarj süresi 2 saat 20 dakikaya yükseldi.
    Sanırım 3 saate yaklaşır.Çünkü pil tam kapasitesini 1 ayı geçtikten sonra,doldurup doldurup boşalttıkça gösteriyor.(HP de ilk şarj süresi 45 dakikaydı,1 buçuk ayın sonunda geldiği en iyi nokta,1 saat 45 dakika idi).

    Son olarak;
    Hp yi görüntüü için almıştım,kabul ediyorum bence çok şık,ama özellikle Toshibayı ve A100-599 modelini seçmemin sebebi,laptop kasasının iç kısmı Pavilion şıklığında.PArlak gri bir boyası var.A100-847 yada A100-912 kasaları mat bir gri renge sahip (iç kısmı),ama bunda boya işçiliği daha şık olmuş.Zaten bu kalitenin yanında birde bu şıklığı görünce düşünmeden aldım.Şuan 3 gün oldu ve beklentilerimin üzerinde bir laptop aldığımı farkettim.Gerçekten doğru karar vermişim.

    BAna göre tek eksiği,(aslında eksik bile denemez ama) 1 gb ram takviyesi ile çok uzun süreli ve eksiksiz bir makineye sahip olucaz.Üretici bu konuda bize şans tanımış,diğerleri gibi 2x512 ram takmak yerine 1x1gb ram takmış.Bu çok önemli bir detay.2x512 olsaydı upgrade yapma imkanı daha pahalıya mal olacaktı.(Tek slot 1 gb ram olduğunu "cpuz" programından öğrenebilirsiniz,orada 2. slotu "empty" olarak gösteriyor)

    Herkeze "güle güle kullanın" diyorum ve almak konusunda kararsız kalan arkadaşlara bu uzun "kendi çapımda yaptığım" incelemenin yardımcı olmasını diliyorum.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A100-599 -- 5 Mart 2007; 16:51:07 >
  • Vallahi bu inceleme ve öneriler için gerçekten teşekkürler.Yarın sabah bir terslik çıkmazsa bende alıcam.Bu güzel yorumlardan sonra laptop araştırma faslını bitiriyorum.Herkese yardımları için teşekkürler...
  • Hayırlı olsun Okanır .. Memnun kalacagın bır secım yaptın.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Okanır

    Vallahi bu inceleme ve öneriler için gerçekten teşekkürler.Yarın sabah bir terslik çıkmazsa bende alıcam.Bu güzel yorumlardan sonra laptop araştırma faslını bitiriyorum.Herkese yardımları için teşekkürler...
  • pil süresinin 3 saate çıkacağını sanmıyorum
  • Arkadaşlar cpu z programında benim ramin hızı 266 mhz olarak görünüyor. Bu değer doğru mu yoksa ben yanlış yere mi bakıyorum? Eğer doğruysa kandırılıyoruz demektir değil mi?
  • Arkadaşlar ben de mart sonunda bu makinayı almnaya karar vermiştim lakin piyasalardaki dalgalanma direk benim hesaplarımı vurdu. İnsan bu kadar mı şanssız olabilir nedir arkadaş?
    Daha önce döviz kurlarında yaşanan bu tip dalgalanmalarda, fiyatlar çok yükselirse, firmaların ürünlerde dolar bazında indirime gittiği görülmememiş bir şey değil. Mesela vatanbilgisayar şimdiden cardfinans sahiplerine uyguladığı kampanyada dün taksit sayısını bir arttırdı. Umarım böyle birşey olur diye umut ediyorum.
  • Ya arkadaşlar kafayı yicem ....TOSHIBA A100-599 ve ASUS F3JP ikisinden birini almak istiyorum ama karar veremedim bi türlü. TOSHIBA nın şarj süresi ve RAM in 533 mhz olması eksi, ASUS modelinde de bazı sorunlar var sanırım ekran kalitesi ve klavye de :S. Hangisi daha iyi olur şimdi TOSHIBA özellikle şarjı bana sıkıntı yaratırmı bulunduğum yerde elektirik kesintisi çok oluyo. RAM olayınıda NOVA Bilgisayardan sordum almadan önce 667 mhz yaparmısınız diye yapamayız dediler. Napıcam şimdi yardımcı olun 1 hafta içinde almam gerekiyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sa!LoR -- 6 Mart 2007; 14:28:40 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: poetmelody

    Merhaba Arkadaşlar;
    Yaklaşık 1 ay önce Asus F3 JP model bilgisayar almıştım ama bazı özelliklerinden dolayı geri iade ettim.Şu anda ben de bir Toshiba A100-599 vistalı notebook var. ürünün tanıtım kataloglarında işlemci olarak Core duo2 7200 işlemci olarak belirtilmekteydi.
    Ancak denetim masası/sistem altında yer alan işlemci özelliklerinde(Kendi makinamdaki)
    1-İntel(R)Core(TM)2 CPU T5500 1.66Ghz
    2-İntel(R)Core(TM)2 CPU T7200 2.00Ghz diye iki işlemci gözükmekte.

    normalde her iki işlemcinin T7200 2.00Ghz olarak gözükmesi gerekmezmi? Bu normal bir durum mudur?
    Aynı problemi farkeden veya bilgi sahibi olan kullanıcıların yardımlarını rica ediyorum.
    Saygılarımla...


    Poetmelody acaba Asus F3JP'yi neden sattın?



    Uzun süredir forumları takip ederek kendimce bir dizüstü almak için bilgi toplamaktayım. Bu forumda çoğunlukla kişiler Toshiba A100-599 ile Asus F3JP arasında kaldıklarını görüyorum. Bunların bir kısmı Toshiba'yı bir kısmıda Asus'u tercih etmiş. Ben her iki makineyide yakından görmedim. Nasıl olduklarını bilmiyorum. Kendi halinde orta bilgide bir bilgisayar kullanıcısı olarak Toshiba formunu okuyunca buna karar veriyorum. Asusu okuyunca Asusa karar veriyorum. Acaba işin içinden nasıl çıkacağım. Zannedersem çok kişi benim durumumda.
    Benim iki makine arasında merak ettiğim bazı şeyler var bu konularda bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olacağım.

    Toshibanın rami galiba 533 Mhz, Asusun ki ise 667 Mhz bu fark eder mi? Buna rağmen Toshiba galiba 4 GB rame yükseltilebilirken Asus 2 GB rame yükseltiliyor. Doğru mudur?

    Asus forumlarında ekran bulanıklığından bahsediliyor. Toshibanın ekranı nasıldır?True Brite Parlak Ekran diye bir tabir var bu nedir? Sizce hangisi daha iyidir?

    Asusun ekran kartı 512MB ATI Mobility Radeon X1700 ( 256MB + 256 MB Hyper Memory ) , Toshiba 256 MB nVIDIA Geforce Go 7600 diyorlar. Sizce aralarında çok fark var mıdır?

    Bu konularda lütfen bilgilerinizi paylaşırmısınız?

    Saygılarımla,
  • Orjinalden alıntı: DRAO

    [
    Poetmelody acaba Asus F3JP'yi neden sattın?


    Sorunuza kısaca yanıt vereyim; bu bölümde A100-599 adlı kıymetli arkadaşımızın yapmış olduğu çok önemli bir inceleme ve yorumlar var. Ben de bütün bu yazılanların hepsinin altına imza atıyorum.Bu arada A100-599 adlı arkadaşımıza da çok teşekkür ederim emekleri için. benim asus F3jp den özellikle vazgeçtiğim ayrıntılar,birincisi ekran parlaklığının toshibaya göre kötü olması, bataryanın notebookun arka kısmından çıkıntı yapıyor olması ve ergonomik olmamasıydı. Şimdi A100-599 ile doğru bir seçim yaptım ve notebooktan memnunum.
    İşlemcilerin farklı görünme sebebide driver dan kaynaklanıyordu yenileyince her iki işlemcide T7200 2.0Ghz olarak gözükmeye başladı.
    Saygılarımla...
  • KULLANALAR MEMNUN MUSUNUZ Bu ÜRÜNDEN?
  • çıkmış bulunan bir adet ölü piksel dışında makineyi çok beğendiğimi söyleyebilirim, ama acilen 1gb ilave ram istemekte, vista sağolsun.
    başka ölü piksele rastlayan kullanıcı var mı acaba? sizce tek ölü pikselin üzerine gitmelimiyim? sadece ekranı maviye boyadığımda sağ üstte bir yerlerde çıkmakta..

    ayrıca flash bellek takarak makineyi hızlandırma olayına gireniniz var mı? varsa işe yaradı mı?
  • yaa bu başlıkta nie resim,test falan yok valla 599 sahipleri hiç çalışmıolar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SinanAtesh

    yaa bu başlıkta nie resim,test falan yok valla 599 sahipleri hiç çalışmıolar


    Evet bence de alan arkasına yaslanıp kullanıyor ancak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serpantin


    quote:

    Orjinalden alıntı: SinanAtesh

    yaa bu başlıkta nie resim,test falan yok valla 599 sahipleri hiç çalışmıolar


    Evet bence de alan arkasına yaslanıp kullanıyor ancak.


    kullanması çOk rahat onun için kullanıyoruz.arkadaşlar resime gerek var mı ki?? Nette her yerde fotograf var zaten.biz sadece kullanıcısı olarak görüşlerimizi belirtiyoruz ve sizin sorularınıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.
  • arkadaslar bende mart sonuna dooru bu laptop u almayı dusunuyorum.... birkac sorum olcaktı..
    oncelikle ben daha cok programlarla ugrasmak için alıyorum bu laptobu özellikle bilgisayarı kastırıcı solidworks, catia V5 gibi programlar..
    vista yuklu oldugu için bu programların calısması baya zorlasır mı (vista ram den cok yiyormus yaklasık 500mb kadar dooru mu?).. 512+512 war bunları gold vatan bilgisayar gibi yerler satın alır mı (ne kadar fiyat verirler bilen war mı? sıfır 55$+kdv civarlarında) cunku ben bu ramlari 1+1 yapmayı planlıyorum
  • arkadaşlar elinizde ilk cıkan vistalı notebook var..hem vistanın nasıl oldugunu hemde laptopu görsek nasıl olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hypodenz

    arkadaslar bende mart sonuna dooru bu laptop u almayı dusunuyorum.... birkac sorum olcaktı..
    oncelikle ben daha cok programlarla ugrasmak için alıyorum bu laptobu özellikle bilgisayarı kastırıcı solidworks, catia V5 gibi programlar..
    vista yuklu oldugu için bu programların calısması baya zorlasır mı (vista ram den cok yiyormus yaklasık 500mb kadar dooru mu?).. 512+512 war bunları gold vatan bilgisayar gibi yerler satın alır mı (ne kadar fiyat verirler bilen war mı? sıfır 55$+kdv civarlarında) cunku ben bu ramlari 1+1 yapmayı planlıyorum


    1gb daha ram taktırırsan senin için çOk ii olur.
  • Arkadaslar selam... hepinizin yorumlari imrendirici derecede ancak ben sunu sormak istiyorum.. Macbook Best mi onerirsiniz Toshiba A100 599 mu? Bir de sizce Apple a windows yukleyerek fifa07 oynayabilir miyim?

    Iyi gunler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.